Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.0k 216
  • ⭐⭐⭐⭐

@brave SSN olmadan oluşan kredi skoru bir anlam ifade etmemektedir. SSN oluştuktan sonra kullanabiliyorsunuz kredi skorunuzu. Bundan dolayı da SSN olmadan oluşan kredi skorunuzu SSN geldikten sonra aynı şekilde görebilmektesiniz yani sıfırlanmaz.

• @wanti, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Merhabalar, Amerikaya taşınalı daha 4-5 ay oldu. Bankadan baktığımda FICO scoru gözükmüyor ama credit karmadan Transunion ve Equifax scoreları gözüküyor. İlk geldiğimizde araç almak için credit check yapmışlardı. Bunu hem ford bayi hemde ford credit yapmış. Benzer iş için yapılan checklerde tek etkiliyor diye okumuştum. Sonuçta bir araç almak için birkaç yerden teklif alıp konuşabilirsiniz ve check yapılabilir mantığı ile. Fakat baktığımda aynı kredi için 2 tane hard inquiry gözüküyor aşağıdaki şekilde. Bunu nasıl etkiliyordur ? Tek mi olmalı ne yapmalı ?

image.png

image.png

Merak etmeyin, bu durum sadece ilgili kredi burosunu etkiliyor, ayrica etkisi de cok degil. Bir de "hard inquiry"lerin skora etkisi 1 yil suruyor sadece, 2 yildan sonra da tamamen rapordan siliniyor.

• BofA’den hesabimi Eylul basinda actim. Eylul’un ortasinda ise kredi karti cikarttim. Ilk hesap kesimi 23 Ekim’de gerceklesti. Yani su ana kadar 6 ay gecti. Ama hala daha BofA’in uygulamasinda kredi skorum gorunmuyor.

Henuz SSN’im olmadigi icin Credit Karma gibi uygulamalari kullanamiyorum. BofA’in app’inde gorebilmem icin sizce biraz daha zaman mi gecmesi lazim, yoksa SSN mi lazim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Haliax 6 ay geçtikten sonraki ilk statement ile beraber görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Haliax, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

BofA’den hesabimi Eylul basinda actim. Eylul’un ortasinda ise kredi karti cikarttim. Ilk hesap kesimi 23 Ekim’de kesildi. Yani su ana kadar 6 ay gecti. Ama hala daha BofA’in uygulamasinda kredi skorum gorunmuyor.

Henuz SSN’im olmadigi icin CreditKarma gibi uygulamalari kullanamiyorum. BofA’in app’inde gorebilmem icin sizce biraz daha zaman mi gecmesi lazim, yoksa SSN mi lazim?

Kredi skorunuz oluşur ama hiçbir yerde görünmez. Bunun için SSN sahibi olmanız lazım.

• Bu ileti silindi!

• @mutlu234 merhaba, size teklif ettigi kredi karti Secured kredi kartimiydi yoksa normal kredi karti mi? Cunku bende burada 25 temmuz 2022 den beri J1 Research Scholar olarak bulunuyorum ve bana secured kredi karti onerdi ve oyle aldim. Normal kredi karti basvurum ilk zamanlar onaylanmamisti. Benim simdi 10 ay oldu kredi gecmisi olusunca daha yeni bir hafta once BofA normal kredi karti basvurumu onayladi ve 900USD limit verdi.
    Ayrica Capitalone araciligiyla https://capital.one/3qE3EFL bu linkten kredi karti basvurusu yaptim buda onaylandi ama burada normal kredi karti almam icin 10 ay gecmesi gerekti. benim de ABD den gelirim yok her ay banka hesabina duzenli 2600 usd turkiyeden geliyor ama zaman gecmesi gerekti. Sizin hemn almaniza sasirdim ve sevindim. Burada kredi skoru olusturmak icin birden fazla kredi karti olmasi ve odemeleri duzenli yapmak cok onemli. yukarida verdigim linkten capitalone kredi karti basvurusu yapilabilir ve basvuru kredi skorunu etkilemez. Bunu neden yaziyorum burada ogrendigim birseyde cok fazla kredi ve kredi karti basvurusu yapmak skoru olumsuz etkiliyor ama bazi bankalar kredi karti basvurularinda kredi skorunu etkilemeyecegini belirtiyorlar.
    calismalarinizda kolayliklar dilerim.

• @suzmanoglu yazdığınız biraz yanlış anlaşılmaya yol açabilir gibi o yüzden ufak bir not eklemiş olalım atmış olduğunuz link pre-approved linki yani başvuru sayılmıyor ön değerlendirme gibi sayılıyor o yüzden kredi skorunda hardinquiry olarak girmiyor ama kredi kartını almak için başvurursanız hardinquiry olarak skorunuzu etkiler

• Merhabalar ben ABD ye turist vizesi ile geldim ve 1 ay sonra BOA da hesap açtım aynı anda kredi kartı başvurusu yaptım ve kredi kartımı aldım 1.000 dolar limitli şimdi 6 ay geçti ve kredi skorum açılmış bankanın cep uygulamasında gördüğüm ve 638 fico score var.Benim SSN numaram yok çok anlayamadım beni bu konu ile ilgili aydınlatabilirmisiniz lütfen

• Merhaba arkadaslar,

Chase kredi karti alip SSN olmadan ve amerikaya tasinmadan kredi skoru olusturabiliyor muyuz acaba?

• Merhaba @crazycells Benim Türkiye'deki Kredi Skorum 1840. Kredi skoru üst sınırı 1900 .ABD ye giriş yaptıktan sonra bu belgenin ingilizce kopyasını oradaki bankalara ibraz etsek kredi kartı alımında kolaylık sağlarlar mı?Yada böyle bir yol izleyen var mı?

• ⭐⭐

@zaferdemir hayır bir etkisi yok. ABD'ye kredi skoru transferi sadece birkaç ülkeden yapılabiliyor.
    meksika, dominik cumhuriyeti vs. diye biliyorum.

• ⭐⭐

• 500 dolar limitli Discover kredi karti kullaniyorum. Borclarimi ertesi gun yansidiktan hemen sonra direkt kapatiyorum banka hesabimi kullanarak. Atiyorum 500 dolarlik limiti olan kartimdan bir ay icinde ayri ayri 400 dolar harcadim %30luk dilimi fazlasi ile gectim ama bu parayi tek seferde harcamadim ve surekli borcumu direkt kapattim. Bu benim kredi skorumu olumlu mu yoksa olumsuz yonde mi etkiler?

• ⭐⭐

@kaanvercetti, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

500 dolar limitli Discover kredi karti kullaniyorum. Borclarimi ertesi gun yansidiktan hemen sonra direkt kapatiyorum banka hesabimi kullanarak. Atiyorum 500 dolarlik limiti olan kartimdan bir ay icinde ayri ayri 400 dolar harcadim %30luk dilimi fazlasi ile gectim ama bu parayi tek seferde harcamadim ve surekli borcumu direkt kapattim. Bu benim kredi skorumu olumlu mu yoksa olumsuz yonde mi etkiler?

Bu durum kredi skorunuzu olumlu veya olumsuz etkilemez. Ay sonunda ekstre kesildiğinde, kredi limitinizin yüzde kacini kullandıysanız, kredi skorunuz ona gore etkilenir. Ay icinde harcayip yatirdiklarinizin bir onemi yok. Kredi kullanmaya ihtiyacınız yok anladigim kadarıyla. Sizin yapmanız gereken hesap kesim tarihinde 50 doların altında borc bırakmak, ama borcu sifirlamamak. Yani liminitiniz %1-%9 u arası borc ile ekstre kesilecek, son odeme tarihinden once o borcun tamamini odiyceksiniz, sonra yine hesap kesim tarihinde %1-%9 arası borc birakicaksiniz. Mesela hesap kesim tarihinden once (genelde son odeme tarihinden 3-5 gun sonra olur) 400 Usd harcadıysanız, hesap kesilmeden 360 Usd yatırın, 40 dolar borc kalsın ve o sekilde o ayin ekstresi kesilsin. Kaç kartiniz olursa olsun, bunların toplam limitlerinin %1-%9 u arası borc birakirsaniz her birine, en çok puanı kazanirsiniz zaman içerisinde. %30 un altında kalmak iyidir, %1-%9 arası kalmak daha iyidir.

• ⭐⭐

Selam arkadaşlar,
    1 ay önce BOFA'dan kredi kartı aldım(travel rewards). 4bin dolar limitli verdiler. SSN yok.
    En hızlı şekilde kredi skoru nasıl oluşturulabilir? İlk ekstre geldi ve hepsini ödedim, lakin trdeki gibi anında aktarma diye birşey yok gördüğüm kadarıyla.

• ⭐⭐

Selam arkadaşlar,
    1 ay önce BOFA'dan kredi kartı aldım 4 bin dolar limitli. En hızlı şekilde kredi skoru nasıl oluşturabilirim?
    Ekstre geldi dün, hepsini ödedim. Bunun dışındaki yollar nasıldır? SSN yok bu arada.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon Size tavsiyem ekstre gelmeden direkt olarak harcama yatığınız günün ertesi günü ödemeniz. Ben öyle yapıyorum. Kredi skorum 736 şu an. Geçen şirket kredi kartı aldım. 5000 dolar şirketin hesabına para koymuştum sonrasında 23bin dolarlık kredi kartı verdiler bunun da sebebi benim kredi kartı ödemelerini zamanında yapmam. Size de bunu tavsiye ederim.

• Merhabalar.

Gecen ay is degistirdim, su an calistigim sirket yonetici pozisyonumda oldugum icin sirket kredi karti verdi bana. Kart Wells Fargo’dan. Uzerinde bizim sirketin logosu ismi falan var ama ayni zamanda benim de ismim var. Kartin limiti $15,000. Bu kart sirket karti olmasina ragmen benim kredi skorum uzerinde arti eksi bir etkisi olur mu?

Experian’dan baktim bu kart kayitlarinda gorunmuyor ama bu ayin basinda geldi kartim, yani daha erken de olabilir bilmiyorum. Sonucta bu karti odeyen ben degilim, evet benim adima ama kredi skorunda etkisi olamaz diye varsayiyorum ben.

Benim su an elimde 4 adet kendi kredi kartim var, toplam limit $11,500. Bunlar kendi kartlarim.

Baska bir konu da, benim kredi skorum fico olani 780 civarindaydi gecen aya kadar. Utilization’i hep %1-5 arasi turuyorum hesap kesiminde, tavsiye ederim. Sadece agustos’ta turkiye’ye gittik tatile, odeme disiplinimi bozdum, %13 kredi kullanimi ile girdim hesaplama donemine kredi skorum 738’e dustu bir anda ama sorun degil. Yine 1-5% disiplini ile kisa surede geri donecektir diye dusunuyorum, zaten kisa surede kredilik bir durumum yok cok sikinti degil acikcasi. Ama bilgi olsun arkadaslara, bir ay icinde bile olsa borc/limit oraniniz biraz artsa bile 40-50 puanlik dusus olabiliyor. Tabi benim kredi yasim 2 yil yaklasik o yuzden dusus bu kadar drastic olmus da olabilir

• @eire Detayli bilgi icin sirketin size verdigi kredi kartinin sozlesmesine bakmaniz gerekiyor. Ben de is gezilerimde bana verilen kredi kartini kullaniyorum ve benim kredi skoruma direk etkisi var.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Farklı Kişi Üzerine Olan Türk Kredi Kartının ABD'de Kullanımı

Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    518 Bakış
    knnrnK
    @padawan, içinde söyledi: Farklı Kişi Üzerine Olan Türk Kredi Kartının ABD'de Kullanımı Merhaba, Yakında ABD'ye ilk girişimi gerçekleştiriyor olacağım. İlk günlerde annemin adına olan Türk kredi kartını yanımda kullanmak için götürmeyi düşünüyorum. Sizce isim farklılığı sebebiyle kartın kullanımına izin verilmemesi gibi bir sorunla karşılaşılma ihtimali yüksek olur mu ya da deneyimleyen var mı? Normalde hiçbir yerde kimlik kontrolü yapılmıyor. Ama yine de kendi kredi kartınız olması daha doğru olur.
  • Ucretsiz Mastercard Bireysel Kimlik Korumasi

Bireysel ve Siber Güvenlik fraud kimlik koruma kredi mastercard
    4
    1
    4 Oy
    4 İleti
    261 Bakış
    serkanistS
    TEŞEKKÜRLER DOSTUM .
  • 9 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    SharmS
    https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k