Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn Benim de 2010 Toyota Coralla aracım State Farm sigortalı. 27 Mart tarıhınde sola donus yapmak icin kırmızı ışıkta bekleyen eşıme bir arac arkadan carptı. Neyse carpan kadının kocası geldi. Polıs tutanagı tutturmadık basıt bır kaza oldugu ıcın. ertesı gun sıgortamı aradım dırekt file claim actı ve bizim carpısmalar ıcın deducatable 1000 dolar oldugu ıcın bız 1000 dolar ustu masrafı karsılarız dedi. Ben anlamıyorsunuz galıba carpan karsı taraf dedım. Onlar artık karsı tarafın sıgortası ile anlasacaksınız (Safeco) falan deyip bilgileri aldılar. Neyse ertesı gun karsı tarafın sıgortasına bızım eyalette lıbertymutual bakıyormus oradan bır bayan aradı. Istersenız Turkece tercuman ayarlayabılırım dedı. Bız de daha ıyı olur ama bugun musaıt degılız yarın su saatlerde arayınız dedık. Neyse aradık esımın telefonunu kaydetmısler o bayan otomatık mesaj atmıs ıste claım numaranız bu benım e-posta byu bana buradan ulasın falan. Esım e-posta attı ama bız onun adını Madison olarak anladık megersem mandyson'mus. O yuzden e-posta faılure verıyor gitmiyor. Neyse bunların Twıtter sayfasından DM attık mevzuyu yazdıkç Onlar o size bir iki gün iöinde donecek eger aramazsa bize bilgi verin dediler. İki gün sonra hatırlattık kendimizi sağ olsun Mandyson hanım Turkce bir tercüman aracılığıyla bizimle iletişim kurdu. Bizden olayın nerede ve nasıl oldugunu sordu ve daha sonra zararınızı biz karşılayacağız dedi. Biz onların network oldugu bir tamircide olmasını istedik. Eger para verirlerse tamirata girmeden ve çıktıktan sonraki fotolarını falan istiyorlarmış. Neyse ben eşim Doordash yapıyor o aracla tamşratta olan süre boyunca kaybını karsılayacakmısınız, ayrıca arac değer kaybederse carpısmadan oturu bu siciline işleneceği için bunun da zararını karşılayacakmısınız diye sordum. Buna da Ok dediler ancak bu şartlarda dosyayı ayrı bir departmanın değerlendireceğini oraya havale edeceğini söylediller. Bugun inşallah bşizimle iletişime geçmelerini bekliyoruz. Bu arada auynı gün State Farm aradı ve actıkları dosya hakkında tasarrufumuzu sordu. Artık gerek olmadığına zararı karşı tarafın karşılayacağını söyledim ve ardından bizimle yeteri kadar ilgilenmediklerinden, başlarından savmaya çalıştığından ve poliçemi önümüzdeki dönemde yenilemeyeceğimi belirttim. Oysa ki State Farm'ı yaygın olduğu ve olumlu dönüşler aldığını duyduğum için seçmiştim.


  • @MySea Sayın Mysea benim kullandığım Subaru 2002 Forester marka aracımı Türkiye ehliyetini kabul ediyorlar diye General'dan yaptırdık. Süresinin dolmasına yaklaşık 1,5 ay kala eşim onlara mesaj attı artık yenilemek istemiyoruz diye. Neyse 11 Şubat'ta süresi doldu bizim sigortanın eşim aplikasyondan baktı hakikatten yenilememişler. O gün Progressive'den aracı sigortalattı. İki sonra eşimin e-posta adresine General mesaj atmış sigortanızı yeniledik diye (13 Şubat başlangıçlı) Neyse eşim bunlara hemen mesaj attı durumu anlattı ve tamam iptal edeceğiz ve 88 dolar size iade edeceğiz yazmışlar. Daha sonra eşim hesap hareketlerine giriyor hakikatten 88 doları iade etmişler ama o ilk ay için 110 dolar kusur bir para çekmişler. Bizim bu General'den başka hususlarda da (mesela çekici hizmeti, USA ehliyetimizi ve adres fdeğişikliklerini bildirmelerde ekstra masraf kaptırmalar) ağzımız sütten yandı. Diyeceğim o ki bazı kişiler mecbur kalıp ilk geldiklerinde bizim gibi bunlara yaptırmak zorunda kalabiliyorlar. İlk fırsatta ilişiklerini kessinler. Gerçi biz keserken bile zarar ettik işguzarlıkları yüzünden.


  • @wanti Evet Progressive çok iyi fiyat veriyor. Biz Toyota Corolla 2010 aracımızı State Farm'dan aylık 168 dolara sigorta yaptırmıştık. Benim kullandığım Subaru Forester 2002 aracı hemen hemen aynı şartlarda 6 aylık peşin ödeme 433 dolara sigortalattık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Başargil öncelikle çok geçmiş olsun. Anlatabilmek için uzunca yazdım bu yüzden özür dilerim. Başınıza gelen tüm olayların açıklamalarını yapıyım 13 yıllık bir sigortacı olarak. Türkiye de sigorta mantığını biliyorsan tüm dünya da aynıdır. Şimdi size gelip çarptılar. Burada 2 yerden dosya açtırabiliyorsun;

    1-) Sizin kendi aracınızın Türkiye ismi kasko amerika da full coverage varsa oradan açtırıyorsunuz böylelikle ikame (yedek) araç alırsınız. Daha sonra full coverage şirketi yaptığı tüm masrafları diğer çarpan aracın sigortasından temin eder.

    2-) Sizin aracınızın full coverage yoksa ozaman siz mağdur suçlu değilsiniz bu yüzden KARŞI aracın sigortasını arayacaktınız. Siz kendi şirketinizi aramayacaksınız. Çünkü sizin masrafınızı karşı çarpan suçlu aracın şirketi ödeyecek.

    Buraya kadar bir sorun yoksa diğer konuya geliyorum. Sizin aracınız kazadan dolayı değer kaybetti. Fakat bunu hemen alamazsın. Çünkü bir aracın tamir süresinde hangi parçalar değişim yada onarım olacak belli değildir. Örnek veriyim tampon dersin ancak tampon için de tutan tırnaklar vardır. Siz dışarıdan bu tırnakları göremezsiniz gibi önce aracınız tamamen tamir olsun size teslim edilsin. Ondan sonra tekrar karşı size çarpan aracın şirketine ikinci bir dosya açılacak. Bu dosya ismi değer kaybı dosyasıdır. İşte ozaman tamir boyunca neler olmuş hangi parçalar değişim yada onarım olmuş o listeye göre size değer kaybı için bedel belirleyecekler. Ayrıca doordash yaptığını gösteren bir resmi evrak alıp aynı şirkete gönderirseniz. Arabanın yattığı sürece kazanç sağlayamadığı için günlük kazancın gün sayısı kadar çarparak kazanç kaybını da alabilirsiniz.

    Gelelim iptal olayına. Bir sigorta iptali iki türlü iptal edilir;

    1-) Başlangıcından (mebdeinden) iptal yani yatırdığın paranın tamamını sen geri alabilirsin.

    2-) Kısmi (gün esaslı) yani yaptırdığın gün ile iptal ettirdiğin gün arasında ki farkı senden şirket keser geriye kalan kısmı sana öder. Sen bu aradaki fark kadar kullandın diye açıklama yapar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Başargil, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @knnrn Benim de 2010 Toyota Coralla aracım State Farm sigortalı. 27 Mart tarıhınde sola donus yapmak icin kırmızı ışıkta bekleyen eşıme bir arac arkadan carptı. Neyse carpan kadının kocası geldi. Polıs tutanagı tutturmadık basıt bır kaza oldugu ıcın. ertesı gun sıgortamı aradım dırekt file claim actı ve bizim carpısmalar ıcın deducatable 1000 dolar oldugu ıcın bız 1000 dolar ustu masrafı karsılarız dedi. Ben anlamıyorsunuz galıba carpan karsı taraf dedım. Onlar artık karsı tarafın sıgortası ile anlasacaksınız (Safeco) falan deyip bilgileri aldılar. Neyse ertesı gun karsı tarafın sıgortasına bızım eyalette lıbertymutual bakıyormus oradan bır bayan aradı. Istersenız Turkece tercuman ayarlayabılırım dedı. Bız de daha ıyı olur ama bugun musaıt degılız yarın su saatlerde arayınız dedık. Neyse aradık esımın telefonunu kaydetmısler o bayan otomatık mesaj atmıs ıste claım numaranız bu benım e-posta byu bana buradan ulasın falan. Esım e-posta attı ama bız onun adını Madison olarak anladık megersem mandyson'mus. O yuzden e-posta faılure verıyor gitmiyor. Neyse bunların Twıtter sayfasından DM attık mevzuyu yazdıkç Onlar o size bir iki gün iöinde donecek eger aramazsa bize bilgi verin dediler. İki gün sonra hatırlattık kendimizi sağ olsun Mandyson hanım Turkce bir tercüman aracılığıyla bizimle iletişim kurdu. Bizden olayın nerede ve nasıl oldugunu sordu ve daha sonra zararınızı biz karşılayacağız dedi. Biz onların network oldugu bir tamircide olmasını istedik. Eger para verirlerse tamirata girmeden ve çıktıktan sonraki fotolarını falan istiyorlarmış. Neyse ben eşim Doordash yapıyor o aracla tamşratta olan süre boyunca kaybını karsılayacakmısınız, ayrıca arac değer kaybederse carpısmadan oturu bu siciline işleneceği için bunun da zararını karşılayacakmısınız diye sordum. Buna da Ok dediler ancak bu şartlarda dosyayı ayrı bir departmanın değerlendireceğini oraya havale edeceğini söylediller. Bugun inşallah bşizimle iletişime geçmelerini bekliyoruz. Bu arada auynı gün State Farm aradı ve actıkları dosya hakkında tasarrufumuzu sordu. Artık gerek olmadığına zararı karşı tarafın karşılayacağını söyledim ve ardından bizimle yeteri kadar ilgilenmediklerinden, başlarından savmaya çalıştığından ve poliçemi önümüzdeki dönemde yenilemeyeceğimi belirttim. Oysa ki State Farm'ı yaygın olduğu ve olumlu dönüşler aldığını duyduğum için seçmiştim.

    State Farm aslında yanlış bir şey dememiş, başından da savmamış. Sanırım sizin sigorta sistemini bilmemenizden kaynaklı bir durum. İlk kazamızda biz de bilmiyorduk, kendi sigortamıza hasar bildirimi yapmıştık. Size biri çarptı ise (no-fault bir eyalette değilseniz) kusurlu tarafın sigortası ile görüşmeniz ve hasarı onların karşılaması gerekiyor. Karşı tarafın sigortası yoksa kendi sigortanızı kullanabilirsiniz ama her durumda deductible ödemeniz gerekir. O nedenle yüksek deductible bir poliçe yapmak daha ucuz olsa da kaza durumunda masraflı olur. Biz hem ev hem de arabalar için hala State Farm kullanıyoruz ve memnunuz.


  • @knnrn Merhaba Kenan bey. Prosedur bilmediğimiz bir gerçek ancak sigorta şirketi bizi kazayı ilk bildirdiğimizde yönlendirmek yerine doğruda claim file açalım siz de deductibleyi ödeyin üzerini biz tamamlayalım yoluna gitti. Oysa ki karşı taraf gibi bizi adam akıllı dinleyip bu durumda sizin durumunuzu karşı tarafın önce değerlendirmesi gerek eğer oradan olumlu bir netice alamazsanız bize geri dönerek dosya açtırmanız uygun olur diyerek yönlendirmesi ve bilgilendirmesi gerekti. Bizim sıkıntımız zaten bu. Konuyu iyice etüt etmeden dosya açmaya çalışmaları canımızı sıktı.


  • @knnrn Merhaba Kenan Bey,

    Ben de State Farm kullaniyorum. Arabayi alali 5-6 ay oluyor.
    Standart SUV, $165 odemekteyiz. Araba yeni ve alirken yaptirmistik ve US ehliyetimiz yoktu o zamanlar.

    Texas ehliyetini 2-3 ay once aldik.

    Sizce odedigim miktar cok mu?

    Tesekkur ederim simdiden.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Houstonwehaveproblem, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    @knnrn Merhaba Kenan Bey,

    Ben de State Farm kullaniyorum. Arabayi alali 5-6 ay oluyor.
    Standart SUV, $165 odemekteyiz. Araba yeni ve alirken yaptirmistik ve US ehliyetimiz yoktu o zamanlar.

    Texas ehliyetini 2-3 ay once aldik.

    Sizce odedigim miktar cok mu?

    Tesekkur ederim simdiden.

    Başlangıçta yüksek olması normal maalesef. Biz 2 araç için aylık 250 dolar ödüyorduk. Bir yıldan sonra biraz düştü, 180 dolar civarına indi. Üç yıldan sonra büyük oranda düştü. Geçen yıl 130 dolar civarındaydı, şimdi 160 dolara çıktı.


  • Karşı taraf kırmızı ışıkta geçti

    Benim arabaya vurdu bende diğer arabaya vurdum bende sadece Fred Loya State Liability vardı benim arabayla diğer arabayı çektiler çocuğun arabayı çekmediler şimdi ne yapmalıyım kimseyi aramadım avukat bulmak istiyorum. Hem boynum ve belim de ağrıyor doktora göstermek buradan da tazminat açmak istiyorum araba ön kapıdan vuracaktı son anda gaz yaptım arka tekerden vurdu ölümden döndüm arabam gitmiyor çekildi.

    İlk defa kaza yaptım bilmiyorum ne yapmalıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samuraisamet, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

    Karşı taraf kırmızı ışıkta geçti

    Benim arabaya vurdu bende diğer arabaya vurdum bende sadece Fred Loya State Liability vardı benim arabayla diğer arabayı çektiler çocuğun arabayı çekmediler şimdi ne yapmalıyım kimseyi aramadım avukat bulmak istiyorum. Hem boynum ve belim de ağrıyor doktora göstermek buradan da tazminat açmak istiyorum araba ön kapıdan vuracaktı son anda gaz yaptım arka tekerden vurdu ölümden döndüm arabam gitmiyor çekildi.

    İlk defa kaza yaptım bilmiyorum ne yapmalıyım?

    Geçmiş olsun. Araçtaki hasar ve sağlık harcamalarının tahsili için kusurlu tarafın sigortasını arayacaksınız.


  • Merhabalar. Bir sorum olacakti sigorta ile ilgili. New Jersey eyaletindeyim. Amerika ehliyeti aldim ve sigorta icin bir firmaya basvuruda bulundum. Sadece liability icin Progressive firmasindan 6 ay icin 1700 usd civari bir teklif geldi. Tamam dedim. Daha sonra mail attilar ayni isimde ayni eyalette baska bir kayit oldugundan yeni fiyat vermeleri gerekmis ve yaklasik 350 dolar daha yuksek bir fiyat teklif ettiler. Istemiyorum dedim dogal olarak. Arac 2017 model bir Golf. Tavsiye edebileceginiz baska firmalar var midir acaba? Tesekkur ederim.


  • @knnrn Sigorta fiyatları yüksekmiş cidden 6 ay için 1700 dolar bile çok gibi. ABD de neye göre fiyat veriliyor seçtiğiniz pakete göre diye biliyorum ama kriterlerde yaş ehliyet araç modeli falanda var mı ?


  • @yuzi35 surucunun yasi/ehliyet yasi, aracin degeri ve yasanilan eyalete gore belirleniyor fiyatlar. Tabiki paket en onemli etken, sigorta kapsamlarina gore fiyatlaniyor.


  • @okurmehmet

    Traveler's veya State Farm deneyin.
    Bazilari Geico icin de iyi diyorlar.


  • @yuzi35

    Genel anlamda, surucunun yasi, medeni durumu, ehliyetinin yasi, kredi skoru, aracin yasi/modeli ve markasi, surucunun nerede yasadigi, araci hangi amaclarla daha cok kullanacagi ve gecmisteki aldigi trafik cezalari, yaptigi kazalar gibi bircok faktor var sigortayi etkileyen. Bir de tabii ki secilen sigorta paketindeki ozellikler ve limitler.


  • Merhaba, ilk gelişte hızlıca yaklaşık 15k USD civarı bir araba almak istiyoruz. Ancak orada yeni ehliyet aldıktan sonra mı yoksa TR'deki ehliyetimizi kullanarak mı araba alıp sigorta yaptırmalıyız emin olamıyoruz. Ehliyet almayı beklesek ilk haftalar araba kiralamak durumunda kalacağız. Sigorta ücretleri bu durumda ne oranda veya ne miktarda değişiyor? Nasıl bir yol izlemeyi tavsiye edersiniz?


  • @tugbaokutan eger toplu ulasimin yaygin oldugu bir yere gitmeyeceksiniz, arabasizlik gercekten cok zor olacaktir. Nihayetinde bir araba alinacagi icin kiralamak da extra masraf olarak eklenecektir. Biz hizlica bir araba alip Turk ehliyeti ile sigorta yaptirdik (bircok sirketten online fiyat teklifi aldik), Amerikan ehliyetini aldiktan sonra ise sigortayi guncelledik, fiyatta dusmus oldu boylece. Araba alip Turk ehliyeti ile sigorta yaptirmak ve Amerikan ehliyetini alinca sigortayi guncellemek en az masraflisi olacaktir.


  • @deebee evet bize de gideceğimiz bölgedeki arkadaşlar araba olmadan çok zorlanacağımızı söyledi. Çok teşekkür ederiz bilgilendirme için biz de bu yolu izleyelim.

  • ⭐⭐

    root.com'un app'ini telefonunuza indirerek arac kullanim aliskanliklarinizi ve ne kadar iyi kullandiginizi raporlatarak cok daha uygun sigorta teklifleri alabilirsiniz. Yaklasik 1 aylik bi deneme sureci var. Bu surecte full coverage icin bile oldukca iyi bi teklif veriyorlar. 1 aylik deneme surecinin sonunda eger kriterleri sagliyorsaniz sizinle devam ediyorlar. Eger kriterlere uymuyorsaniz size baska bi sigorta sirketi bulmaniz ve ona gecis yapmaniz icin 1 haftalik bi sure taniyorlar ve sizinle calismak istemediklerini teblig ediyorlar.

    Ben gettoggle.com kullaniyorum. Diger buyuk sigorta sirketlerine kiyasla daha uygun secenekler mevcut. Ayrica Farmers Group kurulusu.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 5
  • 11
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum