Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Seda-Taşdan Merhaba, böyle ufak tefek hataları mülakat aldıktan sonra DS260 formunu açtırıp düzeltebilir ya da doğrudan mülakat günü evrak teslimi sırasında düzelttirebilirsiniz.


  • @Ozannc79 Merhaba, başlığın ilk iletisini dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

    • DS260 formunu doldurduktan sonra confirmation sayfasını göreceksiniz; burada sayfayı doğrudan yazdırabilir; kendinize mail olarak gönderebilirsiniz. (Bunun dışında ileride gelecek bir confirmation maili yok.)
    • Evrak teslimi son birkaç yıldır mülakat günü elden doğrudan konsolosluğa yapılıyor.
    • Eğer mülakata Ankara'da girecekseniz evraklarınızı İngilizce tercüme ettirmenize gerek yok.

  • @blackterm Dosya taşımak için current olmayı beklemeniz gerekmiyor. Ekim ayında cari yılınız başladıktan sonra talepte bulunabilirsiniz. Talep edeceğiniz ülkeye giriş için vize durumlarını gözardı etmeyin lütfen.

    Yolunuz açık olsun.


  • @melikemim Merhaba, bildiğim kadarıyla istediğiniz bir zaman sisteme case numberınızla yeniden giriş yapıp confirmation sayfasına ulaşabilir; çıktı alabilir veya sayfayı kendinize mail atabilirsiniz.


  • @Armağan-Yılmaz Merhaba, her senenin işleyişi farklıdır ancak son birkaç yıldır mülakat dağıtımlarında DS260 formunun submit tarihi de göz önünde bulunduruluyor. DV2023 excelinde sizin gibi düşük CN'li ancak geç submitli talihlilerin mülakat durumlarını incelemenizi tavsiye ederim.


  • @ozpirinc Merhaba, mülakata Ankara'da girecekseniz evraklarınızı İngilizceye tercüme ettirmenize gerek yok. (Sadece E-Devletten arşiv kayıtlı adli sicil kaydı alırken İngilizce tercümeli seçeneğini seçiniz.)


  • @buklet Merhaba,

    • Mülakata Ankara'da girecekseniz evraklarınızı İngilizceye tercüme ettirmenize gerek yok. (Tabi mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadıysanız.) (Sadece E-Devletten arşiv kayıtlı adli sicil kaydı alırken İngilizce tercümeli seçeneğini seçiniz.)
    • Boşanma belgelerinizi İngilizce tercüme etmeli misiniz emin değilim; daha tecrübeli adminlerimiz sorunuzu cevaplayacaktır. Daha evvel benzer sorular sorulmuştur mutlaka; forumda ufak bir arama yapmanızı öneririm.
      Örneğin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri/165?_=1692477028387

  • @Erhan-2 Merhaba, bildiğim kadarıyla asıl talihli AIS kaydı yaparken "Do you want to add another applicant?" sorusuna "Yes" diyerek diğer aile üyelerinin bilgilerini de giriyor.


  • @mamudo mülakata ankarada girecekseniz endişe etmeyın tolere edılıyor.


  • @tgctgctgc selamlar, sorunun cevabı kısaca ne kadar erken o kadar iyi. 2023'te genel olarak oturum ya da çalışma izni aramadan 3 elçilik taşıma yaptı; Viyana, Hong Kong ve Maskat. Viyana Ocak-Şubat gibi kabul etmeye başladı, tabi Viyana'nın taşıma yaptığı öğrenilince bir yüklenme oldu sonraki süreçte. Nisan gibi Viyana taşımaları kapattı kapasitemiz doldu diye. Erken dönemde mail atanların caselerinin bir çoğu taşındı. Sonraki mail atanlar arasında süreç biraz da rastgele şans olarak ilerledi. Hong Kong da Nisan başında taşıma maillerine olumlu döndü. O sırada mail atanların bir çoğunun case i taşındı. Nisan ortası gibi mail atanlara olumsuz döndü. Maskat ise toplu olarak Mayıs sonunda bir taşıma gerçekleştirdi. Örneğin, biz 21 Mayısta mail attık, 23 Mayısta bize olumlu dönüş yaptılar. Ne yazık ki bu taşıma durumları, güne saate göre bile değişti yeri geldi. Kısaca taşıma niyetiniz varsa ne kadar erken davranırsanız o kadar şansınızı yükseltirsiniz. Şu an bu iletiyi yazdığınıza göre durumun farkındasınız sürecin en başında, tebrik ederim. Dürüst olmak gerekirse biz Mart sonu gibi sürecin nasıl işlediğini kavradık, bazı fırsatları kaçırmış bulunduk.


  • @ridetowild Merhaba, ilk iletide yazan şu :backhand_index_pointing_down_light_skin_tone: kısma dikkat etmenizi öneririm.
    Mahkeme Kayitlari
    Eger mahkeme tarafindan herhangi bir suctan dolayi suclu bulunduysaniz mahkeme kayitlarini hazirlamalisiniz, bu kayitlar ingilizce olmali. Eger Turkiye'den aliyorsaniz bu belgenin yeminli tercuman cevirisini de hazirlamalisiniz.


  • @efe3535 Merhaba, 330 doları mülakat günü konsoloslukta ödüyorsunuz. Öncesinde sağlık muayenesi için de yaklaşık 300-350 dolar civarı bir ödeme yapıyorsunuz; tabi bu meblağ yapılacak aşılara göre değişkenlik gösteriyor. Sonrasında mülakatınız olumlu geçer vizeniz onaylanırsa da 220 dolar USCIS ödemesi yapıyorsunuz.


  • @hsn-kartal Merhaba, excel listelerindeki vize isteği sütununa göz atabilirsiniz. Size kabaca şöyle bir hesap yapayım:

    2023 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3383 kişi kazandı. DV2023 excelindeki kişi sayısı 1191; aileleriyle birlikte 2092 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %62'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2024 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3684 kişi kazandı. DV2024 excelindeki kişi sayısı 427; aileleriyle birlikte 796 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %22'si excele kayıtlı; zamanla bu sayı artacaktır.


  • @ozkan-akbulut Merhaba, ilginç bir şekilde bu oran %80'leri bulmuyor. Az önce kabaca şöyle bir hesap yaptım:

    2022 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 2526 kişi kazandı. DV2022 excelindeki kişi sayısı 819; aileleriyle birlikte 1434 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %57'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2023 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3383 kişi kazandı. DV2023 excelindeki kişi sayısı 1191; aileleriyle birlikte 2092 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %62'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2024 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3684 kişi kazandı. DV2024 excelindeki kişi sayısı 427; aileleriyle birlikte 796 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %22'si excele kayıtlı; tabi bu sayı zamanla artacaktır.


  • @hsn-kartal Merhaba, aksine kazanan sayısı 3684 ile geçen seneden daha fazla.


  • @Burak-5 bu imzayı nasıl yapıyoruz


  • @hidiraltin Merhaba, DS260 gönderim tarihiniz geç değil ancak ne yazık ki formu erkenden doldurup göndermeniz mülakat almanızı garantilemez. Başlığın ilk iletisini detaylıca okumanızı tavsiye ederim; sürecinize dair tüm detayları orada bulacaksınız. Ayrıca önceki yılların excel listelerini de inceleyebilir; Ankara'nın hangi case numarasına kadar mülakat dağıttığını görebilirsiniz.


  • @hidiraltin Merhaba, DS260 formunu doldurduktan sonra confirmation sayfasını doğrudan yazdırabilir ya da kendinize mail olarak atabilirsiniz. Kastettiğiniz mail buysa eğer istediğiniz bir zaman siteye case numberınızla giriş yapıp aynı sayfayı görüntüleyebilirsiniz.


  • @Pamuk-0 Merhaba, çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz https://dvprogram.state.gov/ sitesine giriş yapıp mülakat tarihinizi öğrenebilirsiniz. Eğer mülakat almışsanız "randomly selected" yazısı yerine mülakat mektubunuzu göreceksiniz.


  • @salih-atilla Merhaba, mülakata Ankara'da girecek olanlar için çekiliş başvurusu sırasında yapılmış bu tip ufak art niyetsiz hatalar tolere ediliyor diye okumuştum; nasılsa DS260 formunda doğrusunu yazmışsınız. Mülakat günü evrak teslimi sırasında da söylersiniz.
    Dosya numaranız gayet iyi, (her senenin işleyişi farklı olmakla birlikte) DV2023 verilerine göre değerlendirirsek DS260 submit tarihinizin mayıs ayı içerisinde olması da güzel. Umarım vizenize en yakın zamanda kavuşursunuz.


Benzer Başlıklar

  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum