@osmanmrt, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar,
Eşimle 2022 Aralık'ta evlendik. Ocak sonunda işlemleri başlattık. Benim iki sorum olacak,
1-) Eşimin başvururken kullandığı adres şu an değişti, başka adrese taşındı.
2-) I-864 formundaki sponsorluk için belirli bir gelirinin olması gerekiyor. Ancak eşim şu an Türkiye'de ve herhangi bir geliri yok, dolayısıyla bu form biraz kafamı karıştırıyor. Bankalarımızda ikimizin toplam istenilen ücretin karşılığı nakit olarak bulunuyor ama burda görmek istedikleri düzenli maaş mı? Düzenli maaş ise arada çalışmadığı dönem olduğu için sorun çıkabileceği düşüncesindeyim de. Teşekkürler.
-
Eger USCIS dosyanizi onaylamadiysa adres degisikligi formuyla bunu bildirebilirsiniz. USCIS websitesinde linki var.
-
Bu konuyu esime sordum ve ikisinden de biraz istiyorlar, dedi. Yani hem yillik gelir, isinizin olmasini, hem de herhangi bir sorun cikmasi durumunda bankada sizi o yil boyunca idare edecek kadar birikimin olmasini istiyorlarmis.
@timtim arkadasimizin dedigi gibi, joint sponsor bulup esinizin de gecen sene neden vergi vermedigini aciklamasi iyi olabilir. Iyi sanslar.