Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanti, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn aynı gün hatta. Arka planda etkisi az oluyorsa sistem zaten otomatik ayarlıyor diyebiliriz gibi. Credit karma da dispute gibi bir yerler gördümdü. Duruma göre onu kurcalayıp, onun üzerinden uğraşıp değiştirilirmi buna gerek varmı onu anlamak istedimdi.

    Hayır, gerek yok. Sizin bilginiz dahilinde ve sizin talebinizle başvuru yaptılar sonuçta. Size bilgi vermeden yapılan başvuru vs olursa dispute (itiraz) edebilirsiniz.


  • Ben de ilk geldigimde (2022) Bank of America'ya gittim ve amacim debit kart cikartmakti. J1 Research Scholar olarak buradaydim ve ABD'de bir gelirim yoktu. Hatta adresim bile yoktu, otelin adini ve adresini yazdim, bankaci otel adresi kabul edemedigini soyledi ve onun yonlendirmesi ile mentorumun adresini yazdim. Bankaci kadin sagolsun ben talep etmeden kredi karti teklif etti, yillik ucret olmadigini soyleyince kabul ettim ve onaylandi. Sifir gecmisle, ABD'ye geldigim ilk ay kredi kartina sahip oldum. Sanirim 6 ay sonra da FICO'da kredi puanim gozukmeye basladi. Sanirim 720 gibi bir skorla basladi.

    Not 1: Adres kismina otelin adresini yazip otel adi yazmasaydim da kabul olacakti tahminimce. Adresi olmayanlar deneyebilir bence.
    Not 2: ABD'de gelirim yoktu ama TR'den bir sirketin aylik $3000 bana odeme yapacagina dair bir mektup vardi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ben ve eşim de ABD ye ilk geldiğimiz zaman turist vizesi ile kuzenimin adresini yazarak Houston'daki bir Türk bankacının desteği ile hem debit kart hem de kredi kartı aldık. hepsinin elimize geçmesi de 4 veya 5 gün ya sürdü ya sürmedi. 6 ay bitince kredi skorumuzu da gördük ama SSN olmayınca bir anlamı olmuyor. SSN olmadan araba aldık ve kredi çektik. Bakalım bunlar nasıl etki edecek.


  • Kredi skoru oluştuktan sonra kaç ay sonra mortgage için elle tutulur iyi bir oran aldınız arkadaşlar? Bide aldığınız oranlar neydi?


  • Herkese Merhabalar,

    Eylul 2022 itibariyle Amerika'ya giris yaptiktan sonra FICO score olusumuna kadar yaptigim basvurulari ve izledigim yollari sizlerle paylasmayi isterim. Oncelikle 23 Eylul tarihinde giris yaptim ve llk olarak BofA'dan bir checking account actirdim. Genelde secured credit card basvurusu yapilmasi oneriliyordu ama ilk seferde bununla ilgili bir basvuru yapmadim. Bunun yerine 3 Ekim tarihinde BofA Customized Cash Rewards kredi kartina basvuru yapmak ile surece basladim. Tum detaylari asagida gorebilirsiniz:

    BofA Customized Cash Rewards
    3 Ekim tarihinde BofA'nin web sayfasindan basvuru yaptim. Bu esnada calisiyordum ve maas direct deposit olarak BofA hesabina gonderiliyordu. 18 Ekim tarihinde 1000 $ limitli olarak kartin onayladigini iceren bir email aldim ve 3-5 gun icerisinde de kart posta ile adresime geldi. Bu basvurunun hard inquiry olusturdugunu belirtmek isterim, ancak sonucta onay aldigim icin cok umursamadim.

    Discover it Cash Back
    DV Telegram gruplarinda kisilerin bu karti kolay alabildigini gosteren yorumlar okumustum. Bende buradan yola cikarak basvurma yoluna gittim. 31 Ekim'de yaptigim basvuru onaylandi. Acikcasi biraz surpriz oldu, cunku bu kadar kolay olmasini beklemiyordum. Netice olarak 1000 $ limit verdiler. Karti aldiktan 1 ay sonra baska bir kisiye referans linki gonderdim ve o kisiye 3000 $ limit ile onay verdiler. Referans olmanin bu kadar onemli oldugunu dusunmemistim.

    Apple Credit Card
    Apple'dan taksitle urun almak icin bu karta basvurmustum. 15 Kasim'da yaptigim basvuru onaylandi ve 1500 $ limit tanimladilar. Kartlar arasinda basvurduguma pisman oldugum tek kart oldugunu belirtmek isterim. Bunun iki nedeni var. Birincisi kart kullanima acildiktan sonra credit score 35 puan civarinda dusus gosterdi. Diger bir konu ise Apple'dan aldiginiz urunlerde taksit yaptirirsaniz, kredi burolarina toplam borcu bildiriyorlar ve bu da kullandiginiz miktarin yuzdesel olarak yuksek gozukmesine neden olmaktadir. Ornegin; 900 $'a aldigim urune 6 taksit yaptirmak istesem kart limitinin kullanim orani %10 degil de %60 gozukuyor. Bunu AirPods alarak test etmis oldugumdan bu noktada bir sikinti yasamadim. Eger, 10000 $ limitli kartiniz olursa o zaman isin rengi degisir 🙂

    American Express - Blue Cash Everday
    AMEX' in hem cash back orani hem de diger benefit lerini dikkate aldigimda bu karta basvurmaya karar vermistim. 27 Kasim tarihinde yaptigim basvurum sonucunda 1000 $ ile kartim onaylandi. AMEX'e basvuru yaparken hard inquiry olarak dikkate alinmiyor. Bilgilerinizi vererek, pre-approval seceneginden durumunuzu kontrol edebiliyorsunuz. Ayrica, bu karti kullanmaya basladiktan sonra credit score'da 30 puanlik bir artis oldu. Apple Card'dan dolayi yasanan dusus sonrasi sevindirici bir gelisme oldu 🙂

    Bundan sonraki surecte Nisan ayina kadar herhangi bir kart basvurusunda bulunmadim. Limitler benim icin zaten yeterliydi ve FICO olusana kadar herhangi bir hard inquiry durumu ile karsilasmak istememistim.

    FICO Score
    Ilk olarak Experian uygulamasinda 6 Nisan gunu, FICO score'un 718 olarak olustugunu gordum ve Discover App'de de 731 olarak FICO Score gozukuyordu. Discover App, bilgiyi TransUnion'dan aliyor.

    American Express - Gold
    Hem sagladigi benefit ler olsun, hem de limitin esnek olmasindan dolayi basvurmayi dusundugum bir kartti. Bir arkadasimdan referans linki alarak basvurdum ve onaylandi. Tanimli bir limit gozukmuyor, sadece cash withdrawal icin 6000 $ limit gozukuyor. Bunu da zamanla anlayacagimi dusunuyorum. Bu kartin onayi sonrasi credit score'da henuz bir degisme olmadi ama 10 puan civari bir dusus bekliyorum. Bununla beraber su an icin herhangi bir kredi kartina basvurmayi dusunmuyorum. Sifir arac alimi icin FICO score'un yukselmesini bekleyecegim

    Umarim sizler icin faydali bilgiler olmustur.

    Saygilarimla,


  • @denizci10 selam, SSN olmadan kredi skoru oluştuğunda sonradan diyelim ki E2 statü aldık, bu skor sıfırlanıyor mu yoksa oluştuğu skordan devam mı ediyor?

  • ⭐⭐⭐

    @datanist detaylı anlatım için çok teşekkürler. Bende hangilerini tercih etmeliyim diye araştırma yapıyordum bu ara ilaç gibi geldi hepsini adım adım yazmanız 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    @brave SSN olmadan oluşan kredi skoru bir anlam ifade etmemektedir. SSN oluştuktan sonra kullanabiliyorsunuz kredi skorunuzu. Bundan dolayı da SSN olmadan oluşan kredi skorunuzu SSN geldikten sonra aynı şekilde görebilmektesiniz yani sıfırlanmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wanti, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Merhabalar, Amerikaya taşınalı daha 4-5 ay oldu. Bankadan baktığımda FICO scoru gözükmüyor ama credit karmadan Transunion ve Equifax scoreları gözüküyor. İlk geldiğimizde araç almak için credit check yapmışlardı. Bunu hem ford bayi hemde ford credit yapmış. Benzer iş için yapılan checklerde tek etkiliyor diye okumuştum. Sonuçta bir araç almak için birkaç yerden teklif alıp konuşabilirsiniz ve check yapılabilir mantığı ile. Fakat baktığımda aynı kredi için 2 tane hard inquiry gözüküyor aşağıdaki şekilde. Bunu nasıl etkiliyordur ? Tek mi olmalı ne yapmalı ?

    image.png

    image.png

    Merak etmeyin, bu durum sadece ilgili kredi burosunu etkiliyor, ayrica etkisi de cok degil. Bir de "hard inquiry"lerin skora etkisi 1 yil suruyor sadece, 2 yildan sonra da tamamen rapordan siliniyor.


  • BofA’den hesabimi Eylul basinda actim. Eylul’un ortasinda ise kredi karti cikarttim. Ilk hesap kesimi 23 Ekim’de gerceklesti. Yani su ana kadar 6 ay gecti. Ama hala daha BofA’in uygulamasinda kredi skorum gorunmuyor.

    Henuz SSN’im olmadigi icin Credit Karma gibi uygulamalari kullanamiyorum. BofA’in app’inde gorebilmem icin sizce biraz daha zaman mi gecmesi lazim, yoksa SSN mi lazim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Haliax 6 ay geçtikten sonraki ilk statement ile beraber görebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Haliax, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    BofA’den hesabimi Eylul basinda actim. Eylul’un ortasinda ise kredi karti cikarttim. Ilk hesap kesimi 23 Ekim’de kesildi. Yani su ana kadar 6 ay gecti. Ama hala daha BofA’in uygulamasinda kredi skorum gorunmuyor.

    Henuz SSN’im olmadigi icin CreditKarma gibi uygulamalari kullanamiyorum. BofA’in app’inde gorebilmem icin sizce biraz daha zaman mi gecmesi lazim, yoksa SSN mi lazim?

    Kredi skorunuz oluşur ama hiçbir yerde görünmez. Bunun için SSN sahibi olmanız lazım.


  • Bu ileti silindi!

  • @mutlu234 merhaba, size teklif ettigi kredi karti Secured kredi kartimiydi yoksa normal kredi karti mi? Cunku bende burada 25 temmuz 2022 den beri J1 Research Scholar olarak bulunuyorum ve bana secured kredi karti onerdi ve oyle aldim. Normal kredi karti basvurum ilk zamanlar onaylanmamisti. Benim simdi 10 ay oldu kredi gecmisi olusunca daha yeni bir hafta once BofA normal kredi karti basvurumu onayladi ve 900USD limit verdi.
    Ayrica Capitalone araciligiyla https://capital.one/3qE3EFL bu linkten kredi karti basvurusu yaptim buda onaylandi ama burada normal kredi karti almam icin 10 ay gecmesi gerekti. benim de ABD den gelirim yok her ay banka hesabina duzenli 2600 usd turkiyeden geliyor ama zaman gecmesi gerekti. Sizin hemn almaniza sasirdim ve sevindim. Burada kredi skoru olusturmak icin birden fazla kredi karti olmasi ve odemeleri duzenli yapmak cok onemli. yukarida verdigim linkten capitalone kredi karti basvurusu yapilabilir ve basvuru kredi skorunu etkilemez. Bunu neden yaziyorum burada ogrendigim birseyde cok fazla kredi ve kredi karti basvurusu yapmak skoru olumsuz etkiliyor ama bazi bankalar kredi karti basvurularinda kredi skorunu etkilemeyecegini belirtiyorlar.
    calismalarinizda kolayliklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @suzmanoglu yazdığınız biraz yanlış anlaşılmaya yol açabilir gibi o yüzden ufak bir not eklemiş olalım atmış olduğunuz link pre-approved linki yani başvuru sayılmıyor ön değerlendirme gibi sayılıyor o yüzden kredi skorunda hardinquiry olarak girmiyor ama kredi kartını almak için başvurursanız hardinquiry olarak skorunuzu etkiler


  • Merhabalar ben ABD ye turist vizesi ile geldim ve 1 ay sonra BOA da hesap açtım aynı anda kredi kartı başvurusu yaptım ve kredi kartımı aldım 1.000 dolar limitli şimdi 6 ay geçti ve kredi skorum açılmış bankanın cep uygulamasında gördüğüm ve 638 fico score var.Benim SSN numaram yok çok anlayamadım beni bu konu ile ilgili aydınlatabilirmisiniz lütfen


  • Merhaba arkadaslar,

    Chase kredi karti alip SSN olmadan ve amerikaya tasinmadan kredi skoru olusturabiliyor muyuz acaba?


  • Merhaba @crazycells Benim Türkiye'deki Kredi Skorum 1840. Kredi skoru üst sınırı 1900 .ABD ye giriş yaptıktan sonra bu belgenin ingilizce kopyasını oradaki bankalara ibraz etsek kredi kartı alımında kolaylık sağlarlar mı?Yada böyle bir yol izleyen var mı?


  • @zaferdemir hayır bir etkisi yok. ABD'ye kredi skoru transferi sadece birkaç ülkeden yapılabiliyor.
    meksika, dominik cumhuriyeti vs. diye biliyorum.


  • @muratti kredi skorlarıyla alakalı;


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum