Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @binbasitom Teşekkür ederim sizede başarılar dilerim.


  • @ipman Teşekkür ederim.


  • @ozanurgun Tebrik ediyorum.


  • @binbasitom Geçmiş olsun, vize mülakatında başarılar diliyorum.


  • @jacky_y Tebrikler yeni hayatınızda başarılar.


  • @whereismind Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @SemihPehlivan Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @ozzy22 Tebrikler.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar Hayırlı olsun tebrikler.

  • ⭐⭐

    @ozlemg tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.

  • ⭐⭐

    @Emre-Birand-Karabayraktar tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.


  • @ozlemg Çok güzel bir anlatım olmuş teşekkür ederim. Tebrikler yeni hayatınızda başarılar.

  • ⭐⭐

    @SemihPehlivan Vizelerinizi basariyla almissiniz tebrikler. Siz ABD ucagindan yine paylasim yapin bence, forumda, bence bu da umut verici olur bir cok birey icin.

    Butun yazdiklariniz iki defa okudum, grupta da paylasimlariniza baktim. Bu arada esiniz hala grubumuzda, yani tabii ki arkadaslariniz da vardir, gruptan cikmis olmak hayatinizda cok buyuk bir kaynak sorunu yaratmamistir cunku malum bir cogumuz 14 aydir oradayiz.

    Bu arada kusura bakmayin, siz sayi paylasinca mesleki deformasyon ben de bir bakayim dedim, Telegram grubunda, isminizi aratinca o 'kedi'' meselesi ile ilgili iki mesaj ve toplamda 10 mesaj cikiyor, isim benzerlikleriyle, 46.9 Bin mesajin oldugu 1200 civari katilimcinin ve 226 yazarin oldugu bir gruptan bahsediyorum bu arada.

    Son olarak; 'Adamlar' ifadesi hos bir zamir olmamis, ozellikle davranis bilimcisi oldugunuzu soylediginiz icin soylemem gerekir diye dusundum, konsolsolukta calisan ekip sadece adam degildir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐


  • Merhabalar 14.07.2023 Mülakat deneyimim ;
    08.07.2023 tarihinde Unganlara aldığım sağlık muayenem sıkıntısız bir şekilde geçti.
    Ücret olarak 310+47 dolar ödedim.
    Mehmet bey sadece bir kaç soru sordu ne işle meşgulsün, Amerika da nerede yaşayacaksın, kullandığın ilaçlar var mı vs gibi. Daha sonra kan ve akciğer çekiyorsunuz sonrasında bekleme alanına geçiyorsunuz ödeme için, ödeyip ayrılıyorsunuz. Ben sonucumu perşembe günü sabah aldım ve cuma mülakata girdim. (Unganlarda sadece pasaport ve ds 260 onay sayfası dışında ek bir belge almadılar)
    14.07.2023 mülakat deneyimim ;
    Sabah 08:15 randevum için 7:30'da Çukurambarda ki konsolosluktaydım. 8:00 gibi içeri almaya başladılar. Önce pasaportunuzu polis memuruna veriyorsunuz sonra içeri girdiğinizde teslim alıyorsunuz ve heyecanlı bir süreç sizi bekliyor. Girişte sizden pasaportunuzu alıyorlar. (benden başka birşey istenmedi Pasaport dışında), Pasaportunuza bir barkod yapıştırıyorlar ve oturma alanında bekliyorsunuz. İsminizi bir beyfendi okuyor ve ödeme alanına geçiyorsunuz. Daha sonra ödeyip numaranızı ekrandan takip ediyorsunuz. (ben 330 dolar olarak ödedim.) Numaranız ekrandan belirdiğinde Belgeleri vermeye geçiyorsunuz benden ds 260 formu, adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kaydı, sağlık raporu, en son mezun oldğum diploma, ais kaydı,2 adet 5*5 foto (bu arada fotoğrafınızın yeni olması gerekiyor eski olunca yada pasaporttaki ile aynı olunca girişte tekrar fotoğraf çekmeye yönlendiriyorlar) belgeleri verdikten sonra mülakat için bekliyorsunuz. Ben uzun boylu hafif kel güleryüzlü bir beyfendiden aşırı elektrik almıştım ve benim mülakatıma da onun girmesi için baya dua ettim ve numaramı onun ekranında görünce onunda bana bakarak layla demesiyle kalbim pır pır atmaya başladı :)) sonra başladı önce türkçe yapmak istediğimi belittim hanımefendi hemen yanındaydı yemin edip başladık.
    Ekrandan kontrol ederek başladı nereye gideceksiniz, ne iş yapıyorsunuz gibi sorular sordu. Sonra sicil kaydına baktı benden hesap dökümünü istedi (ben son gün çıkarmıştım) hiç tarihe bakmadı bana hesabımdaki paranın ne kadar olduğunu sordu, Hesabımda 14$ ve biraz da altın vardı herşey güzel görünüyor dedi kimin yanına gideceksin diye sordu kız kardeşim orada yaşıyor onun yanına gideceğim dememle good onaylıyorum dedi orda mutluluktan konuşamadım fark etti ve gülümsedi benim artım kardeşimin orada yaşaması da olabilir, sağlık çalışanı olmamda olabilir bilmiyorum ama o beyfendiye denk gelmek beni çok mutlu etti.
    Benim mülakat deneyimim böyleydi Allah isteyen herkese nasip etsin bana bol şans Başta Güçarslan beye ve diğer adminler'e çok teşekkürler. Kazanan herkesin vizelerini sorunsuz bir şekilde almalarını diliyorum şimdiden herkese çok Teşekkürler 🙂


  • Herkese merhaba, bu satırları yazmak nihayet bana da nasip oldu. İki sene üst üste work and travel yapamamanın verdiği hayal kırıklığıyla geriye kalan tek şansımın green card olduğunu düşünerek şansımı denemek istedim ve ilk başvurumda çıktı. O sevinç anını asla unutamam ama erken sevinmişim meğer süreç ondan sonra başlıyormuş. Bu arada eşimle biz sonradan evlendik beraber gitmek için asıl talihli benim. Detayları hemen aktarıyorum.
    20.06.2023 Unganlar randevusu;
    Randevuyu bilerek mülakattan 2 gün önceye almıştık tekrar git gel yapmamak için ama keşke daha erkene alsaymışız çünkü eşimin kolundaki faça izleri bizi çok ikilemde bırakmıştı psikiyatriye yönlendirse bile halledilir diye düşündük ama bayramdan önceki hafta olduğu için yoğunluğu tahmin edemedik. Saat 11:30’daki randevumuza çok erken gittik binanın altındaki kafede kahvaltı yapalım dedik oyalanmamıza rağmen zaman geçmiyordu neyse erken de olsa girelim belki bizi alırlar dedik ve öyle de oldu 11 gibi girdik pasaportumuzu ve covid aşı belgemizi alıp sıraya koydular hemen. Önce kan tahlili daha sonra röntgen ve en sonunda muayene olduk. Korktuğumuz başımıza geldi tabi eşimi psikiyatriye yönlendirdiler, psikiyatri için iki tane doktor varmış yine sadece konsolosluğun anlaşmalı olduğu ve ne yazık ki ikisi de çok yoğun olduğundan bize en erken randevuyu 3 temmuza verdiler yani eksik evrakla mülakata girecektik moralimiz bozuldu haliyle ama en azından bende sorun çıkmadı diye kendimizi avutuyorduk. Ertesi gün benim sağlık raporum çıktı aldık eşim için de konsolosluk sorarsa konsültasyona kaldı dersiniz onlar zaten bilirler dediler. Teşekkür edip çıktık. Toplamda 16 bin küsur ödemeye yaptık bu arada.
    23.06.2023 Mülakat günü;
    Bu anın geldiğine hala inanamıyorduk airbnb den tuttuğumuz evde heyecandan sabaha kadar uyuyamadık ve bu 1 senelik süreçte her şeyi ezbere bilmeme rağmen konsolosluğun eski adresine gittik Allahtan kapının üstüne taşındık yazmışlardı da orda zaman harcamadık  neyse yeni binaya doğru yola çıktık erkenden çıkınca zamanımız vardı çok şükür ona da yetiştik 8:45 teki mülakatımız için saat 8:15 te oradaydık evraklar ve araba anahtarı dışında üstümüze hiçbir şey almadık insanlar sıraya girmişti biz de girdik sıra bize gelince sadece pasaportları alttaki çekmeceye koyup verin dediler verdik sonra x-ray sırasına girdik içerde pasaportu kontrol edip görevliye veriyorlar o da tek tek isimleri seslenip çağırıyordu. X-ray den geçip büyük kapıya doğru gidiyoruz. İçeri girdik girer girmez bir masa ve bir adam bizim hangi vize türü için geldiğimizi sordu DV dedik ve yan taraftaki masaya yönlendirdi oradaki beyefendi pasaportlarımızı istedi ve arkasına barkod yapıştırıp bize bilgilendirme kağıdı verdi vize ücretinin geri verilmediği ve hangi koşullarda red alabileceğimiz yazılıyordu. Vize ücreti için bankoya gittik kişi başı 330 usd verdik ve bize sıra numarası verip bunu takip edin ekranda yanacak dedi teşekkür edip ayrıldık ve bekleme süresi başladı. Arkadaşlar @gucarslan bey az bile anlatıyor kocaman bir bina düşünün içerde bir sürü banko düşünün dv için sadece bir tane görevli vardı evrakları teslim alan sadece bir tane görevli vardı diğer vize türlerini söylemiyorum bile içerisi çok çok yavaş ilerliyordu ve o kadar yavaş ilerlemesine rağmen yine de öğlene kadar en az 10 kişi ile mülakat yapıyorlardı yani neden bu kadar az mülakat veriyorlar anlamış değilim. Yaklaşık 1 saat beklemenin ardından sıra numaramız ilk defa yandı ve evrak teslimi için gittik herkesin bahsettiği o sert mizaçlı kadın yoktu aksine çok tatlı ve iyi bir kadın vardı bizden tek tek evrakları istedi asıl talihli benim o yüzden benden daha çok evrak aldılar haliyle ve sırasıyla;
    Benim için;
    Pasaport (evlendiğim için değiştirmiştim bu detayı kendisine söyledim yine de eski pasaportu istemedi)
    Diploma aslı
    Arşiv kayıdlı adli sicil belgesi
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Banka hesap dökümü (sadece benim hesapta para gösterdik sorun olmadı)
    2 adet fotoğraf
    Bir kağıda yazdığım abd deki kalacağımız adres
    Evlilik cüzdanı 2 adet fotokopili
    İlişkiyi kanıtlayan belgeler
    Eşim için;
    Askerlik durum belgesi
    Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Pasaport
    Evrak olarak bunları hatırlıyorum detayı zaten forumda mevcut. Biz ne olur ne olmaz diye bir sürü belge almıştık yanımıza hatta eşimin adli sicil kaydında iki tane çok ufak mahkeme dosyası ve cezası olmasına rağmen detayını istemediler halbuki hazırlıklıydık yanımızdaydı ama istemediler biz de hatırlatmadık. Belgenin çokluğundan zarar gelmez hazırlıklı olmak güzel bir şeymiş ne istediyse hemen çıkarıp veriyorduk keşke sağlık raporu için de hazırlıklı olsaydık ama olsun yapacak bir şey yok umarım bir sorun çıkmaz. Belgeleri teslim ettikten sonra tekrar oturduk ve şansımıza oturduğumuz yerin tam karşısında mülakatlar başladı ve aramızda 5 adım bile yoktu gözümüzün önünde mülakat olunca daha da çok heyecanlandık ve şaşkınlıkla izliyorduk. Mülakatı yapan görevli o herkesin bahsettiği sarışın beyaz Amerikalı olan melek gibi insan gerçekten çok tatlı ve iyi biriymiş herkese çok nazik bir yaklaşımı vardı ve neredeyse herkese onay veriyordu. Yanında da büyük ihtimalle işe başlayan yeni biri vardı aynı zamanda ona işi öğretiyordu. Çok az Türkçe biliyordu ve Türkçe isteyenler için bizzat gidip tercüman alıp getiriyordu. Biz de Türkçe isteyenlerdendik ve işte o büyük an geldi bize seslendi.
    Konsolosluk (K) Ben (B) Eşim (E)
    K: hoşgeldiniz
    İkimiz aynı anda: hoşbulduk
    K: öncelikle sağ elinizi kaldırıp bugün burada vereceğiniz cevapların doğruluğu üzerine yemin eder misiniz?
    Biz: yemin ederiz (sonra parmak izlerimiz alındı)
    K: nereye gideceksiniz
    B: new york
    K: ne iş yapacaksınız
    B: başlangıçta hizmet sektöründe çalışacağız sonrasında İngilizcemizi geliştirip kendi mesleğimizi yapacağız
    K: mesleğiniz nedir
    B: muhasebe
    K: eşinizin annesi ve babasının adı ne
    B: cevap verdikten sonra eşime dönüp gülerek doğru mu dedi eşim de gülerek evet dedi orda biraz esprili bir ortam oluştu tercümanla birlikte orda biraz rahatladık
    K: hesabınızda ne kadar para var
    B: hepsi toplam 20 bin usd
    İlişki kanıtı için 100e yakın belge vermeme rağmen hiç bakmadı bile şok oldum gerçekten  Sonra evrakları kontrol ederek asılları geri verdi ve tam ikimizi birden onaylayacakken eşimin raporu olmadığı anlaşıldı eşinizin raporu nerde dedi konsültasyona kaldı ve en erken 3 temmuza randevu verdiler dedim tamam sorun yok sizin vizenizi onaylıyorum eşinizin de sistemde vizesi red olarak görünecek ama ona takılmayın evrakları gönderdiğinizde onunkini de onaylayacağız tebrikler dedi çok çok teşekkür edip oradaki arkadaşlara da sevinç göz yaşlarıyla şans dileyip ayrıldık. Kapıdan çıkar çıkmaz eşimle sarılıp hüngür hüngür ağladım. Yıllardır kurduğum hayale en yasal ve güvenilir bir şekilde ulaştığıma inanamıyordum. Beklemek çok çok zordu normalde en geç şubatta mülakata girmem gerekirken Ankara’nın bu tavrından dolayı hazirana kaldım artık psikolojim bozulmuştu hiçbir şeye odaklanamıyordum depresyona tam girecekken mülakat aldım. Bu muhteşem duyguyu herkesin yaşaması için keşke elimden bir şey gelse ama maalesef sürprizlerle dolu bir ülkede olduğumuzdan dolayı karanlığın aydınlığa çıkması için hep birileri yanıyor. Ben inanıyorum çabalayan pes etmeyen herkes bir şekilde yolunu bulacak. Ben evraklarımı teslim aldım ve harekete geçmek için eşimi bekliyorum tek dileğim bir an önce onun da onaylanıp hemen gitmeye koyulmak. Bu forumun ve telegramın ekmeğini çok yedim hele ki @gucarslan beye ne kadar teşekkür etsem az benim iyi insanlara karşı zaafım var ve ben karmaya inanıyorsam Uğur bey bu kadar kişiye dokundu hepimize iyilik meleği oldu umuyorum ki çok güzel bir hayatı olacak ve bu dünyaya çok güzel çocuklar yetiştirecek. Tekrardan her şey için çok çok teşekkür ederim buradaki herkese çünkü siz olmasaydınız tek başıma yapamazdım sayenizde çok kolay oldu. Ben de artık buranın daimi kullanıcısıyım ve herkese yardım etmek için hazırım. Herkese bol şans diliyorum isteyen istediği soruyu sorabilir tek tek cevap vereceğim. Sevgilerle…


  • Herkese selamlar,

    Green Card sürecine başlamadan önce eşimle birlikte, bu programın varlığından ve genel işleyişinden haberdardık; fakat detaylı bir bilgiye sahip değildik. Herkesten duyduğumuz, bizim de birbirimize söylediğimiz bir söz vardı, "Green Card kazanma şansı çok düşük, bize çıkmaz ki". Bu nedenle de uzun yıllar boyunca başvuru yapmadık.

    Sürecin ne kadar detaylı ve karmaşık olduğunu, her bir adımın önemini ve gerekliliklerini, başvuru sürecine dair pek çok şeyi bilmiyorduk. Dosya numarasının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu, DS-260 formunu nasıl ve ne hızda doldurmamız gerektiğini, süreci her gün yakından takip etmemiz gerektiğini bilmiyorduk. En önemlisi, bu sürecin ne kadar zorlu olduğunu ve bir yıldan daha uzun sürebileceğini hiç tahmin etmiyorduk.

    Kazandığımızı öğrendiğimizde bile, sürecin olumsuz sonuçlanabileceği ve herhangi bir sebep olmasa bile konsolosluğun mülakat tarihi vermeme ihtimalinin olduğunu öğrenmek bizim için büyük bir şok oldu. Kısacası, başvurudan sonuca kadar olan sürecin ne kadar karmaşık ve belirsiz olduğu hakkında hemen hemen hiçbir bilgimiz yoktu.

    Sonuç olarak, çekilişe başvuru sürecinin son birkaç gününde, ne kadar zorlu bir süreçle karşılaşacağımızı tam olarak bilemeden, ani bir kararla başvurduk. Bu başvuru, hayatımızda belki de en dönüştürücü adımlardan biri oldu...

    Bu noktada, bizim deneyimlerimizden faydalanacak ve kendi deneyimlerini yaşayacak gelecek talihlilere bir not bırakmak istiyorum: Yukarıda bilmediğimizi belirttiğim her şeyi, bizimle aynı süreçten geçmiş ve hiçbir karşılık beklemeden bilgi paylaşan bu forumdaki deneyimli kişilerden öğrendik.

    İlk kısım, Mülakat Bekleme Aşaması ile ilgili:

    Dosya numaramız 25K'da idi, bu, pek iç açıcı bir durum değil. Dosya numarasıyla ilgili bilinmesi gereken birçok detay var; örneğin, dosya numaraları arasındaki boşluklar, bizden daha düşük dosya numarasına sahip talihlilerin ihtiyaç duyduğu toplam vize sayısı gibi. Bu tür faktörler, sürecin normal koşullar altında bile olumlu sonuçlanma ihtimalini riskli hale getiriyordu. Forumdaki bilgiler ışığında, DS-260 formunu mümkün olan en hızlı şekilde doldurduk ve DV22 sürecinin sona ermesini beklemeye başladık. İlk ay, ardından iki, üç, dört ay geçti; Ankara'dan umut verici haberler yoktu. Çok az sayıda mülakat veriliyordu ama içimden bir ses, sürecin bir noktada hızlanacağına, Ankara'nın yeterli sayıda mülakat vereceğini söylüyordu. İçimdeki sesin cahilliği işte... Şubat ayı bitti ve durum gerçekten korkunçtu. Şubat ayında eşimle bir karar aldık, dosya taşıma sürecini başlatmalıyız dedik, ancak hala acele etmiyor, belki Ankara bir noktada mülakat vermeye başlar diye düşünüyordum. Mart ayının ortasına geldiğimizde artık harekete geçmek dışında elimizde başka bir seçenek yoktu. Dönüp baktığımda, ilk e-postalarımı 10 Mart'ta göndermişim.

    Daha sonra bazı talihlilerin dosyalarını Viyana Konsolosluğu'na taşıdığını öğrendik ve Viyana'ya ilk e-postamızı 15 Mart'ta gönderdik. Aldığımız cevap, o anda kapasitelerinin dolu olduğuydu, ama ilerleyen dönemde uygun bir boşluk olursa bize haber vereceklerdi. Bu bile bizim için büyük bir umuttu. Schengen belgelerini toplamaya başladık ve rahatlamıştık; sanki Viyana'dan mülakat alacakmışız gibi. Ancak, neredeyse bir ay geçti ve bir darbe de Viyana'dan aldık. Telegram grubunda bazı talihliler, dosyalarını Viyana'ya taşıdıklarını belirten mesajlar gönderiyordu, bizim için can sıkıcı olan şey, çoğu kişinin ilk e-postasını bizden sonra göndermiş olması ve hatta e-postalarını gönderdikten bir gün sonra bazı dosyaların taşındığına dair mesajları okumaktı. Bir yandan aylardır aynı dertlerle boğuştuğunuz, yazıştığınız, dertleştiğiniz talihlilerin dosyalarını taşıyabildiğini gördüğünüz için sevinirken bir yandan kendiniz için canınız çok sıkılıyor, inanın çok sıkılıyor...

    Sonraki yıllarda çekilişi kazanan ve dosyalarını taşımayı deneyen talihlilere bir not: Bazı konsolosluklar, dosya taşıma işlemini çok sistematik bir şekilde ilerletirken, bazıları oldukça rastgele bir süreç izliyor. Bu nedenle, süreci böyle rastgele yürüten konsolosluklara ya ilk e-posta gönderenlerden olmalısınız ya da şansınızın o anda yanınızda olması gerekiyor. Sonuç olarak, biz Viyana ile aynı frekansta değildik.

    Birkaç gün sonra, forumda Hong Kong'a dosya taşıma taleplerinin olumlu sonuçlandığını belirten bir ileti gördük ve hemen bir e-posta gönderdik. Ancak, herhangi bir yanıt gelmiyordu. Telegram grubunda dosya taşıma mesajları görüyorduk; Viyana'dan sonra Hong Kong da birden fazla dosya taşımıştı. @cebrailoz Abi sağ olsun, destek e-posta adresine mail atmak yerine, konsolosluğun sitesindeki formu doldurmamız gerektiğini öğrendik. Formu doldurduk ve beklemeye başladık. Hong Kong'dan gelen yanıt, şu anda kapasitelerinin dolu olduğu ve duruma göre bizimle iletişime geçecekleri şeklindeydi. Yine geç kalmıştık... Bu sefer hızlı davrandık derken, yine geç kalmıştık.

    Bu öyle bir süreçmiş ki, bir gün sizi dünyanın en mutlu insanı yapıyor, ertesi gün ise en mutsuzu. Böyle mutsuz geçen bir 10 günün ardından, forumda Muscat Konsolosluğu'na dosya taşıma talebi olumlu sonuçlanan bir talihlinin iletisini gördüm. Tekrar aynı süreç başladı, formu doldurduk ve bekledik. Ancak bu sefer işi şansa bırakmayacaktık; Umman'a giriş için gereken vizeyi de formu doldurmadan önce almıştık ve formu göndermiştik. Ertesi gün, olumlu yanıtı aldık. Çekilişi kazandığımızdan bu yana ilk kez rahat bir uykuya daldık. Şimdi sadece mülakat bekliyorduk.

    Derken, bundan 3 gün sonra, Hong Kong'dan bir e-posta geldi. Hong Kong konsolosluğu dosya taşıma taleplerini sistematik ve sıralı bir şekilde işliyordu. Bunu şuradan anlıyordum: Bizimle aynı maili alan kişiler, bu maili dosya taşıma talebi formlarını gönderme sırasına göre alıyordu. Hong Kong konsolosluğu Temmuz ayında mülakat verebileceklerini ve dosyamızın taşınmasını onaylayıp onaylamadığımızı soruyordu. Aklımdan ilk geçen düşünce, mülakat için garanti bir tarih aralığı belirtmesi ve bu mali yılda, orada, mülakata girip sarı zarfları ile vizelerini alan talihliler olması sebebiyle Hong Kong'a dosyamızı taşıma onayı vermekti. @gucarslan Bey'in de fikrini almak istedik, o da hangisi daha garantiyse oraya yönelmemiz gerektiği konusunda bizimle hemfikir olunca dosyamızın taşınmasını onayladık ve ardından birkaç gün sonra o güzel mülakat haberini aldık.

    Şimdi, sürecin ikinci ve en kolay kısmına, yani sağlık muayenesi ve mülakata geldik:

    Hong Kong'a uçmak ve bir süre orada konaklamak maddi açıdan oldukça maliyetli; ancak bu maliyet, sürecin mutlu bir sonla bitme ihtimalini düşününce oldukça tolere edilebilir hale geliyor.

    • Sağlık Muayenesi:

    Hong Kong Konsolosluğu'nun anlaşmalı olduğu iki sağlık kuruluşu bulunuyor ve bu kuruluşlardan birini seçerek sağlık raporu almanız gerekiyor. Her iki kuruluşla da görüştükten sonra, bizim için daha uygun bir tarihe randevu veren Dr. Nicolson & Associates'i tercih ettik. İşin güzel yanı, çocukluk aşılarımız ve geçirdiğimiz hastalıklarla ilgili antikor testlerini kabul ediyorlar ve aşıları zorunlu tutmuyorlar. Sonuçta kim niye böyle bir şey yapsın değil mi? Evet, hepimizin aklına gelmiştir birileri. Ancak Difteri, Tetanoz ve Boğmaca'ya karşı bağışıklık sağlayan Tdap adında bir aşı zorunlu kılınmış. Aşıyı Türkiye'de de temin edebiliyorsunuz ancak biz bu aşıyı orada olup riske girmek istemedik.

    Sağlık muayenesi süreci oldukça düzgün ve hızlı bir şekilde ilerliyor. İlk olarak gerekli belgeleri teslim ediyorsunuz, ardından boy ve kilo ölçümü, ciğer filmi çekimi, genel sağlık durumuyla ilgili doktor görüşmesi, kan alımı ve varsa gerekli olan aşılar uygulanıyor.

    Tercih ettiğimiz sağlık kuruluşunun bir avantajı da, "süreç hızlandırma ücreti" vererek sağlık raporunuzu daha hızlı alabilme imkanıydı. Diğer anlaşmalı sağlık kuruluşu Drs. Anderson & Partners ise bu hizmeti sunmuyor. Bu sayede, sağlık raporunu yaklaşık 2-3 gün gibi kısa bir sürede alabiliyorsunuz. Bu hizmetin ek ücretiyle birlikte, iki kişi için toplamda yaklaşık 5500 HKD ödedik. Sağlık raporumuzu 2,5 iş günü sonra, mülakatımızdan önce teslim aldık.

    • Mülakat:

    Aynı tarihte mülakatları olan Aynur Hanım ve ailesiyle aynı otelde konaklıyorduk ve sabah konsolosluğa birlikte gitmeye karar verdik. Bize belirtilen mülakat saatinden 1 saat kadar erken gittik. Kapıda, o gün mülakatı olan kişileri onaylayıp, sıraya alan bir görevli vardı. “Henüz çok erken, niye burada, sırada bekleyesiniz ki? Bence az ilerideki kafede birer kahve içip zamanınızı değerlendirebilirsiniz.” dedi. Neyse gittik birer kahve içtik. Mülakat saatine 15 dakika kala sıraya geri döndük.

    Göçmen vizesi bölümünde, talihlileri sırayla çağırıyorlar. Konsolosluk çalışanlarının cana yakınlığı dikkat çekiciydi. Hiçbiri yüzü asık, gözlerinde "çalışmaktan nefret ediyorum, neden bana iş çıkardınız" ifadesiyle bakmıyordu. Sıra bize geldiğinde, belgelerimizle birlikte çağırıldığımız vezneye gittik. Görevli, gerekli belgeleri alırken, bir yandan da stresimizi azaltmak için bizimle sohbet edip, bizi rahatlatmaya çalıştı. Yüzümüze bakmadan belgelerimizi de alabilirdi oysa ki, değil mi?

    Belge teslimi sürecinin tamamlanmasının ardından, vize ücretlerini ödeme aşamasına geçtik. Ödeme işlemleri için ayrı bir bölüm var, sizi oraya yönlendiriyorlar. Ödemeyi alan görevli, hayatımız boyunca karşılaştığımız en güleryüzlü insanlardan biriydi. Ödemeyi aldıktan sonra, Türkçede "teşekkür ederim" demeyi kendine öğrettirdi. Aldığınız fişi/makbuzu tekrar belgelerinizi teslim ettiğiniz görevliye götürüyorsunuz ve o da dosyanızı mülakatı yapacak görevliye yönlendiriyor ve size pasaportlarınızı gelip, teslim alacağınız tarihi bildiriyor.

    Ve nihayet, mülakat anı geldi. Toplamda 5 dakika bile sürmeyen o mülakat:

    Görevli: G / Biz: B

    G - Merhaba!
    B - Merhaba!
    G - İkiniz de İngilizce konuşabiliyor musunuz?
    B - Evet-Evet.
    G - Kaç yıllık evlisiniz?
    B - "Kaç yıldı ya" der gibi birbirimize bakıp bir an duraksadık, sonra cevap verdik.
    G - Evli çiftlere bu soruyu sorduğumda hep böyle oluyor dedi, karşılıklı gülüştük.
    G - Mesleğiniz nedir?(Bana)
    B - Yazılım Mühendisi olarak çalışıyorum.
    G - Üniversite mezunu musunuz?(Bana, ve evet sırası bize de tuhaf geldi, önce mesleği sonra eğitimi sordu)
    B - Evet, Bilgisayar Mühendisliği diplomam var.
    G - Hangi eyalete gideceksiniz?
    B - Kaliforniya, muhtemelen kuzey tarafları olacak.
    G - Evet, mantıklı, genelde teknoloji şirketlerinin merkezleri orada oluyor değil mi?
    B - Evet, önemli bir kısmının öyle.
    G - Sizin mesleğiniz nedir?(Eşime)
    B - İç Mimar.
    G - Siz de üniversite mezunusunuz değil mi?
    B - Evet
    G - Eksik evrağınız yok, her şey tamam gözüküyor, size pasaportlarınızı ne zaman alabileceğinizi söylemişlerdir.
    B - Evet, söylediler. Yani şu an vizelerimiz onaylandı mı?
    G - Evet, evet. Tebrikler!
    B - Teşekkür ederiz!

    Tüm bu sürecin sonunda ne hissedeceğimizi bile bilemedik. Sevinç ve şaşkınlık bir arada ama bir boşluğa düşmedik dersem yalan söylemiş olurum.

    Bize verilen tarih olan ertesi gün konsolosluğa gidip, yaklaşık 5 dakika içinde sarı zarflarımızı ve pasaportlarımızı da aldık. Gerçekten de mülakat aşaması tüm bu sürecin en kolay kısmıymış.

    Sonuç olarak:

    Sürecin zorluğu hakkında konuşacak olursak, evet, bu süreç zor ve zaman zaman ruhsal açıdan yıpratıcı olabiliyor. Ancak sonuçta belirsizlikler, stres, bekleyiş ve tüm bu zorlukları tolere etmek dönüp sürece baktığımızda bir tercih meselesi. Ne olursa olsun, bu zorlu sürecin sonunda yeni bir hayata, yeni bir başlangıca adım atma fırsatınız oluyor. Bu bizce inanılmaz değerli bir şey. Biz bu süreçte birkaç kez tükenme noktasına geldik ancak hep bir yerden güç bulup devam ettik ve sonunda başardık.

    Bülten’in 32K’da kalması, Ankara’nın yeterli sayıda mülakat dağıtmaması derken, birçok kişinin hayallerinin yıkıldığının farkındayız. Buraya öyle mutluyuz, şöyle uçuyoruz, böyle kaçıyoruz yazmak içimizden hiç ama hiç gelmiyor. Herkesin hayal ettiği o vizeye önümüzdeki DV süreçlerinde kavuşmasını dileriz.

    Bu noktada sürecimiz boyunca bize destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bize hep umut aşılayan, moral veren @cebrailoz Abiye sonsuz teşekkürler. Çoğu zaman bu çekilişi kazanmak yeterli olmuyor, vizenizi alana kadar, ekstra efor ve zaman harcamak bu sürecin olmazsa olmazı gibi bir şey. Tüm bunları, buradaki bilgiler olmasaydı gerçekten başaramazdık. O yüzden @gucarslan Beye bu sürece vesile olduğu için özellikle teşekkürler. @ffurknkara kardeşime Hong Kong süreciyle ilgili verdiği bilgiler için teşekkürler. Bizi bu yolculukta yalnız bırakmayan herkese minnettarız.


  • @binbasitom Gözünüz aydın, tebrikler

  • ⭐⭐

    @norta Vizeleriniz hayirli olsun, her ne kadar tasima surecinde problemler yasamis olsaniz da o sari zarflarin tetikledigi norotransmitter uretimi sanirim ilac gibi gelmistir 😅 . Mulakata en yakin olan ihtimal en dogru secimdir, sizin gibi HK'den yesil isik alan arkadaslarin hepsi neyse ki bu sekilde dogru secimi yaptilar. Yolunuz acik olsun.


  • @Yunus35 vizeniz hayırlı olsun, bol şanslar


Benzer Başlıklar

  • 11426
  • 1183
  • 516
  • 19
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum