DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • UNGANLAR DENEYİMİM

    Merhabalar. Konsolosluk mülakatım öncesi aynı hafta içerisinde Unganlarda sağlık muayenesi oldum. Muayenehaneye (Ungan Family Practice) randevu saatimden 40-45 dakika önce gittim ve çok kalabalık olmasına rağmen gider gitmez işlemlere başlandı. (Unganların web sitesinde muayene için aç veya tok olmanızın fark etmeyeceği yazıyor fakat ben yine de aç gittim.)
    Öncelikle 4. katta kapısında Dr. Mehmet Ungan yazan odaya girdim (maskenizi takmayı unutmayın), görevli hanıma randevu saatimi söyledim ve beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra görevli hanım gerekli evrakları vermem için beni çağırdı. Pasaportumu, covid aşı kartımı ve varsa daha önce olduğum aşıların belgesini istedi. DS-260 confirmation page çıktısı veya başka bir doküman istemedi, sadece case numberımın son 4 hanesini söylememi istedi. (Siz yine de mutlaka gerekli tüm belgeleri götürün.) Yanlış hatırlamıyorsam imza, fotoğraf çekimi ve ateş ölçümü de hemen sonrasında yapıldı. Sonra elime bir kağıt verip 3. kata inmemi ve gerekli testleri yaptırmamı söyledi.
    3. kattaki görevlilere kağıdı verip beklemeye başladım. İsmim çağırıldığında benden 45-50 dolar civarı bir ödeme yapmam istendi. (Bu noktada eğer dolar olarak nakit ödeyecekseniz yanınızda bozukluk taşımanızı öneririm, ben 100 dolar uzattığımda bozamayacaklarını söylediler.) Ödemeyi yaptıktan sonra bir hemşire ismimi çağırdı, bir kağıda imza attırıp kan aldı ve yeniden salonda çağırılmayı beklememi söyledi. İsmim çağırıldığında tekrar bir kağıda imza attırıp akciğer röntgenimi çektiler. (Bu arada çekim için üst kısmınızı tamamen çıkarmanızı ve verdikleri medikal tişörtü giymenizi istiyorlar.) Daha sonra tekrar 4. kata çıkmam ve elimdeki kağıtları vermem söylendi. 4. kattaki görevliler yaklaşık 2 saat sonra muayene için gelmemi söyledi. (Bu zamanı hemen aşağıdaki cafelerde bir şeyler yiyip içerek geçirebilirsiniz.)
    1.5-2 saat sonra 4. kata çıkıp beklemeye başladım. İsmim çağırıldığında muayene için sağdaki kapıdan içeri, muayene olacağım odaya girdik. Burada önce boy ve kilo ölçümüm yapıldı. Sonra sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunup siyah medikal önlüğü giymem söylendi. (Önlüğü ceket gibi giyip belinizden bağlayacaksınız.) Bir süre sonra doktor hanım geldi ve önce maskeyi indirip yüzümü göstermemi istedi, sonra tekrar maskeyi kapatmamı ve uzanmamı söyledi. Doktor hanım bir yandan tansiyonumu ölçerken bir yandan da herkese sorduğu soruları seri bir şekilde sormaya başladı: “Daha önce ameliyat oldun mu, tüberküloz geçmişin var mı, düzenli kullandığın bir ilaç var mı, böbrek/kalp vs. hastalığın var mı, tansiyon/şeker vs. hastalığın var mı, psikolojik bir rahatsızlığın var mı, kendine veya başkalarına zarar vermeyi düşündün mü, doğum leken var mı, piercingin var mı” gibi. Daha sonra elle muayene etmeye başladı, birkaç yerime hafifçe vurup acı olup olmadığını sordu. Tüm bunlardan sonra hızlıca 3 aşı yaptı ve 1 ay hamile kalmamamı söyledi. Masasına geçti ve giyinip çıkabileceğimi söyledi. Tekrar az önceki odaya gidip 280 dolar ödeme yaptım. Raporun ertesi gün öğleden sonra çıkacağı söylendi; birkaç gün sonra almamın bir problem yaratıp yaratmayacağını sorduğumda ise “sorun olmaz 5’e kadar açığız, gelip alabilirsiniz” dendi. Her şeyin tamam olduğunu teyit ettikten sonra Unganlardan çıktım.


  • MÜLAKAT DENEYİMİM

    Merhabalar. 21 Temmuz'daki mülakatım için randevu saatimden yaklaşık 45 dakika önce konsolosluğa vardım. Dışarısı oldukça kalabalıktı ve konsolosluk görevlileri bekleyenleri randevu saatine göre grup grup içeri alıyordu; çağırılan grup sıraya giriyordu.
    Sıra bana geldiğinde pasaportumu konsolosluk görevlisinin önündeki kapaklı kutuya bıraktım ve yan taraftaki ikinci sıraya girdim. Güvenlik görevlileri isim isim çağırarak pasaportları geri veriyor ve tıpkı havalimanlarında olduğu gibi eşyalarımızı kutulara bırakmamızı ve x-Ray’den geçmemizi söylüyordu. (Yanımda sadece gerekli evrakların olduğu şeffaf çıtçıtlı bir dosya vardı.) Tekrar eşyalarımı aldıktan sonra bahçeye doğru ilerledim ve biraz yürüdükten sonra ana binaya giriş yaptım.
    Burada yine sıraya girdim, sıra bana geldiğinde görevli vize türümü sordu ve pasaportumu istedi. Pasaportumun arkasına bir etiket yapıştırıp elime gerekli bilgilendirmelerin olduğu bir kağıt verdi ve okuyup geri getirmemi istedi. Yan taraftaki ikinci sıraya girdim ve okuduktan sonra kağıdı geri bırakıp sıraya döndüm. Sıram geldiğinde 330 dolar ücretle birlikte pasaportumu verdim. Görevli bir sıra numarasıyla birlikte pasaportumu ve ödeme fişimi verdi, yan tarafta numaramın yanmasını beklememi söyledi. (Bekleme alanını ortasında hangi numaraların çağırıldığını rahatlıkla görebileceğiniz ekranlar asılı.) Numaram yandığında yazan bankoya gidip görevliye istenen evrakları tek tek verdim.
    Pasaport
    2 adet 5x5 fotoğraf
    Arşiv kayıtlı asli sicil kaydı
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Banka hesap dökümü
    Diploma aslı ve fotokopisi
    Sağlık raporu (sadece kapalı zarfı)
    ABD’de yaşayacağım yeni adresin yazılı olduğu kağıt
    AIS kaydını ve yanlış hatırlamıyorsam pasaport fotokopisini, DS-260 confirmation page ile mülakat maili çıktısını almadı. Yine süresi dolmak üzere olan pasaportumu da görmek istemedi. (Pasaportum 8 ay koşulunu sağlamadığından yeni pasaport çıkartmıştım. Siz yine de eski pasaportunuzu da götürün.)
    Görevliye DS-260 formumda düzeltilmesi gereken ufak tefek hatalar olduğunu ve bunları düzgünce bir kağıda yazdığımı, isterse verebileceğimi söyledim. Ne gibi hatalar diye sordu. Ben sayınca bunlar önemli değil deyip sadece ABD’de yaşayacağım yeni adresin yazılı olduğu kağıdı istedi. Bilgileri girip kağıdı tekrar geri verdi ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Özellikle konuşmakta çok zorlandığım için doğrudan “bilmiyorum” dedim. Notunu aldı ve aynı sıra numarasıyla mülakata çağırılmayı beklememi söyledi.
    Sıra numaram yandığında bankoya gittim, mülakatı yapacak konsolosluk görevlisini ve tercüman hanımı selamladım. Konsolosluk görevlisi sağ elimi kaldırmamı istedi ve yemin metnini okudu. Evet dedikten sonra önce sol ve sağ 4 parmak, sonra baş parmaklar olmak üzere parmak izlerimi aldı.
    Lisans dereceniz var mı? Ne üzerine?
    Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? Neden? Orada tanıdığınız/akrabanız var mı?
    Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    Ne kadar bir birikiminiz var?
    Hatırladığım kadarıyla tüm sorular bunlardı ve mülakat yaklaşık 2 dakika sürdü. Daha sonra vizemin onaylandığını ve bir hafta içerisinde PTT’den alabileceğimi söyledi. Diplomamın aslını ve banka hesap dökümümü ise geri verdi. Düşündüğümden çok daha kolay ve hızlı bir mülakat oldu. Umarım isteyen herkes vizesine kavuşur. Tekrar @gucarslan ve diğer tüm adminlere çok çok teşekkür ederim.


  • @trtl Vizeniz hayırlı olsun, hayatınızda başarılar.


  • @Abdulkadir-Çiçek Geçmiş olsun, ap süreci en kısa sürede sonuçlanır ve sizde vizenizi alırsınız umarım.


  • @sevilt Mülakatınızda başarılar dilerim.


  • @trtl vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @trtl Vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni döneminde şans ve kolaylık dilerim.


  • @binbasitom aynen öyle hocam


  • @trtl Düşündüğünüzden çok daha kolay ve hızlı bir mülakat geçirdiğiniz gibi ABD de hayatınız da kolaylıklarla geçsin.


  • @trtl vizeniz hayırlı olsun, umarım sonraki süreçleri de en kolay şekilde halledersiniz. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @zeynomistan teşekkürler belki gelecek senelerde gelecek arkadaşlar kolaylık olur sizlerde çok emek verdini sizlerde şükür Bitirdiniz sizide tebrik ederim😊🙏👍


  • @Redbeard admin Uğur beyin dedigi gibi bilgimizin zekatını vermemiz lazim sizlerde inşallah bu sene kolayca alıp yeni hayatınızda kolaylıklar dilerim🙏😊


  • @norta teşekkürler sizinde hayırlı olsun nedim 🙏😊 bende memnun oldum ve irtibatimiz hiç kopmamisi dileğiyle 😊😊👍


  • @mehmetizmirli inşallah çok teşekkür ederim 😊


  • @mstfak Teşekkur ederim, hayirlisiyla olumlu sonuclanir ins.


  • @trtl tebriker vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda sağlık ve başarılar dilerim.


  • @trtl merhaba, vizeniz hayırlı olsun darısı bizlere , siz dosya taşıma mailini konsolosluklara ilk hangi tarihde gönderdiniz? Cevap almanız işlemler ne kadar süre alıyor?


  • VİZESİNİ ALIP AMERİKAYA GİTMEYE HAZIRLANANLAR İÇİN;

    Amerikaya indiğinizde cep telefonu ile iletişim sorunu için bir çözüm buldum.

    Mint Mobile adlı bir servis sağlayıcıdan -ki kuzenim ABD'de kullanıyor ve çok memnun- online bir hat satın aldım. Sim kart tercihini e-sim olarak yaptım ve maille yollanan kare kod ile telefonuma hattı yükledim. 3-5 dakika içinde etkinleşti. Şebeke olarak şu an Türkiyede kullanamıyorum ama Wi-fi ile kullanım ayarlarını da aktif edince internet üzerinden kullanabiliyorum. Şu an henüz Amerikaya gitmeden +1 ile başlayan bir hat sahibiyim. (Bunun için Iphone 10 ve üzeri bir telefon sahibi olmak gerekiyor. Diğer marka telefonların hangilerinin e-sim desteği olduğunu bilmiyorum)

    Hattı 3 aylık taahhüt ile aldım. Aylık 15 Usd, sınırsız konuşma, sınırsız internet ve sınırsız sms var pakette. 3 ay sonra devam etmek istersem aylık 40 Usd olarak devam edebilirim veya daha düşük limitli bir pakete geçebilirim.


  • @bestonway tebrikler yeni hayatınızda başarılar.


  • @SemihPehlivan çok faydalı bir bilgi paylaşmışsınız. teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

238
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum