DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @svsucr, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @TuRquality öncelikle vizeniz hayırlı olsun. ingilizce seviyesi iyi olmayanlar önceden haızırlanıp da mı gitmeliler.

    Güzel soru. Bende tam olarak bunu merak ediyorum.


  • @ahmet_ selamalar, özel değil ise, APye neden kaldınız, ve nezaman nasıl çözülecek bilgi verebilir misiniz.

  • ⭐⭐

    @TuRquality tebrikler, yolunuz acik olsun.

  • ⭐⭐

    @Lion-South vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar

  • ⭐⭐

    @TuRquality vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar

  • ⭐⭐

    @Lion-South Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐

    @TuRquality Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • Vizesini alan herkesi tebrik ediyorum, çok güzel bir duygu, son deneyimlerin hiçbiri de Ankara'dan değil neredeyse, yurt dışı ağırlıklı bu da üzücü... (rendevu bekleyenler için üzücü tabi, Ankara'nın ağırlığı bezdirdi milleti)


  • @svsucr Teşekkurler, tabi ki ingilizce konusabilmek + bir etken, ama konusamamak vizenizi almaniza engel olmayacaktir,herseyiniz tamamsa. Sorularda belli oldugu icin pratik yapmak kolay ve faydali olabilir.


  • @karaçay Tesekkurler, ortalama 1, 1 bucuk ay gibi bir zamaniniz oluyor, bazen daha fazla, onay alir almaz vizeye basvurursaniz hicbir sorun olmaz.


  • @karaçay, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @achillesoag kadir zora @semavi bey bir videosunda, green card çıktığı sene çok inanıyordum o sene çıkacağına, "çok değişik bir inanmışlık vardı" cümlesi tam benim hissettiklerimi açıklıyor galiba. umarım sonu da aynı olur ve çıkar 🙂 öyle bir inanmışlık ki internetten venedik viyana arası otobüs bileti bakıyorum 🙂 inanmışlık mı enayilik mi 6 mayıs akşamı anlayacağız. teşekkürler cevbınız için...

    Umarim icinize dogdugu gibi olur 🙂


  • Merhaba ben Artiz.

    DV 2023 ü kazandığımızı öğrenmemizle birlikte eşim bu forumda araştırmalar yapmaya başladı. İş yoğunluğundan ben hiç bakamıyordum. İyi okumalar yapmamamız maalesef sürece 5-0 geride başlamamıza yol açtı. Niye mi? Çünkü kızımızın pasaportu gelsin, şu geçsin vs derken CN'miz 3*** olmasına rağmen DS 260'ı 15 Haziran'da Submit etttiğimiz için maalesef dosyamız geç işlendi ve açıklanan bültenler sonrası 15K sıralamasının arkasında kalmış olduk.

    Yani CN'miz 3k olmasına rağmen geç submit yüzünden artık 15K idik. Forumu ve telegram gruplarını okudukça ne kadar büyük bir hata yaptığımızı fark ettik. Bu durum o kadar can sıkıcıki. İnsan hergün kendini suçluyor ve keşke diyor.

    Durum böyle olunca bu forumun ve grupların da sayesinde dosya taşıma kavramını öğrendik ve diğer konsolosluklarla iletişimler kurmaya ve araştırmalara başladık. Sonunda Viyana'dan kabul maili aldık. Artık yeni evre mülakat mailini beklemekti. Nefesler tutuldu ve efsane konsolosluk Viyana sayesinde 6-7 gün içinde 6 Nisan 2023 tarihi için mülakat aldık.

    Mülakat gününü öğrenir öğrenmez. Viyana'daki Dr. Molnar'a mail attık. Molnar bize 4 Nisan 2023 tarihi için muayene randevusu verdi. Biletlerimizi aldık. Airbnb'den evimizi tuttuk. Viyana'nın istediği tüm resmi evrakları topladık. Dr. Molnar'ın istediği aşı ve antikor testlerini yaptırdık. Artık Viyana'ya hazırdık.

    Yeşil pasaportumuz olduğu için Schengen vizesiyle hiç uğraşmadık. O açıdan şanslıydık. 3 Nisan 2023 tarihinde ben, eşim ve 2 yaşındaki kızım Viyana'ya uçtuk. Evimize yerleştik. 4 Nisan 2023 tarihinde sabah 09:00 randevusu için 08:55'te Molnar'ın kapısındaydık. Molnar'ın sekreteri evraklarımızı aldı. Bilgilerimizi girdi. Daha sonra oradaki hemşire hanım bizi sözlü bir muayeneye tabi tuttu. Sonrasında beden muayenemiz yapıldı. Oradaki işlerimiz 11:00 gibi bitti. Oradan çıkıp sağlık muayenesi için 2. adım olan röntgen çekimine gittik. Ben ve eşim röntgenleri de çekildikten sonra sağlık muayenesini tamamladık. Molnar ve ekibi: Tüm her şeyin tam olduğunu söyledi. Kişi başı yetişkinler için sifiliz testiyle birlikte 390 euro, cocuk için 310 euro olmak üzere toplamda 1090 euro ücret aldılar. 5 Nisan 2023 günü dinlenip şehri gezdikten sonra 6 Nisan 2023 tarihinde 13:00'da artık Viyana Konsolosluğundaydık.

    6 Nisan 2023 tarihinde 12:55 'te konsolosluğa gittik ve bulunduğu kata çıktık. Eşyalarımız, çantalarımızla kontrolden geçtikten sonra artık içeride bekleme bölümündeydik. 3-4 dakika içinde ismimiz okundu ve bankoya doğru yöneldik. Bizi çok tatlı Türk asıllı bir kadın bir çalışan bekliyordu. Bizimle Türkçe iletişim kurarak tüm belgelerimizi tek tek aldı. Her şey eksiksizdi. Biraz sohbet ettik. Sonra kişi başı 330 dolar vize ücretimizi ödedik. 10 dakika bekledikten sonra mülakat için çağrıldık.

    Mülakatı 40 yaşlarda bir beyefendi yaptı. Eşimin ingilizcesi iyi olduğu ve asıl talihli o olduğu için mülakatta o daha aktif oldu. Ben daha çok 2 yaşındaki kızımızı durdurmaya çalışan bir roldeydim. Mülakatı yapan beyfendi de durumu anladı ve beni çok zorlamadı. Tüm sorulara cevap verdikten sonra bizden 5 dakika istedi ve içeriye gitti. Daha sonra tekrar geldiğinde kurduğu cümle şuydu: Size bir iyi ,bir de kötü haberim var. Sizin ve kızınızın vizesini onaylıyorum. Ancak eşiniz için sistem uyarı veriyor. Onunla ilgili bir form göndereceğiz bize doldurup göndermenizi istiyorum. Bir kontrol gerekiyor. Vizesi uygun görülürse daha sonra basılacak dedi.

    O an modumuz fena düştü:) Türk kadın bizi biraz teselli etti. O gün orada Bizimle aynı gün mülakatı olan gruptan tanıştığımız arkadaşlarımız Melih ve Burak ve Çağrı ve ailesi de sağ olsunlar yanımızdalardı. Mülakat çıkışı bizim için yarım da olsa hep birlikte bir kutlama yemeği yedik. Hemen internet bulur bulmaz. Üstad @gucarslan 'a yazdım. Durumu anlattım. Bana: Endişelenecek bir şey yok vizen basılacak dedi. Dediği gibi de oldu:)

    1 Hafta sonra yani dün Viyana'dan mail geldi. Viyana: Vizeniz uygun görüldü. Eğer Viyana'da değilseniz gelmenize gerek kalmadan kargo ya da mülakata gelecek biri aracılığıyla pasaportunuzu gönderebilirsiniz. Hemen gruptan güvendiğim @uurse iletişime geçtim. Nisan ayında mülakatı olduğunu bildiğim için ondan rica ettim. O da sağ olun kabul etti. Artık uygun görüldüğü ve sadece basımı kaldığı için bu deneyimi sizlerle paylaşmak istedim.

    Önümüzdeki senelerde kazanacak arkadaşlara önerim formlarını hemen submit etmeleri olacaktır. Bu sene kazanmış ve henüz mülakat alamayan arkadaşlara da önerim: Bıkmadan usanmadan her yere mesaj atmalarıdır.

    Sürecin en başından beri hiç bir karşılık beklemeden hayatıma dokunan @ahmetp @gucarslan @achillesoag @cerkezkizi09 @lumos @uurse 'ye çok teşekkür ederim.


  • @artiz Yeni hayatnızda ve yaşamınızda bol mutluluklar ve şans dilerim. Hayırlı olsun. 3K case çok iyi rakammış. O rakam için kurban kesecekler var siz geç farketmişsiniz ama her işte bi hayır vardır :))

  • ⭐⭐⭐

    @artiz vizeniz hayırlı olsun, amerikada bol şanslar

  • ⭐⭐

    @artiz Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐

    @artiz vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar


  • @artiz tebrikler 🙂


  • @artiz hayırlı uğurlu olsun tebrikler ! 🙂


  • @artiz Tebrik ederim. Her şey gönlünce olsun.


  • @burcuburcu vizeniz hayırlı olsun. Şans hep yanınızda olsun. Azminizle şansınızı yaratmışsınız aslında. Tebrikler. Ben de antikor testlerimi yaptıracağım. Devlet hastanesine yaptırmışsınız antikor testlerinizi sanırım. Hangi birime gidip başvurdunuz? Öncesinde bu testleri bir doktor yazıp yönlendirdi mi? Direk kendiniz laboratuar kısmına mı gittiniz? Devlet hastanesinde yaptırmak istiyorum ben de. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum