Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ufukadiyaman Merhaba, bilgim dahilinde yardimci olmaya calisayim. Eger hatam olursa diger arkadaslar lutfen beni duzeltsin.

-
Diger grup ve forumlardan ogrendigim kadariyla yabanci ulke dogumlu Turk vatandaslari, Turkiye dogumlu Turk vatandaslarina nazaran biraz daha gec randevu tarihi aliyormus. Ki sizin durumunuz da biraz onu gosteriyor. Zira biz Mayis 17'de DQ olduk ve randevu tarihimizi aldik. Genel olarak Mayis DQ'lari randevu aldi diye biliyorum.
-
Deprem bolgesinde yasayan basvuru sahipleri oncelikliler. Eger esiniz deprem bolgesinde yasiyorsa buyukelcilikle iletisime gecmenizi oneririm.
-
Isi hizlandirmanin yolu buyukelcilige expedite yollamak ve deprem bolgesinde ikamet ettiginizi kanitlamak.
Insallah yakinda randevu tarihinizi alirsiniz.

-
-
-
@osmanmrt eşiniz size sponsor olamıyor ve sizin de joint sponsor yani ek sponsor bulmanız lazım fakat yine de eşinizin de i864 formunu doldurması ve geçen yıl neden vergi vermediğini anlatan bir yazı bir mektup yazması gerekiyor
-
@Samet-Ünlü iyi yolculuklar

-
@timtim, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü iyi yolculuklar

Teşekkürler dostum

-
Arkadaşlar son zamanlarda randevu görüşmesi yapan arkadaşlar pasaportunuz ptt kargo ile kaç günde teslim edildi acaba? Tahmini bir süre var mı pasaport teslimat zamanı için?
-
Bebeğin Abd vatandaşlığı almasından mı söz ediyorsunuz? Eğer öyleyse Tr'de iken nasıl alınıyor?
Bir de aynı durum Abd'de yaşayan eş vatandaş değil de Green Card'lı olursa nasıl olacak? Bebek Tr'de doğarsa Abd'ye nasıl girecek?
-
@osmanmrt, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar,
Eşimle 2022 Aralık'ta evlendik. Ocak sonunda işlemleri başlattık. Benim iki sorum olacak,
1-) Eşimin başvururken kullandığı adres şu an değişti, başka adrese taşındı.
2-) I-864 formundaki sponsorluk için belirli bir gelirinin olması gerekiyor. Ancak eşim şu an Türkiye'de ve herhangi bir geliri yok, dolayısıyla bu form biraz kafamı karıştırıyor. Bankalarımızda ikimizin toplam istenilen ücretin karşılığı nakit olarak bulunuyor ama burda görmek istedikleri düzenli maaş mı? Düzenli maaş ise arada çalışmadığı dönem olduğu için sorun çıkabileceği düşüncesindeyim de. Teşekkürler.-
Eger USCIS dosyanizi onaylamadiysa adres degisikligi formuyla bunu bildirebilirsiniz. USCIS websitesinde linki var.
-
Bu konuyu esime sordum ve ikisinden de biraz istiyorlar, dedi. Yani hem yillik gelir, isinizin olmasini, hem de herhangi bir sorun cikmasi durumunda bankada sizi o yil boyunca idare edecek kadar birikimin olmasini istiyorlarmis.
@timtim arkadasimizin dedigi gibi, joint sponsor bulup esinizin de gecen sene neden vergi vermedigini aciklamasi iyi olabilir. Iyi sanslar.

-
-
@ICu anne babadan biri vatandaş olması lazım diye biliyorum. Biz Adanada yaşıyoruz eşim çifte vatandaş bebek doğduktan sonra Adana konsolosluğuna mail attık onlar da birkaç evrak istediler ( bebeğin doğum belgesi, eşimin pasaportu vs.) Ve randevu verdiler gittiğimizde de 15 dk sürdü görüşme sonrasında da bebeğin hem pasaportu hem de vatandaşlık belgesi kargo ile geldi
-
@uogzh 16 mayısta mülakata gitmiştim ertesi gün pasaport pttye verildi 20 mayısta elime ulaştı. İl merkezinde oturuyorum.
-
@naja Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekstra olaraktan pasaportunuz adresinize mi geldi ve Istanbul'da mısınız?
-
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Mihok Evet degisiyor. Ama onceki pasaportunuzla da I-130 basvurusu yapsaniz sorun olmaz (Onceki pasaportunuz iptal olmadan yapin basvurunuzu, daha sonra degistirin). Zaten olmasi gereken bir sey oldugu icin sorun cikmiyor. Biz de oyle yapmistik.
Cevabiniz icin tesekkurler. Peki yeni pasaportu aldiktan sonra sisteme yenisini yuklemek veya form update etmek gibi bir sey gerekiyor mu ? Yoksa direk NVC asamasindan yeni pasaportla devam mi ?
-
@ufukadiyaman Merhaba, bizimse durum biraz benziyor, belki deneyimlerimiz yardımcı olabilir diye yazıyorum. Eşiniz Rusya da mı doğdu? Benim eşim Fransa da doğdu ama TC vatandaşı, NVC den Ağustos 2022 de DQ olduk ama Foreign State of chargeability den dolayı hala bekliyoruz.
-
@Naile-İlyas Öncelikle tebrikler, kesinlikle vatandaşlığını alın öyle gidin her anlamda kolaylık olur size.
-
@Handan hanim tesekkur ederim cevabiniz icin. Ne kadar surer diye hic arastirdiniz mi? Acaba bunun bir yolu yok mu hizlandirmak icin? Esim ahiska turku, ama rusya dogumlu. Cifte vatandas. Benim de Turkiye ve ABD pasaportlarim var. Yani esim rus olsa ve turkiyeden basvuru yapsa tamam diyecem. Ama ikametgahi herseyi turkiye’de.
Umarim cevap verirsiniz yine. Arkadaslar basindan gecen varsa lutfen yazsin.
-
@ufukadiyaman Herkes için farklı mı bilemiyorum doğrusu. Dediğim gibi biz AUG 2022 de DQ olduk fakat NVC nin visa issuance schedule ına göre çağrılmadık, hala bekliyoruz. Sanırım USA nerede doğmuşsanız o ülkeden başvurunuzu daha oturmuş bir schedule a göre değerlendiriyor. Yani TC kimlikli olan TC den başvurursa daha hızlı vize alıyor. TC kimliğiniz olmasına rağmen sizi Rus vatandaşı yani Foreign State of Chargeabilitynizi Rusya olarak görüyor. Sıranız daha yavaş ilerliyor bu durumda. Sağolsun @Naerys facebook ta Visa Filers from Turkey diye bir grup paylaştı, ona üye oldum, siz de olun isterseniz. Hep durumu bizim gibi olan kişiler var grupta. Belki daha iyi bilgi alış verişi olur sizin için de.
-
@Mihok, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Mihok Evet degisiyor. Ama onceki pasaportunuzla da I-130 basvurusu yapsaniz sorun olmaz (Onceki pasaportunuz iptal olmadan yapin basvurunuzu, daha sonra degistirin). Zaten olmasi gereken bir sey oldugu icin sorun cikmiyor. Biz de oyle yapmistik.
Cevabiniz icin tesekkurler. Peki yeni pasaportu aldiktan sonra sisteme yenisini yuklemek veya form update etmek gibi bir sey gerekiyor mu ? Yoksa direk NVC asamasindan yeni pasaportla devam mi ?
NVC asamasinda direk yeni pasaportla devam. Ben oyle yaptim hicbir sorun cikmadi. Zaten anliyor insanlar evlenmis de soyadi degismis diye. Gorusmeye eski pasaportumu da gotururum belki ama gerek olacagini dusunmuyorum acikcasi.
-
Merhabalar, PTT'ye kayıt yaptırırken kendi adresimiz dışında bir adres kullanabiliyor muyuz? Yani aslında Ankara'da yaşamıyorsam, Ankara'da adres verebilir miyim yani? Sıkıntı çıkar mı?
-
@Niv Kayıt sayfasında belirli bir ücret karşılığında istediğiniz adrese teslim yapma seçeneği çıkıyor. Oradan pasaportunuzun nereye gelmesini istiyorsanız seçebilirsiniz.
-
@Naerys Teşekkür ederim. Bu durum konsoloslukta sıkıntı çıkarmaz değil mi? Adres başka şehirse neden pasaport Ankara'ya gönderiliyor gibi?
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum