Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozpirinc Merhaba, mülakata Ankara'da girecekseniz evraklarınızı İngilizceye tercüme ettirmenize gerek yok. (Sadece E-Devletten arşiv kayıtlı adli sicil kaydı alırken İngilizce tercümeli seçeneğini seçiniz.)


  • @buklet Merhaba,

    • Mülakata Ankara'da girecekseniz evraklarınızı İngilizceye tercüme ettirmenize gerek yok. (Tabi mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadıysanız.) (Sadece E-Devletten arşiv kayıtlı adli sicil kaydı alırken İngilizce tercümeli seçeneğini seçiniz.)
    • Boşanma belgelerinizi İngilizce tercüme etmeli misiniz emin değilim; daha tecrübeli adminlerimiz sorunuzu cevaplayacaktır. Daha evvel benzer sorular sorulmuştur mutlaka; forumda ufak bir arama yapmanızı öneririm.
      Örneğin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri/165?_=1692477028387

  • @Erhan-2 Merhaba, bildiğim kadarıyla asıl talihli AIS kaydı yaparken "Do you want to add another applicant?" sorusuna "Yes" diyerek diğer aile üyelerinin bilgilerini de giriyor.


  • @mamudo mülakata ankarada girecekseniz endişe etmeyın tolere edılıyor.


  • @tgctgctgc selamlar, sorunun cevabı kısaca ne kadar erken o kadar iyi. 2023'te genel olarak oturum ya da çalışma izni aramadan 3 elçilik taşıma yaptı; Viyana, Hong Kong ve Maskat. Viyana Ocak-Şubat gibi kabul etmeye başladı, tabi Viyana'nın taşıma yaptığı öğrenilince bir yüklenme oldu sonraki süreçte. Nisan gibi Viyana taşımaları kapattı kapasitemiz doldu diye. Erken dönemde mail atanların caselerinin bir çoğu taşındı. Sonraki mail atanlar arasında süreç biraz da rastgele şans olarak ilerledi. Hong Kong da Nisan başında taşıma maillerine olumlu döndü. O sırada mail atanların bir çoğunun case i taşındı. Nisan ortası gibi mail atanlara olumsuz döndü. Maskat ise toplu olarak Mayıs sonunda bir taşıma gerçekleştirdi. Örneğin, biz 21 Mayısta mail attık, 23 Mayısta bize olumlu dönüş yaptılar. Ne yazık ki bu taşıma durumları, güne saate göre bile değişti yeri geldi. Kısaca taşıma niyetiniz varsa ne kadar erken davranırsanız o kadar şansınızı yükseltirsiniz. Şu an bu iletiyi yazdığınıza göre durumun farkındasınız sürecin en başında, tebrik ederim. Dürüst olmak gerekirse biz Mart sonu gibi sürecin nasıl işlediğini kavradık, bazı fırsatları kaçırmış bulunduk.


  • @ridetowild Merhaba, ilk iletide yazan şu 👇🏻 kısma dikkat etmenizi öneririm.
    Mahkeme Kayitlari
    Eger mahkeme tarafindan herhangi bir suctan dolayi suclu bulunduysaniz mahkeme kayitlarini hazirlamalisiniz, bu kayitlar ingilizce olmali. Eger Turkiye'den aliyorsaniz bu belgenin yeminli tercuman cevirisini de hazirlamalisiniz.


  • @efe3535 Merhaba, 330 doları mülakat günü konsoloslukta ödüyorsunuz. Öncesinde sağlık muayenesi için de yaklaşık 300-350 dolar civarı bir ödeme yapıyorsunuz; tabi bu meblağ yapılacak aşılara göre değişkenlik gösteriyor. Sonrasında mülakatınız olumlu geçer vizeniz onaylanırsa da 220 dolar USCIS ödemesi yapıyorsunuz.


  • @hsn-kartal Merhaba, excel listelerindeki vize isteği sütununa göz atabilirsiniz. Size kabaca şöyle bir hesap yapayım:

    2023 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3383 kişi kazandı. DV2023 excelindeki kişi sayısı 1191; aileleriyle birlikte 2092 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %62'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2024 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3684 kişi kazandı. DV2024 excelindeki kişi sayısı 427; aileleriyle birlikte 796 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %22'si excele kayıtlı; zamanla bu sayı artacaktır.


  • @ozkan-akbulut Merhaba, ilginç bir şekilde bu oran %80'leri bulmuyor. Az önce kabaca şöyle bir hesap yaptım:

    2022 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 2526 kişi kazandı. DV2022 excelindeki kişi sayısı 819; aileleriyle birlikte 1434 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %57'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2023 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3383 kişi kazandı. DV2023 excelindeki kişi sayısı 1191; aileleriyle birlikte 2092 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %62'si excele kayıtlıydı; kalanlar süreci forumun dışından takip ettiler.

    2024 Green Card çekilişini aile üyeleriyle birlikte Türkiye'den 3684 kişi kazandı. DV2024 excelindeki kişi sayısı 427; aileleriyle birlikte 796 vize talebi. Yani kazananların yaklaşık %22'si excele kayıtlı; tabi bu sayı zamanla artacaktır.


  • @hsn-kartal Merhaba, aksine kazanan sayısı 3684 ile geçen seneden daha fazla.


  • @Burak-5 bu imzayı nasıl yapıyoruz


  • @hidiraltin Merhaba, DS260 gönderim tarihiniz geç değil ancak ne yazık ki formu erkenden doldurup göndermeniz mülakat almanızı garantilemez. Başlığın ilk iletisini detaylıca okumanızı tavsiye ederim; sürecinize dair tüm detayları orada bulacaksınız. Ayrıca önceki yılların excel listelerini de inceleyebilir; Ankara'nın hangi case numarasına kadar mülakat dağıttığını görebilirsiniz.


  • @hidiraltin Merhaba, DS260 formunu doldurduktan sonra confirmation sayfasını doğrudan yazdırabilir ya da kendinize mail olarak atabilirsiniz. Kastettiğiniz mail buysa eğer istediğiniz bir zaman siteye case numberınızla giriş yapıp aynı sayfayı görüntüleyebilirsiniz.


  • @Pamuk-0 Merhaba, çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz https://dvprogram.state.gov/ sitesine giriş yapıp mülakat tarihinizi öğrenebilirsiniz. Eğer mülakat almışsanız "randomly selected" yazısı yerine mülakat mektubunuzu göreceksiniz.


  • @salih-atilla Merhaba, mülakata Ankara'da girecek olanlar için çekiliş başvurusu sırasında yapılmış bu tip ufak art niyetsiz hatalar tolere ediliyor diye okumuştum; nasılsa DS260 formunda doğrusunu yazmışsınız. Mülakat günü evrak teslimi sırasında da söylersiniz.
    Dosya numaranız gayet iyi, (her senenin işleyişi farklı olmakla birlikte) DV2023 verilerine göre değerlendirirsek DS260 submit tarihinizin mayıs ayı içerisinde olması da güzel. Umarım vizenize en yakın zamanda kavuşursunuz.


  • @barisozkan_ Merhaba, DS260 formunu doldurduktan sonra herhangi bir mail almıyorsunuz. Kendinize confirmation sayfasını mail olarak atabilirsiniz; kastettiğiniz bu ise eğer. Bunun dışında cut-off olmayı ve mülakat maili almayı bekleyeceksiniz. Başlığın ilk iletisini dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.


  • @symbi0te Merhaba, şuraya 👇🏻 bir göz atmak isteyebilirsiniz.


  • @gacal Merhaba, formu doldurduğunuz ceac sitesine case numaranızla giriş yapıp formunuzu kontrol edebilirsiniz.


  • @adaderyaela Merhaba, ne yazık ki Ankara şu ana kadar sadece dosya numarası 15 binin altında olan talihlilere mülakat dağıttı. Umarım bu sene çok daha fazla sayıda mülakat dağıtılır ve isteyen herkes vizesine kavuşur.


  • @akincetin Merhaba,
    *Mülakata min. 6 aylık hesap dökümü götürülüyor. (Ancak birkaç talihli yaşadıkları bir takım sorunlar sebebiyle daha kısa süreli hesap dökümü götürmek zorunda kaldılar; bir problem yaşamadılar.)

    • Aslında hesapta gösterilmesi gereken meblağ için net bir şey söylenemiyor. Gidilecek şehre göre değişkenlik göstermekle birlikte asıl talihli için 15 bin dolar (ve her bir aile üyesi için ekstra +5 bin dolar) olarak kabul edilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum