• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozanurgun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 126
    • En İyi 45
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozanurgun

@ozanurgun

88
    İtibar
    172
    Profil Görüntülemeleri
    126
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum istanbul Yaş: 41

ozanurgun Takip etme Takip Et

ozanurgun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Süreç başladığında DV 22 de yaşanan az mülakat verme durumunu çok umursamadım, dosya numaram 14 k zaten bana sıra gelir diye düşündüm ta ki 2023 Şubat ayı gelene kadar. Sürecimin tehlikede olduğuna karar verip bütün konsolosluklara mail atmaya başladım.
      3 Mayıs tarihinde Hong Kong'tan dosyanızın taşınmasını onaylıyor musunuz diye mail alınca çok sevindim. Heyecanla onayladığımı söyledim fakat 5 gün sonra kapasitelerinin dolduğunu bildiren mail alınca yıkıldım. Bıkmadan yine bütün konsolosluklara mail atmayı sürdürdüm. 18 Mayısta Muscat'tan olumlu cevap geldi. Dosyam taşınma aşamasındayken 25 Mayısta Hong Kong'tan dosyamı taşımak için tekrar onay vermemi ve Temmuz ayına mülakat planladıklarını bildiren mail aldım. @gucarslan beyin tavsiyesi ile Hong Kong'a dosyamı taşımak için mail gönderdim. Muscat'a da teşekkür maili atıp taşıma talebimi görmezden gelmelerini bildirdim.
      12 Haziran'da mülakat maili aldım. DV çekilişini kazanmamdan daha çok sevinmiştim. Mülakat tarihim 7 Temmuz olarak bildirilmişti. Vakit kaybetmeden bütün evraklarımı hazırladım ve 3 Temmuzda Hong Kong'a eşimle beraber yola koyuldum.
      5 Temmuzda sağlık randevusu için Dr. Nicolson kliniğine gittik. Olurda birisi Hong Kong ta mülakata girer diye gereken evrakları yazıyorum.

• 5 adet Fotoğraf
      • Antikor sonuçları (gerekli değil fakat sizi fazladan aşı olmaktan ve masraftan kurtaracaktır)
      • Pasaport fotokopisi
      • Covid 19 Aşı kartı
        Evraklarımızı teslim ettikten sonra eşimle ilk önce akciğer röntgeni, kan alma ve rutin doktor kontrolünden geçtik. Doktor sadece ameliyat geçirip geçirmediğimizi sordu. Bütün işlemler bitince eşim 2 ben ise 1 aşı olduk. Nicolson kliniği özelinde sonuçların 3 günde çıkmasını sağlayacak Urgent Fee ödemesi ile beraber toplamda 6000 Hong Kong doları ödeyerek işlemlerimizi tamamladık.
        Mülakat günü evraklarımızla beraber Konsolosluğa gittik. Dışardaki listede adımızı bulan görevliler bizi içeri aldı ve güvenlik kontrolü sonrası göçmen vizesi bölümüne çıktık. Vize ücretlerini iki kişi toplamda 660 USD ödedik. Çin asıllı beyefendi ismimizi okudu ve evrak teslimine başladık. Burada bir parantez açarak Hong Kong Konsolosluğunun Ankara'dan farklı olarak istediği evrakları belirtmek istiyorum; - Çalışma belgesi, SGK dökümü (çalışma belgesinden tatmin olmazlarsa) ve transkript. Evrakların hepsini teslim ettik. Bir süre sonra görüşmeyi gerçekleştirecek görevli bizi çağırdı ve görüşmeye yemin ederek başladık, sorduğu sorular;
      • Kaç gündür Hong Kong'tasınız?
      • Hong Kong'ta nereleri gezdiniz ?
      • Ne iş yapıyorsunuz
      • ABD de ne iş yapacaksınız ?
      • ABD de nerede yaşayacaksınız ?
      • Neden Texas ?
        Sorulardan sonra hiç bir problem görünmüyor sağlık raporunuzu getirince vizenizi onaylayacağım dedi ve görüşme bitti.
        Sağlık raporlarımızı 8 Temmuzda teslim aldık araya hafta sonu girmesi sebebiyle 10 Temmuzda pasaportlarımızla birlikte teslim ettik. Görevli 11 Temmuz saat 15:00 da pasaportlarınız ve dosyanız hazır olur dedi ve görüşme bitti.
        11 Temmuzda sonunda vize basılmış pasaportlarımızı ve dosyamızı teslim aldık. İnanılmaz stresli ve yorucu 14 ay sonunda güzel sonlandı.
        Dosyasını taşımayı başaran fakat bültenden dolayı mülakat alamayan arkadaşlar için çok üzgünüm. Umarım Ankara son ay herkese mülakat verir.
        Süreçte herkese yardımcı olan @gucarslan beye ne kadar teşekkür etsem az. Kendisi olmasa vizemi muhtemelen alamazdım. Grupta süreç için mücadele eden ve dayanışmada rol oynayan herkese çok teşekkürler.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozanurgun
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

herkese merhaba en kolay ve tamamen yasal olan dmv ve bankanin kabul ettigi bir adres kaniti var “rental insurance”. Herhangi bir sigorta firmasindan (pa eyaleti icin en dusuk liberty fiyat verdi 5 dolar) sigortanizi bulundugunuz adres icin yaptirin otel kabul edilmeyebilir. Sigortaya esiniz varsa esinizi de ekletin sigorta policesi zaten kanit oluyor dmv ve banka direk kabul etti. Isiniz bitince sigorta acentesini arayip sigortanizi iptal ettirin 5 dolara adres kanitiniz hazir. Ikinci kanit icin ise telefon faturanizdaki mailing adres bilgilerini duzenleyin ve ciktisini alin ikinci proof da hazir. Elektrik ve su faturasini bir ay beklemenize gerek.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      O
      ozanurgun
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Herkese merhaba. Miami de 8 gunde ehliyetimi aldim nasil bu kadar hizli aldigimi anlatacagim. Dmv yazili ve surus sinavi icin randevu beklerseniz surec uzun suruyor iki Miami de aydan erkene randevu yoktu.

Ulkeye giris yaptiktan sonra 5. gun ssa ofisine gidip ssn numarami ogrendim bazi dmv subeleri ssa memurunun imzali bir belge vermesini istiyor bilginiz olsun. Ssn numarami ogrendikten sonra kaldigim eve rental insurance yaptirip esimi ekledim ve birinci adres kanitim bu oldu islem 5 dolar tuttu. Bankaya bu rental insurance ile gidip banka hesabi actim bankadan da aldigim belge ikinci adres kaniti oldu.
      Dmvden randevu alip daha uygun fiyata yazili sinava ve direksiyon sinavina girebilirsiniz fakat ben biran ince halletmek icin ilk once ozel bir surucu okuluna 150 dolar vererek yazili sinava girdim ve gectim. Okuldan aldigim sinav sonucu belgesini, ssa ofisinden aldigim kaseli ve imzali ssn numarami yazan belgemi ve adres kanitlarimi alarak dmv ofisine gittim.

Burada bir parantez acmak istiyorum gocmenlerin yogun oldugu bolgedeyseniz cogu dmv ofisleri walk-in hizmet vermiyor yani randevu almak zorundasiniz ben bir iki gun boyunca dmv ofisi dolastim ve miami nin guneyinde olan kendaldaki dmv ofisinin walk in ofisi oldugunu ogrendim. Sabah 5 de kalkip siraya girdim ve isimi hallettim. Sinava girdiginiz surucu okuluna bunu sorun onlar bilir hangisi walk in ofisi hangisi degil.

Dmv ofisine belgeleri verip gorme ve isitme kontrolleri yapildiktan sonra “drivers permit” belgesini aldim bu belge ile ozel bir surucu okulunda direksiyon sinava girebiliyorsunuz. Ozel bir okulda yine 150 dolara direksiyon sinavina girdim ve gectim. Yine okuldan aldigim belge ve drivers permit ile tekrar dmvye gittim ve ayni gun ehliyetimi basip verdiler.

O
      ozanurgun
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Hanhun DV 2023 kazananıyım CN 14k. Sayın @gucarslan beyin 2023 süreci başından beri yaptığı Ankara'ya güvenmeyin uyarısını, zaten CN fena değil bana mülakat gelir diye dikkate almadım. Mart ayında Haziran mülakatları dağıtılınca ne kadar yanlış yaptığımı anladım. Çok uzun uğraşlar sonucu dosyamı başka bir ülkeye taşımayı başardım. Covid bitti performans Ankara'nın performansı iyileşir diye düşünmeyin. DV 2023, DV2022'den kötü ilerledi DV 2024 de Ankara kötü performans sergileyebilir. Benim gibi dosya numaram fena değil zaten bana mülakat gelir diye düşünmeyin. Erken aksiyon alın. Ankara'ya güvenmeyin. DV2023 kazananlarının yasından fazlası vizesini alamayacak.

O
      ozanurgun

@bendedimsize binlerce kişinin hakkına girme imkanım var mı diye soruyorsunuz yani. Sonraki iletinizi okudum kendiniz için sormadığınızı anladım. Kusura bakmayın

O
      ozanurgun

@Hanhun umarım siz de alırsınız vizenizi. Bugün sonunda vize basılmış pasaportumu ve evraklarimi teslim aldım inanılmaz mutluyum umarım gitmek isteyen bir kişi bile geride kalmaz.

O
      ozanurgun
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Abd ye yeni gelen ve kredi notu olusmayanlar icin taksitle arac almayi onermiyorum. Esimle beraber onlarca dealership dolastik zaten cogu kredi skorumuz yoksa finance yapmiyor ki biz 30 bin dolarlik araca 15 bin dolar down payment vermemize ragmen yapmadilar. Finance yapanlar ise inanilmaz yuksek faiz oranlari ile yapiyor yuzde 16 - 20 arasi bu da aylik odeme miktarinizi cok etkiliyor ayrica arac finance oldugu icin sigortayi full coverage yaptirmak zorundasiniz ehliyetiniz abd ehliyeti degilse cok yuksek sigorta ucretleri cikiyor abd ehliyetiniz varsa yeni abd ehliyeti diye fiyat cok da degismiyor.
      Ikinci el 2011 kia sorento 70 k milde 8000 bin dolara nakit aldim. Araci nakit aldigim icin sigortayida state minimum yaptirdin suan aylik 70 dolar sigorta giderim var sadece. Eger dealerdan baktigimiz araci alsaydik (honda hrv),hem 15k dolar nakitim gidecekti hemde aylik aracin odemesi ortalama 400 - 500 dolar + 250 - 350 dolar sigorta ucreti olacakti suan iyiki sifir arac almamisim diyorum.

O
      ozanurgun
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera ezgi hanım vakit ayırıp tek tek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim eşimde size çok teşekkür ediyor çok müteşekkiriz.

O
      ozanurgun
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

@macis Tebrikler vizeniz hayirli olsun.

O
      ozanurgun

@teamspirit 07/07/2023 tarihinde mulakatim olumlu sonuclandi bugün vizemi ve evraklarimi teslim aldım darisi sizlere.

O
      ozanurgun

ozanurgun tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Abd de yasayan bir tanidiginiz varsa verizon daki kampanyadan faydalanabilirsiniz. Tanidiginizin aile paketine dahil olup faturali hat kullanirsaniz iphone 14 pro max ucretsiz veriliyor telefon locked tabi.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      O
      ozanurgun

@serel bilgim yok fakat deneyebilirsiniz ucretler 5 - 15 dolar arasi cok pahali degil.

O
      ozanurgun

@serel merhaba arac icin degil ev icin rental insurance

O
      ozanurgun

@ridetowild Galerilerin web siteleri var yakinimdaki galerin web sitesine baktim ordan buldum aslinda sansim biraz yaver gitti ucuza buldum araci. Ne olur ne olmaz diye 12 aylik motor vites ve buyuk mekanik problemleri kapsayan bir garanti aldim sigorta firmasindan 900 dolara suan kafam rahat.

O
      ozanurgun

@R-Mutt eger almaya karar verirseniz pazarligi, x kadar nakit param var aylik x kadar taksit odemek istiyorum diye yapmayin. Galericiler, banka 20 faiz cikardiysa 24 deyip sizi 21 razi ediyor ve yuzde birlik farki kendileri aliyor ilk gelen faizi kabul etmeyib ve odeme plani gelince hesaplayarak saglamasini yapin. Internette car finance interest rate calculator diye arama yaparsaniz bir suru site bulursunuz. Ayrica sigorta cok yuksek cikacak bilginiz olsun.

O
      ozanurgun

Abd ye yeni gelen ve kredi notu olusmayanlar icin taksitle arac almayi onermiyorum. Esimle beraber onlarca dealership dolastik zaten cogu kredi skorumuz yoksa finance yapmiyor ki biz 30 bin dolarlik araca 15 bin dolar down payment vermemize ragmen yapmadilar. Finance yapanlar ise inanilmaz yuksek faiz oranlari ile yapiyor yuzde 16 - 20 arasi bu da aylik odeme miktarinizi cok etkiliyor ayrica arac finance oldugu icin sigortayi full coverage yaptirmak zorundasiniz ehliyetiniz abd ehliyeti degilse cok yuksek sigorta ucretleri cikiyor abd ehliyetiniz varsa yeni abd ehliyeti diye fiyat cok da degismiyor.
      Ikinci el 2011 kia sorento 70 k milde 8000 bin dolara nakit aldim. Araci nakit aldigim icin sigortayida state minimum yaptirdin suan aylik 70 dolar sigorta giderim var sadece. Eger dealerdan baktigimiz araci alsaydik (honda hrv),hem 15k dolar nakitim gidecekti hemde aylik aracin odemesi ortalama 400 - 500 dolar + 250 - 350 dolar sigorta ucreti olacakti suan iyiki sifir arac almamisim diyorum.

O
      ozanurgun
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Herkese merhaba. Miami de 8 gunde ehliyetimi aldim nasil bu kadar hizli aldigimi anlatacagim. Dmv yazili ve surus sinavi icin randevu beklerseniz surec uzun suruyor iki Miami de aydan erkene randevu yoktu.

Ulkeye giris yaptiktan sonra 5. gun ssa ofisine gidip ssn numarami ogrendim bazi dmv subeleri ssa memurunun imzali bir belge vermesini istiyor bilginiz olsun. Ssn numarami ogrendikten sonra kaldigim eve rental insurance yaptirip esimi ekledim ve birinci adres kanitim bu oldu islem 5 dolar tuttu. Bankaya bu rental insurance ile gidip banka hesabi actim bankadan da aldigim belge ikinci adres kaniti oldu.
      Dmvden randevu alip daha uygun fiyata yazili sinava ve direksiyon sinavina girebilirsiniz fakat ben biran ince halletmek icin ilk once ozel bir surucu okuluna 150 dolar vererek yazili sinava girdim ve gectim. Okuldan aldigim sinav sonucu belgesini, ssa ofisinden aldigim kaseli ve imzali ssn numarami yazan belgemi ve adres kanitlarimi alarak dmv ofisine gittim.

Burada bir parantez acmak istiyorum gocmenlerin yogun oldugu bolgedeyseniz cogu dmv ofisleri walk-in hizmet vermiyor yani randevu almak zorundasiniz ben bir iki gun boyunca dmv ofisi dolastim ve miami nin guneyinde olan kendaldaki dmv ofisinin walk in ofisi oldugunu ogrendim. Sabah 5 de kalkip siraya girdim ve isimi hallettim. Sinava girdiginiz surucu okuluna bunu sorun onlar bilir hangisi walk in ofisi hangisi degil.

Dmv ofisine belgeleri verip gorme ve isitme kontrolleri yapildiktan sonra “drivers permit” belgesini aldim bu belge ile ozel bir surucu okulunda direksiyon sinava girebiliyorsunuz. Ozel bir okulda yine 150 dolara direksiyon sinavina girdim ve gectim. Yine okuldan aldigim belge ve drivers permit ile tekrar dmvye gittim ve ayni gun ehliyetimi basip verdiler.

O
      ozanurgun

herkese merhaba en kolay ve tamamen yasal olan dmv ve bankanin kabul ettigi bir adres kaniti var “rental insurance”. Herhangi bir sigorta firmasindan (pa eyaleti icin en dusuk liberty fiyat verdi 5 dolar) sigortanizi bulundugunuz adres icin yaptirin otel kabul edilmeyebilir. Sigortaya esiniz varsa esinizi de ekletin sigorta policesi zaten kanit oluyor dmv ve banka direk kabul etti. Isiniz bitince sigorta acentesini arayip sigortanizi iptal ettirin 5 dolara adres kanitiniz hazir. Ikinci kanit icin ise telefon faturanizdaki mailing adres bilgilerini duzenleyin ve ciktisini alin ikinci proof da hazir. Elektrik ve su faturasini bir ay beklemenize gerek.

O
      ozanurgun
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Herkese merhaba. USCIS ten fee ödemesini tamamladım fakat identy verify işlemini gerçekleştiremiyorum. VPN ile USA konumuna bağlandım, verify işlemine başladım soruların ortasında bir anda site hata verdi, site bakımda hatası. Sonrasında hesabıma giriş yapıp verify identy sekmesini tıkladığımda A number ve dos case ID giriyorum her seferinde tekrar ana menuye atıyor. Aynı problemi yaşayan oldu mu acaba. Farklı tarayacilari da denedim sonuç aynı.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      ozanurgun

@yusufalak sureci forumdan sürekli takip edin dosya numaranız düşük fakat sürecin durumuna göre dosyanizi taşımayı degerlendirin.

O
      ozanurgun