DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @afrkns Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
    Sansiniz hala var cunku henuz sure bitmedi ama beklemeden mail atin transfer icin, tabii ki bu karar konsoloslugun pasaportunuzu size kolayligi disinda bir ust avantaji yok bu arada bu baglamda, beklemeyin mail atin.


  • @mfurkankup tebrikler


  • @mefsa tebrikler


  • @ugurp tebrikler hayirli olsun vizeniz


  • @ugurp tebrikler hayirli olsun vizeniz


  • @umuryunus tebrikler hayirli olsun vizeniz


  • @lumos Çok sağol Lumos teşekkürler. Vizemi de scan edip gönderdim inşallah Frankfurt'tan olumlu mesaj gelir...


  • @Kramer merhabalar, 24 talihlisiyiz. Buraya diye belirttiğiniz kısımda açılan linke şuan mi kayıt olmalıyız yoksa ekimden sonra mı ? Teşekkür ederim şimdiden.


  • @tolga2023 merhaba öncelikle çok güzel anlatmışsınız teşekkürler. Farklı konsolosluklara mülakat talep maillerinizi numaranız aktif olmadan önce mi atmaya başladınız . Yoksa önce numaranız aktif mi olması gerekiyor


  • @Esra-Siren Dosya taşıma işlemi numara aktif olmadan önce kkc ile aktif olduktan sonra konsolosluklarla yapılıyor. Dosya taşıma için kkc oturum izini ve vatandaşlık konusunda daha katı davranıyor.

    Konsolosluklar ise kendi insiyatiflerinde turist vizesi ile bile taşıyabiliyorlar. Bu sene viyana, honkong, maskat konloslukları türkiyeden bu şekilde bir çok dosya taşıyıp vize verdiler.


  • @Serkan-Kaya, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Kramer merhabalar, 24 talihlisiyiz. Buraya diye belirttiğiniz kısımda açılan linke şuan mi kayıt olmalıyız yoksa ekimden sonra mı ? Teşekkür ederim şimdiden.

    Bu anlattıklarım 23 talihlileri için. Muhtemelen sizlere de lazım olacak ama şu an değil, zaten isteseniz de kayıt olamazsınız.

    Şöyle ki:

    Bazı konsoloslukların support ile başlayan mailleri var. Siz ilk defa böyle bir adrese dosya transferi için mail yazdığınız zaman size hesap açmanız için bir link ve şifre veriliyor. Kayıt oluyorsunuz. Hesabınız açılmış oluyor.


  • @evrimooloji TK’ da olmak her yönüyle çok farklı bir duygu ve deneyim. Ben de çok mutluyum yolum kesiştiği için. Yeniden çok teşekkür ederim, iyi istirahatler dilerim🤍


  • Süreç başladığında DV 22 de yaşanan az mülakat verme durumunu çok umursamadım, dosya numaram 14 k zaten bana sıra gelir diye düşündüm ta ki 2023 Şubat ayı gelene kadar. Sürecimin tehlikede olduğuna karar verip bütün konsolosluklara mail atmaya başladım.
    3 Mayıs tarihinde Hong Kong'tan dosyanızın taşınmasını onaylıyor musunuz diye mail alınca çok sevindim. Heyecanla onayladığımı söyledim fakat 5 gün sonra kapasitelerinin dolduğunu bildiren mail alınca yıkıldım. Bıkmadan yine bütün konsolosluklara mail atmayı sürdürdüm. 18 Mayısta Muscat'tan olumlu cevap geldi. Dosyam taşınma aşamasındayken 25 Mayısta Hong Kong'tan dosyamı taşımak için tekrar onay vermemi ve Temmuz ayına mülakat planladıklarını bildiren mail aldım. @gucarslan beyin tavsiyesi ile Hong Kong'a dosyamı taşımak için mail gönderdim. Muscat'a da teşekkür maili atıp taşıma talebimi görmezden gelmelerini bildirdim.
    12 Haziran'da mülakat maili aldım. DV çekilişini kazanmamdan daha çok sevinmiştim. Mülakat tarihim 7 Temmuz olarak bildirilmişti. Vakit kaybetmeden bütün evraklarımı hazırladım ve 3 Temmuzda Hong Kong'a eşimle beraber yola koyuldum.
    5 Temmuzda sağlık randevusu için Dr. Nicolson kliniğine gittik. Olurda birisi Hong Kong ta mülakata girer diye gereken evrakları yazıyorum.

    • 5 adet Fotoğraf
    • Antikor sonuçları (gerekli değil fakat sizi fazladan aşı olmaktan ve masraftan kurtaracaktır)
    • Pasaport fotokopisi
    • Covid 19 Aşı kartı
      Evraklarımızı teslim ettikten sonra eşimle ilk önce akciğer röntgeni, kan alma ve rutin doktor kontrolünden geçtik. Doktor sadece ameliyat geçirip geçirmediğimizi sordu. Bütün işlemler bitince eşim 2 ben ise 1 aşı olduk. Nicolson kliniği özelinde sonuçların 3 günde çıkmasını sağlayacak Urgent Fee ödemesi ile beraber toplamda 6000 Hong Kong doları ödeyerek işlemlerimizi tamamladık.
      Mülakat günü evraklarımızla beraber Konsolosluğa gittik. Dışardaki listede adımızı bulan görevliler bizi içeri aldı ve güvenlik kontrolü sonrası göçmen vizesi bölümüne çıktık. Vize ücretlerini iki kişi toplamda 660 USD ödedik. Çin asıllı beyefendi ismimizi okudu ve evrak teslimine başladık. Burada bir parantez açarak Hong Kong Konsolosluğunun Ankara'dan farklı olarak istediği evrakları belirtmek istiyorum; - Çalışma belgesi, SGK dökümü (çalışma belgesinden tatmin olmazlarsa) ve transkript. Evrakların hepsini teslim ettik. Bir süre sonra görüşmeyi gerçekleştirecek görevli bizi çağırdı ve görüşmeye yemin ederek başladık, sorduğu sorular;
    • Kaç gündür Hong Kong'tasınız?
    • Hong Kong'ta nereleri gezdiniz ?
    • Ne iş yapıyorsunuz
    • ABD de ne iş yapacaksınız ?
    • ABD de nerede yaşayacaksınız ?
    • Neden Texas ?
      Sorulardan sonra hiç bir problem görünmüyor sağlık raporunuzu getirince vizenizi onaylayacağım dedi ve görüşme bitti.
      Sağlık raporlarımızı 8 Temmuzda teslim aldık araya hafta sonu girmesi sebebiyle 10 Temmuzda pasaportlarımızla birlikte teslim ettik. Görevli 11 Temmuz saat 15:00 da pasaportlarınız ve dosyanız hazır olur dedi ve görüşme bitti.
      11 Temmuzda sonunda vize basılmış pasaportlarımızı ve dosyamızı teslim aldık. İnanılmaz stresli ve yorucu 14 ay sonunda güzel sonlandı.
      Dosyasını taşımayı başaran fakat bültenden dolayı mülakat alamayan arkadaşlar için çok üzgünüm. Umarım Ankara son ay herkese mülakat verir.
      Süreçte herkese yardımcı olan @gucarslan beye ne kadar teşekkür etsem az. Kendisi olmasa vizemi muhtemelen alamazdım. Grupta süreç için mücadele eden ve dayanışmada rol oynayan herkese çok teşekkürler.

  • @ozanurgun Vizenizi tebrik ediyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Biraz zorlayıcı bir süreç olmuş ancak çabalarınızın karşılığını almış olmanız mutluluk verici. Umarım diğer arkadaşlar da en kısa zamanda vizelerine kavuşurlar.


  • @binbasitom Güzel dilekleriniz için teşekkürler


  • @ozanurgun Emeğinizin karşılığını almanız çok sevindirici. Vizeniz hayırlı olsun, güzel günlere vesile olmasını dilerim.


  • Herkese merhabalar,

    14 Temmuz 2023 tarihli Unganlar sağlık muayenemden bahsederek deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Birçok kez paylaşıldı ve spesifik farklı bir şey olmadığından belki tekrar olacak ancak bir kişi için faydalı olursa ne mutlu!

    9.30 randevum için 9'da muayenehaneyi bulmuş ve içeri girmiştim. 8 yıldır Ankara'da yaşamama ve hemen yanındaki Kıtır'da defalarca oturmuş olmama rağmen o binada böyle bir yer olduğunu hiç düşünmemiştim. Bu şaşkınlığı attıktan sonra beklemeye başladım. Genel olarak yoğundu hem 4. kat hem 3. kat yoğun görünüyordu. Fotoğrafımı çektikten sonra bir süre daha bekledim ve alt kata yönlendirildim. 15-20 dakikalık bir bekleyişin ardından kan ve idrar tahlili için çağrıldım. Yine bir 10 dakikanın ardından göğüs filmi çekildi ve 3. kattaki işlemler bitti. Burada şansım pek yaver gitmedi. Çünkü idrar tahlili 25 yaş altına yapılıyor sadece ve ben 1 gün yüzünden idrar tahlili de vermek durumunda kaldım ve sanıyorum bu tahlil sadece 70 USD fark yarattı. Orada karşılaştığımız Mertcan bey 26 (kendisine yeniden başarılar diliyorum) idrar tahlili yaptırmamış ve toplam 47.5 USD ödemişti. Ben ise sadece 3. katta 117.5 USD karşılığı olan 3.018,00 TL ödedim.

    Hülasa, tekrar 4. kata döndüğümde saat 11 olduğunda doktor ile görüşeceğimi söylediler. 45 dakikalık bir bekleyişin ardından 4. kata geri döndüm ve 5 dakika içerisinde doktor ile görüşmek için çağrıldım. İçeri girerken bu hafta geçirdiğim üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle kullandığım ilaçları belirterek görevliye verdim. Doktor hanım gelmeden evvel üstümü çıkarmam ve önlük giymem için yalnız bırakıldım. Doktor hanım geldiğinde tıbbi geçmişim ile alakalı sorular sormaya başladı. Köprücük kemiği kırığı nedeniyle geçirdiğim operasyondan bahsettim. Herhangi destekleyici bir belge götürmemiştim. Hali hazırda bir etkisi sürmediğinden gerek olmadığını belirtti.

    -Sigara kullanıyor musunuz?
    -Alkol kullanıyor musunuz?
    -Uyuşturucu kullanıyor musunuz?
    -Kalp rahatsızlığınız var mı?
    -Troid rahatsızlığınız var mı?
    -Kanser şüpheniz var mı?

    Gibi gibi süre gelen birçok soru soruldu. Bu sorulara verdiğim cevapları beklemeden hala ne olduğunu dahi bilmediğim 4 farklı aşıyı 2 koluma uyguladı. Sonrasında ise mesleğimle alakalı birkaç sorunun ardından görüşmemiz sonlandı ve tekrar lobiye döndüm. Burada kısa bir bekleyişin ardından 317 USD karşılığı 8.067,00 TL ödedim ve yarın raporumu teslim alabileceğimi belirttiler. Toplamda 434.5 USD ödeyerek Muayenehaneden ayrıldım. Ben TL ile banka kartımdan ödeme yaptım ancak mümkünse kurdan daha fazla zarar etmemek için direkt dolar ile nakit ödemesi yapılmasını tavsiye ediyorum. Umarım gelecek hafta cuma günü mülakatlarımız da bu kolaylıkla ilerler ve muvaffakiyetle sonuçlanır.

    Süreçte destek olan herkese şimdiden teşekkür ediyor ve vizesini bekleyen herkese başarılar diliyorum. Günün sonunda mülakat alsak da alamasak da zihinsel olarak çok yorucu bir süreç. Bu süreci herkesin en az hasarla ve tabi ki sonunda vizesine ulaşarak mutlulukla atlatmasını diliyorum.

    Bu forum olmasaydı birçok bilgi orada olmasına rağmen bizler açısından ulaşması bu kadar kolay olmayacaktı. Sudan çıkmış balık olarak tüm talihlilere bu imkanı sunduğunuz için teşekkür ediyorum.

    Sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozanurgun gözünüz aydın, tebrikler.
    çabanızın karşılığını almanıza çok sevindim. abd'de bol şans diliyorum..
    yolunuz açık olsun


  • @ozanurgun gözünüz aydın tebrikler, yeni hayatınızda başarılar.


  • @binbasitom gözünüz aydın tebrikler, yeni hayatınızda başarılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum