Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ufukadiyaman Merhaba, bilgim dahilinde yardimci olmaya calisayim. Eger hatam olursa diger arkadaslar lutfen beni duzeltsin. 🙂

    1. Diger grup ve forumlardan ogrendigim kadariyla yabanci ulke dogumlu Turk vatandaslari, Turkiye dogumlu Turk vatandaslarina nazaran biraz daha gec randevu tarihi aliyormus. Ki sizin durumunuz da biraz onu gosteriyor. Zira biz Mayis 17'de DQ olduk ve randevu tarihimizi aldik. Genel olarak Mayis DQ'lari randevu aldi diye biliyorum.

    2. Deprem bolgesinde yasayan basvuru sahipleri oncelikliler. Eger esiniz deprem bolgesinde yasiyorsa buyukelcilikle iletisime gecmenizi oneririm.

    3. Isi hizlandirmanin yolu buyukelcilige expedite yollamak ve deprem bolgesinde ikamet ettiginizi kanitlamak.

    Insallah yakinda randevu tarihinizi alirsiniz. 😊



  • @osmanmrt eşiniz size sponsor olamıyor ve sizin de joint sponsor yani ek sponsor bulmanız lazım fakat yine de eşinizin de i864 formunu doldurması ve geçen yıl neden vergi vermediğini anlatan bir yazı bir mektup yazması gerekiyor


  • @Samet-Ünlü iyi yolculuklar 🙂



  • Arkadaşlar son zamanlarda randevu görüşmesi yapan arkadaşlar pasaportunuz ptt kargo ile kaç günde teslim edildi acaba? Tahmini bir süre var mı pasaport teslimat zamanı için?


  • @timtim

    Bebeğin Abd vatandaşlığı almasından mı söz ediyorsunuz? Eğer öyleyse Tr'de iken nasıl alınıyor?

    Bir de aynı durum Abd'de yaşayan eş vatandaş değil de Green Card'lı olursa nasıl olacak? Bebek Tr'de doğarsa Abd'ye nasıl girecek?


  • @osmanmrt, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Selamlar,

    Eşimle 2022 Aralık'ta evlendik. Ocak sonunda işlemleri başlattık. Benim iki sorum olacak,

    1-) Eşimin başvururken kullandığı adres şu an değişti, başka adrese taşındı.
    2-) I-864 formundaki sponsorluk için belirli bir gelirinin olması gerekiyor. Ancak eşim şu an Türkiye'de ve herhangi bir geliri yok, dolayısıyla bu form biraz kafamı karıştırıyor. Bankalarımızda ikimizin toplam istenilen ücretin karşılığı nakit olarak bulunuyor ama burda görmek istedikleri düzenli maaş mı? Düzenli maaş ise arada çalışmadığı dönem olduğu için sorun çıkabileceği düşüncesindeyim de. Teşekkürler.

    1. Eger USCIS dosyanizi onaylamadiysa adres degisikligi formuyla bunu bildirebilirsiniz. USCIS websitesinde linki var.

    2. Bu konuyu esime sordum ve ikisinden de biraz istiyorlar, dedi. Yani hem yillik gelir, isinizin olmasini, hem de herhangi bir sorun cikmasi durumunda bankada sizi o yil boyunca idare edecek kadar birikimin olmasini istiyorlarmis.

    @timtim arkadasimizin dedigi gibi, joint sponsor bulup esinizin de gecen sene neden vergi vermedigini aciklamasi iyi olabilir. Iyi sanslar. 🙂


  • @ICu anne babadan biri vatandaş olması lazım diye biliyorum. Biz Adanada yaşıyoruz eşim çifte vatandaş bebek doğduktan sonra Adana konsolosluğuna mail attık onlar da birkaç evrak istediler ( bebeğin doğum belgesi, eşimin pasaportu vs.) Ve randevu verdiler gittiğimizde de 15 dk sürdü görüşme sonrasında da bebeğin hem pasaportu hem de vatandaşlık belgesi kargo ile geldi


  • @uogzh 16 mayısta mülakata gitmiştim ertesi gün pasaport pttye verildi 20 mayısta elime ulaştı. İl merkezinde oturuyorum.


  • @naja Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekstra olaraktan pasaportunuz adresinize mi geldi ve Istanbul'da mısınız?


  • @Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Mihok Evet degisiyor. Ama onceki pasaportunuzla da I-130 basvurusu yapsaniz sorun olmaz (Onceki pasaportunuz iptal olmadan yapin basvurunuzu, daha sonra degistirin). Zaten olmasi gereken bir sey oldugu icin sorun cikmiyor. Biz de oyle yapmistik.

    Cevabiniz icin tesekkurler. Peki yeni pasaportu aldiktan sonra sisteme yenisini yuklemek veya form update etmek gibi bir sey gerekiyor mu ? Yoksa direk NVC asamasindan yeni pasaportla devam mi ?


  • @ufukadiyaman Merhaba, bizimse durum biraz benziyor, belki deneyimlerimiz yardımcı olabilir diye yazıyorum. Eşiniz Rusya da mı doğdu? Benim eşim Fransa da doğdu ama TC vatandaşı, NVC den Ağustos 2022 de DQ olduk ama Foreign State of chargeability den dolayı hala bekliyoruz.


  • @Naile-İlyas Öncelikle tebrikler, kesinlikle vatandaşlığını alın öyle gidin her anlamda kolaylık olur size.


  • @Handan hanim tesekkur ederim cevabiniz icin. Ne kadar surer diye hic arastirdiniz mi? Acaba bunun bir yolu yok mu hizlandirmak icin? Esim ahiska turku, ama rusya dogumlu. Cifte vatandas. Benim de Turkiye ve ABD pasaportlarim var. Yani esim rus olsa ve turkiyeden basvuru yapsa tamam diyecem. Ama ikametgahi herseyi turkiye’de.

    Umarim cevap verirsiniz yine. Arkadaslar basindan gecen varsa lutfen yazsin.


  • @ufukadiyaman Herkes için farklı mı bilemiyorum doğrusu. Dediğim gibi biz AUG 2022 de DQ olduk fakat NVC nin visa issuance schedule ına göre çağrılmadık, hala bekliyoruz. Sanırım USA nerede doğmuşsanız o ülkeden başvurunuzu daha oturmuş bir schedule a göre değerlendiriyor. Yani TC kimlikli olan TC den başvurursa daha hızlı vize alıyor. TC kimliğiniz olmasına rağmen sizi Rus vatandaşı yani Foreign State of Chargeabilitynizi Rusya olarak görüyor. Sıranız daha yavaş ilerliyor bu durumda. Sağolsun @Naerys facebook ta Visa Filers from Turkey diye bir grup paylaştı, ona üye oldum, siz de olun isterseniz. Hep durumu bizim gibi olan kişiler var grupta. Belki daha iyi bilgi alış verişi olur sizin için de.


  • @Mihok, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Mihok Evet degisiyor. Ama onceki pasaportunuzla da I-130 basvurusu yapsaniz sorun olmaz (Onceki pasaportunuz iptal olmadan yapin basvurunuzu, daha sonra degistirin). Zaten olmasi gereken bir sey oldugu icin sorun cikmiyor. Biz de oyle yapmistik.

    Cevabiniz icin tesekkurler. Peki yeni pasaportu aldiktan sonra sisteme yenisini yuklemek veya form update etmek gibi bir sey gerekiyor mu ? Yoksa direk NVC asamasindan yeni pasaportla devam mi ?

    NVC asamasinda direk yeni pasaportla devam. Ben oyle yaptim hicbir sorun cikmadi. Zaten anliyor insanlar evlenmis de soyadi degismis diye. Gorusmeye eski pasaportumu da gotururum belki ama gerek olacagini dusunmuyorum acikcasi.


  • Merhabalar, PTT'ye kayıt yaptırırken kendi adresimiz dışında bir adres kullanabiliyor muyuz? Yani aslında Ankara'da yaşamıyorsam, Ankara'da adres verebilir miyim yani? Sıkıntı çıkar mı?


  • @Niv Kayıt sayfasında belirli bir ücret karşılığında istediğiniz adrese teslim yapma seçeneği çıkıyor. Oradan pasaportunuzun nereye gelmesini istiyorsanız seçebilirsiniz.


  • @Naerys Teşekkür ederim. Bu durum konsoloslukta sıkıntı çıkarmaz değil mi? Adres başka şehirse neden pasaport Ankara'ya gönderiliyor gibi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum