• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ipman
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 35
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ipman

@ipman

42
    İtibar
    179
    Profil Görüntülemeleri
    35
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ipman Takip etme Takip Et

ipman tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Bu iletiyi yazmayi dort gozle bekledim yaklasik 1 yil boyunca. Size biraz detaylica yasadigim sureci yazmak istiyorum.

2022 8 Mayis'ta gece greencard kazandigimi ogrenince neredeyse tum gece yatamadim ve internetten arastirmaya basladim. Karsima yesilkart forum cikti ve oradaki talimatlara gore once ds formumu doldurmaya basladim ve telegram grubuna girdim. Ben Kanada Toronto'da yasiyorum o yuzden DS Formundaki mulakat yerini secerken ikilemde kaldim Montreal veya Ankara arasinda. Hem Ankaranin hem de Montreal'in mulakat performanslarina baktim Ankara daha iyi gorunuyordu ve benim de CN 6k oldugu icin sonrasinda cok pisman olacagim karari verip Ankarayi sectim ve 13 Mayista DS formunu gonderdim. Sonrasi uzunca bir bekleme sureci ve bu surecte surekli telegram grubunu aktif olarak takip ediyordum.

Ekim ayindan itibaren ilk mulakatlar gelmeye baslayinca tekrar bir heyecan basladi. Surekli yeni mulakat deneyimlerini okuyordum ve benim mulakatim ne zaman gelecek diye bekliyordum. Ankara konsoloslugu bu sene o kadar yavas ve az mulakat verdi ki benim CN dusuk olmasina ragmen endiselenmeye basladim. Eger Montreal konsoloslugunu secseydim Ocak ayinda mulakat alabilecekken Nisan ayina geldiginde ben hala Ankaradan mulakat tarihi bekliyordum. Bu surecte cok defa dosyami Montreal'e tasimaya calistim tabi ki. Kisaca o surecten bahsetmek gerekirse, Montreal'e ilk tasima maili attigimda (Subat ayi) yaklasik 2 hafta sonra cevap geldi ve KCC ile iletisime gecmemi soylediler. Numaram cut off icerisinde oldugu icin KCC artik dosyam ile ilgilenmiyordu. Tekrar bu durumu anlatan bir mail attim ve 2 hafta sonra bir mail geldi ve benden Kanadada yasadigimi gosteren belgelerimi istediler. Buna cok sevindim ve hemen belgelerimi gonderdim (daha onceki maillerimde de belgelerimi eklemistim bu arada) ve beklemeye basladim. Yaklasik 2 hafta sonra tekrar KCC ile iletisime gecin diye bir mail geldi Montreal'den kendi kendime hoooooop yine basa donduk dedim :). Bu surec 2 ileri 1 geri gide gele yaklasik 3 ay surdu ve sonunda tamam dosyanizi tasiyacagiz ama bu durum aylar surebilir diye bir mail geldi. Uzulsem mi sevinsem mi bilemedim. O sirada ben hala Ankaradan mulakat gunu bekliyordum.

Ve sonunda Montreal benim dosyami tasiyana kadar Ankara 16 Haziran icin mulakat tarihi verdi. Surec icinde o zamana kadar aldigim en guzel emaildi. Hemen Montreal'e bir mail attim ve dosyami artik tasimanizi istemiyorum mulakatima Ankarada girecegim diye bir mail attim. Bu kisim onemli cunku mulakat oncesi az kalsin bu konuda basim yaniyordu.

Hemen Unganlardan 14 Hazirana randevu aldim AIS kaydimi vs yaptiktan sonra isyerimden 9 haziran itibariyle 3 haftalik yillik iznimi aldim ve Turkiyeye 10 haziranda ulastim. 14unde unganlara gittim ve sorunsuz muayenemi oldum. Tam muayene bitti ve unganlardan cikarken beni 0312 li bir numara aradi. Normalde bu tarz aramalar pazarlama telefonlari diye acmazdim ama onu actim ve karsida Amerikan konsoloslugundan ariyorum diyen bir kadin vardi. Konusma su sekilde gecti:

• Merhaba Ibrahim bey Amerikan konsoloslugundan ariyorum 2 gun sonra bizimle bir mulakar randevunuz gorunuyor ancak Montreal konsoloslugundan sizin dosyanizi talep ettiklerine dair bir yazi aldik. Sizinle teyit etmeden dosyanizi gondermek istemedik. Siz suan neredesiniz?

• Ben suan Ankaradayim ve mulakata Ankarada konsoloslukta girecegim.

• O halde dosyanizi Montreal'e gondermiyoruz.

• Lutfen gondermeyin cok tesekkurler.

Bir an basimdan asagi kaynar sular dokuldu Montreal aylarca dosyami tasiyin dememe ragmen tasimadi ve tam mulakatimdan 2 gun once onlara artik tasimak istemiyorum dememe ragmen dosyami istedi. Ve ben o telefonu acmasaydim belki de dosyam Montreal'e gonderilecekti ben Kanadadan Ankaraya mulakata gitmisken.

Neyse ki bunu da bu sekilde atlattiktan sonra mulakat gunu geldi catti. Surec herkesle ayni sekilde basladi. Konsolosluk onunde siraya gir, ilk etapta odemeyi yap ve belge teslimi icin tekrar cagril. Belgeleri alan kadin gorevli cok sert diye okumustum hep ama bana cok kibar ve sabirli davrandi. Mulakatimin ingilizce olmasinda bir sakinca var mi diye sordu, bir sorun yok ingilizce olsun dedim ve mulakatimi beklemek uzere tekrar oturdum. Benden once sadece bir DV mulakati vardi ve cok hizli gecti. Diger mulakatlar ise aile birlesimi mulakatlariydi ve onlar biraz daha uzun surdu. Ben de rahattim acikcasi hizlica girip cikarim diye dusundum. Ismim okundu ve vezneye gectim. Klasik bir yemin ve parmak izinden sonra ilk soru daha once 2013 yilinda Amerika'da kaybettigim ve icinde amerikan vizesi olan pasaportumla alakaliydi. Hic beklemiyordum ve sok oldum. Ben bile unutmustum nerdeyse. Konusma soyle gecti:
      (K) Konsolos
      (B) Ben

• (K) Bununla alakali bir polis raporu var mi?
      • (B) Sanirim var ama yanimda degil.
      • (K) Biz bu tarz durumlari hic sevmiyoruz ve incelememiz gerekecek. Eger bulamazsak sizden bir polis raporu isteyebiliriz.
      • (B) Tabi ki. Ancak o pasaportum daha sonra bulunup Turk konsolosluguna teslim edildi ve orada imha edildi.
      • (K) Dedigim gibi incelememiz gerekiyor sizden ek belge isteyebiliriz.

Mulakatin boyle baslayacagini hic tahmin etmemistim. Arkasindan bir kac dakika ekranina bakip bir seyler yazdiktan sonra normal sorulara gectik:

• (K) Nerede yasiyorsunuz?
      • (B) Torontoda
      • (K) Gayet guzel. Orada ne is yapiyorsunuz?
      • (B) Arama motoru optimizasyonu.
      • (K) Cok guzel. Amerikada ne is yapmayi dusunuyorsunuz?
      • (B) Orada da meslegimi devam ettikmek istiyorum.
      • (K) Tum belgeleriniz gayet guzel gorunuyor. Vizeniz onaylandi.

Pasaportumu bana geri vermedi ve vizeniz onaylandi diyince ben bir anda tesekkurler deyip ciktim ve sonradan aklima geldi bu polis raporuyla alakali bir belge kontrol edilecekti ve benden istenecekti. Simdi ben onaylandim mi yoksa AP'ye mi kaldim. Bir de vizeniz onaylandi dedikten sonra herkese pasaportunuz 1 hafta icinde size gonderilecek diyordu bana oyle bir sey soylemedi. Benim 2 hafta sonra Kanadaya donus biletim var ve iznim bitiyor. Bu 2 haftanin 1 haftasi zaten kurban bayramindan dolayi konsolosluk calismiyacak. Ben endiselenmeye basladim surecim nasil devam edecek diye ve sonra hemen admin @gucarslan beyi aradim ve sagolsun bana gayet net bir sekilde endiselenmemem gerektigini haftaya vizemi alacagimi soyledi.

Once ayni gun durumum Ready'den AP'ye dondu (ilk basta bunu gorunce endiselendim ama daha sonra diger deneyimlerden de hatirladigim kadariyla onaylanan vizeler once APye sonra da Issued'a donuyordu) sonrasinda Sali gunu durumumun Apden Issued'a dondugunu gordum ve PTTden mesaj geldi dosyaniz yola cikti diye. O an ki rahatlamayi tarif edemem gercekten umarim herkes o duyguyu yasar.

Pasaportumu ve o meshur sari zarfi teslim aldim ve suan Kanadaya dondum. Artik Amerika planlarimi yapmaya basliyorum. O kismi da baska bir baslik altinda paylasacagim. Emegi gecen herkese cok tesekkurler. Umarim bu ileti dosya tasima surecinde olanlara veya benimle ayni durumda olan insanlara yardimci olur. Herkes umarim hayallerine kavusur.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ipman
      ipman
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

ABD'ye ilk giris deneyimim su sekilde oldu. Ankara'dan 20 haziranda pasaportumu aldiktan sonra yasadigim sehir olan Toronto'ya geri geldim. Ilk hafta sonu Toronto'dan Niagaraya gecip oradan da yuruyerek kopruden ABD tarafina gecis yaptim. Sinirdaki polis memuru elimdeki sari zarfi gordugunde baya sasirdi cunku Niagara sinirindan cok nadiren gocmen vizesi islemi yapiyorlarmis. Yaklasik yarim saatte tum islemlerimi halletti ve vizenin yanindaki sayfaya 1 yillik vizeye esdeger olan damgayi basti. Bana ABDye goc etmek icin 1 seneniz var buyrun giris yapabilirsiniz dedi. ABD tarafina girdim Niagaranin Kanada tarafi cok daha iyi oldugu icin yarim saat durup Kanadaya geri dondum. Bu sekilde ilk girisimi yapip surecimi baslatmis oldum. Su an Greencardin basilmasini bekliyorum.

ipman
      ipman
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

2024 talihlilerine bu surecte bol sans diliyorum. Umarim 2023 surecinde yasanan sikintilari yasamazsiniz ancak surecten ogrendigimiz bir sey varsa o da her zaman ikinci opsiyonu dusunmek lazim. Mulakat yeri konusunda dosya tasima yapabileceginiz konsolosluk seceneklerini hep hazir tutmak iyi olacaktir. Mutlaka 2023 Asamalari ve mulakat deneyimleri basliklarini okumanin cok faydasi olur. Ben Kanada'da yasiyorum ama mulakata Ankara'da girdim, hem Ankara hem Montreal konsolosluklari konusunda bir sorusu olan olursa seve seve yardimci olmak isterim. Herkese bol sanslar simdiden

ipman
      ipman
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ezgillc 1) Mulakatta vizenizi aldiktan sonra 6 ay icerisinde (aslinda saglik raporundan itibaren 6 ay icinde ama asagi yukari ayni zamanda aliniyor) ABD'ye girmeniz gerekiyor. Ilk giriste greencard sureciniz otomatik olarak basliyor ama bu surecte ABD'de kalmak zorunda degilsiniz. Isterseniz donup egitiminize devam edebilirsiniz.

1. Hazir Isvicredeyken kesinlikle mulakat yerinizi Isvicre secmenizi tavsiye ederim. Ben Kanada'da yasiyorum ve mulakat yerini Ankara sectim ve CN 6k olmasina ragmen mulakat tarihini anca haziran ayina alabildim. Kanadada CN15k olan arkadasim ocak ayinda vizesini aldi. 2023 kazananlarindan bircok insan CN dusuk sayilar olmasina ragmen Ankaradan mulakat alamadilar hala. Isvicre sansini kullanin mutlaka.

2. ABD disinda en fazla 6 ay sureyle kalabilirsiniz. 6 ay icinde giris cikis yaptiginiz surece problem olmayabilir. Once mulakati alip vizeyi almak onemli. Ve gercekten bu surec gorundugu kadar kolay olmuyor.

1. ve 5. sorularin detayli cevaplari DS formu doldurma rehberinde mevcut. Forumda bulabilirsiniz o rehberi.
      ipman
      ipman

@ezgillc hangi ulkede mulakata giriyorsaniz o ulkenin konsoloslugu tarafindan belirlenen saglik kurulusuna gitmeniz gerekiyor. Ancak saglik raporu vs bunlar cok kolay ve ufak detaylar oncelikle siz mulakati almaya calismalisiniz. En onemli olan sey o

ipman
      ipman

@mltozdemir, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@norta Merhaba,benim merak ettiğim bir konu var.Case numarası current olduktan sonra dosya taşıma maili atılıyor karşı taraftan(ülke) olumlu dönüş olduğu takdirde sadece o ülke ile mi süreç ilerletiliyor.Amerika KKC ile alakalı bir mail sürecine gerek oluyor mu?DS260 formumuz vs direk kabul alınan ülkeye mi transfer olunuyor?

Dosya numaraniz aktif (current) olduktan sonra KCC artik sizin dosya tasima islemlerinizi yapmiyor. Aktif olan bir dosyayi tasimak istediginiz konsoloslugun sizin mevcut konsoloslugunuzdan (buyuk ihtimalle Ankara) istemesi gerekiyor. Bu islemi saglikli yurutmek icin de once tasimak istediginiz konsoloslukla iletisime gecip olumlu donus alirsaniz onlar sizin dosyasinizi tasima islemi yapacaktir.

ipman
      ipman

@evrimooloji cok tebrikler

ipman
      ipman

@Mesut-Isler https://savediversityvisa.org/ sitesinde detaylar var

ipman
      ipman

@mstfak gecmis olsun

ipman
      ipman

@misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eray26 evet aslında düşününce isterse 15k acıklansın mülakat dagıtılmadıktan sonra diye düşünebiliriz ama current olanlar dosyasını tasımak isteyecekleri için hemen current olmayı istiyorlar 🙂

Arkadaslar burada belki bir yanlis anlasilma olabilir. Eger dosya tasimak istediginiz ulkede oturma, calisma, egitim vizeniz varsa veya alabilme imkaniniz varsa dosya tasimak icin cut off olmaya gerek yok hatta cut off olmadan dosya tasimak cok daha temiz ve kolay oluyor. Cunku cut off olmadan once dosyanizi direk KCC uzerinden tasiyabiliyorsunuz ancak cut off olduktan sonra KCC ilgilenmiyor dosya tasima ile bu sefer sadece konsolosluklarin insafina ve calisma performansina kaliyorsunuz. Unutmayin her konsolosluk 2-3 gun icinde maillere donus yapmiyor bazilari 1 ay sonra donus sagliyor bazilari hic donmuyor. Dosya tasimaya karar verenlerin cut off olmayi beklemesi pek iyi bir fikir degil. Kendi durumumda soyle oldu. Ben Kanada'da yasayan ve calisan birisiyim ancak DS formunu doldururken Ankara sectim sonra Ankara'nin performansini gorunce Montreal'e (Kanada) dosya tasimaya karar verdim ancak cut off olmustum. KCC'ye tum oturum ve calisma belgelerimi gondermeme ragmen biz tasiyamayiz konsoloslukla iletisime gecin dendi. Ne kadar Montreal konsoloslugu ile iletisime gecsem de bir turlu tasiyamadim hep oyaladilar. Sonunda yine Ankarayi beklemek zorunda kaldim ve sansliyim ki mulakat alabildim ve vizem onaylandi.

ipman
      ipman

ipman tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim. Günübirlik ABD girişim sistemde görünür mü acaba? Ona göre bugün içinde (6. ayın son günü) Newyork’a gidebilirim birkaç günlüğüne. Benim için çok masraflı olur ama doğru olan buysa mecbur giderim bugün.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      ipman
      ipman
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Ben 2024 Eylül ayına kadar ABD’de yaşıyordum ve iş dolasıyla Kanadaya geldim.2025 Mart ayında tekrar ABDye yerleşme planım var ancak 6 ayı biraz geçmiş oluyor. Bu arada şubat ayının başında günübirlik Niagara sınırından ABDye giriş çıkış yaptım (elimde ABDye gittiğimi kanıtlayan tek şey AT&T ziyareti) ancak görevli 6 ay süresinin sıfırlanmayacağını söyledi. Mart ayında ABDye (7ay ABD dışı kalmış olarak) temelli giriş yapsam bir sorun olur mu?

Ne tarz bi önlem almam gerekir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      ipman
      ipman

@Srmpd hesap sizin adiniza ve para da sizinse hangi banka oldugu farketmez.

Asi konusunu bilmiyorum.

ipman
      ipman

@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hsn-kartal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@maximtk, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ibrahimhalılll Ekim vize bülteni dediğiniz gibi geçen hafta açıklandı. Kasım bülteni yine Ekim ayının ortalarında açıklanacaktır.

Bence demek istediği ekim Mulakati için ankara çok cimri davrandı, acaba birkaç mülakat daha verir mi ekim için..

bende o ümitle bekliyordum ama üstad'ların dediğine göre tek seferde dağıtılıyor mülakatlar, verilen verildi. yenisi için yeni bülten gibi diyorlar.

2023 surecinde bir defa ayni ay icerisinde iki defa mulakat dagitimi oldu onun disinda her bulten aciklandiktan sonra diger bultene kadar bir defa toplu mulakat dagitimi yapti Ankara. Baska konsolosluklar icin durum daha farkli. Bosluk oldukca mulakat veren konsolosluklar vardi.

ipman
      ipman

@sinaanyilmaz boyle bir surecin ardindan bu sekilde ozenli bir anlatim tek kelimeyle saygideger. Tuylerimi diken diken yaptiniz sonu da sasirtici oldu benim adima, daha farkli bir son olur diye okudum yazinin tamamini. Hazir isinizden de ayrilmissiniz ve ciftlik gibi bir yerdesiniz sanirim, eger orada bir roman yazmak isterseniz mutlaka alip okumak isterdim. Emeginize ve cabaniza saglik

ipman
      ipman

@Revolter cok tesekkurler bu konuya dikkat cektiginiz icin. Ben gerekli duzenlemeyi yaptim iletimde. Sunu da eklemem gerekir eger bir konsolosluktan bir sekilde tamam biz sizin dosyanizi kabul ediyoruz gibi bir cevap alabilirseniz bu maili de ekleyerek cut off olmadan KCC ile sansinizi deneyebilirsiniz. Tabi dosya tasima islemini forumda bu konuda yazilan iletileri, mulakat deneyimlerini ve konsolosluk performanslarini tam olarak gormeden yapmaya calismaniz cok saglikli olmayabilir. Temel olarak demek istedigim dosya tasima islemi cut off olmadan once de olduktan sonra da yapilabilir.

ipman
      ipman

@misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eray26 evet aslında düşününce isterse 15k acıklansın mülakat dagıtılmadıktan sonra diye düşünebiliriz ama current olanlar dosyasını tasımak isteyecekleri için hemen current olmayı istiyorlar 🙂

Arkadaslar burada belki bir yanlis anlasilma olabilir. Eger dosya tasimak istediginiz ulkede oturma, calisma, egitim vizeniz varsa veya alabilme imkaniniz varsa dosya tasimak icin cut off olmaya gerek yok hatta cut off olmadan dosya tasimak cok daha temiz ve kolay oluyor. Cunku cut off olmadan once dosyanizi direk KCC uzerinden tasiyabiliyorsunuz ancak cut off olduktan sonra KCC ilgilenmiyor dosya tasima ile bu sefer sadece konsolosluklarin insafina ve calisma performansina kaliyorsunuz. Unutmayin her konsolosluk 2-3 gun icinde maillere donus yapmiyor bazilari 1 ay sonra donus sagliyor bazilari hic donmuyor. Dosya tasimaya karar verenlerin cut off olmayi beklemesi pek iyi bir fikir degil. Kendi durumumda soyle oldu. Ben Kanada'da yasayan ve calisan birisiyim ancak DS formunu doldururken Ankara sectim sonra Ankara'nin performansini gorunce Montreal'e (Kanada) dosya tasimaya karar verdim ancak cut off olmustum. KCC'ye tum oturum ve calisma belgelerimi gondermeme ragmen biz tasiyamayiz konsoloslukla iletisime gecin dendi. Ne kadar Montreal konsoloslugu ile iletisime gecsem de bir turlu tasiyamadim hep oyaladilar. Sonunda yine Ankarayi beklemek zorunda kaldim ve sansliyim ki mulakat alabildim ve vizem onaylandi.

ipman
      ipman
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@erme11 Oncelikle nereye tasimak istediginizi ve oranin hangi sartlari aradigini iyice ogrenmeniz gerekiyor. Eger belirlediyseniz ve tum sartlari karsiliyorsaniz onlarin iletisim mailine dosya tasimak istediginizi belirten bir mail atmaniz gerekiyor. Bu mail formati ve konsolosluklarin on sartlarini forumda arama kismina konsolosluk ismini yazarsaniz bulabilirsiniz.

ipman
      ipman

@susinx Montreal konsoloslugu ile iletisim kurma konusunda yardima ihtiyaciniz olursa kendi tecrubelerimi forumda birkac kez acikladim. Yine de sorunuz olursa seve seve yardimci olmak isterim.

ipman
      ipman

@Yaşar-Baykal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar,

DV 2023 excel tablosuna baktığım zaman 1200 e yakın kayıt görmekteyim ve yaklaşım 550 ler civarına kadar mülakat maili gelmiş gözüküyor, DV 2024 excel tablosuna baktığım zaman totalde 436 kayıt görmekteyim bu sene çıkan talihli sayısı mı az , excel kayıt süreci durduğu için insanlar kayıt mı yapamamakta yoksa mülakat süreci başladıktan sonra sayı artacak mı? bunu sormamın nedeni eğer seçilen talihli sayısı az ise mülakat tarihi gelme olasılığı artmakta eğer değilse ve 2023 ile aynı ise mülakat yeri araştırmaya erkenden başlamalı mıyız? Teşekkür Ederim

2023 excel dosyasi da zamanla bu sayilara geldi. 2024 sureci henuz yeni basladi ve daha excel tablosuna kayit olmayan cok kisi vardir emin olun. Ankara'nin mulakat verme performansini tahmin etmek gercekten imkansiza yakin o yuzden ne kadar erken alternatifler aranmaya baslarsa o kadar iyi olur.

ipman
      ipman