Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar,

    Çok uzun zaman önce yazmam gereken "ABD 'ye ilk giriş" tecrübemizi ne yazık ki ancak şimdi aktarabiliyorum.

    9 Ekim 2022 tarihinde saat 15:15 'te THY ile Istanbul(IST) - Washington DC(IAD) uçuşumuzu gerçekleştirdik.

    Fakat öncesinde tabii ki de polis memuru "Yurtdışı Çıkış Pulu" almamız gerektiğini söyledi. Neyse ki daha önce forumda tecrübelerini paylaşan değerli arkadaşlar sayesinde hazırlıklı gelmiştim ve " LPR statüsünde olup, Amerika'da oturumumuz olduğunu " söyledim. İlk defa giriş yapacağımız için almamız gerektiğini ısrarla belirtti. Ben de kararlı bir şekilde; " Memur Bey, bakın 5597 nolu Kanunun 3. maddesinde, bizim bu harçtan muaf olduğumuz açıkça belirtilmiş, dilerseniz amiriniz ile bu konuda görüşebilirim. " dedim. 2-3 dk bekledik, diğer memur ile konuştu; bu esnada ben "biraz fazla uzattığımı, polis memuru geri geldiğinde daha fazla vakit kaybetmeyelim ve pulları alıp geleyim diye kendisine söylemeyi " düşünüyordum ki gelir gelmez pasaportlarımıza işlemi yapıp bize geri verdi. Mutlu bir şekilde teşekkür ettim ve 10 saatlik uçuşumuzun ardından Dulles Havalimanına vardık. Uçuşumuz oldukça rahattı, çok detaya girmek istemiyorum.

    Ve o an... Pasaport ve sarı zarf kontrolü.

    Eşim ve ben de çok heyecanlıydık ve ya bir sorun çıkarsa düşüncesi ile beklemeye başladık. Sıra bize geldi ve 3. yaşındaki kızımı el bagajları ile birlikte yerden alıp kontrole geçtik.

    Yanlış hatırlamıyorsam CBP Officer 'ın ismi Sanchez 'di. Gayet cool ve güler yüzlü biriydi fakat halen çok gergindik. Pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı verdik ve kızım haricinde biz sessizce beklemeye devam ettik. Sanchez bu esnada şarkı mırıldanmaya başladı ve sonrasında biraz daha yükselerek şarkısına devam etti. Ve evet bu bizi çok rahatlatmıştı. Kamerayı göstererek buraya bakın dedi; sırayla eşim, ben ve kızım. Sonra biz, yanımızda nakit olduğunu ve beyan etmemiz için ne yapmamız gerektiğini sorduk; "Anlatacağım" dedi. Yerdeki kırmızı çizgiyi takip etmemizi ve yolun sonuna geldiğimizde orada beklememizi söyledi.

    Welcome to US diye bitirdi şarkısını tenor Sanchez.

    Biz güldük ve teşekkür ettik, hem de çok teşekkür ettik.

    Selam olsun sana Sanchez!

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhabalar, 6 nisan perşembe günü türkiye saati ile 13:15de olan İstanbul- San Francisco uçuşu ile Amerikaya ilk girişimizi yaptık. Öncelikle perşembe gününü seçme nedenim hem uygun biletin olması hemde cuma günü banka ve telefon hatları işini halledebilirdik haftasonuna yakalanmadan diyeydi. Thy ile direk uçuş tercih ettik aktarmalılarla arasında çok yüksek fiyat farkı yoktu çünkü. İstanbul havaalanına vardıktan sonra biletleme noktasına gidip sıraya girdik ilk başta Gözen Security bu esnada pasaportlarımızı alıp biletlemede sıra beklerken ufak bir kaç soru sordu.
    -valizinizi kendiniz mi hazırladınız
    -emanet eşya taşıyor musunuz başkası için
    -ne kadar kalacaksınız

    Göçmen olarak gittiğimizi yerleşeceğimizi söyledikten sonra sarı zarflarımızıda isteyip amirinin yanına gitti kendisi yeni işe girmiş bunla alakalı olabilir durum. Sonra valizleri teslim etmeden önce Gözen Security pasaportlarımızı okutup nereye uçtuğumuzu ve nerede kalacağımızı sordu ayarladığımız otelin ismini verdim ve valiz teslimine doğru devam ettik. 3 adet büyük boy, 1 adet orta boy valizimiz vardı hepsini 23kg aşmayacak şekilde doldurmuştuk sorun yaşamamak için ve sorunsuz bir şekilde biletlerimizi alıp pasaport kontrole doğru ilerledik. Ailelerimizle vedalaştıktan sonra pasaport kontrol sırasına girdik pasaportu alan memur harç pulunu sordu göçmen vizesi olduğu için ihtiyaç olmadığını söyledik tamam diyip kontrollerini sağlayıp geçmemize izin verdi. Bu esnada uçuşa daha 2 saate yakın bir süre vardı sabah kahvaltı etmeden çıktığımız için içerde sandviç tarzı ufak bir şeyler atıştırıp uçağımızın olduğu kapıya ilerledik. Kapıda pasaportlar ve biletler tekrar kontrol edildikten sonra Gözen Securitynin son güvenlik noktasına gelmiş olduk. Burada kabin çantalarınız kontrol ediliyor, tekrar bir üst aramasından vs geçiyorsunuz. Ardından uçağa binişimizi gerçekleştirdik. Biraz uyuyarak biraz yemek yiyerek film izleyerek vs 12 saatlik uçuşumuzu doldurduk. San Franciscoya indiğimizde yerel saat 16:00 civarındaydı uçaktan inip pasaport kontrol sırasına girdik burada yaklaşık 1.5 saat burada sıra bekledik ardından sıramız geldi ve görevliye pasaportlarla birlikte sarı zarflarımızı teslim ettik. Kameraya bakmamızı istedi fotoğraf teyidi için, ardından getirdiğimiz parayı sordu bu soru üstüne nakit mi yoksa bankadakilerde dahil mi diye sorduğumuzda sadece nakit olanı söylememizi istedi. Üstümüzde 3500$ civarı bir miktar vardı bunu söyledik, gıda veya alkol getirip getirmediğimizi sordu. Çay ve kahve olduğunu söyledik valizimizde. Tamam diyip arkaya odaya geçmemiz gerektiğini söyleyerek bize eşlik etti odaya giderken yolda vizelerinize damga basılacağını söyledi endişe etmemiz gereken bir şey olmadığını belirterek. Odaya geldiğimizde içerde 10-12 kadar kişi vardı bi 10dakika kadar burada beklememi gerekti ardında sıra bize geldiğinde görevli kişi greencardların gideceği adresi teyit etti. Bir ABD telefon numarası iletmemiz gerektiğini söyledi vs bu işlemide yaptıktan sonra vizelerimize damgayı basıp çıkış yolunu gösterdi. Ekstra bir gümrük formu doldurtulmadı bize.Bu esnada bavullarımız çoktan döner banttan indirilmişti. Önce valizlerimizi aldık ve gümrük kontrole uğramamıza gerek olmadan çıkış yoluna ilerledik. Bu esnada saat akşam 18:00 civarlarına varmıştı havaalanında kalabalıktan yaklaşık 2 saat zaman geçirdik bekleyerek. Bizim ilk giriş serüvenimizde böyle oldu. İlerleyen günlerde ilk aylardaki deneyimleride paylaşacağım

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş sorunsuz sıkıntısız güzel bir ilk giriş olmuş. ABD'deki tüm yaşantınızın böyle sorunsuz olması dileğiyle mutluluklar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş ve beklenen deneyimler gelmeye başlıtor 🙂 hayırlı uğurlu olsun bir ömür mutlu olun yeni yaşantınızda


  • @Emre-Kurtulmuş bundan sonraki süreçte hayatınızda başarılar sıkıntısız şekilde bu yolculuğu tamamlamanıza çok sevindim.

  • ⭐⭐⭐

    @kronos yeni hayatınızda mutluluklar dileriz 🙂 devamını ilk aylardaki deneyimler kısmında bekliyoruz:)


  • @kronos bundan sonraki süreçtede aynı şarkıları mırıldanarak eşlik edecek mutlu insanlarla karşılaşmanız dileğiyle 🙂

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun. Yeni hayatınızda tekrar başarılar.

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Pürüzsüz bir gidiş, harika!
    Yeni yaşamınızda sağlık ve mutluluklar.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Herkese merhabalar, 6 nisan perşembe günü türkiye saati ile 13:15de olan İstanbul- San Francisco uçuşu ile Amerikaya ilk girişimizi yaptık. Öncelikle perşembe gününü seçme nedenim hem uygun biletin olması hemde cuma günü banka ve telefon hatları işini halledebilirdik haftasonuna yakalanmadan diyeydi. Thy ile direk uçuş tercih ettik aktarmalılarla arasında çok yüksek fiyat farkı yoktu çünkü. İstanbul havaalanına vardıktan sonra biletleme noktasına gidip sıraya girdik ilk başta Gözen Security bu esnada pasaportlarımızı alıp biletlemede sıra beklerken ufak bir kaç soru sordu.
    -valizinizi kendiniz mi hazırladınız
    -emanet eşya taşıyor musunuz başkası için
    -ne kadar kalacaksınız

    Göçmen olarak gittiğimizi yerleşeceğimizi söyledikten sonra sarı zarflarımızıda isteyip amirinin yanına gitti kendisi yeni işe girmiş bunla alakalı olabilir durum. Sonra valizleri teslim etmeden önce Gözen Security pasaportlarımızı okutup nereye uçtuğumuzu ve nerede kalacağımızı sordu ayarladığımız otelin ismini verdim ve valiz teslimine doğru devam ettik. 3 adet büyük boy, 1 adet orta boy valizimiz vardı hepsini 23kg aşmayacak şekilde doldurmuştuk sorun yaşamamak için ve sorunsuz bir şekilde biletlerimizi alıp pasaport kontrole doğru ilerledik. Ailelerimizle vedalaştıktan sonra pasaport kontrol sırasına girdik pasaportu alan memur harç pulunu sordu göçmen vizesi olduğu için ihtiyaç olmadığını söyledik tamam diyip kontrollerini sağlayıp geçmemize izin verdi. Bu esnada uçuşa daha 2 saate yakın bir süre vardı sabah kahvaltı etmeden çıktığımız için içerde sandviç tarzı ufak bir şeyler atıştırıp uçağımızın olduğu kapıya ilerledik. Kapıda pasaportlar ve biletler tekrar kontrol edildikten sonra Gözen Securitynin son güvenlik noktasına gelmiş olduk. Burada kabin çantalarınız kontrol ediliyor, tekrar bir üst aramasından vs geçiyorsunuz. Ardından uçağa binişimizi gerçekleştirdik. Biraz uyuyarak biraz yemek yiyerek film izleyerek vs 12 saatlik uçuşumuzu doldurduk. San Franciscoya indiğimizde yerel saat 16:00 civarındaydı uçaktan inip pasaport kontrol sırasına girdik burada yaklaşık 1.5 saat burada sıra bekledik ardından sıramız geldi ve görevliye pasaportlarla birlikte sarı zarflarımızı teslim ettik. Kameraya bakmamızı istedi fotoğraf teyidi için, ardından getirdiğimiz parayı sordu bu soru üstüne nakit mi yoksa bankadakilerde dahil mi diye sorduğumuzda sadece nakit olanı söylememizi istedi. Üstümüzde 3500$ civarı bir miktar vardı bunu söyledik, gıda veya alkol getirip getirmediğimizi sordu. Çay ve kahve olduğunu söyledik valizimizde. Tamam diyip arkaya odaya geçmemiz gerektiğini söyleyerek bize eşlik etti odaya giderken yolda vizelerinize damga basılacağını söyledi endişe etmemiz gereken bir şey olmadığını belirterek. Odaya geldiğimizde içerde 10-12 kadar kişi vardı bi 10dakika kadar burada beklememi gerekti ardında sıra bize geldiğinde görevli kişi greencardların gideceği adresi teyit etti. Bir ABD telefon numarası iletmemiz gerektiğini söyledi vs bu işlemide yaptıktan sonra vizelerimize damgayı basıp çıkış yolunu gösterdi. Ekstra bir gümrük formu doldurtulmadı bize.Bu esnada bavullarımız çoktan döner banttan indirilmişti. Önce valizlerimizi aldık ve gümrük kontrole uğramamıza gerek olmadan çıkış yoluna ilerledik. Bu esnada saat akşam 18:00 civarlarına varmıştı havaalanında kalabalıktan yaklaşık 2 saat zaman geçirdik bekleyerek. Bizim ilk giriş serüvenimizde böyle oldu. İlerleyen günlerde ilk aylardaki deneyimleride paylaşacağım

    @Emre-Kurtulmuş sorunsuz sıkıntısız bı giriş olmuş harika. Ne diyelim darısı başımıza ☺️ Şans hep yanınızda olsun...🗽

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş tebrik ederim ABD’deki yasamanızda bol şans , bol mutluluk diliyorum. Mayıs yaklaştıkça heyecanımız artıyor dilerim isteyen herkes bu süreçlerden geçer 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @waterman sizleride burada göreceğiz umarım seneye 🙏


  • @Emre-Kurtulmuş çok sevindim sizin adınıza umarım bizde yaşarız o günleri

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Hoşgeldiniz, şans sizinle olsun, güzel günler olacak 🙂

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Mücadele şimdi başlıyor. İlk adımın sorunsuz olmasına çok sevindim umarım sonraki yaşantınız hep böyle devam eder. Amerika'da görüşmek üzere.

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş cay ve kahvelerinizi huzurla iceceginiz seneler diliyorum size ABD'de sevigili Emre bey, deneyimlerinizi devam eden surecte heyecanla bekliyor olacagiz. Daha nice heyecanli, mutlu surecli seruvenlere. 🍀

  • ⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy @lumos @achillesoag teşekkürler, sizleride en kısa sürede bekliyoruz. Güzel bir bbq partisi yaparız belki 😊

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş 2024 tayfayı beklemeden yapmayın her detayı düşünüldü 😅 @Emrah-Borazan

  • ⭐⭐⭐

    @waterman o zamana daha var ya biz önden test etmiş gibi oluruz 😄

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş sıkıntısız bir giriş yapmışsınız gözünüz aydın, yeni yaşamınızda mutluluklar diliyorum 🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum