Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @dreambig @crazycells bana da dokuman mailini gonderdikten sonra KCC den bir dönüş olmadı

• Ben de dokümanları [email protected] adresine 2 gün önce göndermiştim. Herhangi bir mail ve otomatik bir repply maili henüz gelmedi. Gittiğine emin olmak için bu maili ayrıca başka bir mail adresime de gönderdim sorunsuz gitmişti. Yani benim mailim tahminimce [email protected] adresine ulaşmıştır. Az önce KCC'ye bu maili aldınızmı diye mail attim. Cevap geldiğinde burada paylaşımda bulunacağım. @crazycells de sormuş çok teşekkürler otomatik cevap gelir demişler ancak gelmedi. Bu da kuşkuya düşürdü beni.

• @dreambig biz dün akşam 21:30 gibi gönderdik dökümanları. Bize 30 dakika içinde, Kccdvdocuments'ten, mailin ulaştığını ve dökümanların işleneceğini belirten bir mail geldi. Sadece dökümanları ekledik, mailin metin gövdesine herhangi bir şey yazmadık. Konusuna da sadece Case Number'ı yazdık.

• @sefa 2 gün oldu gondereli ama hala bi ses yok.. Bakalım eninde sonunda bu geri dönüş olur diye düşünüyorum :)

• @sefa DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@dreambig biz dün akşam 21:30 gibi gönderdik dökümanları. Bize 30 dakika içinde, Kccdvdocuments'ten, mailin ulaştığını ve dökümanların işleneceğini belirten bir mail geldi. Sadece dökümanları ekledik, mailin metin gövdesine herhangi bir şey yazmadık. Konusuna da sadece Case Number'ı yazdık.

Anlaşılan ilk gönderenler için otomatik cevap seçeneği kullanılmamış. Muhtemelen bir çok kişi ulaşıp ulaşmadığının teyidi için ekstradan e-posta atmışlar. Ondan dolayı otomatik sürece cevap eklemişler . teşekkürler

• @goncagül-zihni DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@goncagül-zihni DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhaba, ben tekrar bir şey sormak istiyorum. Benim bilgilerimi eşimin DS260'ına ekliyoruz ve benim içinde formu dolduruyoruz. İkimizde işlerimiz ayrıldık ve şu an çalışmıyoruz. Formda ki "Present Employer or Scholl" kısmında ne yazmamız gerekiyor?

not available diye belirtebilirsiniz.

Other seçeneğini işaretleyip mi öyle yazmamız lazım? Çünkü dediğiniz gibi bir seçenek yok

Evet, secenekler arasindan en uygunu o olur.

• @gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Ben de dokümanları [email protected] adresine 2 gün önce göndermiştim. Herhangi bir mail ve otomatik bir repply maili henüz gelmedi. Gittiğine emin olmak için bu maili ayrıca başka bir mail adresime de gönderdim sorunsuz gitmişti. Yani benim mailim tahminimce [email protected] adresine ulaşmıştır. Az önce KCC'ye bu maili aldınızmı diye mail attim. Cevap geldiğinde burada paylaşımda bulunacağım. @crazycells de sormuş çok teşekkürler otomatik cevap gelir demişler ancak gelmedi. Bu da kuşkuya düşürdü beni.

tekrar email gondermenize gerek yok aslinda, yukarida da soylemisler bu ozelligi yeni getirmisler; dolayisiyla sadece beklemeniz gerekiyor. Ozellikle de bugunlerde KCC'nin aldigi her ekstra email islerini yavaslatacak.

• @dreambig DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@sefa DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@dreambig biz dün akşam 21:30 gibi gönderdik dökümanları. Bize 30 dakika içinde, Kccdvdocuments'ten, mailin ulaştığını ve dökümanların işleneceğini belirten bir mail geldi. Sadece dökümanları ekledik, mailin metin gövdesine herhangi bir şey yazmadık. Konusuna da sadece Case Number'ı yazdık.

Anlaşılan ilk gönderenler için otomatik cevap seçeneği kullanılmamış. Muhtemelen bir çok kişi ulaşıp ulaşmadığının teyidi için ekstradan e-posta atmışlar. Ondan dolayı otomatik sürece cevap eklemişler . teşekkürler

bence de :) insanlar isleri oluruna hic birakmiyor :)
    oysaki dogru email adresini yazip gonder tusuna basmissaniz o email gitmistir, telas yapacak bir durum yok... :)

• Yasaklı

@gunesdogdu Ben 5 gün önce göndermiştim dökümanları hiç cevap gelmemişti. Az önce tekrar gönderdim hemen cevap geldi: "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents."

• @crazycells Yardımınız için teşekkür ederim. Biz sizden cevap beklerken eşim Kentucky'i arayıp sordu. Other seçeneğini işaretleyip, Specify kısmına da unemployment yazmamız gerekiyormuş. Belki diğer arkadaşlara yardımcı olur :)

• Yeni sistem gayet olumlu. Ama şunun da dikkate alınması gerekir. 12 binlere kadar mail atılması cut-off un 12 binlere yakın olacağı anlamına gelmez. 6600 den sonra 9000 e kadar çok yoğun bir geri dönüş olursa cut-off yine geçen ay kadar yada ondan biraz fazla artar. Benim tahminim aylık ortalama 2500-3000 artış olup süreç sonunda Current yada ona yakın bir sayı olur.

• Merhaba
    Adli sicil raporu almanıza gerek yoktur dedikleri ülkeler var mı ?
    Çünkü ben 3 yıldır Irakda yaşıyorum.Bu belgeyi almam gerekiyor ama ne polisler ve de askerler durumdan habersiz.Bilgileri yok.

• @OnurACAR birkaçtane istisna ülke vardı sanırım. Irak bu kapsamda olabilir. Ancak Irak konsolosluğuna durumunuzu açıklayarak böyle bir evrak gerektiğini ve gelen cevabında mülakatta Abd konsolosluğuna ibrazı işinize yarar belki.

• @onuracar DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhaba
    Adli sicil raporu almanıza gerek yoktur dedikleri ülkeler var mı ?
    Çünkü ben 3 yıldır Irakda yaşıyorum.Bu belgeyi almam gerekiyor ama ne polisler ve de askerler durumdan habersiz.Bilgileri yok.

Su konuyu incelemeniz lazim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/46

• Selamlar, uzun süredir forumu sessiz sedasız takip ediyorum. Değerli paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Görüşmeye gidecek herkesin şansı açık olsun, inşallah herkesin görüşmesi olumlu sonuçlanır.

Benden önce mülakat deneyimlerini paylaşan arkadaşlar gibi 6 kasım salı günü benzer deneyimi yaşadım. Tavsiye olarak erken gitmenizi öneririm. Benim mülakatım 8:30 da idi. Saat 8’de kapıdan giriş yaptım fakat içerde de sıra numarası verildiği için biraz beklemem gerekti.(Bekleme salonunda zaman çok yavaş akıyor :)) Mali kısımda sıkıntı yaşayabilirim diye çok tedirgin olmuştum. Ev kredimin bitmesine 7 yıl var ve evin mali değerini gösterir bir belge almamıştım.(tapu üzerinde değeri yazıyor) Belgeleri kontrol eden kişi tapuyu hiç önemsemedi 3-4 sn baktı ve geri verdi. Banka hesap dökümünü daha dikkatli inceledi. Belge tesliminden sonra sıra numaramın yanmasını beklemeye başladım. Diğer gişedeki görüşme çok kısa geçti.(yaklaşık 2 dk sürdü.) sonunda gişedeki kişi vizeniz onaylandı, tebrikler dedi. Tam hatırlayamıyorum sanırım çıkışım saat 11’e yaklaşmıştı. 9 kasım itibariyle zarfı ve pasaportumu teslim aldım.

2 sorum olacaktı;

1. zarfın sol üstü kesik olarak gelmiş, içindeki belgeler zarfın köşesinden görülebiliyor, bu bir hata olabilir mi acaba?

2. Zarfın üstünde özet bilgilerin(Immigrant Data Summary) içinde yer alan iş bilgisi kısmına (DS-260 formuna yazdığımdan) farklı bir meslek yazılmış. Bu bir problem oluşturur mu?

• @crazycells merhaba.yurt disinda kalis suremiz 1 yil yukarisi olunca mi polisten belge istiyorduk 6 ay mi acaba ? Tesekkurler.(11 ay uk var.randevumada 1 ay var🙄ds de 11 ay diye belirtmistim.)

• @mureat-gc hayırlı olsun

• @helsinki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells merhaba.yurt disinda kalis suremiz 1 yil yukarisi olunca mi polisten belge istiyorduk 6 ay mi acaba ? Tesekkurler.(11 ay uk var.randevumada 1 ay var🙄ds de 11 ay diye belirtmistim.)

evet, UK icin sinir 6 ay. Diger ulkeler icin 12 ay.

• Arkadaslar biz de 3 kisilik bir aile olarak vizemizi aldik.Mulakat deneyimimizi sizinle paylasmak isterim:

Saat 08:00 de randevumuz vardi biz 7 de oradaydik.Iceri kesinlikle almiyorlar bu yuzden burada tavsiyem eger kucuk cocugu olan arkadaslar varsa gereksiz yere kendilerini kasmasin erkenden gidip Ankara`nin ayazinda cocugu hasta etmesinler.Cunku biz 45 dakika kapida beklemek zorunda kaldik.Randevumuza sadece 15 dakika kala iceri alindik. Elimde sadece evraklar cuzdanim ve cocugun bezi :)vardi. Ilk sirada biz oldugumuzdan iceri girer girmez sira numaramiz yandi ve giseye gectim.Gorevli gayet guleryuzlu bir sekilde benden tum aile fertleri icin gereken evraklari ayri ayri istedi.Yani orada elim ayagim birbirine dolasmasin istiyorsaniz her bir kisi icin ayri dosya olusturmakta fayda var.Ben bir de ne olur ne olmaz diye bir suru evrak goturmustum ama hicbirine bakmadi bile.Sadece size konsolosluk randevunuz belirlendikten sonra gelen mailde ne istedilerse onu aliyorlar.Oyle ki talihli esimdi onun banka dokumunu istediler benimkini almadilar bile.Halbuki gosterdigimiz para hesaplarimizda yari yariya bulunuyordu.Esimin hesabinda 6500 tl ve 15000$ vardi.Gorevliye benim hesabimda da para bulundugunu ve esimin hesabindaki paranin yeterli olmamasi durumunda ya vize alamazsak neden benim hesap dokumumu de almiyorsunuz diye sordum.Onemli degil zaten mulakata gececeksiniz orada siz soylersiniz dedi.Evrak isi tamamlandiktan sonra yerinize gecebilirsiniz tekrar numaraniz yandiginda giseye kisi basi 330$yatiracaksiniz dedi.Numaram yandi ve yanimda nakit getirdigim 990$i yatirdim.Tabi bu arada cocugum da oraya biraktiklari bazi oyuncaklarla oynuyordu.Cocuklari da dusunmusler yani.Hatta televizyonda surekli trt cocuk acikti.Parayi yatirdiktan sonra tekrar beklemeye basladik.Numaramiz tekrar yandiginda giseye gectik ve parmak izlerimizi aldilar.Ben o ana kadar hala dusunuyorumdum ki bir odaya gececegiz karsimizda birkac kisi oturacagiz ve bize soru soracaklar.Anladim ki hic de oyle degilmis.Parmak izlerimizi alan gorevli ayak ustu o sirada ne is yapiyorsunuz ve orada ne is yapmayi dusunuyorsunuz diye sordu.Ardindan hangi eyalette yasamayi planliyorsunuz dedi ve tebrikler vize basili pasaportunuz 5 is gunu icerisinde ptt subesine ulasacak dedi.Ben tabi o anda ancak anladim herseyin tamam oldugunu o ana kadar hala bir odaya gececegiz mulakata girecegiz off simdi ne soracaklar diye geriliyordum:).Oradan cikarken saat 10 du.Bu arada soylemeyi unuttum esyalarinizi konsoloslugun onunde bir bufe var oraya emanet birakabiliyorsunuz.bufe sahibinin babacan bir tavri var.Merak ettiginiz farkli herhangi birsey olursa cekinmeyip sorabilirsiniz.

• @zeki-inci hayirli olsun, bundan sonrasi icin bol sanslar.

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    833 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k