DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozlcy vizeniz hayırlı olsun yorucu ve biraz masraflı olmuş ama sonunda mutlu bitmiş. Yolunuz açık olsun


  • @SemihPehlivan Yeni hayatınızda başarılar yolunuz açık olsun


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT teşekkür ederim. Sizlere de bol şanslar diliyorum.


  • @bozyuruk vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum.


  • Merhabalar dün mülakatımız vardı gittik ilk başka bir sorun yoktu yemin ettik parmak izlerimizi aldı sorular sordu cevapladık sonra bize o meşhur sarı kağıdı verdi ap ye kaldık neden diye sorduk cevaplamadı onluk bir olmadığını washingtonı bağlayan bir durum olduğundan dedi mail atıcaz onu doldurup gönderin dediler pasaportlarımızı da verdiler bize formu gönderdik den sonra incelenecek sizi önümüz de ki hafta yine Ankaraya çağırabiliriz dedi pasaportları almak için ama bu süreç uzayabilir 30 eylül de de son buluyor dedi yıkıldık tabi hiç beklemiyorduk sebebini sorduk idari işlem dedi neden olarak bir şey söylemedi. Neyse uzatmadan dün gönderdik eşimle birlikte da-5535i otomatik cevap mail de geldi. Bunun nedeni nedir neden ap ye kaldık hiç bi durum yokken ve bu süreç ne kadar sürer 30 eylüle kadar sonuçlanır mı bu durumda olan arkadaşlar nası bi süreçten geçti sonuçları ne oldu red alan oldu mu... Teşekkürler


  • Herkese merhaba.
    1 sene çileli bekleyişin ardından aldığım green card vizesi deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Gelecek sene için arkadaşlar bu deneyimlerden bol bol yararlansınlar.
    21.07.2023 Unganlar sağlık raporu deneyimim:
    Sabah 10:40 olan sağlık görüşmem için erkenden binaya gittim fakat erken geldiğim için geri çıkıp binanın altındaki kafede randevu zamanını bekledim. Ardından yukarıya çıktım. Ds-260 onay sayfasını, pasaportumu ve bir belgeyi (unuttum) verdim. Daha sonra kan ve röntgen bir aşağı kata indim. Bu iki işlem için 47 dolar verdim. Ardından tekrar yukarı çıkıp doktor muayenesini girdim. Mehmet bey iki aşı yaptı ve bir kaç kontrol yaparak muayeneyi tamamladı. Bunun için de 310 dolar ödedim. Ertesi gün 11’de gelip sağlık raporumu almamı söylediler. Sabah 9.30 gibi gittiğim de rapor hazırdı alıp airbnb’den kiralığım evde randevu gününü beklemeye geçtim.
    28.07.2023 Amerikan Konsolosluğunda Vize Görüşmesi
    Sabah 7’de çukurambarda bulunan ABD konsolosluğunun önündeydim. 7.15 gibi ön kapıyı açtılar. Ön kapı ile güvenliğin arasında oturakların bulunduğu bekleme alanı var. Orada 15 dakika bekledikten sonra güvenlik 7.45 randevusundan başlayarak sıra yapmamızı istedi. Ben 8’de olan randevum için en ön sırayı aldım. 7.45 gibi güvenlik sıradan beni aldı ve içeriye geçtim. Bi 50 metre düz yürüdükten sonra sol kapıdan içeri girdiğinizde sol tarafta bir masa var. Orada bulunan arkadaşa pasaportumu verdim. Üstüne bir kağıt yapıştırıp geri verdiler. Sol tarafta bulunan sandalyelerde vize ücretini vermek için beklemeye geçtim. 7. Sırada olduğum için hemen sıra geldi ve 330 dolar vize başvuru ücretini ödedim. Görevli ödeme dekontu ve sıra numarası verdi.
    Diğer tarafta yaklaşık 10-15 arası bankodan 3 banko green card başvurularına bakıyordu. Orada 20 dakika bekledikten sonra numaram yandı ve görevlinin yanına geçtim.
    Beni alan görevli için daha önceden sırada bulunanlarla aramızda geçen konuşma; bu Hanımefendi çok sert yapıyor buna denk gelmesek iyi 🙂 tabi ki bana o Görevli denk gelecekti kader işte. Neyse görevli sert değil aslında ama diğerlerine göre biraz ketum diyebilirim. Görevliye; sağlık raporumu, yüksek lisans diplomamın aslını ve fotokopisini, iki tane fotoğrafımı, askerlik kağıdımı, arşivli nüfus kayıt kağıdımı, pasaportumu ve banka hesap dökümümü verdim. Görüşmeyi Türkçe mi İngilizce mi yapmak istiyorsun diye sordu Türkçe dedim. kalan kağıtları tekrar dosyaya koyarken görevliden hiçbir şey yapmadan bekle uyarısı aldım 🙂
    Bu aşamadaki işlem de bitti ve tekrar vize ücretinin alındığı tarafa geçtim. Burada vize ücretinin alındığı bankonun yanında iki banko daha var bunlar da sizinle o tarihi görüşmeyi yapıyorlar. 2 görevli de erkekti.

    Sıra beklerken sıradakilerle aramızda geçen konuşma; sol taraftaki görevli incik boncuk her şeyi sorguluyor ona denk gelmeyelim 🙂 sağ taraftaki arkadaş boşalınca ve sıra ben de olunca çok sevindim. 5 dakika boyunca bilgisayarda bir şeyler yaptı ve kimseyi almadı 🙂 sol taraftaki incik boncuk sorgulayan arkadaş boşalır boşalmaz beni aldı kader işte 🙂 fakat toplam 1 dakika sürdü diyebilirim. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve sonra soruları sormaya başladı.
    Çevirmen eşliğinde;
    Evli misin? Hayır
    Daha önce evlendin mi? Hayır?
    Ne mezunusun? Klinik Psikoloji
    Nereye gideceksin? Los Angeles
    Vizeni onayladım dedi ve bitti 🙂
    Ne iş yapacağımı ve planımı sormadı bile.

    Hemen bir tavsiye vermek istiyorum. Ankaraya gelirken nerede kalıcam diye otel bakanlar fiyatların uçuk olduğunu görecekler. Hiç endişe etmesinler Airbnb’den oda baksınlar. Çok daha rahat ve ev ortamı. 9 gün için 1900 TL oda ücreti ödedim.

    1 seneden fazla oldu bu foruma ve telegrama gireli. Neredeyse her şeyi buradan öğrendim diyebilirim. O yüzden bu grubu kuranlara ve benim gibi gelip bu grupta post paylaşanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Sağ olun var olun. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @mresit Vizeniz hayırlı olsun. Birikim olarak ne kadar göstermiştiniz?


  • Merhaba dostlar 7 Temmuzda Sydney de gerçekleştirildiğim greencard mülakat deneyimi size aktarıcam.Bunun öncesinde şuna değinmek istiyorum. Benim case numaram 30k da idi. Sürecin başından beri olaya hakimdim ve az çok case in bana ulaşmayacağı belliydi.Değerli grup üyeleri sayesinde dosya taşıma işlemlerini öğrendim. Risk alamazdım hayatımda kaç kere böyle bir şans elime geçebilirdi ki. Neyse, Avustralya dil okuluyla gelip dosyamı taşımaya karar verdim.Geldikten 2-3 hafta içinde de dosya taşıma işlemini gerçeklestirdim. Arada ki diğer diğer süreçleri şuan anlatmayacağım. Herkes farklı zorluklar yaşar bu hayatta. Konumuz mülakat deneyimi olduğu için ona dönüyorum. 7 Temmuz sabahı 8.30 mülakat saatimdi fakat 8.00'da ordaydım ve beni içeri erkenden aldılar.Giriste sol tarafta evrakları hızlıca kontrol edip hızlıca lazım olanları bir poşete koyup 5.kata çıkmamızı söylediler. Giriste ayrıca tel, kulaklık ve bazı küçük metal esyarınızı emanet alıyolar. 5.kata çıktım ve evrakları teslim ettim. Sonra benden sol tarafta casadan 528 Avustralya doları ödeme aldılar. US bazlı büyük ihtimal siz Amerikan doları getirebilirsiniz. Sonra verdikleri sıra numarası ile mülakat için sıramı bekledim. Sıra bana gelince standart yemin ettirip sonra 3-5 basit soru sordular. Nerde yasamayi düsünüyosun? Orda ne is yapıcaksın?.. Mülakat bittiğinde ben greencardın geliceği adresi değistirmek istedim. Onlar da ds260 açılacak ordan değistirebilirsiniz dedi. Ama evrakları aldı. 15 gün içerisinde geliceğini söyledi. Ben eve geldim ve ds260 açmışlardı. Hemen güncelleyip yolladım. Tam 13 gün sonra dosyalarım ve vize basılı pasaportum elime ulaştı.Gerçekten çok mutluyum. Arada yasadigim psikolojik, ekonomik ve fiziksel birçok zorluğu tabiki yazmadım. Herkese değiskenlik göstericek şeyler bunlar ama her sey kafa da bitirmekle başlıyor. Başarız olsaydım bile keske demicektim. Bana bu vizyonu veren değerli forum, grup yönetici ve azimli arkadaşlara sonsuz tesekkürler.. Avustralya daki görevimi tamamladım. Önümüzdeki aylarda Us olucam. Greencard vizesini alıp Us hazırlıklarına başlayan arkadaşlar benimle rahatlıkla iletişim kurabilir. Beraber bir yol izleyebiliriz. Herkese zaman ayırdığı için çok teşekkür ederim.. İyi günler.


  • @lutfitunca Merhaba. 15k dolar civarı. 200 bin Tl banka ve yaklaşık 200 bin TL değerinde motor ruhsatı götürüp vizesi onaylanan da vardı yanımda.


  • @ozlcy Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @mresit Hayırlı olsun, ABD’deki hayatınızda başarılar dilerim.


  • @mstfak teşekkürler. Sizin de vizeniz hayırlı olsun.


  • @tohma31 Gökay Bey dedeniz için çok üzüldüm başınız sağolsun. Yolunuz çok çetrefilli olmuş ama önemli olan mutlu son olması. Uğraşan didinen insanlar vizelerini aldımı daha da çok seviniyorum. Tekrar tebrikler ❤


  • yanlız değilsiniz en zoru iyi bir hayatı haklı sebeplerle bırakıp gitmek bende aynı durumdayım türkiyede herşeyim var mücadeleyi seviyorum yeni bir hayat kuracağım çocuklar için gideceğim yaşım 59 allah yolunu açık etsin olumsuz konuşanlara bakma yasal olarak amerikaya gitmek benimde hayalimdi inşallah süreci olumlu bitiririz


  • @mresit Tek kişi için miktarı merak ettiğim için sormak istedim bende mülakatımda o civarda göstereceğim. Yanıtınız için teşekkür ederim. 🙏🏻


  • @fthsnmz1 Bizde Viyanada AP ye kaldık. Konsolosluktaki başka bi çalışana sorduk isimden olabilir belki dedi. 55 gün sürdü AP süreci sonra aldık vizemizi. Geçen sene AP ye kalıpta vizesini alamayan olmamış hiç. Bu sene de olmaz inşallah iyi düşünün iyi olsun lütfen.


  • @mresit Vizeniz hayırlı olsun. Ankaradan mülakat alabilen şanslı insanlardansınız😀


  • Merhabalar, size Sofya dosya taşıma ve mülakat deneyimimden bahsedeceğim, umarım bundan sonra Sofya’ya gideceklere faydası dokunur.
    Öncelikle Erdinç bey'e yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
    Dosya numaram current içindeydi, cifte vatandaşım (Turkiye ve Bulgaristan) iki pasaportum var, ve asıl kazanan esim ve onun sadece Turk pasaportu var. Başta sıramızı beklerken konuya çok ilgi göstermemiştik, sıramızı bekliyorduk. Sonra forum sayesinde Ankara’nın sıkıntılı olduğu bilgisini aldık ve alternatif düşünmeye başladık. İlk sofya’ya yazdık ancak current olduğumuz için Kcc’ye yazmamız gerektiği belirtildi. Sonra biz de sürece ara verdik en son Viyana’dan mükakat alınabildiği bilgisi geldiğinde. Hem Sofya’ya hem de Viyana’ya yazdık. Başka bir kaç ülkeye daha yazdık. Bu sefer Sofya’dan onay geldi current olmamıza rağmen. (Viyana’ya gerek kalmadığını yazdığımızda çok sevindiklerini belirten sempatik bir mail attılar, sarının onlar da onaylayacaktı.)
    20 Haziran’da 2 ağustos için mülakat tarihi verdiler. Mail ile bir gün ertelettik, doktor raporu 3 gün sonra verilebilir dendi diye. Pazartesiye Vita hastanesinden randevu aldık. Maille ve daha sonra Whatsapp’dan İngilizce yazıştık.
    Bu arada Sofya’ya aldırma konusunda Asil kazaman ve sadece Turk pasaportu olan esimin adına Sofya'ya ([email protected])bir email attık ve ekine Bulgaristan pasaportumu, Bulgaristan kimlik kartımı,ç, ayrıca email'in icine kimlik kartımda yazan ve ikametkah belgesi alabileceğim Bulgaristan adresimi yazdım. Bulgaristan ilişkisi olmaz ise dosyayı almaları pek mümkün değil. ( mülakatta da sordular Bulgaristan ilişkisini)

    Sağlık muayenesi rahat gecti, istenen belgeleri mutlaka yanınıza alin, (Covid asilari, Mülakat email ciktisi, tum guncel pasaportlar (Turk ve Bulgar pasaportları) 4 foto, DS-260 formlarının ilk sayfaları, ve daha evvel oldugunuz aşılar (asilar Ingilizce yazmıyorsa, Ingilizceye tercume ettirmenizde fayda var,) Muayene rahat gecti denilebilir. Doktor biraz garipti. Yarı İngilizce yarı Fransızca anlaştık. Eski aşılarımızın kayıtlarını gösteremediğimiz için 4er tane aşı olmamız gerekti:( Kanıtınız varsa mutlaka götürün. Alternatifi test yapıyormuşlar bir hafta sonra bağışıklık sonucu çıkıyormuş. Zaten zamanımız yoktu tamaö deyip aşıları olduk. Bizim durumumuza gore kisi başı yaklaşık kisi başı 270 Euro tuttu ve kredi kartı ile ödedik. Telefonda aynı gün zarf konsolosluğa iletiliyor demişlerdi ancak bir gün sonra gelin alın dediler, öğlen gittik raporu ve aşı kayıtlarını aldık. 2 gün sonra mülakata gittik Amerikan konsolosluğuna. Koca konsoloslukta bizden başka kimse yoktu. Araç anahtarını girişte alıp bir emanet numarası verdiler. ( telefonlar yanımızda değildi ama olsaydı da burada emanete alırlardı tahminim) xrayden geöip girdik. (Saatinden önce asla almıyorlar ancak Trdeki gibi müthiş güvenlik önlemleri de yok, etrafında surlar yok örneğin) xrayden önce pasaportlarımızi bizden istediler, kontrol edip tamam hemen iceri gecebilirsiniz dediler ve iceri geçtik. Icerde sıra numarası vs yok, bir kadin calisan durumu orada organize ediyor. Önce bize bir kaç madde okudular, kabul ettiğimizi belirttik sonra ödeme aldılar. Nakit ödedik (330’ar usd)

    Daha sonra baska bir bankoda sizi Ingilizce konuşabilen Bulgar bir memur karsiliyor. Tek tej elindeki listeden evrakları istedi. Her birini ayrı klasörlediğimizden rahat oldu.

    1. 330usd odemenin makbuzu
    2. 2'ser adet foto
    3. Formul A çok dilli dogum belgesi. Tercüme yaptirmadim, zaten çok dilli diye ve kabul etti. (Fotokopisini de istiyor)
    4. Benim Bulgaristan'dan aldigim Certificate of Marital Status Wife and Children sertifikasi, fotokopisi
    5. Benim Bulgaristan ve Turkiye Sabika kaydım (e-devlet çok dilli, tercümeye gerek yok), esim”n sadece Turkiye Sabika kaydı.
    6. Formul B ( Bulgaristan belgesini almıştım istemedi.)
    7. Sadece asil kazanan esimin cevirili diplomasi ve fotokopisi. (Orjinalini istiyorlar, çıkarken biz htrlatmasak diplomayı vermeyi unutuyorlardı.)
    8. Bulgaristan TNT AIS kaydı
      9)Tr askerlik kaydı (yeminli tercüman çevirisi yaptırmıştık.)

    NOT, tum evrakların 1'er fotokopisi olsun yanınızda, istiyorlar.
    NOT, Banka hesap dokumu istemediler bizden ayrıca yazan tüm belhigeleri almıştık. İstemedikleri belgeler oldu.
    Not:Bir çok soruda soruyor ilk evlilik mi. Lise üstünde diplomanız var mı vs. Onları cevaplıyorsunuz.

    Daha sonra bize oturmamızı ve konsolosun cagirmasini beklememizi söylediler. Genc ve guleryuzlu Amerikalı konsolos bizi davet etti, yemin ettirdi, parmak izlerimizi aldi, Turkiye mülakatlarına benzer basit bir söyleşi, soru cevap yaptı. Burada bize özel sıkıntılı bir durum oldu. Eşim Fransa’da phd yaptığını söylemişti laf arasında amcak her yıl 3 ay kaldı orada. Buraya inanılmaz takıldılar. Normalde 6 aydan sonra sicil kaydı yaptırman gerekiyor ancak konsolos tutturdu 4 sene , her sene 3 ay toplaö 1 sene eder Fr’den sicil kaydı gerekir vs. diye. Bir ton dil döktük durumu anlatmaya çalıştık. Siz siz olun özellikle yurt dışı ile ilgili ekstra bilgi vermeyin. En sonunda ok dedi Tebrik etti onaylayacağını söyledi. Muhtemelen yarin saat akşam TNT ofisten alabileceğimizi ancak bir haftalık süre olduğunu söylediler. Daha sonraki gün TNT’ye erken gittik. Konsolosluğa yazın ok derlerse pasaportları 15:00’de Tnt’ye verilmeden alabileceğimizi söyledi. Biz de konsolosluğun yakınındaki bir cafeye gittik öğlen ve mail attık. Orada ilginç bir şey oldu ve konsolos ve ekibi bizim cafeye öğle yemeğine gelmişti. Çıkarken konsolos yanımıza geldi selam verdi ve ufak tatlı bir sohbet yaptık. Çok güler yüzlüydü. Orada da durumu tekrar snlattık, pasaportları beklediğimizi. Sonra mail geldi alabileceğimizi pasaportları belirttiler. 15:00’da gittik hızlıca aldık pasaportları ve Tr’ye döndük. Biraz stresli oldu ama mutlu sonla bitti. Herkese bu süreçte sabır ve başarı diliyorum ..


  • 01 Ağustos 2023 UNGAN'lar deneyimimiz;
    10:00'da olan randevumuza 08:30 gibi gittik. Bizden önce gelen bir İRAN'lı aile bekleme salonunda bekliyordu. Saat 09:00'da bir hanımefendi geldi ve binanın 4ncü katında bulunan, kapısında Mehmet Ungan yazan kapıdan içeri girdik. Sıramız geldiğinde evraklarımızı hanımefendiye teslim ettik ve sırasıyla fotoğraflarımız çekildi.
    UNGANLAR istenilen evraklar,

    • Pasaportlar

    • DS260 formu veya Case Number

    • Aile bireylerine ait aşı belgeleri

    Bunların dışında gözlük, ameliyat belgeleri ve sürekli kullandığınız ilaç varsa yanımızda bulundurmamızı istediler.

    Kayıt işlemi sonrası 3ncü katta bulunan düzen laboratuvar'a inmemizi ve istenilen tetkik işlemlerini yaptırmamızı istediler.

    Laboratuvarda asıl talihli olan ben kan tahlili ve akciğer röntgeni çektirdim. Eşim sadece akciğer röntgeni çektiler. Kızım için 12 yaşının altında olduğu için herhangi bir tetkik istemediler.

    Sonrasında yeniden 4ncü kata çıkarak düzen laboratuvarından verilen kağıdı görevli hanımefendiye teslim ettik. 1 saat sonra gelmemizi söyledi ancak yarım saat sonra bizi arayarak işlemlerimizin onaylandığını ve gelebileceğimizi söyledi.

    Muayenehaneye ulaştıktan 10 dakika sonra randevu sırasına göre önce beni sonra eşimi ve en son kızım ve yanında eşlik etmesi için eşimi çağırdılar.

    Odaya girdiğimde sadece iç çamaşırlarım kalacak şekilde kıyafetlerimi çıkarmamı ve önlük giymemi istediler. Sonrasında gelen Mehmet bey klasik soruları sormaya başladı.

    • Ameliyat geçirdiniz mi?
      Ben "Geçirdim ama 35-40 sene önce olduğu için evrakı yok." dedim. Beyanınızı yeterli dedi.

    • Düzenli ilaç kullanıyor musunuz?
      İlaçlarımın listesini verdim.

    • Amerikaya kaçak yollarla girmeyi denediniz mi?
      Hayır.

    Bir kaç özel soru sorarken 2 adet aşı vurdu. Aşıların isimlerini sormadım kendisi de söylemedi.
    Eşime 2 adet ve kızıma 1 adet aşı vuruldu.

    Bütün aile bireyleri işlemleri bitince ödeme işlemlerine geçtik.

    Düzen laboratuvarında 2 kişi akciğer tomografisi ve 1 kişi kan testleri için 2.222 TL ödedik.

    Mehmet Bey muayene ve aşı sonrası 3 kişi için toplamda 22.159 TL ödedik.

    Mehmet Bey'in 2 adet hanımefendi çalışanı oldukça güleryüzlü ve yardımsever insanlar. Evrakları ertesi gün saat 15-17 arası alabileceğimi söylediler. Ertesi gün 15'te evraklarımı kapalı zarfta aldım. Üzerinde CD aşı kartı ve bilgi notları vardı. Aşı kartları CD'ler ve bilgi notlarını zarflara zarar vermeden nazikçe çıkardım çünkü konsolosluktan sadece zarfı istiyorlar.


  • xxxxxxxxxxxxxxxxx


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum