Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @zeynomistan Evet inanılmaz geliyor:) Hayırlı olsun sizlerin de vizesi.


  • @evrimooloji Evet şu ana kadar yaşanan süreç bile apayrı bir deneyimdi. Zannediyorum ki ABD kısmı çok daha farklı olacaktır. İyi ve kötü deneyimler olacaktır. Umarım her birimiz her halükarda güçlü kalmayı başarıp iyi yaşamlar sürdürürüz. ☺


  • @zeynomistan çok teşekkür ederiz desteğiniz için sonuna kadar devam edeceğiz..


  • @cgcore İnşallah emeklerimiz yerini bulur.. Son ana kadar denemeye devam..


  • @tgctgctgc ben Ocak sonunda başladım Mart başında taşıdım. Ne kadar erken o kadar iyi👍🏻


  • @evrimooloji Tebrik ediyorum sizleri:) umarım bende sizin gibi bir sekılde dosya tasıyarak vize mülakatı alabilirim. tüm ülkelere mi mail attınız yoksa belli başlı ülkelere mi?


  • @tgctgctgc ben şubattan başladım. Dosya current olduğundan beri.bence hemen gerek yok ama aralık-Ocak gibi başlayın. Bol şans! Bir de shengen işinizi kolaylaşır


  • @tgctgctgc Öncelikle vatandaşlığım olan ülkeye attım. Siz de oturum, shengen hangisi varsa onlara taşımaya çalışın. 2024 sürecinde de Viyana ve Hongkong gibi kahraman konsolosluklar çıkacaktır.


  • @ozzy22 3-4 kere denedim ama her defasında olumsuz dönüş aldım. Yarın tekrar deneyeceğim 😑


  • @tgctgctgc Siz 2024 talihlisisiniz.
    DS-260 Formunda mülakat yeriniz neresi görülüyor?
    Ankara 1 yıl sonra 18000'lere mülakat verir mi, belli olmaz ama bu yıl 14999 gibi kesti. Aslında 32000'e kadar mülakat vermesi gerekirdi.
    Avrupa ülkeleri bu rakamı gördü. Orta Asya ülkeleri de bu rakamı göremediler.
    Dosya taşıma mailini ekim ayından itibaren atabilirsiniz, dosya numaranız current olmadan KCC'ye dosya taşıma mailini atabilirsiniz, current olduktan sonra da ancak sizi kabul edebilecek bir konsolosluk aramanız gerekecek. Esas önemli konu önümüzdeki ekim ayından itibaren dosyanız current olmadan KCC'ye mail atın ama bundan önce de bir Avrupa ülkesinden 1 yıllık oturum almanız gerekir, yoksa dosya numaranız current olur, Ankara'nın ya da dünyadaki diğer konsoloslukların insafına kalırsınız.
    Tabii ki bu sitenin adminleri bu konuları benden daha iyi bilirler, bir de onların yazacakları yorumları okumanızı tavsiye ederim.


  • @incomprisa ve @norta 04.08.2023'teki mülakatım sırasındaki 221(g) durumum benden istenen barkodlu askerlik durumu belgesi konsolosluğun eline ulaştıktan 3 gün sonra ortadan kalktı ve CEAC web sitesinde ailece vize durumumuz "Issued" oldu.


  • @ogzylmz bir önceki mali yılda özellikle son bir ay içinde epey arkadaş dosyasını taşımış. bence bu şekil devam ederseniz illaki bir sonuç alırsınız.


  • Selamlar Manila dan gelen cevap aşağıdaki gibi
    Süreci nasıl ilerletmem gerekir?

    Dear
    We are writing in response to your August 11, 2023, inquiry to the Immigrant Visa Unit concerning your Diversity Visa case.

    We understand that you wish to have your visa application processed at the U.S. Embassy in the Philippines.

    If you have not received a notification with the time, date and location for an interview appointment, you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) by email at [email protected] to request reassignment.

    If you already have an appointment scheduled at another U.S. embassy or consulate, but are now in the Philippines and need to interview at Embassy Manila, please use our online form (https://ph.usembassy.gov/visas/immigrant-visa-inquiry-form/) to provide evidence (passport, ID card, alien resident card, etc.) showing that you are in the Philippines and able to remain in the country for the duration of the visa process.

    We will review that documentation and make a determination on transferring your case.


  • Her kese Selam, ben dosyami Cine tasidim 21 july 2023. amma farkli olaylar oldu, Cin transferi kabul etdiginden sonra KCC ye mulakat yerimi sordugumda China oldugunu gorunce cok sevincliydim, bir kac gun sonra Cinden ne zaman mulakat tarihi alacagim sordugumda boyle bir cevap atdi.."Thank you for your inquiry. Your case is currently under processing. Once the processing has been completed, we will notify you of the next steps."

    Daha sonrasinda bir kac gun once bir daha statusle ilgili bir mail atdigimda bana boyle cevap verdiler.."If you are an applicant and have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry." Yani DV23 kapandimi ya ben baska ne yapa bilirim? Onlara inquiry ile yaziyorum, transfer gerceklesmis ve ya gerceklesmemis amma mulakat vermiyor gibi Siz ne dusunuyorsunuz?


  • @Beykentli Ankara olarak görünmektedir

  • ⭐⭐

    @excalibur Mulakat alamadiginizi, bunun sonucunda onlarin sizin icin bunu yapmalari konusunda rahatsiz ettiginizi ve bu mail attiginizi ifade edip tekrar mail atin.


  • @excalibur inquiry form üzerinden durumunuzu daha fazla açıklayabilirsiniz. İnterview sürecinde Manila'da olabileceğinize dair belgeler sunabilirsiniz. zaten mailde pasaport vs bilgiler dediği için taratıp dosya ekine ekleyebilirisiniz. Sanırım sizden Manila'da fiziki olarak bulunabileceğinize dair belge istiyorlar.

  • ⭐⭐

    @muhammedd Resmi olarak DV2023 kapanmadi, siradan bir mail atmislar. Dagitim yapacaklari zaman eger kotalari varsa size mulakat gelir a madem transferiniz gerceklesmis, ama 'ne zamana bana mulakat verebilirsiniz ya da verin' minvalinde bir sey soramazsiniz konsolosluga buna cevap zaten alamazsiniz...


  • @tgctgctgc ben de şubatta başladım. Dv24 mali yılda Ankara'nın performasını bilemeyiz ama her geçen yıl daha bir önceki yılı aratıyor. ABD turist vizeniz varsa direk AOS yapın. Konsolosluk kontenjanlarını ve performansını takip edin current olmadan kabul eden konsolosluk olursa KCC'ye mail atarak mülakat yerinizi değiştirebilirsiniz. Dv23 bülten 5200 le başladığında bu yıl umutlar yükselmişti. Lakin basılan vize sayısı ortada 😞 Dosya taşımayı düşünün nacizane tavsiyemdir. Umarım Ankara yüksek performan gösterir de buna gerek kalmaz


  • @SeyfettinB bilgilendirmeni için çok teşekkür ediyorum. Evet dosya taşımak için çaba sarfetmekten başka çaremiz görünmüyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum