Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @rasmus Merhaba. Estağfurullah böyle bir şey demem asla haddim değil. Evet E2 den vazgeçtim. çünkü 100bin dolar para verip GC alamamak ve her seferinde yenileme yapmak bana saçma ve gereksiz geldi açıkçası. Bundan dolayı da EB3 vizesinin daha mantıklı ve kısa yol olduğunu düşünüyorum. Ben de bu yola girdim. 2 yıl içinde Green Card alacağımı düşünüyorum.


  • Selam,
    Biz de ailecek Amerika'ya E2 vizesi ile gitmek istiyoruz. E2 için iş modellerini araştırmaya başladık. Bu iş modellerinden birisi de AVM'lerde şekerleme standı franchise üzerineydi, muhtemelen bu konuyu araştıranlar Youtube'daki o şekerlemecinin videolarını da görmüştür.

    Bu konuda tecrübesi olan, ilgili firmanın güvenirliliği ile bilgisi olan var mı? Amerika'da yaşayan kişilerin fikirleri de değerli, belli eyaletlerdeki AVM'lerde bu şekerleme kiosk işi aylık 4K-7K arası sizce kar eder mi?

    Bu iş modeli dışında önerebileceğiniz (tır, foodtruck, restorant, cafe vb. işler hariç) başka iş modelleri var mı? Yatırım olarak 100K-200K arası yapabiliriz.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    New Jersey'de bir arkadaşım E2 için almış olduğu restaurant/cafesini Green Card aldığı için satışa koymuştur. 2021 yılında yaklaşık $210K satışı, 3 çalışanı olan $52K gibi net profit olan bir işletme. Bu sene daha da artması bekleniyor. 2022 tax return belli olunca onu da sizlerle paylaşırım. Paterson, NJ ye 15 dk mesafede. İlgilenen kişiler detaylı bilgi almak için benimle iletişime geçebilirler.


  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Ben eşim ve kızım turist vizemizi aldık Temmuz ayında Amerikaya geliyoruz. Oraya geldikten sonra E2 yatırımcı vizesiyle kalmayı düşünüyoruz fakat mantıklı bir iş bulamadık. Başta tır düşünüyorduk ama tırın sahibine kalan para azalmış diye duyduk.E2 vizesine uygun ne gibi işler yapılabilir fikir vermek isteyenler varsa yorum yazabilr. Teşekkür ederim


  • amerikadan24 bu site veya kişiler hakkına bilgisi olan varmı, sahipleri Türkmüş e2 vizesi danışmanlığı yapıyorlar.


  • @Murat-4 Ben de bir süredir takip ediyorum bu siteyi ve kurucularini, e2 ye uygun satılık işletmeleri alıp, satışını yapıyorlar.Bunlarla iş yapanlar varsa, ben de merak ediyorum sonuçlarını.


  • @Müberra-Dikici ben e2 yi yeni araştırmaya başladım eb3 den daha mantıklı geldi bana, bu siteyi de öyle buldum, mail attım telefon numarası verdiler bizi arayın diye, biraz daha araştırıcam bakalım.


  • Merhaba turist vizemizi aldık bu yaz Amerikaya gelip iş kurmak istiyoruz ama ne iş yapacağımıza karar veremedik. E2 vizesi olanlar iş önerisinde bulunabilirler mi yada nereden iş seçeneklerine bakabiliriz? Teşekkür ederim


  • benım nacizane onerım bır ısletme kuracaksanız ortaksız tek tabanca yapın... e2 nin ıs ortagınızla anlasmazlıklara gelıp ayrılma asamasına gelınce dezavantajı cok ve baglayıcı yanları var pahalıya gelıyor.


  • @Didemb-0 bizbuysell.com sayfasından bakabilirsiniz satılık işletmelere


  • @Müberra-Dikici teşekkür ederim


  • Herkese selamlar, E2 vizesi için en kısa zamanda başvurmayı düşünüyorum işlerim iyi giderse EB-5 almak gibi bir hedefim var fakat yatırım konusunda bazı tereddütlerim var zira Amerika bambaşka bir yer ve ne tür bir yer iş yapar şüpheli yaklaşıyorum, bundan dolayı tavsiye alma ihtiyacı hissettim forumdaki arkadaşlardan.

    Sermaye olarak 100.000$-220.000$ arası bir meblağ ile bir işe girişmek istiyorum açıkçası aklıma ilk gelen şey Franchise almak oldu bir restorant gibi bir yerden ama bütçeyi arttırmak gerekebilir bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Ayriyetten de aklıma House Flipping geldi ama E2 vizesi verirler mi böyle bir durumda bilgim yok bilen yazabilirse sevinirim.

    Bu bütçeyle ne tür bir iş yapılabilir, siz olsanız ne yapardınız, hangi eyaletlerde yapılabilir, bütün önerilerinize açığım.


  • Merhaba herkese. E2 vizelerinde LLC şirket kurduğumuzda şirket hesabına aktaracağımız paranın 'temiz' ve ispatlanabilir olmasından bahsedilir hep.

    Malum Türkiye'de işler şeffaf yürümediğinden aklıma takılan bir konu var. Mesela Türkiye'de gayrimenkulumuzu sattık ve parasını ABD'deki şirket hesabına aktarmayı planlıyoruz diyelim. Türkiye'de Tapuda herkesin bildiği gibi evlerin rayiç bedelleri düşük gösterilir ve kalan para elden alınır. Bu tarz elden alınan parayı önce Türkiye'deki banka hesabımıza yatırıp, ardından da ABD'deki şirket hesabına aktarırsak sıkıntı olur mu?


  • @Ozan-1 diger baslikta da sormussunuz buradan da yazayim.

    "kesin olur ya da olmaz diyemem ama sizin de belirttiginiz gibi paranin ispatli ve temiz sekilde kazanildigini gostermeniz gerekiyor. elimde 2 ornek var size soyleyebilecegim;

    yurtdisinda calistigim donemde maasim calistigim ulkeye ve turkiyedeki hesabima yatiyordu belirli oranlarda, statu degisikliginde tum bordro ve para transferlerini sunup basliga da bir excel tablosu yapmistim tutari tutturmak icin.

    daha sonradan tanistigim bir arkadas 1 milyon dolar ile yatirimci vizesi alamadigini belirtmisti. nedenini cok detay vermeden para kaynagi olarak soylemisti.

    kurusu kurusuna paranizi tutturmaniz beklenmiyordur, elden gelen parayi da aileden borc tarzi gosterebilirsiniz belki. oran cok yuksek degilse sikinti olmayacaktir umarim."


  • @Yolcu34 şekerleme üzerine e2 veren kişi dolandırıcı(adı yunus) ve kendi üstüne açılmış davalar var.
    uzak durun.


  • @Micro Fikir vermesi açısından https://www.bizbuysell.com/ sitesinde eyalet ve iş alanını seçtikten sonra sonuçlar sayfasındaki keyword'e E-2 yazarsanız bu vize türüne uygun iş yeri devir/franchise ilanları çıkar.

    Ne kadar güvenilir bilmiyorum açıkçası. Benim tavsiyem yaşamayı düşündüğünüz eyalette adı sanı belli bir yatırım danışmanı ile görüşme ayarlayıp mümkünse yerinde fizibilite yapmak olur. Ben de en nihayetinde öyle yapacağım, öteki türlü işin içinden çıkmak biraz zor.


  • Franchise düşünen arkadaşlar şu siteyi inceleyebilir. Florida temelli bir şirket, Önceden Türkiye ofisleri vardı ama şimdi yok gözüküyor, sitenin Türkçe desteği de sadece giriş bölümü için değil tüm site içindi, şimdiki giriş sayfasındaki Türkçe o zamandan kalma galiba.

    Youtube da VF olarak Türkçe videoları vardı ama bulamadım. Geriye giderek İlkay Zaman'ın VF'ın Türkiye temsilcisi ile yaptığı videoyu buldum.
    Şirket Türkiye ofisini kapatmış olabilir ama bende bıraktığı izlenim ciddi bir şirket olduğu.


  • Merhaba, E-2 vizesi için bugün bir avukatlık firmasından 10.000 USD'lik danışmanlık teklifi aldım. Teklifin içerisinde şirket kurma ve evraklarının hazırlanması, Vize Başvuru paketinin hazırlanması ve iş planı hazırlanması var. Rakam sizce nasıl fikrinizi almak isterim?


  • @Ozan-1 Biz de 6 ay kadar önce e2 statü değişikliği avukatlık ücreti olarak o fiyata anlaştık. Eğer isim yapmış bir avukatsa, ücretler bu civarda.


  • @Ozan-1 amerika icinden yaptiginizi dusunerek genel rakamlar yazmak isterim;

    Avukat parasi : 5000$
    Premium Processing (sart degil) : 2500$
    Government Fees : 1000$
    Business Plan : 500-1000$

    seklinde dusunurseniz verilen rakam sizin dediginiz rakamlara geliyor. Ilk basvuru ile yenileme arasinda biraz rakamsal olarak fark olacaktir ama cok degistirmez. Ailedeki birey sayisi da ufak degisiklik yapar bazi rakamlarda.

    Baska kisimlarda yazmistim bir kere daha yazayim. Mutlaka dosyanizin (yenileme zamani dahil) full kopyasi (soft copy de olur) elinizde bulunsun. Avukat degisikligi ya da eski yazilanlara ulasma konusunda sikinti yasanmamasi acisindan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum