Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Enes-Toprak Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans ve kolaylık dilerim.


  • @Yıldıray81 Türkçe tercümana gerek duymayabilirsiniz zira çok yardımcı oluyorlar.


  • @bernat Teşekkür ederim erkan bey sizin süreciniz bizlere ilham verdi tebrik ederim sizide 🙂


  • @Ercan-Geçgin Teşekkür ederim Ercan Bey.


  • @rebul59 Çok teşekkür ederim


  • @bloom123 Çok teşekkür ederim


  • @SeyfettinB Teşekkür ederim 22 ağustos ekibinin deneyimlerini merakla bekliyoruz. 🙂


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT Çok teşekkür ederim


  • @KERTMEYENKELE Tebrikler, yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Yıldıray81 Muhtemelen şöyle oldu;

    1.’si: Multi-entry vizenin onay tarihinden itibaren 30 gün içinde giriş yapılması gerekiyor. O tarihe kadar mülakat tarihi verilmediği için vize yanmasın diye giriş-çıkış yapıldı.

    2.’si: Muscat’ta sağlık muayenesi ile mülakat tarihi arasında uzun bir zaman farkı olduğu için, çeşitli sebeplerle (iş yerinden izin alınamaması, yüksek maaliyetler, canının öyle istemesi v.s v.s) sağlık muayenesi sonrası geri dönüldü.

    3.’sü: E zaten mülakat zamanı gelmiş oldu.

    Artık arkadaşımız vizesini kapıp gelecek inş. Bir daha gitmesine gerek kalmayacak. 🙂


  • Merhabalar 14 Ağustos Unganlar deneyimim :

    Sabah 9.30'daki kontorle 9 sularında kuğulu parkın hemen yanındaki binaya vardım. Yukarıya çıktığımda biraz kalabalıktı. 9.30 da aşı kartımı, konfirmasyon sayfasını ve diğer gerekli belgeleri pasaportumla verdim. Hemen arkasından bana verdikleri evraklarla bir kat aşağıda bulunan labarotuvar a indim. Önce kan tahlili daha sonrasında akciğer grafiğim çekildi ve ortalama 900 TL bandında ödeme yaptım. Süreç yaklaşık 30-40 dakika sürdü ve daha sonra yukarıya çıktığımda fiziksel muayenemin 12.30 verildiği söylendi. Bende hemen aşağıda bulunan bir kafeye oturup bekleme kararı aldım.

    12.30'da yukarııya çıktım evraklarım elinde bir hanımefendi içeriye kadar eşlik etti. Daha sonrasında bir kaç klasik soru sordu doktor bey ardından 4 farklı aşıyı tekte vurdu ve geçmiş olsun dedi. Ortalama 9000 TL ödedim. Ertesi gün sonuçların olduğu kapalı zarfı ve CD'yi aldım.

    18 Ağustos mülakat deneyimim :

    görüşmem saat 08.00 'da idi saat 7.30 gibi konsolosluğun önündeydim içeriye mülakat saatine göre sıraya girmemiz için sesleniliyordu ilk sıraya giren grup içerisinde pasaportumu çekmeceye koydum. Hemen ardından kapıdan adım okundu ve x-ray'den geçerek içeriye girdim. Ana binaya yürüdükten sonra evrak kontrolu için bir masaya sıraya geçtim, 3 ya da 4 kişiydim sırada bazıları diversity dışındaki vizeler için gelmişlerdi. Hemen arkasından sol tarafta ödeme yapılacak deske geçtim ve sıradaki ilk 3. kişi olarak ödeme yaptım. Ardından evrakların teslimi için ön tarafa geçtim. İlk ödemeyi yapan 2 kişi yanan sıra numaralarıyla evrak teslimi için desklere geçtiler. 5 dakika sonra başka bir desk daha açıldı ve benim numaram yandı. Evrakları gitmeden önce düzenlemiş olduğumdan 3 dakika kadar kısa bir sürede evrak işim bitti, hangi dilde yapmak istediğimi sordular ve İngilizce istedim. Ardından asıl mülakat için sol tarafa geri geçtim. Önümdeki iki arkadaş henüz evrak teslimini bitirmemişlerdi sanırsam eksik evrak durumu vardı ikisi içinde. Sabahın ilk mülakatları olduğu için henüz mülakat deskleri açılmamıştı. B4-5 dakika kadar sonra ilk desk açıldı ve ilk benim numaram yandı, hemen geçerek mülakata başladım.
    Önce yemin ederek başladık, ardından:
    -Diplomama baktı mezuniyetimi sordu
    -Nereye gideceğimi sorduktan sonra Florida'ya gideceğimi kuzenimin orada olduğunu ve en azından kira ödemeyeceğimi söyledim.
    -Hesabınızda ne kadar para var sorusu geldiğinde evraklara hızlıca göz gezdirdi yaklaşık 16k diye sözlü ifade ettikten sonra evraklı detaylıca incelemeden geri verdi bana.
    -Ne iş yapacaksın diye sordu ve ben de hali hazırda bir amerikan şirketine freelancer olarak çalıştığımı SSN i aldıktan sonra unofficial olarak beni işe almak istediklerini söyledim.
    -Çok sevindiğini söyledi ve ardından klasik '' your visa has been approved'' cümlesini söyledi.
    -Teşekkür edip tam deskten ayrılacaktım pardon hızlı bir soru sorabilir miyim dedi ve 2013 yılında j1 vizesiyle Amerika'ya gittiğimi ve geldikten sonra koşullarından biri olan ülkemde 2 yıl yaşama koşulunu sağlayıp sağlamadığımı sordu.
    -Bende 2013 ten sonra 10 yılın yaklaşık 7 yılını Türkiye'de yaşadığımı ve sağladığımı, o dönemde de ABD hükümetinin kendi fonladığı bir değişim programına katılmaya hak kazandığım için gittiğimi ibraz ettim ardından teşekkür edip 1 haftaya PTT den alabilirsiniz dedi.

    Hemen arkasından böyle bir soru gelince her ne kadar vizeniz onaylandı dese de gerilmedim değil istemsizce.

    PTT'den henüz sms gelmedi hala pasaportumu beklemekteyim. BU süreçte her konuda bilgi alabildiğim Yeşilkart Foruma ve gucaraslan bey'e teşekkür ederim.

    uzun bir yazı oldu ama tüm detaylarını sizlere yardımcı olması adına anlatmaya çalıştım umarım bekleyen tüm arkadaşlarımız sorunsuz bir şekilde vizelerini alır ve hayallerine kavuşur.
    Teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Sağlık Muayenesi Eşi veya kendisi hamile olarak giren var mıdır? Bu özel durumdan dolayı sağlık muayenesinde ne gibi farklılıklar oluyor? Bilen tecrübe eden arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim

  • ⭐⭐

    @ibrahimhalılll Tek farki gebelik varsa ona uygun onlem alinip akciger radyografisi cekiliyor, bunun disinda ozel bir durum yok. Tebrikler.


  • @kuzey çok teşekkürler kuzey bey hepimizin yolu açık olsun inşallah


  • @zge çok teşekkürler hepimizin yolu açık olur umarımm


  • @Jiyan-Zoroğlan çok teşekkürler hepimize güzel bir gelecek dilerimm


  • @Yıldıray81 Umman hükümeti vize kuralları gereği vizeyi aldığın günden itibaren yaklaşık 1 ay içerisinde ülkeye giriş yapman gerekiyor yoksa vizenizin iptal edilme durumu var.


  • Merhabalar ais kaydı oluşturduğumuzda pasaportu ve eksik evrakları göndermek için Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi seçeneği seçiyorduk ben bunu sponsor evraklarını gönderdiğim zaman yaptım şimdi tekrar göndericez idari işlem bitti ama bu sefer böyle bir seçenek yok önceki gönderimden sonra oluşan kurye bilgileri var sadece bu konuda bilgisi olan var mı nasıl bir yol izleyebilirim pasaportumu ve evraklarımı göndermek için ?


  • @mehmet-ein-avanaş Vizeniz hayırlı olsun. Roman okur gibi deneyiminizi okudum 🙂 Yeni hayatınızda başarılar.


  • @Enes-Toprak hayırlı olsun tebrikler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

201
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum