• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. whereismind
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

whereismind

@whereismind

5
    İtibar
    43
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

whereismind Takip etme Takip Et

whereismind tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, biraz geç bir deneyim yazısı olacak ama Türkiye'ye döneli yaklaşık 1 hafta oluyor ve ancak müsait olabildik o yüzden yeni yazabiliyorum, biz ailecek greencard sürecindeydik fakat ailem adına süreci ben yönettiğim için deneyimi de ben yazacağım. Bizim Case Numberımız 167XX ler civarındaydı, Ankara'nın yavaş ilerlemesi nedeniyle Nisan ayını da geçirdikten sonra iyiden iyiye artık tedirgin olmaya başladık çünkü geçmiş dönemlerde bu aylarda bizim numaramız civarında olan herkes mülakatlarını almıştı.

Bu nedenle biz de dosya taşımaya karar verdik ve başta vize istemeyen ve ulaşımı en kolay ülkelerden başlamak üzere işin sonunda en uzak denilebilecek konsolosluklardan biri olan Hong Kong konsolosluğuna varacak olan sürecimizi başlatmış olduk. Ancak gelecekte dosya taşıma niyetine girip acaba hangi ülkeye taşısam diye burada tecrübeleri okuyan arkadaşlara sesleniyorum 🙂 DV2022 sürecinde arkadaşlarımızı kabul etmiş konsolosluklar bizleri kabul etmediler, örnegin Bridgetown, Barbados konsolosluğu geçen sene bir çok arkadaşımızı kurtardı ancak bu sene herhangi bir dosyayı kabul etmediler bu nedenle burada dosya taşımayı geçmişte gördüğünüz konsolosluklara yazıp olumsuz cevap gelince pes etmeyin her senenin süreci farklı oluyor bu nedenle her yere yazın size tavsiyem. Neyse mülakat deneyimini yazmaya devam edelim.

Dediğim gibi ben de son olarak Hong Kong'a yazmıştım nisan sonu mayıs başı gibi ve dosyamızı taşımayı kabul ettiler ve 3 Temmuz'a mülakat almıştık, ancak sağlık işlemleri Hong Kong'da biraz yavaş ilerliyor bu nedenle sağlık randevumuz da 22 haziran civarıydı fakat daha sonra hastane o günün resmi tatil olduğunu ve yanlışlıkla randevu verdiklerini söylediler 🙂 halbu ki biz o tarihe göre uçak bileti ve oteli ayarlamıştık, sağlık randevumuzu 26 hazirana ertelediler ve ekstradan 4 gün tatil yaptırdılar bize. 26 Haziran'da sağlık mülakatında hazır bulunduk. Tabi ben 21 yaşında olduğum için cspa yasasından 1 ay 25 günle faydalanamadım ve vizem basılmadı, aileme yardım etmek için oradaydım. Hastanede de iletişimi ben sağlıyordum, hastanede işimiz yaklaşık 2 saat sürdü, aksanları biraz çinceyle karışık ingilizce olduğu için bazen anlamak zor olabiliyor ancak anlaşıyorsunuz, biraz da sanırım kültürleri gereği iş üzerinde panik insanlar sizi de heyecanlandırabiliyorlar, ama dürüstler ve işinizi sonunda hallediyorsunuz, kişi başı 3, 4 aşı yaptırıp 8900 hk doları ödeme yaptık 3 kişi için ve 4 günde, mülakattan önce raporumuz çıktı.

Perşembe günü zarflarımızı aldık ve pazartesi günü gireceğimiz mülakat için beklemeye konulduk. Pazartesi günü söyledikleri gibi saat 8.30 da konsolosluk önündeydik ve ailemle beraber tercümanımız da ailemize eşlik etti. Benim adım kapıda yazmadığı için zaten konsolosluktan içeri giremeyeceğimi biliyordum ve dışarda bekledim, biz belgeleri el çantasıyla getirmiştik ancak o çanta bile yasak giremiyorsunuz. Sadece telefon ve cüzdan serbest. Ailem de yaklaşık içerde 2.30 saat kaldılar ve vizeleri onaylandı (ben hariç) 🙂

Zaten çok strese sokan askeri mülakat tarzı bir durum yokmuş içeride anlattıklarına göre herkes aynı ortamda vize başvurusu yapanlar, sırası gelince cam arasından bankolara geçip konsolosluk görevlisiyle mikrofon aracılığıyla konuşuyorsunuz ve vizenizi onaylıyorlar. 4 temmuz da bağımsızlık günü olduğu için 5 temmuzda pasaportlarımızı aldık ve aynı gün akşam 21.30 uçağıyla kalktık ve 4 aktarma tayland-dubai-istanbul-adana ( 26 saat ) olacak şekilde dönüşümüzü yaptık. Bizim için ailecek ilginç ve güzel bir deneyim oldu, dosyanızı hong konga taşımak istiyorsanız umarım yaz aylarında taşınmaz çünkü Adana'dan daha sıcak yerler de varmış 🙂

Son olarak Hong Kong grubumuza ve orada yüz yüze tanışma fırsatı bulduğumuz herkese çok teşekkür ederiz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      whereismind
      whereismind

whereismind tarafından gönderilen son iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Arkadaşlar F2B vizesi için evlenmeme şartı var, bekleme süreleri çok uzun olduğu için planlarımızı alt üst ediyor, bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? Nasıl bir çözüm üretebiliriz ?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      whereismind
      whereismind
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar, biraz geç bir deneyim yazısı olacak ama Türkiye'ye döneli yaklaşık 1 hafta oluyor ve ancak müsait olabildik o yüzden yeni yazabiliyorum, biz ailecek greencard sürecindeydik fakat ailem adına süreci ben yönettiğim için deneyimi de ben yazacağım. Bizim Case Numberımız 167XX ler civarındaydı, Ankara'nın yavaş ilerlemesi nedeniyle Nisan ayını da geçirdikten sonra iyiden iyiye artık tedirgin olmaya başladık çünkü geçmiş dönemlerde bu aylarda bizim numaramız civarında olan herkes mülakatlarını almıştı.

Bu nedenle biz de dosya taşımaya karar verdik ve başta vize istemeyen ve ulaşımı en kolay ülkelerden başlamak üzere işin sonunda en uzak denilebilecek konsolosluklardan biri olan Hong Kong konsolosluğuna varacak olan sürecimizi başlatmış olduk. Ancak gelecekte dosya taşıma niyetine girip acaba hangi ülkeye taşısam diye burada tecrübeleri okuyan arkadaşlara sesleniyorum 🙂 DV2022 sürecinde arkadaşlarımızı kabul etmiş konsolosluklar bizleri kabul etmediler, örnegin Bridgetown, Barbados konsolosluğu geçen sene bir çok arkadaşımızı kurtardı ancak bu sene herhangi bir dosyayı kabul etmediler bu nedenle burada dosya taşımayı geçmişte gördüğünüz konsolosluklara yazıp olumsuz cevap gelince pes etmeyin her senenin süreci farklı oluyor bu nedenle her yere yazın size tavsiyem. Neyse mülakat deneyimini yazmaya devam edelim.

Dediğim gibi ben de son olarak Hong Kong'a yazmıştım nisan sonu mayıs başı gibi ve dosyamızı taşımayı kabul ettiler ve 3 Temmuz'a mülakat almıştık, ancak sağlık işlemleri Hong Kong'da biraz yavaş ilerliyor bu nedenle sağlık randevumuz da 22 haziran civarıydı fakat daha sonra hastane o günün resmi tatil olduğunu ve yanlışlıkla randevu verdiklerini söylediler 🙂 halbu ki biz o tarihe göre uçak bileti ve oteli ayarlamıştık, sağlık randevumuzu 26 hazirana ertelediler ve ekstradan 4 gün tatil yaptırdılar bize. 26 Haziran'da sağlık mülakatında hazır bulunduk. Tabi ben 21 yaşında olduğum için cspa yasasından 1 ay 25 günle faydalanamadım ve vizem basılmadı, aileme yardım etmek için oradaydım. Hastanede de iletişimi ben sağlıyordum, hastanede işimiz yaklaşık 2 saat sürdü, aksanları biraz çinceyle karışık ingilizce olduğu için bazen anlamak zor olabiliyor ancak anlaşıyorsunuz, biraz da sanırım kültürleri gereği iş üzerinde panik insanlar sizi de heyecanlandırabiliyorlar, ama dürüstler ve işinizi sonunda hallediyorsunuz, kişi başı 3, 4 aşı yaptırıp 8900 hk doları ödeme yaptık 3 kişi için ve 4 günde, mülakattan önce raporumuz çıktı.

Perşembe günü zarflarımızı aldık ve pazartesi günü gireceğimiz mülakat için beklemeye konulduk. Pazartesi günü söyledikleri gibi saat 8.30 da konsolosluk önündeydik ve ailemle beraber tercümanımız da ailemize eşlik etti. Benim adım kapıda yazmadığı için zaten konsolosluktan içeri giremeyeceğimi biliyordum ve dışarda bekledim, biz belgeleri el çantasıyla getirmiştik ancak o çanta bile yasak giremiyorsunuz. Sadece telefon ve cüzdan serbest. Ailem de yaklaşık içerde 2.30 saat kaldılar ve vizeleri onaylandı (ben hariç) 🙂

Zaten çok strese sokan askeri mülakat tarzı bir durum yokmuş içeride anlattıklarına göre herkes aynı ortamda vize başvurusu yapanlar, sırası gelince cam arasından bankolara geçip konsolosluk görevlisiyle mikrofon aracılığıyla konuşuyorsunuz ve vizenizi onaylıyorlar. 4 temmuz da bağımsızlık günü olduğu için 5 temmuzda pasaportlarımızı aldık ve aynı gün akşam 21.30 uçağıyla kalktık ve 4 aktarma tayland-dubai-istanbul-adana ( 26 saat ) olacak şekilde dönüşümüzü yaptık. Bizim için ailecek ilginç ve güzel bir deneyim oldu, dosyanızı hong konga taşımak istiyorsanız umarım yaz aylarında taşınmaz çünkü Adana'dan daha sıcak yerler de varmış 🙂

Son olarak Hong Kong grubumuza ve orada yüz yüze tanışma fırsatı bulduğumuz herkese çok teşekkür ederiz.

whereismind
      whereismind

Ailemin dosyasını Hong Kong'a taşımıştım, vizeleri aldılar ancak ben 1 ay 25 gün fazladan yaşlanma nedeniyle cspa yasasından faydalanamadım ve mecburen f2b sürecine başlayacağız gibi ancak bekleme süreleri astronomik rakamlar ! Avukata soruyorum 8-10 sene diyor araştırıyorum 2-7 sene diyor ya tamam da turist vizesi de riske girdi artık onu da alamazsın diyorlar, öğrenci vizesi desen hakeza öyle e evde kös kös 8 sene oturup davet mi bekleyeceğiz ? Aşırı saçma bir sistem cidden kolaylaştırabilecek tüm önerilere ve farklı fikirlere açığım bir nokta dahi bilginiz varsa bile bu konuyla alakalı yazın lütfen çünkü asla net bir bilgi yok. Aynı zamanda varsa daha önce tecrübe eden bu konuyu ve hızlı şekilde halleden acilen bilgilendirebilirse sevinirim

whereismind
      whereismind

F2b sürecinde olan arkadaşlarımız varsa iletişime geçelim ben de yeni sürece girecegim.

whereismind
      whereismind
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@crazycells Merhabalar, ailemle beraber 2023 greencard talihlisiyiz, cn 16xxx lerdeydi ve ankaradan mülakat alamadığımız için şans eseri hong konga taşıyabildik ve 3 temmuzda mülakatımiz var, ben de 21 yaşındaki oğullarıyım, maalesef cspa yasası 1 ay 25 gün ile beni kapsamadığı için konsolosluk ineligible olduğumu söyledi, cidden çok üzüldük ancak yapacak bir şey yok şu an f2b sürecine odaklandık, anladığım kadarıyla I-130 formu online hallediliyor fakat I-864 formunu doldurmak için ailemin 1 yıl boyunca çalışıp 1 yıllık gelirini göstermesi mi gerekecek ? Yoksa orada işe girdiğindr aylık geliri sınırı karşılıyorsa hemen başvurma imkanımız var mı ? Çünkü zaten uzun bir süreç ve 1 yıl da öyle gecikecekse çok sıkıntılı. Bu arada işe girmeden mevcut varlıkları göstererek de başvurma şansımız var mı ? Onun dışında son sorum ise dosya yaklaşık 2-10 yil arası sürüyor diyorlar, sizin tecrübeleriniz bu konuda ne söylüyor ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      whereismind
      whereismind
    • RE: Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi

DV2023 kazananiyiz ailecek ve ben 21 yaşındaki oğullarıyım, 4 haziran 2001 doğumluyum ve 16xxx cn, hesaplarıma göre ocakta current olmamız gerekiyordu fakat ocak ayında yayımlanan şubat bülteninde current olduk

Ve bu durumda şansım ölmüş oluyor 210 gün eklenince, ancak benden 9 ay büyük 31 ekim 2000 doğumlu arkadaşımın vizesi bugün basıldı ve 22 yaşında. Bu durumda bana yarın mülakat daveti gelse ben vize alamıyorken benden 9 ay büyük birisi alabiliyor

Hesaplamayı mi yanlış yapıyorum yoksa sistem mi eksik efendim

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      whereismind
      whereismind
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ailecek kazandık bu sene DV2023, babam üzerinden, ilk ds260 gönderme tarihimiz 11 mayıstı, daha sonra babamin formunu doldururken family kısmında babamın annesinin soyadını kızlık soyadı yerine günümüz soyadını, annemin formunda ise annemin annesinin yaşadığı ülkeyi Turkiye yerine Tunus yapmıştım yanlışlıkla, bu sebeplerden dolayı asıl kazanan babamın ve annemin formunu tekrar açtırıp hataları düzelttim, tekrar yolladım bu sefer tamamlama tarihi ikisinin de 28 haziran olarak güncellendi, sorum şu, son zamanlarda insanlar ds260 tamamlama tarihine göre mulakatlarin ayarlandigini söylüyor ve bir danışmanlık firmasina yazdığımda sırası 3 binlerde olup 7 haziranda dolduran birinin hala mulakat beklerken 25 binde olan birinin mayısta doldurduğu için mulakat aldiğını yazdı. KCC ye sorduğumda case numberın yalnızca önemli olduğu söylendi.

whereismind
      whereismind