Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @timsah Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐

    @EMRE-BİŞGEN Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @aytug-aykut Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun


  • @okhan vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar dilerim


  • @Onur-Ok selamlar yolladiginiz mail in örnegini paylasabilirmisiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HAKAN34-0 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @timsah tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'de başarılı bir hayat diliyorum size..


  • @EMRE-BİŞGEN tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @EMRE-BİŞGEN Tebrikler, yolunuz açık olsun


  • @crazycells DV 2023 kazananıyım bir türlü Telegram grubuna ulaşamıyorum. Rica etsem yardimci olurmusunuz? Derya35 telegram kullanıcı adım.

  • ⭐⭐

    @Fayuk Merhaba, Oncelikle DV2023 talihlisi oldugunuza gore , sizden surecinizi imzaniza tasimanizi rica ederiz. Kayitlarda adiniza bir form goremiyorum, Telegram icin form doldurmamissiniz, bu durumda sizi ekleyemeyiz.


  • @kaank4
    Merhabalar,
    Öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Umarım Amerika da herşey gönlünüzce olur. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Bir sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
    Dosya taşımak için konsolosluklara nasıl bir mail attınız acaba belli bir şablonu var mı? Bir bahane mi sunmak gerekiyor. Ne yazmalıyız? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Merhabalar.

    Ankara' nın kötü performansından sonra Mart ayı itibariyle dünyanın 4 bir yanındaki konsoloslulara e-mailler atmaya başladık. Bir çoğu olumsuz dönüş sağlarken Muscat / OMAN (UMMAN) konsolosluğu bir çeşit yeşil ışık yaktı ve 30 günden fazla vizeniz varsa olabilir dediler.

    Biz de hızlı bir şekilde Oman' ın vize türlerini araştırdık ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 yıllık multi-entry bir vize verildiğini öğrendik. Bu vize başvurusu online e-vize şeklindeydi. Kişi başı 2500-TL (50 Oman Riyali) ödeyerek vizeye başvurduk.

    Ertesi gün vizemiz onaylandı ve hızlı bir şekilde konsolosluğa vizemizi e-mail ile gönderdik.

    Çok hızlı bir şekilde(1-2 gün) dosyamızı taşıdılar. Ardından gelen vize bülteninin takiben de mülakat günümüzü verdiler.

    Umman' dan aldığımız vize türü 30 gün içerisinde ülkeye girme zorunluluğu barındırdığından, hemen girip sağlık muyanemizi yaptırdık. Sağlık muayenesi randevumuzu whatsapp üzerinden oluşturduk ve 1.5 saat gibi bir sürede hızlıca bitirdiler.

    Sağlık muyanemizin tamamlanmasının ardından Türkiye' ye döndük ve mülakat günümüzü bekledik. 6 Mayıs tarihinde tekrar Muscat' a yola çıktık ve Airbnb ile tuttuğumuz eve yerleştik.

    Mülakat günü şıkır şıkır giyinip konsolosluğa gittik. Mülakat saatimizden 1.5 saat önce gitmemize rağmen bizi sıcakta bekletmediler ve içeriye aldılar. Evrak kontrolü ve mülakat ücretini ilk bankoda yaptıktan sonra sıra numaramızın yanmasını bekledik.

    Sıra numaramazı yanmadan yani bizden önce mülakata giren 5 çiftin 3 ü AP ye kaldı. Onlar AP ye kaldıkça biz gerildik.

    Sıramız geldiğinde önce yemin ettirildi, sonra parmak izlerimiz alındı.

    Ardından da sorulara geçildi.

    Ne zaman evlendiğimizi, hangi ülkelerde bulunduğumuzu, mesleklerimizi, birikimlerimizi ve ABD' de tanıdığımızın olup olmadığı soruldu.

    Her şey çok güzel, konsolos çok güler yüzlüydü. Bu iş tamam diye düşünürken açıklama yapmaya başladı.

    Asıl talihli olan eşimin vizesini onayladıklarını, benim ise AP ye kaldığımı izah etti. Ekstra sorular içeren bir form göndereceğiz, email ile cevap vermeniz lazım vsvs.

    Mülakatı yapan konsolosa eşimin vizesini hemen onaylayıp onaylamayacaklarını sordum ve eşimin vizesinin benden ayrı bir şekilde onaylanmasını istedim.

    Konsolos isteğime olumlu cevap verdi ve eşimin pasaportunu alarak onun işlemlerini başlatacağını, eşimin vize basım sürecinin 2 hafta kadar sürebileceğini söyledi.

    Benim AP sürecim için ise bir tarih veremedi malesef.

    Şimdilik Umman' dayız ve sürecimizin olumlu devam etmesini umuyoruz.

    Gelişme 1: Az önce (mülakat gününde, saat 15 civarında) ekstra bilgiler isteyen bir form u email ile gönderdiler ve cevabı websitelerindeki online form ile göndermemi istemişler. Hızlıca doldurup gönderdim, buruk bir heyecanla bekliyoruz...

    Gelişme 2: 14 Mayıs tarihinde (mülakattan 5 gün sonra) dosyamızda bir update oldu. Bu update te benim case im için hala refused yazarken eşimin case i için Adminstrative Processing yazdı. Bildiğim kadarıyla bu yazı, 221(g) den farklı olarak rutin basımdan hemen önceki süreçte 1-2 günlük çıkan bir yazı. Eşimin dosyasının benimkinden ayrı yürütüldüğünü ve benden ayrı olduğuna emin olmuş olduk. Gelişme oldukça buradan yazmaya devam edeceğiz.

    Gelişme 3: 16 Mayıs tarihinde (mülakattan 7 gün sonra) eşimin dosyasında bir update daha oldu. Dosyası "Issued" oldu, muhtemelen vize basım süreci bitti. Yakında bize pasaportu teslim almamız için email gelecektir. Not: Muscat' ta pasaportlar saat 12-1 arası bizzat elden teslim alınıyor.

    Gelişme 4: 18 Mayıs tarihinde (mülakattan 9 gün sonra) eşimin pasaportunun hazır olduğuna dair bir email aldık. Email in çıktısını alıp saat 12-1 arası konsolosluğa gelmemizi söylüyordu. Söylendiği gibi yaptık va pasaportu ve sarı zarfı elden hızlı bir şekilde teslim aldık. 🧿

  • ⭐⭐

    @vadili Tebrikler, bu sorunu da asacaksinizdir eminim. Simdiden hayirli olsun.


  • Hayırlı olsun şimdi den başarılar dilerim 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @vadili tebrik ederim gerçekten 2023 yılı 2022den farklı olarak inanılmaz hikayeler , mülakat deneyimler barındırıyor


  • @vadili Tebrik ederim, inşallah sizin de vizenin hızlıca onaylanır. AP sürecinde neye takıldıklarından bahsettiler mi özel değilse bahsedebilir misiniz?


  • @vadili tebrikler, sonraki süreçte kolaylıklar.


  • @vadili vizeniz, hayırlı olsun tebrikler.

  • ⭐⭐

    @vadili Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum