Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.0k 317

• @ahmet_ çok teşekkürler detaylı bilgiler için. Biz öncelikle Seattle bölgesindeki iyi okulları araştırıp ona göre de çevresinde ev tutmaya çalışacağız gitmeden. En azından olur da kabul ederlerse diye TR'deki banka dökümünü veya hesaptaki parayı göstermeyi teklif ederiz bir umut faydası olursa diye henüz oraya gitmeden. Kabul etmezlerse de mecbur oraya gidince ABD'de bir banka hesabı açıp oraya para transferi yapıp sizin dediğiniz yöntemi deneriz. Tekrar teşekkürler bilgiler için. Biz de umarım bu işleri halledip burada tecrübelerimizi tekrar paylaşırız.

• @mehmetizmirli teşekkür ederim

• @tolga-a Okul kaydını gerçekleştirdik dün.

Aşı ve fiziksel muayenenin nerelerde yapılacağına dair bir kağıt vermişlerdi okuldan. İkisi için de 6-7 alternatif vardı.

Geçen hafta önce aşıya gittik. Abd'ye göre eksik gördükleri dozları yaptılar.

Büyük çocuk için bir doz hepatit b, küçüğe ise birer doz hepatit b ile su çiçeği yaptılar.

Tr'den aldığınız aşı karnesi ve İngilizce tercümesi yeterli. Ona bakarak sadece eksik olanları yapıyorlar. Aşılarla ilgili de Türkçe bir kağıt verdiler neden yaptıklarına dair. Sonra çocukların tüm aşılarını sisteme girip bize "immunization records" verdiler. Bir sonraki aşının ise yanlış hatırlamıyorsam 11. yaş günlerinde olacağına dair bir not da var.

Ayrıca bizi bir etkinliğe davet ettiler. Ücretsiz erzak, giyecek ve okul malzemeleri dağıtılacakmış. Ama gitmedik.

Bir kaç gün sonra ise fiziksel muayenenin yapıldığı farklı bir yere gittik. Orda kilo, boy ölçümü, göz, kulak kontrolü yapıldı. Her çocuk için birer belge verdiler. Yine burada da paketlenmiş yiyecekler ve okul malzemeleri dağıtılıyordu. Her gelene içinde sebze meyve olan paketlerden verdiler. Biz istemedik. Ama çocuklar okul çantası istedi. İçinde defter, kalem ve boya olan iki okul çantası hediye ettiler.

Doktor, hemşire ve diğer çalışanlar çok çok kibarlar, çok yardımcı oldular.

Aşılar ve fiziksel muayene için ücret ödemedik.

Ertesi gün ise bu iki belgeyi, doğum belgeleri ve kira kontratı ile okula götürdük ve büyük 3. sınıf, küçük ise anaokulundan başlayacak şekilde kayıtlarını yaptırdık. Kayıtta herhangi bir alerjisi var mı vs her türlü bilgiyi aldılar.

Okul evin hemen arkasında 400-500 metre mesafede olduğu için otobüs servisi vermediler bize. Siz kendiniz getirip götürün dediler. 7 Ağustos veli toplantısı ile okulu tanıtacaklarmış. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği okulda sağlıyorlar.

Kayıt sonrası alınacak kırtasiye listesini verdiler. Target ve Walmart'ta hepsi bulunuyor.

Okul ile ilgili aktarabileceğim şimdilik bunlar.

• @ahmet_ Merhaba hayırlı olsun. İngilizce bilmeyen çocukların dile adaptasyonuna yönelik ext. bir programları var mı okulun? Yoksa çocukların hayatın olağan akışında öğrenmesini mi bekliyorlar?

• @deep_blue Komşudan duymuştum erken alıyorlar yabancıları diye ama bize bir şey demediler. Hangi dilleri konuşuyor diye sordular ve işlediler dosyaya.

• @ahmet_ Cevap için teşekkür ederim. Kızımın ingilizcesi giriş seviyesinde. O yüzden biraz endişeliyiz açıkçası. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

• @deep_blue Hiç merak etmeyin çocuklar hemen öğreniyor :)

Bizim ufak 4 yaşına kadar sadece Rusça konuşuyordu. Türkçe hiç bilmiyordu. Anaokuluna yazılınca 1 ayda Türkçe öğrendi. İngilizceyi de Youtube'dan öğrendiler :)

Biraz bile biliyorsa ilk başta yeterli olur. Sonra doğal bir şekilde öğrenir.

• @ahmet_ Teşekkür ederim. Takdir edersiniz ki çok heyecanlıyız. Bütün bu GC macerasının ana motivasyonu da çocuğumuzun daha iyi bir geleceğe sahip olması arzusu. Dilerim ki yeni hayatımız bizlere mutluluk huzur ve başarılar getirsin.

• @deep_blue Bugün okuldan aradılar. Anaokuluna giden küçük için "screening" yapacaz dediler. Bu Pazartesi için bir saat verdiler. Nedir bu screening dedim. Harfleri tanıyor mu, iletişimimiz nasıl olacak vs bunlara bakacaz okullar açılmadan önce dedi.

• @deep_blue gocmen olarak yeni kayit olan ogrencilere okulun ESL ogretmeni ataniyor. Once seviyesi belirleniyor, sonra ona uygun bir plan olusturuluyor. Oglum 3.sinifa gitmisti NY’da. ESL ogretmeni onu resim, beden egitimi gibi derslerden alip Ingilizce seviyesini ilerletmisti. 2 ayda diger ogrencilerle hemen hemen ayni seviyeye gelmisti. Ayrica ogretmeni ona elektronik bir dil cevirici makinasi vermisti. Yil sonunda teslim ettik. Herseyi cok guzel planlamislar. Hic meraklanmayin. Cocuklar okulu orada cok sevecekler.

• Bu ileti silindi!

• @ahmet_ Bilgi için teşekkürler. 🙏

• @dpdemir 💯 Süpermiş. Cevap için teşekkürler. İçimize biraz su serpildi. Çocukları kendi kaderlerine terketmemeleri çok güzel. 🙏

• @deep_blue Rica ederim :) Vize mülakatınızın sorunsuz geçmesini dilerim.

• Ssn numaraniz gelmediyse citizens bank basılan vize ile hesap açmakta bilginiz olsun.

• @mehmetizmirli bu bankada hemen para yatirip,secured kredi karti basvurusu yapabiliyor muyuz?

• @mehmetizmirli BofA’da ayni sekilde SSN olmadan hesap aciyor. @vecihi hesap acarken secured credit card basvurusu yapabilirsiniz.

• @vecihi blokeli kart olayı var turkiyede olduğu gibi 500 dolar ile 5000 dolar arasinda bu puanınızı yükselecektir ama tabiki banka ile netlestirin

• @ahmet_ teşekkürler, çok bilgilendirici oldu. miniklere okul hayatlarında başarılar.

• Uzun bi aradan sonra herkese merhaba arkadaslar.Surecin sonuna gelmenin ve geride kalan arkadaslarimizin durumu bizleri huzunlendirirken bir yandan Amerika da ki hayatimiza adapte olmaya calisiyoruz.Uzunca bir sure hic birsey yazamadım ve simdi yatma saatime yarim saat kala biraz anlatmak isterim musadenizle😊(Sabah 7 de ise gidiyorum da)İlk geldigimiz gunler buralarda zaman cok hizli gecti okullarin kapanmasina 1,5 ay gibi bi zaman vardi sanirim ilk hafta hic biseyle ugrasmadik ikinci hafta milli egitim gibi bi yerden randevu aldik belgelerimizi goturduk.Buyuk oglum 12 kucuk oglum ise 4. siniftalardi fakat mulakata viyana da girdigimiz ve 2 kez gitmek zorunda kaldigimiz icin son donemi nerdeyse notsuz birakmislardi.Buyuk oglumu 11 kucugu 4 saydilar buyuk oglum bi hafta icinde okula basladi ama kucuk icin tuberkuloz testi sonuclanmadan okula baslayamayacagini soylediler ve testi yaoacak yer randevu bile vermedi 2 hafta ozelde yaptiralim dedik 300 dolar dediler vazgectik bekledik sonuc itibariyle testleri ve yine asilarini yaptirdik ikisi de okula basladilar.Uf bu bile cok uzunmus😂Buyuk oglum anadil seviyesinde ingilizce konustugu icin (valorant ta yabanci sunucu da oynayarak gelistirdi🤪)hic zorlanmadi bi de gitmeden koluna koca bi ejderha dovmesi yaptirmisti siyahilerin dovmesine bayildigini ve okulda bi suru kankasi oldugunu soyluyor😀Kucuk ise biraz sıkıntı cekti bakalim yeni yilda daha net gorecegiz.Okul disinda surekli is baktik.Bu arada banka hesap acilisi ehliyet basvurusu vs isler icin burdaki turk tanidiklardan destek aldik.Telegram grubundan bilen arkadaslarim var😊annem zaten burada yasiyordu biz de annemin yanina geldik NJ de bol turk var😊Sonra oglumla birlikte pizzaci da ise girdik 3 hafta sonra bizi 1,5 saat uzaklikta bi yere gondermek istediler o subeye gitmek bize pahaliya mal olacakti o isten ayrildik.Ve o arada annem ciddi saglik problemleri yasadi.O arada yaninda olmam gerektigi icinmis demekki dedim😇Hatta anneme dedim ki ben isten ciktim senin siddetli agrilarin var hastanelik oldun acaba bizi nasil bi mucize bekliyor simdi?Takip eden hafta da bi gece indeed de is ilanlarina bakarken bebek ogretmenligi ilani gordum.Tr de cocuk gelisimi onlisans mezunuydum dilim baskangic seviyede ama bebek sonucta dedim basvurdum ertesi gun gorusmeye davet etmek istiyoruz dediler bu arada is ilaninda bi test gibi bisey doldurmustum su durumda cocuga nasil davranirsin soyle olursa ne yaparsin…gibi.Maili gorusme icin ingilizcem yeterli olmayabilir oglumla gelebilirmiyim diye cevapladim ok dediler ertesi gun gorusmeye gittim ve ertesi gun denemeye basladim.Yarin 3 gunluk deneme suresinin disindaki 3 haftam bitiyor bu hafta basinda ilk cekimi de aldim ve Amerika da artik vergi oduyorum nihayet😂😂😂Parmak izi alinmis sertifikalari koca bi dosyasi olan bi ogretmen oluverdim😇Ms Tuuuba diye pesimde dolanan yaklasik 10 minnak arkadas ve cok tatli biriyle calisiyorum😍Mucize demistim ya bu benim icin mucizeydi sabah erken gidip 4,5 ta isten ayriliyorum ve hafta sonum tatil ustelik isim cocuklar daha ne olsun saat ucretimde hic fena degil😂Sonrasinda annemin devlet saglik sigortasi onaylandi ve ameliyatini oldu artik agrilari yok cok sukur daha iyiye gidiyor mucize iki😇Oglumda bi kac gundur wawa da ise basladi okul acildiginda da ona gore saat verceklermis.Yani arkadaslar hersey cok yolunda cok sukur😊Ha soylemeyi unuttum ehliyet sinavinin iki kez bilgi testinden kaldim😂ucuncu de aldim cok sukur tr ehliyeti oldugu icin sinava girmedim daire nosunu yanlis yazdigim icin ehliyetim bir ay gecikmeli geldi ama artik elimde😂Oglumda sinavi gecti permitini aldi direksiyon sinavini bekliyor.Simdilik anlatacaklarim bu kadar arada gruba bakiyorum.Hepinizi cok iyi anliyorum 22 K ile Viyana ve cok degerli arkadasim Sinan bey ve biricik adminlerimiz olmasaydi ozellikle Tugba hanim hakkini odeyemem simdi bende geride kalanlar icinde olacaktim.Hic bi sey bilmeden bi suru sey ogrendim ogrendiklerimi paylasmaya ve yazan tum arkadaslarima yardimci olmaya calistim umarim benimde birilerine faydam olmustur.Denemekten vazgecmeyin arkadaslar elbet bir gun 😢Hepinize saygilar sevgiler hoscakalin

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    213 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • Amerika'da Evcil Hayvan Adoption/Foster

8
    6 Oy
    8 İleti
    687 Bakış
    R
    @EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı. Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar. Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler. Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden. Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
  • Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri

Sabitlendi Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    79
    69 Oy
    79 İleti
    69k Bakış
    MySeaM
    Turkiye'den Turkce kitap almak isteyenler icin asagidaki websitesini tavsiye ederim. Ben kullandim ve memnun kaldim. ABD'e shipping yapiyorlar. https://www.kitapyurdu.com/
  • Amerika'da Yaşamla ilgili videolar

14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    konu başlığını açan kişi Türkiye ye yerleşse de biz yine de paylaşmaya devam edelim https://www.youtube.com/watch?v=zxeBEQqT3kw
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k