Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Samet-Ünlü gelir size de yakında 😊 teşekkürler


  • Arkadaşlar görüşme maili aldıktan sonra bir kaç sorum olacak. Deneyimli arkadaslar bilgilendirirse sevinirim. (Sorularim genel olarak absurd ve basit gözükebilir o yuzden özür dilerim. Sadece tam emin olmak icin sormak istedim.)

    1: Saglik randevusunu şimdi den görüşme gününe en az 1 ay öncesine kayit yaptirabilir miyim yoksa en az son 1 ay kala mi sistem benim kaydimi kabul ediyor?

    2: Aynı şekilde sorum pasaport adres teslim kaydı içinde geçerli. Bu ve sağlık randevu kaydı 2 farklı sitelerden mi yapiliyor? Şimdiden kaydı olusturabilir miyim? Linkleri ve detayini yazar misiniz?..

    3: Görüşme tarihi 31 ağustos. Görüşme ile ilgili konsolosluğa ayrica kayit yapmaya gerek yok sanırım? Sadece görüşme gunu ve saatinde konsoloslukta olmak gerekiyor diye biliyorum doğru mudur.


  • Arkadaşlar merhabalar. 9 Ağustos gününde randevum var ve şimdiden uçak biletlerine bakmaya başladım ve malum kur artışından dolayı erken davranıp biletimi almak istiyorum. Soracağım soru ise randevu sonrası pasaportun kargolama süresi ortalama ne kadar sürmekte? Pasaportu aldıktan hemen sonra seyahat edebiliyor muyum yoksa nvc tarafından güncellenmesi gerek bir durum oluyor mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim


  • @Berkan-Duru Öncelikle randevu gününüz hayırlı olsun. Sizlerle konuşuyorduk ve tahmin ettiğimiz gibi ağustos sonuna randevu tarihinizi almışsınız.

    1- Evet sağlık randevusu kaydını şimdiden yapabilirsiniz. Ben de 18 Temmuz tarihine randevu aldım randevu tarihime 1.5 ay kalmışken.

    2- Evet ikisi de farklı sitelerden yapılıyor, pasaport kaydı için: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv
    sağlık randevusu için: https://www.doctorun.com/tr/randevu-alin sitelerinden yapabilirsiniz. Pasaport teslim kaydını eğer randevu gününüz yeni yapıldıysa 5 gün geçtikten sonra yapabilirsiniz, genelde 5 gün öncesi için kayıt bulunamadı hatası veriyor site.

    3- Hayır konsolosluğa herhangi bir kayıt yaptırmanıza gerek yok, görüşme günü randevunuzdan 15 dakika önce konsoloslukta olmanız yeterli


  • @uogzh çok teşekkür ederim.. o halde ben şimdiden sağlık randevumu alayim


  • Herkese merhaba. Benim ve kızımın vizesi onaylandı. Ama Ap’ye kalmıştık eksik evraktan dolayı. Hamileliğim 35. Haftayı geçtikten sonra pasaportlar elimize ulaştığından burda doğum yapmak zorunda kaldım. Eşim abd vatandaşlı. Sizce nasıl yol izlememiz gerekiyor. Bebek için abd pasaport çıkarttırmamız mı gerekiyor? Yoksa abd pasaportuna gerek kalmadan başka bir yol ile gitme şansımız varmı? Bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz?


  • @Naile-İlyas bence bebeğin vatandaşlığını alıp gitseniz daha iyi olur çok kısa bir işlem sürüyor bebrğin vatandaşlık alması pasaportu da 2 hafta içerisinde geliyor


  • @Samet-Ünlü Hadi bakalim.. Size de az kaldi insallah. 😊


  • Arkadaslar pasaport kaydi yaparken ilk ekranda 5 secenek veriyor ya o ekranda 1. Secenegi seçiyoruz değil mi?

    "I have received a Consular interview appointment date from the National Visa Center (NVC), Kentucky Consular Center (KCC), or the Consular Section and I have been instructed to register my appointment on this site." Bu secenek dogru olan mi?"


  • @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhabalar. 9 Ağustos gününde randevum var ve şimdiden uçak biletlerine bakmaya başladım ve malum kur artışından dolayı erken davranıp biletimi almak istiyorum. Soracağım soru ise randevu sonrası pasaportun kargolama süresi ortalama ne kadar sürmekte? Pasaportu aldıktan hemen sonra seyahat edebiliyor muyum yoksa nvc tarafından güncellenmesi gerek bir durum oluyor mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

    Ben de dün aldım uçak biletimi. Malum kur her dakika arttığı için flexible bilet aldım normal biletten 4 bin tl fazla vererek. İstediğimde tarihi değiştirir giderim diye. Yakın tarihe bilet almak çok pahalı olacağı için bi nevi bilete yatırım yaptım. Her şey aklıma gelirdi ama bilete yatırım yapacağım aklıma gelmezdi..


  • @Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Samet-Ünlü Hadi bakalim.. Size de az kaldi insallah. 😊

    İnşallah 😇


  • @Samet-Ünlü ne kadara mal oldu biletiniz


  • @Samet-Ünlü Maalesef üzücü bir durum. Ben de bu şekilde almayı düşünüyorum şu an için


  • @Berkan-Duru Evet ilk giriş yapıldığı zaman o olması lazım diye hatırlıyorum


  • @timtim İşte bakalım bayramdan sonra gidip o şekilde yapmayı düşünüyoruz..


  • @timtim, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Samet-Ünlü ne kadara mal oldu biletiniz

    Adanadan istanbul aktarmalı atlanta uçuşu normalde 20 bin tl. Ben flexible bileti 24.400 e aldım. Tarih değişimlerinde 380 tl istiyor ve kesintisiz iade hakkı veriyor. Uçuş süresi 17 saat


  • @Berkan-Duru Tebrikleer 🎉


  • Bilet alarak iyi yapmışsınız.ben de aldım biletimi.. her geçen gün biletlerin fiyatı artıyor. Ben yaklaşık mülakattan 1 ay sonra gitmeyi planladığım için 700$’a geldi benim biletim


  • Merhaba arkadaslar. Ben amerikan vatandasiyim ve amerikada yasiyorum. Esim turkiye ve rusya arasi gidip geliyor. Rusya dogumlu ve turkiye vatandasligi da var. Bir kac sorum olcak.

    1. Yabanci ulke dogumlu eslere Ankara’da vize randevusu turkiye dogumlulara gore daha gec mi veriliyor? Evet ise ne kadar gec 😞 ?
    2. Ocak 2021’de ilk basvurumuzu amerikada yaptim, Nisan 4 de DQ durumuna geldik cok sukur. Tahminen ne zaman randevu aliriz? Ayni durumdan gecen illa ki vardir.
    3. Deprem bolgesinde olanlar onceye alinmis diye duydum avukatimdan, bu dogru mu? Bu bizim dosyalari yavaslatir mi?
    4. Bu isi hizlandirmanin herhangi bir yolu var mi? Nisan ayinda DQ olmus cok kisi gordum interview gelen. Insallah bize de yakinda gelir ama hizlandirmak icin herhangi bisey yapan var mi?

    Lutfen lutfen sorularima cevap verin 🙂 tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum. Kalin saglicakla 🙂


  • Selamlar,

    Eşimle 2022 Aralık'ta evlendik. Ocak sonunda işlemleri başlattık. Benim iki sorum olacak,

    1-) Eşimin başvururken kullandığı adres şu an değişti, başka adrese taşındı.
    2-) I-864 formundaki sponsorluk için belirli bir gelirinin olması gerekiyor. Ancak eşim şu an Türkiye'de ve herhangi bir geliri yok, dolayısıyla bu form biraz kafamı karıştırıyor. Bankalarımızda ikimizin toplam istenilen ücretin karşılığı nakit olarak bulunuyor ama burda görmek istedikleri düzenli maaş mı? Düzenli maaş ise arada çalışmadığı dönem olduğu için sorun çıkabileceği düşüncesindeyim de. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 116
  • 2938
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum