DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eray26 ben Viyana'da mülakata girdim. 10k dolar gösterdim. Ancak Viyana konsolosluğu görevlileri ve özellikle Türk asıllı Alize hanım her konuda çok yardımcı oluyor. Ben banka dokümanını (İngilizce çevirili olacak şekilde) verdiğim zaman TL hesabını ilk gördü ve TL hesabında 5k kadar para vardı. Buna rağmen tamam dedi. Ben daha sonra diğer sayfadaki dolar hesabının toplamını gösterdim o da hım tamam diyerek hemen işaretledi. Hatta ev araç ile ilgili belgeleri vereyim mi dedim. hayır gerek yok dedi. Viyana her açıdan yardımcı olan bir konsolosluk. Ancak her konsolosluğun çalışması çok farklı. Yurtdışı mülakat deneyimleri çok yardımcı oluyor. Her yıl farklı konsoloslukları deneyimliyoruz. Bu yıl Viyana Hong Kong ve Muscat oldu. İnşallah 2024'te daha fazla arkadaş yurtdışına dosyalarını taşıyabilir ve hayallerine kavuşabilir. Çünkü Ankara hep bildiğimiz Ankara olacak.


  • Merhabalar, 18 Temmuz 2023 Unganlar ve 21 Temmuz 2023 tarihinde Eşim ile katıldığımız vize mülakatı deneyimlerimizi paylaşmak istedik.

    18 Temmuz 2023 Unganlar Deneyimi ;
    Kuğulu Park yanında bulunan Unganlar binasına saat 09:30 olan randevumuz için saat 09:00 da 4. Kata çıktık Eşim ile beraber, kısa süre sonra sekreter hanım isimlerimizi okuyarak pasaport,DS260 onay çıktısı ve Covid aşı sertifikası evraklarımızı alarak işlemlerimize başladı. Hemen bilgisayarının yanında bulunan webcam ile fotoğrafımızı çekti, ardından bilgisayardan çıktı alarak beni ve eşimi 3. Katta bulunan Düzen Laboratuvarına yolladı, hem ben hem de eşimden kan alımı ve akciğer grafisi çekildi sonrasında tekrar 4. Kata Unganlara geldik, sekreter hanım saat 11 de doktorun geleceğini söyleyerek saat 11 de geri gelmemizi söyledi. Kuğulu parkta oturup kahvaltı yaptık eşimle ve sonrasında Unganlara saat 11 de çıktık, yaklaşık yarım saatlik bekleyişin ardından önce ben sonra eşimin ismi okunarak Bay Ungan tarafından muayenemiz gerçekleştirildi, aşılarımız yapıldı. 1 gün sonra Unganlara uğrayıp zarflarımızı ve CD leri teslim aldık (Mülakata sadece zarfları teslim ediyoruz)
    Ödemeler ; Düzen Lab : 95 USD / Unganlar 620 USD

    21 Temmuz Mülakat Deneyimimiz;
    Sabah 08:45 te olan mülakatımız için saat 08:00 de Büyükelçilik önünde hazırdık Eşim ile birlikte. Yaklaşık 20 dk sonra içeri alındık ve pasaport kontrolü sonrası para vize ücretlerini ödemek için sıraya geçtik, toplam 660 USD ödeme sonrası sıra no verildi ve sıramız yanınca evrak teslimi için bankoya yöneldik.
    Evraklar ; (Hatırlatma mailinde bahsedilen evraklar yeterli)
    Evlilik Cüzdanı ve 2 fotokopisi
    2 adet 5*5 biyometrik foto (Ben ve Eşimden)
    Unganlardan verilen kapali zarftaki raporlarimiz
    Asıl talihli olan Eşimin diploması ve fotokopisi
    Banka Dökümleri
    Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgelerimiz
    Vukuatlı aile nüfus kayıt örneklerimiz
    Benim askerlik bitirme belgem

    Evrak teslimi sonrası mülakatı türkçe yapmak istediğimizi belirttik ve tekrar beklemeye başladık, yaklaşık 15 dk sonra başka bir bankoda numaramız yandı ve mülakatımız başladı;
    Öncelikle sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettik, parmak izlerimiz alındı, hangi eyalete yerleşeceğimizi, ne iş yapacağımızı, şu anki mesleklerimizi sordu, güzelce cevapladık, çok güzel diyip tebrik ederim vizenizi onaylıyorum 1 haftaya size ulaşır dedi, tam ayrılıyoduk ki, 1 saniye dedi ve eşimin vizesinin onaylandığını ama benim için mail yollanacağını ve maile cevap verdikten sonra tekrar pasaport teslimi için seni konsolosluğa çağıracaz dedi. 1 an eşimle birbirimize baktık, anlamaya çalıştık olayı, tercüman bayan da konsolos beye bakarak ne gerek vardı der gibi başını salladı hatta. Neyse hakkımızda hayırlısı diyip ayrıldık ve 1 gün sonra da Çanakkaleye geri döndük. 24 Temmuz pazartesi Eşime ptt mesajı ve devamında 25 Temmuz sabah saatlerinde ise meşhur sarı zarf ve pasaportumuzu teslim aldık. İdari işlem sebebiyle beklemeye devam ediyorum, umarım en kısa sürede tüm mülakat bekleyen ve ap durumunda olan herkes vizesine kavuşur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Başta gucarslan beye ve bu forumda emeği geçen tüm yöneticilere çok teşekkür ederim, hakkınız çok büyük bizlerde, sabırla bizlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun hepinizden.


  • @eray26 Bey öncelikle tebrikler , en zor aşamalardan biri olan kazanma kısmını atlatmışsınız.
    Bundan sonraki süreç ise daha stress dolu geçicek ama güzel biticek bana inanın.
    önce odaklanmanız gereken konu mülakat alabilmek zira bu sene ki Ankara performansına baktığınızda kritik bir numaradasınız.

    Mülakatı aldıktan sonra hesapta para gösterme kısmını hiç dert etmenize gerek yok , bu konuda konsolosluk önceki yıllarda 15k$ istese de artık o şart kalktı , tamamen sizlerin amerikaya gittiğinizde ilk kurulumunuzu rahat bir şekilde yapıp , bir kaç ay iş bulamasanız bile sizi idare edecek bir birikiminiz var mı ona bakıyorlar diye düşünüyorum.

    Bu noktada birkaç faktör önemli gibi gözüküyor zira bazı arkadaşlarımız 5-6 K $ ile vize aldı.
    bunlardan bir tanesi "Amerikada nereye gideceksiniz ve orada tanıdığınız var mı ?" sorularının altında yatıyor.

    siz mülakatta Amerikada (Oraya gitmeyecek bile olsanız ) yaşam maliyetleri ucuz olan bir eyalete gideceğinizi söyleyerek orada tanıdığınız olduğunu ve onun yanında çalışmaya başlayacağınızı belirttiğinizde. sizden birikiminizle alakalı beklentileri daha düşebiliyor diye düşünüyorum.

    iki kişilik bir aile için 10K$ + Mantıklı bir plan ile sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
    bu süre zarfında Kredi / Borç vb gibi çözümler ile hesabınızdaki para miktarını daha yüksek gösterme imkanınız var ise buda faydalı olabilir , daha önce bunu yapan arkadaşlar oldu.

    yukarıda bahsettiğim her şey tabiiki konsolosluğun insiyatifine bağlı olmakla beraber deneyimlediğimiz mülakat aktarımlarının bir özeti.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama mantık anlamında açıklamak istedim.

    Bu zorlu yolda sizlere başarılar diliyorum , zor olsa da güzel biticek bir süreç.


  • @Abdulkadir-Çiçek önceliklle tebrik ederim yeni hayatınızda başıralar dilerim. ve ap süreci içinde geçmiş olsun biran önce halledersiniz umaraım onuda . neden ap ye kaldığınızı belirttiler mi eksik evrak felan mı yoksa isim benzerliği sebepiyle mi ap sürecine girdiniz bilgi verilmişmiydi.


  • @mrt-gkce Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, isim benzerliğinden dolayı idari işlemlere / ap ye kaldım. DS 5535 formunu doldurup bekleyecem artık.


  • @Abdulkadir-Çiçek vizeniz hayırlı olsun ap içinde geçmiş olsun en kısa sürede sizinde vizenizi almanız dileğimiz.


  • @bozyuruk Çok teşekkür ederim, isteyen ve mücadele eden herkes umarım en kısa sürede ulaşır vizelerine.


  • @Abdulkadir-Çiçek Eşinizin vizesi hayırlı olsun. Umarım ap süreciniz en kısa sürede sona erer ve siz de vizenize kavuşursunuz.


  • @Mr-Dexter cok teşekkürler şansımı deneyeceğim abd turist vizesi için bir çok şey okuyorum kafam karma karışık boş pasaportu olana abd vize vermiş dolu olupta red alanlar var tam olarak en önemlı şeyin hal ve tavır oldugunu dusunuyorum diksyon ve netlik sakinlik mulakattaki herşeyden önemli diye düsünüyorum


  • @kuzey Çok teşekkürler, umarım hepimiz o meşhur sarı zarflarımıza kavuşuruz..👏

  • Yasaklı

    @Abdulkadir-Çiçek tebrik ederim. umarım bir an önce idari işlem tamamlanır ve vizenizi alırsınız.


  • @maximtk Teşekkür ederim, en kısa zamanda bekleyen arkadaşların ap leri sonuçlanır inş. Mülakata girecek arkadaşlar da ap siz bir şekilde kolayca vizelerini almalarını temenni ederim .


  • @kuzey Çok teşekkür ederim ..


  • @mrt-gkce Teşekkür ederim öncelikle, İdari işlemlere kaldığımı belirtir bir evrak verdi, üzerinde DS 5535 yazıyordu, ismimden dolayı olduğunu tahmin ediyoruz.


  • @bozyuruk Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. En kısa sürede beklemekte olan tüm arkadaşlarımın sonuçlanır inş ap leri


  • @Abdulkadir-Çiçek Tebrik ederim umarım sizin de işiniz kısa sürede hallolur ve Amerika'ya sorunsuzca gidersiniz


  • @Abdulkadir-Çiçek biran önce sonuca ulaşmanız dileğiyle


  • @fahri26 evet var sormak istediğiniz nedir


  • @misha90 Çok tesekkur ederim, umarim sorunsuz atlatiriz bu günleri 🙏


  • @mrt-gkce insaallah, tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

194
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum