Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @bozyuruk vizenizi tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar

• @senamd çok teşekkür ederim. Sizde almışsınız vizenizi, ben de sizi tebrik ediyorum. ABD'deki süreçte bol şanslar.

• @Laths Vizeniz hayırlı olsun, kendi sürecimmiş gibi sevinçle okudum. Sıra numaram yüksek ve 2024 talihlisiyim, yüksek ihtimalle bu yoldan gideceğim. Rica etsem konsolosluklara atılan ve grupta bulunan mail örneği halen duruyor ise bir örnek paylaşabilir misiniz? En azından elimizde bir taslak olur şu an her şey havada sanki öyle bir durumdayız.. Şimdiden teşekkürler @gucarslan

• Bir hayalim vardı; Uçaktan mesaj atmak. Atamadım. Uçaktaki wi-fi ile mümkün olmadı.
    Şu anda Indiana'dayım.
    Daha önce bahsettiğim Mint Mobile Chicago'ya iner inmez aktif oldu. Hatta uçak aprona yanaştığında kullanmaya başladım.
    Chicago havaalanında USA Citizens sırasına girdim. Eşimin ve benim (Pamuklar içinde koruduğumuz) sarı zarfları parçalayarak açtı pasaport kontrol memuru. Bir arkadaşını çağırdı. Bir de sen bak dedi. Kadın memur 10 saniye bakıp tamam dedi. Pasaportlara mühür vurdu ve verdi. Gidebilir miyiz dedim, evet dedi. Bir de bir kod yazdığı boş bir gümrük beyan kağıdı verdi. Bavulları aldım. Çıkarken kapıdaki adama üzerinde kod yazan ama doldurmadığım gümrük beyan kağıdını verdim. Ve çıktım.
    Ne para soran oldu, ne başka odaya götürüp bekleten oldu, ne bavulda ne var diyen oldu. Pasaport kontrolünden geçmem 2 dakika bile sürmedi. Umarın herkes bu kadar kolay süreç yaşar.

Bu arada siteyi kuranlara minnetimi bir kez daha beyan etmek isterim. Bu site olmasaydı her şeyin bu kadar kısa sürmesi imkansızdı.

• ........

• ........

• @ozlcy vizeniz hayırlı olsun yorucu ve biraz masraflı olmuş ama sonunda mutlu bitmiş. Yolunuz açık olsun

• @SemihPehlivan Yeni hayatınızda başarılar yolunuz açık olsun

• @Ömer-Şerif-BAYAZIT teşekkür ederim. Sizlere de bol şanslar diliyorum.

• @bozyuruk vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum.

• Merhabalar dün mülakatımız vardı gittik ilk başka bir sorun yoktu yemin ettik parmak izlerimizi aldı sorular sordu cevapladık sonra bize o meşhur sarı kağıdı verdi ap ye kaldık neden diye sorduk cevaplamadı onluk bir olmadığını washingtonı bağlayan bir durum olduğundan dedi mail atıcaz onu doldurup gönderin dediler pasaportlarımızı da verdiler bize formu gönderdik den sonra incelenecek sizi önümüz de ki hafta yine Ankaraya çağırabiliriz dedi pasaportları almak için ama bu süreç uzayabilir 30 eylül de de son buluyor dedi yıkıldık tabi hiç beklemiyorduk sebebini sorduk idari işlem dedi neden olarak bir şey söylemedi. Neyse uzatmadan dün gönderdik eşimle birlikte da-5535i otomatik cevap mail de geldi. Bunun nedeni nedir neden ap ye kaldık hiç bi durum yokken ve bu süreç ne kadar sürer 30 eylüle kadar sonuçlanır mı bu durumda olan arkadaşlar nası bi süreçten geçti sonuçları ne oldu red alan oldu mu... Teşekkürler

• Herkese merhaba.
    1 sene çileli bekleyişin ardından aldığım green card vizesi deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Gelecek sene için arkadaşlar bu deneyimlerden bol bol yararlansınlar.
    21.07.2023 Unganlar sağlık raporu deneyimim:
    Sabah 10:40 olan sağlık görüşmem için erkenden binaya gittim fakat erken geldiğim için geri çıkıp binanın altındaki kafede randevu zamanını bekledim. Ardından yukarıya çıktım. Ds-260 onay sayfasını, pasaportumu ve bir belgeyi (unuttum) verdim. Daha sonra kan ve röntgen bir aşağı kata indim. Bu iki işlem için 47 dolar verdim. Ardından tekrar yukarı çıkıp doktor muayenesini girdim. Mehmet bey iki aşı yaptı ve bir kaç kontrol yaparak muayeneyi tamamladı. Bunun için de 310 dolar ödedim. Ertesi gün 11’de gelip sağlık raporumu almamı söylediler. Sabah 9.30 gibi gittiğim de rapor hazırdı alıp airbnb’den kiralığım evde randevu gününü beklemeye geçtim.
    28.07.2023 Amerikan Konsolosluğunda Vize Görüşmesi
    Sabah 7’de çukurambarda bulunan ABD konsolosluğunun önündeydim. 7.15 gibi ön kapıyı açtılar. Ön kapı ile güvenliğin arasında oturakların bulunduğu bekleme alanı var. Orada 15 dakika bekledikten sonra güvenlik 7.45 randevusundan başlayarak sıra yapmamızı istedi. Ben 8’de olan randevum için en ön sırayı aldım. 7.45 gibi güvenlik sıradan beni aldı ve içeriye geçtim. Bi 50 metre düz yürüdükten sonra sol kapıdan içeri girdiğinizde sol tarafta bir masa var. Orada bulunan arkadaşa pasaportumu verdim. Üstüne bir kağıt yapıştırıp geri verdiler. Sol tarafta bulunan sandalyelerde vize ücretini vermek için beklemeye geçtim. 7. Sırada olduğum için hemen sıra geldi ve 330 dolar vize başvuru ücretini ödedim. Görevli ödeme dekontu ve sıra numarası verdi.
    Diğer tarafta yaklaşık 10-15 arası bankodan 3 banko green card başvurularına bakıyordu. Orada 20 dakika bekledikten sonra numaram yandı ve görevlinin yanına geçtim.
    Beni alan görevli için daha önceden sırada bulunanlarla aramızda geçen konuşma; bu Hanımefendi çok sert yapıyor buna denk gelmesek iyi :) tabi ki bana o Görevli denk gelecekti kader işte. Neyse görevli sert değil aslında ama diğerlerine göre biraz ketum diyebilirim. Görevliye; sağlık raporumu, yüksek lisans diplomamın aslını ve fotokopisini, iki tane fotoğrafımı, askerlik kağıdımı, arşivli nüfus kayıt kağıdımı, pasaportumu ve banka hesap dökümümü verdim. Görüşmeyi Türkçe mi İngilizce mi yapmak istiyorsun diye sordu Türkçe dedim. kalan kağıtları tekrar dosyaya koyarken görevliden hiçbir şey yapmadan bekle uyarısı aldım :)
    Bu aşamadaki işlem de bitti ve tekrar vize ücretinin alındığı tarafa geçtim. Burada vize ücretinin alındığı bankonun yanında iki banko daha var bunlar da sizinle o tarihi görüşmeyi yapıyorlar. 2 görevli de erkekti.

Sıra beklerken sıradakilerle aramızda geçen konuşma; sol taraftaki görevli incik boncuk her şeyi sorguluyor ona denk gelmeyelim :) sağ taraftaki arkadaş boşalınca ve sıra ben de olunca çok sevindim. 5 dakika boyunca bilgisayarda bir şeyler yaptı ve kimseyi almadı :) sol taraftaki incik boncuk sorgulayan arkadaş boşalır boşalmaz beni aldı kader işte :) fakat toplam 1 dakika sürdü diyebilirim. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve sonra soruları sormaya başladı.
    Çevirmen eşliğinde;
    Evli misin? Hayır
    Daha önce evlendin mi? Hayır?
    Ne mezunusun? Klinik Psikoloji
    Nereye gideceksin? Los Angeles
    Vizeni onayladım dedi ve bitti :)
    Ne iş yapacağımı ve planımı sormadı bile.

Hemen bir tavsiye vermek istiyorum. Ankaraya gelirken nerede kalıcam diye otel bakanlar fiyatların uçuk olduğunu görecekler. Hiç endişe etmesinler Airbnb’den oda baksınlar. Çok daha rahat ve ev ortamı. 9 gün için 1900 TL oda ücreti ödedim.

1 seneden fazla oldu bu foruma ve telegrama gireli. Neredeyse her şeyi buradan öğrendim diyebilirim. O yüzden bu grubu kuranlara ve benim gibi gelip bu grupta post paylaşanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Sağ olun var olun. Her şey gönlünüzce olsun.

• @mresit Vizeniz hayırlı olsun. Birikim olarak ne kadar göstermiştiniz?

• Merhaba dostlar 7 Temmuzda Sydney de gerçekleştirildiğim greencard mülakat deneyimi size aktarıcam.Bunun öncesinde şuna değinmek istiyorum. Benim case numaram 30k da idi. Sürecin başından beri olaya hakimdim ve az çok case in bana ulaşmayacağı belliydi.Değerli grup üyeleri sayesinde dosya taşıma işlemlerini öğrendim. Risk alamazdım hayatımda kaç kere böyle bir şans elime geçebilirdi ki. Neyse, Avustralya dil okuluyla gelip dosyamı taşımaya karar verdim.Geldikten 2-3 hafta içinde de dosya taşıma işlemini gerçeklestirdim. Arada ki diğer diğer süreçleri şuan anlatmayacağım. Herkes farklı zorluklar yaşar bu hayatta. Konumuz mülakat deneyimi olduğu için ona dönüyorum. 7 Temmuz sabahı 8.30 mülakat saatimdi fakat 8.00'da ordaydım ve beni içeri erkenden aldılar.Giriste sol tarafta evrakları hızlıca kontrol edip hızlıca lazım olanları bir poşete koyup 5.kata çıkmamızı söylediler. Giriste ayrıca tel, kulaklık ve bazı küçük metal esyarınızı emanet alıyolar. 5.kata çıktım ve evrakları teslim ettim. Sonra benden sol tarafta casadan 528 Avustralya doları ödeme aldılar. US bazlı büyük ihtimal siz Amerikan doları getirebilirsiniz. Sonra verdikleri sıra numarası ile mülakat için sıramı bekledim. Sıra bana gelince standart yemin ettirip sonra 3-5 basit soru sordular. Nerde yasamayi düsünüyosun? Orda ne is yapıcaksın?.. Mülakat bittiğinde ben greencardın geliceği adresi değistirmek istedim. Onlar da ds260 açılacak ordan değistirebilirsiniz dedi. Ama evrakları aldı. 15 gün içerisinde geliceğini söyledi. Ben eve geldim ve ds260 açmışlardı. Hemen güncelleyip yolladım. Tam 13 gün sonra dosyalarım ve vize basılı pasaportum elime ulaştı.Gerçekten çok mutluyum. Arada yasadigim psikolojik, ekonomik ve fiziksel birçok zorluğu tabiki yazmadım. Herkese değiskenlik göstericek şeyler bunlar ama her sey kafa da bitirmekle başlıyor. Başarız olsaydım bile keske demicektim. Bana bu vizyonu veren değerli forum, grup yönetici ve azimli arkadaşlara sonsuz tesekkürler.. Avustralya daki görevimi tamamladım. Önümüzdeki aylarda Us olucam. Greencard vizesini alıp Us hazırlıklarına başlayan arkadaşlar benimle rahatlıkla iletişim kurabilir. Beraber bir yol izleyebiliriz. Herkese zaman ayırdığı için çok teşekkür ederim.. İyi günler.

• @lutfitunca Merhaba. 15k dolar civarı. 200 bin Tl banka ve yaklaşık 200 bin TL değerinde motor ruhsatı götürüp vizesi onaylanan da vardı yanımda.

• @ozlcy Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.

• @mresit Hayırlı olsun, ABD’deki hayatınızda başarılar dilerim.

• @mstfak teşekkürler. Sizin de vizeniz hayırlı olsun.

• @tohma31 Gökay Bey dedeniz için çok üzüldüm başınız sağolsun. Yolunuz çok çetrefilli olmuş ama önemli olan mutlu son olması. Uğraşan didinen insanlar vizelerini aldımı daha da çok seviniyorum. Tekrar tebrikler ❤️

• ⭐⭐

yanlız değilsiniz en zoru iyi bir hayatı haklı sebeplerle bırakıp gitmek bende aynı durumdayım türkiyede herşeyim var mücadeleyi seviyorum yeni bir hayat kuracağım çocuklar için gideceğim yaşım 59 allah yolunu açık etsin olumsuz konuşanlara bakma yasal olarak amerikaya gitmek benimde hayalimdi inşallah süreci olumlu bitiririz

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k