Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mr-Dexter insallah girecegim konsoloslukta bu sekilde yardimsever olur.Hic mulakata giren duymadim Bahreynde, o yuzden bir ongorude bulunamiyorum 🙂


  • @Whissper mulakat alma konusunda problem yasayacagimi dusunmuyorum cunku Turkiye'de mulakata girmeyecegim.Bu anlamda maddi kaynak gostermekte yetersiz gelebilirim diye korkuyorum.
    Tanidigimiz olmasa bile var desek sikinti olur mu?

  • Yasaklı

    @trtl tebrik ederim. yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @eray26 Yurtdışına dosya taşımak ve kabul ettirmekte çok kolay bir olay değil , bu konuda da zorlanacağınız zamanlar olucaktır. Her dosya taşımaya çalışan arkadaşımız bunu başaramadı , oturumu ve çalışma izni olan arkadaşlarımızda buna dahil. Konsoloslukların kapasite ve insiyatifine bağlı ve bir zorunlulukları yok bu konuyla alakalı bunu atlamamanızı öneririm.

    Bir tanıdığınız olmasa bile , Orada Aile Dostlarımız var diyebilirsiniz , bunda herhangi bir problem yok , bu bilgiyi teyit etmiyorlar sistemden vs. gibi en fazla orda ne iş yapıyor , ne kadar süredir orada ve nerede yaşıyor gibi sorular geldi geçtiğimiz mülakatlarda. içiniz rahat olsun.


  • Herkese merhaba arkadaşlar. Bu yazıyı Viyanadan dönüş yolunda yazıyorum sizlere😍
    Herşeyden önce sevgili @gucarslan Uğur Beye sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Gerçekten hiç bi karşılık beklemeden bildiği herşeyi paylaşan yüce gönüllü bi insan. İnşallah en kısa zamanda davası sonuçlanır ve hakkını alır. Bu kadar insanın duasının karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum❤

    Greencard sonuçlarının açıklandığı günün üstünden nerdeyse 15 ay geçti. Kazandığımı öğrendiğimde bende biçok kişi gibi hemen gideceğimi sanıyodum😀 Tabi öyle olmadığını küçük bi araştırma sonucu yeşilkart forumu bularak hemen anladım. Çok acil olarak DS260 formunu doldurmalıydık ama sistem sürekli bizi atarken bu çok zordu. Neyse eşimle birlikte tüm gece uyumayıp sadece asıl talihli olan benimkini doldurmayı 9 mayıs günü başardık. Yine ertesi gece uyumayarak eşiminkini, sonraki gecelerde iki çocuğumunkini doldurabildik. Resmen günlerce zombi gibi gezmiştik. Tabi asıl mesele ondan sonraymış onu da zamanla beklemekten iflahımız kesildiğinde anladık. Ben genelde her konuda, umudunu yitirmeyen, bardağın hep dolu tarafını gören tarafımdır. Eşimse her zaman her şeye temkinli yaklaşan taraf. Bu sefer bu büyük şansımızı riske atmamak için eşimi dinleyip ocak ayında schengen ülkeleri dışındaki neredeyse tüüm ülkelere dosya taşıma maili attık. Sadece Uruguay ve Barbadostan şimdilik kabul edemeyeceklerini daha sonraki zamanlarda duruma göre kabul edebileceklerini belirten cevap geldi. Malesef diğer ülkeler konuyu direkt otomatik mesajlarla kapattılar. Tabi biz yılmadık başka yollar arayışına girdik. Eşimle birlikte balkan ülkelerinden oturum alabilmenin yollarını araştırırken bunun en basit yolunun öğrenci olmak olduğunu düşündük ve şubat ayında Makedonya da Üniversiteye kayıt yaptırdık. Bir yıllık ev kiralamasıydı, gel git masrafıydı, okul parasıydı derken oturum iznimi aldık. Bu arada gruptan görüştüğümüz bazı arkadaşlarımızla konuşurken avrupa ülkelerine de mail atmamız gerektiğine karar verdik. Tam Makedonyadan Türkiyeye döndüğümüz 27 şubat gecesi ne olur ne olmaz diye oralara da mail attık. Veee bingo. Canım Alize hanım😍Ertesi gün sabah Viyanadan bir mail vee dosya taşıma talebinizi kabul ettik😍 Tabi bizim Makedonya defteri biraz masraflı bi şekilde kapanmış oldu. Sırada yine beklemek vardı. Aksi gibi o ara iki üç hafta boyunca neredeyse hiç kimseye mülakat dağıtılmadı. Haftasonlarından nefret ettik😀 24 mart cuma günü akşama doğru artık bu haftayı da kapattık diye üzülürken mülakat mailimiz geldi😀 Bu arada biz vfs den randevu almak çok zor olduğu için çok önceden vfs Avusturyadan randevumuzu almıştık zaten. Çünkü her an mülakat maili gelcek diye bekliyoduk ama gelmeyince iki kere erteleme bi kere de iptal yapmak zorunda kalmıştık. Ve schengen evraklarımızda hazırda vardı. Cuma akşamı mülakat maili gelince cumartesi gecesi yine sabahlayarak bu sefer vfs randevusu aldık üstelikte pazartesi sabahına. 25 mayısta mülakatımız olcaktı biz 27 mart sabahı Schengene başvurmuş olduk. İyi ki o kadar erkene bulabilmişiz çünkü malesef bizden sonraki dönemde biçok arkadaşımız schengenden red yedi. Üstelik çok boş sebeplerden😟 ve çok uğraşmak zorunda kaldılar.
    O arada Avusturya 5 yaş üstü tüm çocuklardan iki doz covid aşısı istiyodu. Ama Türkiye'de 12 yaş altı çocuğa asla aşı yapmıyodu derken bide öyle bi sorunumuz oldu. Çünkü oğlum henüz 10 yaşındaydı. İki kere Viyanaya gitmemiz gerekiyodu. Birincisi, ilk doz aşı için, ikinci gidişte, hem ikinci doz aşı, hem sağlık muayenesi, hem mülakat için. Biz de onun için hazır schengenimizde varken arabamızla gidelim birazda gezeriz diye düşündük tam yola çıktık o arada covid aşısı tek doza düştü oğlum bayram etti tabi😀 İtalya İspanya vs derken geze geze 21 mayısta Viyanaya vardık. 22 mayısta oğlumun tek doz covid aşısını yaptırdık. 23 mayısta Molnárda sağlık muayenemizi olduk. Her iki merkezde de doktorlar ve personel hepsi de çok güleryüzlü ve yardımseverdi. Ve geldik büyük güne😀 25 mayısta tek mülakatı olan bizdik. Randevumuz 13.00 da idi ama biz 12 00 da kapıdaydık zaten😀 12.55 de yukarı çıktık. Bizi hemen içeri aldılar. Konsolosluk bomboştu. Alize hanım evraklarımızı aldı diğer gişede ödememizi yaptık. Sonra kapalı oda gibi bi bölmede konsolos beyefendiyle görüşmeye girdik. Konsolos asıl talihli olan bana, neredeyse hiç bişe sormadı. Eşime daha çok sordu. Sonra iki çocuğumla benim vizemizi onayladı ama eşimin pasaportunu geri verdi ve idari işleme tabi olacağını söyledi. Tabi sevincimiz kursağımızda kaldı malesef. Konsolos bizi yan gişedeki Alize hanıma yönlendirdi. Bizde ona sorduk neden AP ye kaldı diye. O da bilemiyorum ama isimden olabilir belki dedi. Ve bize bi form yollayacağını söyledi ve bunu en kısa sürede doldurun dedi. O gün perşembeydi. Bizim pasaportlarımızı ne zaman alabiliriz diye sorduk ve pazartesi gününün tatil olduğunu hatırlattık öyle olunca yarın burdan verebilirim belki ama söz vermiyim dedi. Ama sağolsun bizi bekletmedi ve ertesi gün konsolosluktan elden verdi. Biz bi hafta daha buralarda olacağız istediğiniz an pasaportu getirip teslim edebiliriz dedik o da haklı olarak söz veremem belli olmaz benim elimde değil ama sürekli kontrol edicem dedi. Bi haftanın sonunda baktık mail falan gelmedi Türkiyeye döndük biz. İyiki de dönmüşüz çünkü beklediğimiz mail tam 55 gün sonra yine bir cuma günü geldi. Şansımıza schengen vizemizin bitmesine daha 9 gün vardı. Sabah mail geldi öğleden sonra arabamıza atlayıp hemen yine Viyanaya doğru yola çıktık. Pazartesi sabah 11 de pasaportu teslim ettik. Alize hanım öğleden sonraya yetiştirmeye çalıştı yine sağolsun ama olmadı ertesi güne kaldı. Yani düne😍 Ve mutlu son artık ailecek vizelerimiz basılı🙏
    Bu arada DV2023 sayesinde tanıdığımız, çok sevdiğimiz insanlar oldu. Sevgili @djordan023 Rahman Bey ve eşi Sema, sevgili @PigeonTN Elif ve eşi Soner, sevgili @atacanyesilada Atılay aynı günlerde Viyanadaydık. İlk defa bizi anlayan insanlarla olmanın mutluluğunu yaşadık😍 Hepsi birbirinden değerli bizim için. Bunun dışında yüzyüze tanışamasakta arka planda çok desteğini gördüğümüz @cerkezkizi09 Gökçe ve @UgurFL Beye minnettarız🙏🙏

  • Yasaklı

    @eray26 bazı konsolosluklar maddi yeterliliğinizi görmek istemeyebiliyor. bazen iyi bir iş tecrübesi veya plan, ikna edici de olabiliyor. beyanınız esas alınacak o yüzden ne durumda olursanız olun yalan söylememelisiniz.

    ve sorularınızı lütfen bu başlıkta sorun: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Whissper yok dosya tasima degil,ben dogrudan Bahreyn sectim.burada ikamet etmem sebebiyle.


  • @Kramer Yolun açık olsun Muratcan. Amerikada'ki hayatında başarılar dilerim. Serap ablaya da selamlarımızı ilet 🙂


  • @zeynomistan Okurken yoruldum tebrik ediyorum alnınızın akıyla çıkmışsınız süreçten. Darısı bizlere..


  • @zeynomistan çetin bir emek ve zorlu bir bekleyişin sonu bahar oldu. vizeleriniz tekrar hayırlı olsun. ABD'de güzel, mutlu ve huzurlu bir hayatınız olur inşallah. .😊


  • @zeynomistan vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • Merhaba Arkadaslar
    21 temmuz mulakat deneyimimi ,sari zarfimi teslim aldiktan sonra yazmak istedim.
    Oncelikle forum ve telegram grubundaki herkese tesekkur ederim.Bu zorlu surecte bikmadan usanmadan sorularimiza yanit veren sayin gucaslan Ugur beye,Tugba hanim ve Gokce hanima desteklerinden dolayi cok ayrica tesekkur ederim. Kalan surecte diger arkadaslariminda vizelerine kavusmasini temenni ediyorum.
    Daha once unganlar muayne deneyimimi paylastim forumda ulasabilirsiniz.
    21 Temmuz mulakat gunu icinse deneyimimin asagidadir.

    Ben 20 Temmuz persembe gunu ankaraya varis yaptim ve saglik raporumu teslim aldim. Konsolosluga 15 dk.yurume mesafesinde olan TheGreenPark oteline yerlestim.
    Rezervasyonu irlandadayken booking uzerinden 50€ ya yapmistim.Turkiye fiyatlari 1500-1800 bandi arasindadir.Konsolosluga yakin olmak isteyen ve butcesi uygun olan arkadaslar tercih edebilir.
    Mulakat haftasi,ayni gun mulakata girecegim bir cok arkadasimla irtibattaydik ve gorusmelerimiz olmustu.Herkes birbirine destek ve moral veriyordu.Hepsine burdan tekrar tesekkur ediyorum.

    Mulakat gunu sabah kapida daha once konustugumuz arkadaslarla karsilastim.Cantami ve telefonumu arkadaslarimdan birisinin arabasina koydum.
    Konsoloslugun kapisina geldiginizde sizi bahceye aliyorlar.Daha sonra guvenlikler.mulakat saatine gore iceri aliyorlar.
    Benim 7:45 mulakatiydi.Gorevliler anons etti ve siraya girdik. Gorevli pasoportunuzu teslim aliyor ve tekrar bekliyorsunuz.Kisa bir sure icerisinde tekrar isminizi okuyor ve guvenlik bolumune geciyorsunuz.
    Guvenlik bolumunu gectikten sonra binaya giriyorsunuz.Kapidan girdiginizde resepsiyon masasinda sizi karsiliyorlar.Orda pasoportunuzu veriyorsunuz ve arkasina kagit yapistiriyorlar.Daha sonra size vize sartlariyla ilgili kagit verip okumanizi istiyorlar.Okuyup geri veriyorsunuz.Daha sonra isminizle cagrilarak 330$ odeme yapacaginiz bankoya gidiyorsunuz Odemeden sonra size sira numarasi veriyorlar.Bu saatten sonra sira numarasiyla cagriliyorsunuz. Sira numaraniz yandiginda evrak teslimi yapiyorsunuz.Burda herkes tarafindan bilinen evraklarin teslimini yaptim.Bir sonraki sira numaraniz yandiginda ise mulakata griyorsunuz.
    Oncelikle mulakati ayakta ve camin arkasindan yapiyorsunuz.Kiyafet konusuna gelince ,her giyim turunden vizesi onaylanan arkadaslar oldu.Sort tisort,gomlek kot,takim elbise. Pek fazla takilmayin bu konuya. Tum personel gayet samimi ve cana yakindi.
    Benim mulakatim 3-5 dk surmustur.
    Ne bolumu okudugum.
    Ne is yaptigim
    Nereye gidecegim
    Ve ne kadar butcem oldugu soruldu.
    Kisa cevaplardan sonra vizem.onaylandi.
    Oldukca heycanliydim ve bunu gorevliyede soyledim,gulerek sakin olmami soyledi😃 Sonra tum mulakat rahat ve akici sekilde ilerledi. Ve vizem onaylandi.
    Ben 7:45 te iceri girdim 8:30 gibi cikmisimdir.1 saat surmedi.
    Ilk cikanlardan biriydim.Ciktigimda kapida girerken gorustugumuz arkadaslarin aileleri karsiladi.Teker teker sordular vetebrik ettiler beni,sevincime ortak oldular.Daha sonra onlarla muhabbet ederken diger arkadaslari bekledim.Her kapidan vizesini alip cikan arkadasla sevincimiz dahada artiyordu.Oglene kadar orda sabah kapida gorustugum arkadaslari bekledim.Hepsinin vizesini aldigini ogrendikten sonra,bir kafeye gecip ,her ihtimale karsi konsolosluktan haber gelebilir diye bekledik.

    2022 mayista baslayan bu sureci 15 ay sonra bu sekilde tamamladim.Bu surecte her ani,duyguyu doyasiya yasadim cogunlukla stres ve kaygi baskin gelsede ,surec mutlulukla bitince hepsi unutuluyor.

    Simdi onumuzde daha uzun bir yol var,eyalet secimi,yeni bir hayat ve yeni bir yol, yeni kaygilar ve stresler. Fakat sunu ogrendimki burda birbirine yardim ve destek olacak buyuk bir forum var ve bu beni rahatlatiyor.

    Herkese tekrardan tesekkur ediyorum.Yolunuz bahtiniz acik olsun.


  • @zeynomistan Tebrikler Allah yolunuzu açık etsin 🙂


  • @vecihi Tebrik ederim sizin de Allah yolunuzu açık etsin 🙂

  • ⭐⭐

    @vecihi tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @vecihi vizeniz hayırlı olsun tebrikler


  • @zeynomistan Çabalarınızın karşılığını almanız mutluluk verici. Vizeleriniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni döneminde şans ve kolaylık dilerim.


  • @vecihi Vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni dönemi şans ve kolaylık getirsin.


  • @zeynomistan hadi gozunuz aydin stresli bir zaman 55 gün beklemek ama sonu güzel bitmiş 👍😊🙏tebrikler


  • @vecihi Vizeniz hayırlı olsun. Tebrikler 🙂 Dediğiniz gibi önümüzde daha uzun bir yol var. Ama güzel heyecanlar olarak görünce biraz daha rahatlıyor insan 🙂 Umarım sağlık ve mutlulukla geçen günleriniz olur Amerika'da. Yolunuz açık olsun!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum