[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Merhaba dostlar 7 Temmuzda Sydney de gerçekleştirildiğim greencard mülakat deneyimi size aktarıcam.Bunun öncesinde şuna değinmek istiyorum. Benim case numaram 30k da idi. Sürecin başından beri olaya hakimdim ve az çok case in bana ulaşmayacağı belliydi.Değerli grup üyeleri sayesinde dosya taşıma işlemlerini öğrendim. Risk alamazdım hayatımda kaç kere böyle bir şans elime geçebilirdi ki. Neyse, Avustralya dil okuluyla gelip dosyamı taşımaya karar verdim.Geldikten 2-3 hafta içinde de dosya taşıma işlemini gerçeklestirdim. Arada ki diğer diğer süreçleri şuan anlatmayacağım. Herkes farklı zorluklar yaşar bu hayatta. Konumuz mülakat deneyimi olduğu için ona dönüyorum. 7 Temmuz sabahı 8.30 mülakat saatimdi fakat 8.00'da ordaydım ve beni içeri erkenden aldılar.Giriste sol tarafta evrakları hızlıca kontrol edip hızlıca lazım olanları bir poşete koyup 5.kata çıkmamızı söylediler. Giriste ayrıca tel, kulaklık ve bazı küçük metal esyarınızı emanet alıyolar. 5.kata çıktım ve evrakları teslim ettim. Sonra benden sol tarafta casadan 528 Avustralya doları ödeme aldılar. US bazlı büyük ihtimal siz Amerikan doları getirebilirsiniz. Sonra verdikleri sıra numarası ile mülakat için sıramı bekledim. Sıra bana gelince standart yemin ettirip sonra 3-5 basit soru sordular. Nerde yasamayi düsünüyosun? Orda ne is yapıcaksın?.. Mülakat bittiğinde ben greencardın geliceği adresi değistirmek istedim. Onlar da ds260 açılacak ordan değistirebilirsiniz dedi. Ama evrakları aldı. 15 gün içerisinde geliceğini söyledi. Ben eve geldim ve ds260 açmışlardı. Hemen güncelleyip yolladım. Tam 13 gün sonra dosyalarım ve vize basılı pasaportum elime ulaştı.Gerçekten çok mutluyum. Arada yasadigim psikolojik, ekonomik ve fiziksel birçok zorluğu tabiki yazmadım. Herkese değiskenlik göstericek şeyler bunlar ama her sey kafa da bitirmekle başlıyor. Başarız olsaydım bile keske demicektim. Bana bu vizyonu veren değerli forum, grup yönetici ve azimli arkadaşlara sonsuz tesekkürler.. Avustralya daki görevimi tamamladım. Önümüzdeki aylarda Us olucam. Greencard vizesini alıp Us hazırlıklarına başlayan arkadaşlar benimle rahatlıkla iletişim kurabilir. Beraber bir yol izleyebiliriz. Herkese zaman ayırdığı için çok teşekkür ederim.. İyi günler.
-
@lutfitunca Merhaba. 15k dolar civarı. 200 bin Tl banka ve yaklaşık 200 bin TL değerinde motor ruhsatı götürüp vizesi onaylanan da vardı yanımda.
-
@ozlcy Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.
-
@mresit Hayırlı olsun, ABD’deki hayatınızda başarılar dilerim.
-
@mstfak teşekkürler. Sizin de vizeniz hayırlı olsun.
-
@tohma31 Gökay Bey dedeniz için çok üzüldüm başınız sağolsun. Yolunuz çok çetrefilli olmuş ama önemli olan mutlu son olması. Uğraşan didinen insanlar vizelerini aldımı daha da çok seviniyorum. Tekrar tebrikler ❤️
-
yanlız değilsiniz en zoru iyi bir hayatı haklı sebeplerle bırakıp gitmek bende aynı durumdayım türkiyede herşeyim var mücadeleyi seviyorum yeni bir hayat kuracağım çocuklar için gideceğim yaşım 59 allah yolunu açık etsin olumsuz konuşanlara bakma yasal olarak amerikaya gitmek benimde hayalimdi inşallah süreci olumlu bitiririz
-
@mresit Tek kişi için miktarı merak ettiğim için sormak istedim bende mülakatımda o civarda göstereceğim. Yanıtınız için teşekkür ederim. 🙏🏻
-
@fthsnmz1 Bizde Viyanada AP ye kaldık. Konsolosluktaki başka bi çalışana sorduk isimden olabilir belki dedi. 55 gün sürdü AP süreci sonra aldık vizemizi. Geçen sene AP ye kalıpta vizesini alamayan olmamış hiç. Bu sene de olmaz inşallah iyi düşünün iyi olsun lütfen.
-
@mresit Vizeniz hayırlı olsun. Ankaradan mülakat alabilen şanslı insanlardansınız😀
-
Merhabalar, size Sofya dosya taşıma ve mülakat deneyimimden bahsedeceğim, umarım bundan sonra Sofya’ya gideceklere faydası dokunur.
Öncelikle Erdinç bey'e yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Dosya numaram current içindeydi, cifte vatandaşım (Turkiye ve Bulgaristan) iki pasaportum var, ve asıl kazanan esim ve onun sadece Turk pasaportu var. Başta sıramızı beklerken konuya çok ilgi göstermemiştik, sıramızı bekliyorduk. Sonra forum sayesinde Ankara’nın sıkıntılı olduğu bilgisini aldık ve alternatif düşünmeye başladık. İlk sofya’ya yazdık ancak current olduğumuz için Kcc’ye yazmamız gerektiği belirtildi. Sonra biz de sürece ara verdik en son Viyana’dan mükakat alınabildiği bilgisi geldiğinde. Hem Sofya’ya hem de Viyana’ya yazdık. Başka bir kaç ülkeye daha yazdık. Bu sefer Sofya’dan onay geldi current olmamıza rağmen. (Viyana’ya gerek kalmadığını yazdığımızda çok sevindiklerini belirten sempatik bir mail attılar, sarının onlar da onaylayacaktı.)
20 Haziran’da 2 ağustos için mülakat tarihi verdiler. Mail ile bir gün ertelettik, doktor raporu 3 gün sonra verilebilir dendi diye. Pazartesiye Vita hastanesinden randevu aldık. Maille ve daha sonra Whatsapp’dan İngilizce yazıştık.
Bu arada Sofya’ya aldırma konusunda Asil kazaman ve sadece Turk pasaportu olan esimin adına Sofya'ya ([email protected])bir email attık ve ekine Bulgaristan pasaportumu, Bulgaristan kimlik kartımı,ç, ayrıca email'in icine kimlik kartımda yazan ve ikametkah belgesi alabileceğim Bulgaristan adresimi yazdım. Bulgaristan ilişkisi olmaz ise dosyayı almaları pek mümkün değil. ( mülakatta da sordular Bulgaristan ilişkisini)Sağlık muayenesi rahat gecti, istenen belgeleri mutlaka yanınıza alin, (Covid asilari, Mülakat email ciktisi, tum guncel pasaportlar (Turk ve Bulgar pasaportları) 4 foto, DS-260 formlarının ilk sayfaları, ve daha evvel oldugunuz aşılar (asilar Ingilizce yazmıyorsa, Ingilizceye tercume ettirmenizde fayda var,) Muayene rahat gecti denilebilir. Doktor biraz garipti. Yarı İngilizce yarı Fransızca anlaştık. Eski aşılarımızın kayıtlarını gösteremediğimiz için 4er tane aşı olmamız gerekti:( Kanıtınız varsa mutlaka götürün. Alternatifi test yapıyormuşlar bir hafta sonra bağışıklık sonucu çıkıyormuş. Zaten zamanımız yoktu tamaö deyip aşıları olduk. Bizim durumumuza gore kisi başı yaklaşık kisi başı 270 Euro tuttu ve kredi kartı ile ödedik. Telefonda aynı gün zarf konsolosluğa iletiliyor demişlerdi ancak bir gün sonra gelin alın dediler, öğlen gittik raporu ve aşı kayıtlarını aldık. 2 gün sonra mülakata gittik Amerikan konsolosluğuna. Koca konsoloslukta bizden başka kimse yoktu. Araç anahtarını girişte alıp bir emanet numarası verdiler. ( telefonlar yanımızda değildi ama olsaydı da burada emanete alırlardı tahminim) xrayden geöip girdik. (Saatinden önce asla almıyorlar ancak Trdeki gibi müthiş güvenlik önlemleri de yok, etrafında surlar yok örneğin) xrayden önce pasaportlarımızi bizden istediler, kontrol edip tamam hemen iceri gecebilirsiniz dediler ve iceri geçtik. Icerde sıra numarası vs yok, bir kadin calisan durumu orada organize ediyor. Önce bize bir kaç madde okudular, kabul ettiğimizi belirttik sonra ödeme aldılar. Nakit ödedik (330’ar usd)
Daha sonra baska bir bankoda sizi Ingilizce konuşabilen Bulgar bir memur karsiliyor. Tek tej elindeki listeden evrakları istedi. Her birini ayrı klasörlediğimizden rahat oldu.
- 330usd odemenin makbuzu
- 2'ser adet foto
- Formul A çok dilli dogum belgesi. Tercüme yaptirmadim, zaten çok dilli diye ve kabul etti. (Fotokopisini de istiyor)
- Benim Bulgaristan'dan aldigim Certificate of Marital Status Wife and Children sertifikasi, fotokopisi
- Benim Bulgaristan ve Turkiye Sabika kaydım (e-devlet çok dilli, tercümeye gerek yok), esim”n sadece Turkiye Sabika kaydı.
- Formul B ( Bulgaristan belgesini almıştım istemedi.)
- Sadece asil kazanan esimin cevirili diplomasi ve fotokopisi. (Orjinalini istiyorlar, çıkarken biz htrlatmasak diplomayı vermeyi unutuyorlardı.)
- Bulgaristan TNT AIS kaydı
9)Tr askerlik kaydı (yeminli tercüman çevirisi yaptırmıştık.)
NOT, tum evrakların 1'er fotokopisi olsun yanınızda, istiyorlar.
NOT, Banka hesap dokumu istemediler bizden ayrıca yazan tüm belhigeleri almıştık. İstemedikleri belgeler oldu.
Not:Bir çok soruda soruyor ilk evlilik mi. Lise üstünde diplomanız var mı vs. Onları cevaplıyorsunuz.Daha sonra bize oturmamızı ve konsolosun cagirmasini beklememizi söylediler. Genc ve guleryuzlu Amerikalı konsolos bizi davet etti, yemin ettirdi, parmak izlerimizi aldi, Turkiye mülakatlarına benzer basit bir söyleşi, soru cevap yaptı. Burada bize özel sıkıntılı bir durum oldu. Eşim Fransa’da phd yaptığını söylemişti laf arasında amcak her yıl 3 ay kaldı orada. Buraya inanılmaz takıldılar. Normalde 6 aydan sonra sicil kaydı yaptırman gerekiyor ancak konsolos tutturdu 4 sene , her sene 3 ay toplaö 1 sene eder Fr’den sicil kaydı gerekir vs. diye. Bir ton dil döktük durumu anlatmaya çalıştık. Siz siz olun özellikle yurt dışı ile ilgili ekstra bilgi vermeyin. En sonunda ok dedi Tebrik etti onaylayacağını söyledi. Muhtemelen yarin saat akşam TNT ofisten alabileceğimizi ancak bir haftalık süre olduğunu söylediler. Daha sonraki gün TNT’ye erken gittik. Konsolosluğa yazın ok derlerse pasaportları 15:00’de Tnt’ye verilmeden alabileceğimizi söyledi. Biz de konsolosluğun yakınındaki bir cafeye gittik öğlen ve mail attık. Orada ilginç bir şey oldu ve konsolos ve ekibi bizim cafeye öğle yemeğine gelmişti. Çıkarken konsolos yanımıza geldi selam verdi ve ufak tatlı bir sohbet yaptık. Çok güler yüzlüydü. Orada da durumu tekrar snlattık, pasaportları beklediğimizi. Sonra mail geldi alabileceğimizi pasaportları belirttiler. 15:00’da gittik hızlıca aldık pasaportları ve Tr’ye döndük. Biraz stresli oldu ama mutlu sonla bitti. Herkese bu süreçte sabır ve başarı diliyorum ..
-
01 Ağustos 2023 UNGAN'lar deneyimimiz;
10:00'da olan randevumuza 08:30 gibi gittik. Bizden önce gelen bir İRAN'lı aile bekleme salonunda bekliyordu. Saat 09:00'da bir hanımefendi geldi ve binanın 4ncü katında bulunan, kapısında Mehmet Ungan yazan kapıdan içeri girdik. Sıramız geldiğinde evraklarımızı hanımefendiye teslim ettik ve sırasıyla fotoğraflarımız çekildi.
UNGANLAR istenilen evraklar,-
Pasaportlar
-
DS260 formu veya Case Number
-
Aile bireylerine ait aşı belgeleri
Bunların dışında gözlük, ameliyat belgeleri ve sürekli kullandığınız ilaç varsa yanımızda bulundurmamızı istediler.
Kayıt işlemi sonrası 3ncü katta bulunan düzen laboratuvar'a inmemizi ve istenilen tetkik işlemlerini yaptırmamızı istediler.
Laboratuvarda asıl talihli olan ben kan tahlili ve akciğer röntgeni çektirdim. Eşim sadece akciğer röntgeni çektiler. Kızım için 12 yaşının altında olduğu için herhangi bir tetkik istemediler.
Sonrasında yeniden 4ncü kata çıkarak düzen laboratuvarından verilen kağıdı görevli hanımefendiye teslim ettik. 1 saat sonra gelmemizi söyledi ancak yarım saat sonra bizi arayarak işlemlerimizin onaylandığını ve gelebileceğimizi söyledi.
Muayenehaneye ulaştıktan 10 dakika sonra randevu sırasına göre önce beni sonra eşimi ve en son kızım ve yanında eşlik etmesi için eşimi çağırdılar.
Odaya girdiğimde sadece iç çamaşırlarım kalacak şekilde kıyafetlerimi çıkarmamı ve önlük giymemi istediler. Sonrasında gelen Mehmet bey klasik soruları sormaya başladı.
-
Ameliyat geçirdiniz mi?
Ben "Geçirdim ama 35-40 sene önce olduğu için evrakı yok." dedim. Beyanınızı yeterli dedi. -
Düzenli ilaç kullanıyor musunuz?
İlaçlarımın listesini verdim. -
Amerikaya kaçak yollarla girmeyi denediniz mi?
Hayır.
Bir kaç özel soru sorarken 2 adet aşı vurdu. Aşıların isimlerini sormadım kendisi de söylemedi.
Eşime 2 adet ve kızıma 1 adet aşı vuruldu.Bütün aile bireyleri işlemleri bitince ödeme işlemlerine geçtik.
Düzen laboratuvarında 2 kişi akciğer tomografisi ve 1 kişi kan testleri için 2.222 TL ödedik.
Mehmet Bey muayene ve aşı sonrası 3 kişi için toplamda 22.159 TL ödedik.
Mehmet Bey'in 2 adet hanımefendi çalışanı oldukça güleryüzlü ve yardımsever insanlar. Evrakları ertesi gün saat 15-17 arası alabileceğimi söylediler. Ertesi gün 15'te evraklarımı kapalı zarfta aldım. Üzerinde CD aşı kartı ve bilgi notları vardı. Aşı kartları CD'ler ve bilgi notlarını zarflara zarar vermeden nazikçe çıkardım çünkü konsolosluktan sadece zarfı istiyorlar.
-
-
xxxxxxxxxxxxxxxxx
-
17 Temmuz sabahı, 9 saatlik otobüs yolculuğundan sonra Aşti'ye, oradan Ankarayla Kızılay'a, Kızılay'dan da yürüyerek Unganlara gectim. Ungalarda coğu Iranlı olmak üzere yaklaşık 30 kişi vardı. Muayene saatim gelmeden işlemlere başladılar. Pasaport ve evrakları teslim ettikten sonra 3. kata inerek Akciğer filmi çektirip kan verdim. Öğleden sonra tekrar gelerek fiziki muayene ve 4 tane aşı oldum. İşlemler için toplamda 357,5$ ödeyip ayrıldım. Ertesi gün saat 15:00'te Unganlara tekrar gelerek raporumu aldım ve ilk Ankara ziyareti bitmiş oldu.
4 Ağustos sabahı Ulus'ta kaldığım otelden taksiyle konsolosluğa geçtim. Randevu için ilk gelen bendim. Yarım saat sonra diğer randevu sahipleri de gelmeye başladı. Kapı açıldıktan sonra içeri 4. kişi olarak girdim. Girişte pasaporta etiket yapıştırıp geri verdiler. İçeride, hangi durumlarda diskalifiye olunacağının yazılı olduğu kağıdı elimize tutuşturdular. Okuyup geri verdim. 330$ vize ücretini nakit $ olarak ödedikten sonra diğer bankoya geçerek evrakları teslim ettim.
İstenilen evraklar:- Pasaport
*Diploma aslı ve fotokopisi
*Askerlik durum belgesi
*Vukuatlı nüfus kayıt örneği
*Arşivli adli sicil kaydı
*Unganlar saglık raporu
*Banka hesap dökümü
Banka imza sirkulerini kontrol ederek geri verdiler. Mülakat sırasında sirküleri tekrar hatırlatmama rağmen gerek yok dediler.
Evrakları teslim ettikten sonra mülakat sıramı beklemeye başladım. Numaram yanınca bankoya geçtim. Amerikalı beyefendi gayet cana yakın makul bir insandı. Yemin ettirip parmak izi aldı. Türkce mi İngilizce mi deyince Türkçe dedim. Tercuman gelince mulakata başladık.
*Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
*Hiç evlendiniz mi?
*Hangi bölümden mezun oldunuz?
*Hangi yıl mezun oldunuz?
*Askerliginizi yaptınız mı?
*Hangi eyalete gitmeyi düşünuyorsunuz?
*Orada tanıdıgınız var mı?
*Gidince hangi işte çalışmayı düşünüyorsunuz?
*Şu an ne iş yapiyorsunuz?
*Ne kadar birikiminiz var?
Şeklinde soruları cevapladıktan sonra, Türkçe vizenizi onaylıyorum, haftaya ptt yanıtını aldım. Teşekkür ederek konsolosluktan ayrıldım. 15 aylık uzun süreçte, çok kiymetli bilgiler vererek yol yordam gösteren, başta forum ve grup yöneticileri olmak üzere katkı yapan herkese çok teşekkür ederim. Darısı tüm bekleyenlerin başına. DV24 talihlisi arkadaşlara da bol şans ve bizimkinden daha kolay bir mali yıl dilerim.
- Pasaport
-
@ozlcy Cok mücadele etmişsiniz ve sonu güzel olmuş. Vizeniz hayırlı olsun.
-
@SemihPehlivan Bizde vizemizi aldık fakat en çok girerken bir şey
sorarlar mı diye merak ediyoruz. Yanımızda ne kadar nakit götürebiliyoruz? Aile bile olan10.000$ ın ustu beyan edilmeli yazıyor, kişi bası olsaydı iyi olurdu. -
@SemihPehlivan Yeni hayatınızda mutluklar. Vizeniz hayırlı olsun
-
@drakia5 Grup kurucularına ve yöneticilerine bizde teşekkür ediyoruz bu gruptan çok şey öğrendik ve süreci tamamladık. Vizeniz hayırlı olsun yeni hayaınızda başarılar
-
@SemihPehlivan mint mobile cidden çok avantajlıymış, paylaşımınız için teşekkürler. amerikada iyi şanslar
-
@Nurca 10k uzerini beyan etmeniz gerekiyor. Aile yada tek kisi olmaniz fark etmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum