Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.3k 438

• @suzmanoglu Teşekkür ederim, siteyi ayrıntılı inceleyeceğim, umuyorum ki cevap bulurum.

• Merhabalar. ABD'de ilk olarak New Jersey'e gitmeyi, orada ehliyet aldıktan ve banka hesabı açtırdıktan sonra Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum. Ehliyet almak bu eyalette ne kadar zamanımı alır? Süreci en hızlı şekilde ilerletmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Ehliyeti aldıktan sonra Türkiye'ye dönmem gerekiyor. Bu eyaletten ehliyet alanlar beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

• @Turco ehliyet almak icin once nj dmv internet sayfasından randevu alman gerekiyor. Randevular şu an 1-2 ay sonraya veriliyor. Bu nedenle önce randevunu almanı tavsiye ederim. Ayrıca yanında adres kanıtı olarak banka hesap dökümünü de götürmelisin. Bu nedenle önce banka hesabını açman işine yarayacaktır.

• @neutrinos peki randevu gününden itibaren sınava girmek, sağlık kontrolü vs prosedürleri tamamlayıp ehliyeti almak ne kadar sürüyor? Geçici bir aylık bir adreste kalsam adres kanıtını nasıl sağlayacağım? Sadece banka hesabındaki New Jersey adresi bunun için yeterli olur mu?

• @Turco https://www.state.nj.us/mvc/license/firstlic.htm şu siteden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben realID için başvuru yapmıştım. Onun belgeleri biraz daha farklıydı. Eğer yeni nesil türk ehliyetiniz varsa, 1—2 güne alıyorsunuz. Ben 1 günde belgelerimi verip sınava girmiştim. 2. Günde elimdeki permit kağıdı ile ehliyete başvurdum o kadar. Ama ehliyeti vereceğiniz adrese postalıyorlar ve maalesef bu kısım biraz uzun sürebiliyor. Ben ehliyeti alalı 1.5 ay oldu ama hala adresime gönderilmedi mesela.

• @neutrinos Başvururkenki gösterdiğimiz adrese mi postalanıyor? Yoksa ehliyetin postalanacağı adres olarak arkadaşımızın adresini verebiliyor muyuz?

• ........

• @Turco Başvuru sırasında doldurduğunuz formda 2 farklı adres bilgi giriş kısmı var. İlk adres, sizin yaşadığınız adres olarak geçiyor. Diğer kısım ise mailing address. Yani postalanacağı adres. Sizin adres kanıtı için göstereceğiniz dökümanlarda farklı bir adres mevcutsa, mailing address kısmına istediğiniz adresi yazabilirsiniz.

• Merhabalar New York taki ehliyet sınavında ingilizce çok zorluyor mu ?

• @neutrinos tüm sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

• Öncelikle herkese merhaba. Şu an Washington Dc’de yaşıyoruz ve geleli tam 1 ay oldu. Burada araştırdığımda Dc için çok yeterli bilgi bulamamıştım o yüzden ileride Dc’den ehliyet almak isteyecek arkadaşlar için bilgi paylaşmak istedim. Dc öncelikle Türk ehliyetini kabul ediyor yani Türk ehliyetiniz varsa direksiyon sınavına girmek zorunda değilsiniz sadece yazılı sınavı geçerek direk ehliyet alabiliyorsunuz. Dc’de ehliyet sınavına sokup ehliyet veren 4 Dmv ofisi var. Hepsine direk gidip başvuru yapabiliyorsunuz. Ben kağıdı kaybettiğim için hepsini yazamıyorum ama işlemleri yürüttüğüm yer Rhode Island Dmv ofisti. Genelde süreç en fazla 2 saat sürüyor kalabalık gibi görünse de en geç yarım saat kırk dakika içinde sıra size geliyor. Direk tek kişi sınava girecekse sınav yeri için numaranız yanıyor ve gidiyorsunuz önce evraklarınızı alıp fotoğraf çekiyorlar sonra da göz testine sokuyorlar eğer gözlük kullanıyorsanız gözlükle yapabiliyorsunuz. En son ücreti ödeyip sizi sınava sokuyorlar oradaki bilgisayardan 30 soru. Ben sadece sitedeki çalışma sorularını çözüp girmişitim yarısı oradan çıktı yarısı ise başka sorulardı eğer ingilizceniz varsa ve az çok trafik kurallarını biliyorsanız geçebilirsiniz sınav çok zor değil ve çalışma kitabı da var oradan da çalışabilirsiniz. Geçme notu 24 e 6 direk sınav bitiminde zaten sınavdan geçip geçmediğiniz yazıyor. Sınavı geçince görevliye geçtiğinizi söylüyorsunuz ve sizi diğer evrak işleri için başka bir görevliye götürüyor orada gerekli evrakları verip ehliyet için ödeme de yapınca işleminiz tamamlanmış ve artık ehliyet sahibi olmuş oluyorsunuz. Öncelikle gerekli evraklar; iki adet yerleşim yeri kanıtı ben kira kontratı ve sigortayı kullandım ama faturalar da geçerli ki yardımcı bir kişiyse elinden geleni de yapıyorlar özellikle Meksikalı bir ablamız çok iyiydi orada türk dizileri falan konuştuk 😂 pasaportunuz( başka bir dmv ofisine gittiğimizde bizi kabul etmemişti elimizde fiziki greencard olmadığı için ama burası kabul ediyor hiçbir soru sormadılar bile) ssn numarası (kartı görmek istemediler) varsa Türk ehliyetiniz. Ben evlendikten sonra ehliyetimi değiştirmemiştim ve bu şekilde gittim elimde doğum belgesi(formul a) evlilik cüzdanı ve evlilik belgesi (formul b)vardı ve bunu da kabul ettiler hiçbir sıkıntı çıkmadı türkiyede’de boşuna 700 küsür para vermemiştim oldum yenilemek için. Fiyatlara gelirsek sınav ücreti 10 dolar ve sınavdan kalırsanız takip eden 3 gün sınava tekrar giremiyorsunuz ve yıl içinde maksimum girme limiti 6. Ehliyet için ücret ise 47 dolardı. Eğer sınava Türkçe girmek isterseniz de direk hazır Türkçe sınav ellerinde yok [email protected] bu mail adresine Türkçe sınav istediğinizi belirtiyorsunuz onlar da size geri dönüş sağlıyor haftanın hangi günleri uygunsun ve hangi ofiste sınava girmek istersin diye bunları da belirttikten sonra size bir gün söylüyorlar ve kabul etmeniz halinde sınav türkçeye çevrilmek için hazırlanıyor. Bu arada maalesef bu işlemler baya uzun sürüyor eşim için randevu aldığımızda bize 7-10 iş günü sürdüğünü söylediler ve neredeyae 15 gün sonrasına randevu verdiler şu an eşim için Türkçe sınav beklemekteyiz o da sınava girdikten sonra Türkçe sınavla ilgili bilgileri de yine buraya aktarıyor olurum.

• @ozzgedenizz merhaba çok faydalı bilgiler. Ehliyetinizi direkt orda basıp veriyorlar mı yoksa adresinize göndereceğiz deyip kargo mu bekliyorsunuz?

• Pensilvanya da ehliyet almak için yukarıda yazan hangi eyaleti baz almalıyım? Maryland daha yakın olduğu için orayı mı bilgi olarak baz almalıyım?

• @Turco merhaba orada geçici belgenizi veriyorlar ehliyet eve postalanıyor

• @deebee Biz de Ekimde Dallas'tayız, acaba ülkeye giriş yapmadan önce Türkiye'deyken online kursu alsak, Impact sertifika için eğitimi tamamlasak, 31. günden sonrası için DPS randevusunu alsak sorun olur mu?

• @gozdelymn hatirladigim kadariyla ADEE-1317 belgesinin gecerlilik suresi 2 yil, Impact egitimi (ITAD) ise 90 gun. Eger teknik olarak sitelere ulasmakta sorun yasamayacaksaniz, satin alacaginiz kursa sorarak ilerleyebilirsiniz. Eger birkac kisi icin kurs alacaksaniz bizim gibi indirim de istemeyi unutmayin. Sitelere kayit olmak ve rezervasyon icin sizden ABD no’su ve DPS SSN istiyor, SSN ogrenene kadar 3-4 gununuz olacak, yerinizde olsam o surecte ulkedeyken hallederdim. Tabii ki karar yine de sizin.

• @Yeşilkart-Forum linkler çalışmıyor

• Arkadaşlar son dönemde Orlando bölgesinde ehliyet almak nekadar kolay? İşlemler ve süreçler nelerdir bilgisi olan varsa yazabilir mi? Bir de Türk ehliyetini nekadar kullanabiliyoruz 1 ay diye biliyorum ama doğru mu biliyorum?

• South Dakota icin konusmam gerekirse gecerli vizenizin olmasi gerekli. Sadece vize surenizin bitimine kadar ehliyet veriyorlar. Turk ehliyetinizin herhangi bir gecerliligi yok ve sinavda dil destegi yok. Ingilizce bilmiyorsaniz kalma ihtimaliniz yuksek her ne kadar calismis olsaniz da, bazi sorular tyt turkce sorusu gibi dolambacli soruluyor. Ama sorularin yarisindan cogu ilkokul sorusu gibi cok kolay. Instruction permit icin randevu aliyorsunuz ve DMV gidip yazili sinava giriyorsunuz. Yanlis hatirlamiyorsam 25 soru var ve 20sini dogru cevaplamaniz gerek. Takildiginiz soruyu atladiginizda o atladiginiz sorular en sonda yine karsiniza cikiyor. Instruction permit icin kanimca randevu almaya gerek yok DMVdekilerin yarisi randevusuzdu ve bilgisayarlarin neredeyse hepsi bostu. 28 dolar ucret oduyorsunuz yazili sinav icin (instruction permit). Bank statementimi SSN kartimi vize basili pasaportumu uzerinde adresim yazan GEICO insurance belgelerimle gittim. Fotograf cekip goz testi yapiyorlar harfleri soylemenizi istiyorlar soyledikleri satirda ve sirada. Sonra sinava giriyorsunuz. Sinavi gectikten sonra size instruction permit kartiniz saniyesinde veriliyor.
    Direksiyon sinavi icin randevu almak kesinlikle zorunlu. Genelde randevular bir ay sonrasina bulunuyor tum DMVlerde. Benden bu sefer belge istemediler direkt instruction permit kartimi uzattim yine ayni sekilde 28 dolar odedim ve kadinla beraber yola ciktik. Yol boyunca full muhabbet ettik, sturgis rally'den oturu bulundugum kasaba motorcularla dolup tasiyordu (her yil south dakotada duzenlenen 500 binden fazla motorcunun amerikanin dort bir yerinden gelip eglendikleri etkinlik). Ablamizla bir guzel sinav boyunca motorculara salladiktan sonra 94 Ford F150 stick shift ile etrafta birkac tur atip sinavi gectim. Kadin manual surdugumu gorunce ve rahatligimi gorunce surdan da iki tur at ehliyetini vereyim kafasina girmisti zaten. Hic el kitabindan soru sormadi, sadece duz git sag don sola don gibi talimatlar verdi. DMV geri dondukten sonra ehliyetimi saniyesinde orada basip elime verdi. South dakotanin en guzel yani ehliyetin basilip kargolanmasi icin beklemiyorsunuz, orada size veriliyor. Ehliyetin ustunde limited term terimi yer aliyor.

• Merhaba, New Jersey DMV deneyimimizden, benim bilmediğim bir detayı paylaşmak istedim. Daha önce belki biri yazmıştır ama ben kaçırmışım bilmiyordum.
    Türkçe çeviri sıkıntılı oluyor( anlamsız çeviriler) diye ben Ingilizce testi seçtim. Eşim Türkçe istedi. O ilk seferde geçti, ben 38 le kaldım. Türkçe sınavda, Türkçe sorunun sağ alt tarafında English diye bir buton varmış ekranda. Saçma gelen yerde ona bastım dedi. Sonraki hafta ben de Türkçe seçip, geçtim. Biraz da olsa İngilizceniz varsa aklınızda olsun.

Ve dipnot; onlar istemese de, TR Ehliyetinizi her gittiniz bankoya gösterin ve işleme almalarını sağlayın. DMV, Nüfus gibi çalışıyor sanki:) çok kalabalık yerler. İşlem yapanlar, her zaman dikkatli olmayabilir.
    Bir de sınavı geçemediyseniz ve Knowledge test için çok ileri tarihe gün varsa sitelerinde ( Zaten minimum 7 gün bekliyorsunuz), her gün yeniden deneyin. Bir kaç gün öncesine muhakkak boşalan yerler oluyor.

Forumdan görmüşsünüzdür zaten; NJ için
    https://www.dontredriving.com/nj-permit-practice-test/
    https://www.primodrivingschool.com/nj-permit-practice-test/
    bu iki yerden çalıştık.
    Kolaylıklar herkese

Benzer Başlıklar

• Ehliyet icin Seattle’de adres ariyorum.

İlan ve Duyuru seattle ehliyet wisconsin
    1
    0 Oy
    1 İleti
    720 Bakış
    Ahmet EfiloğluA
    Merhaba yesilkartforum.com Ben ve 2 arkadasim Wisconsin’da work and travel yapiyoruz. Vize suremiz bitmeden 5 yillik Us ehliyeti almak istiyoruz, bunun icinde Seattle’de adres gostermemiz gerekli. Adres konusunda yardimci olabilecek, sonrasinda ehliyeti bize gondermekte yardimci olacak ev sahibi ariyoruz. 25 Agustos’ta Seattle geliyoruz, oneri ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k