Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 721.2k 333

• @srhnkskn çok teşekkürler hocam

• @corleone132, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Houston da 2. El araç için yardımcı olabilecek bir forumdaş var ise çok memnun olurum

Gozunuze carpan bir sey olursa yazarsiniz. Size uygun olup olmadigini bildigim kadariyla soylemeye calisirim...

• 1-2k dolarlık araba alınır mı? Araç alırken böyle ucuz arabalar nerelere dikkat edilmeli? Ubereats Doordash Grubhub veya Amazon Flex için alınacaktır

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@samuraisamet araba sağlammı değil mi bakmadan önce araba kağıdını sorgulattır kaçak mı çalıntı mı aranıyor mu yoksa pert mi diye kaldı ki bu zamanda 1-2k araba çok zor piyasa da @semavi sürekli dolaşıyor ondan yorum gelmeden adım atma bence

• Uber Doordash için araba önerebilir misiniz ?

Yakıt konusunda cimri olmalı.

• @Megatron toyota Prius

• ne kadar yakiyor ucuz araba bulmak mumkun 1-3k arasi ve sorun yaratir mi?

• @samuraisamet NE ALICAGINA BAGLI....2002 MODEL TOYOTA ECHO FALAN BULURSAN 3000 DOLARA SANA IYI DAVRANIR....AMA 2000 DURANGOYA AYNI PARAYI VERIRSEN COK UZULEBILIRSIN

• ⭐⭐

98 üstü Camry al accord al o paralara 1 2 bine alinacak en iyi arabalar mumkunse 4 silindir Manuel vites olsun. Goreceli guvenlik te olmali amerikada. Turkiye gibi polo clio golf önü arkası ufak arabalar almamak lazım. 1 2 bine cadıllak buik falan onları da almanak lazım luksune aldanıp

• Arabalardan anlayan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
    Honda accord 2008, 210K miles'da olan bir arabam var. Agustos eylul gibi Washington eyaletine tasinacagiz. Yaklasik 3000 miles yol gidecegiz. Bu uzun yolculuga cikmadan önce arabaya düzgün bir bakim yaptirip (battery degisimi, transmission fluids, brake pads etc.) yola çikarsak sorunla karsilasabilir miyiz?

• @sadıkkurtoglu batarya 5 yildan fazla dayanmaz, yasi ustunde yazar..5 yila yakinsa degistirilebilir. Alternatorun sarj ettigini olcum ile konrol edin, kayisini degistirebilirsin ucuzdur, yolda kaldigina degmez...
    sogutma sistemi kontrol edilir, kayislar, antifiriz ve termostat degisimi onerilir...yag bakimi yapilir...frenler de onemli...
    Washingtondan selamlar

• @semavi bey merhabalar, dm den bir soru sormuştum ama görmediniz sanırım; buradan sorayım 26 haziranda houstonda olacağım, araç için forumdan da takip ettiğim kadarıyla sizi tavsiye ediyorlar. Zoramotors sayfanızdan bakıyorum uzun zamandır, hep aynı araçları görüyorum, araç listeniz güncel mi diye sormuştum, ona göre bakayım araçlara?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@birisi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi bey merhabalar, dm den bir soru sormuştum ama görmediniz sanırım; buradan sorayım 26 haziranda houstonda olacağım, araç için forumdan da takip ettiğim kadarıyla sizi tavsiye ediyorlar. Zoramotors sayfanızdan bakıyorum uzun zamandır, hep aynı araçları görüyorum, araç listeniz güncel mi diye sormuştum, ona göre bakayım araçlara?

atlamisim mesajinizi. Donus yapiyorum size

• Selamlar, GC2024 talihlisi olarak eğer vizeyi alırsam diye ilk 30 günümün planını çıkartmak istiyorum. Mutlaka her konuya hakim olamayacağım mutlaka beklenmeyen masraflar, işlemler vs. ortaya çıkacaktır. Bilinmezliği ne kadar azaltırsam o kadar hazırlıklı olacağıma inanıyorum. Hosuton TX'a yerleşmeyi düşünüyorum, forumdan okuduğum ve izlediğim kadarıyla araba olmadan hayat çok zor ve uber kullanmak pahalı gözüküyor. En kısa sürede araç sahibi olmanın, uber vs. kullanmaya göre çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak edmunds vb. sitelerde aylık ödeme miktarları gözükmekte zannediyorum araç kredisi oluyor bunlar. SSN geldikten sonra kredi ile araç sahibi olabiliyor muyuz? Yoksa nakit olarak ödemek mi gerekiyor. Kısaca banka hesabı açıldıktan sonra araba kredisi ile araç alabilir miyiz?

• @rarewonder, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Selamlar, GC2024 talihlisi olarak eğer vizeyi alırsam diye ilk 30 günümün planını çıkartmak istiyorum. Mutlaka her konuya hakim olamayacağım mutlaka beklenmeyen masraflar, işlemler vs. ortaya çıkacaktır. Bilinmezliği ne kadar azaltırsam o kadar hazırlıklı olacağıma inanıyorum. Hosuton TX'a yerleşmeyi düşünüyorum, forumdan okuduğum ve izlediğim kadarıyla araba olmadan hayat çok zor ve uber kullanmak pahalı gözüküyor. En kısa sürede araç sahibi olmanın, uber vs. kullanmaya göre çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak edmunds vb. sitelerde aylık ödeme miktarları gözükmekte zannediyorum araç kredisi oluyor bunlar. SSN geldikten sonra kredi ile araç sahibi olabiliyor muyuz? Yoksa nakit olarak ödemek mi gerekiyor. Kısaca banka hesabı açıldıktan sonra araba kredisi ile araç alabilir miyiz?

tebrikler, hayirlisi olsun. Houston da arabasiz olmaz. ubere ya da taxiye bagimli yasamak cok lux bir durum, pahali olur. elbette araba almalisiniz ancak abd de yeni oldugunuz icin credit history olmayacak ve score sifir olacak. gelir gelmez size loan verecek bir finance kurumu yada banka bulacaginizi dusunmuyorum. ssn olmasi bu durumu degistirmez. bu durumda abd maceraniza pesin olarak ucuz bir araba almakla baslayacaksiniz.

• @hasbelkader Teşekkür ederim. Biraz kumar oynamak zorunda kalacağım anlaşılan. Bütçeyi ona göre ayarlamak gerekecek.

• Merhaba arkadaslar. 2022 Kasim ayinda girisimizi yaptiktan sonra 2. el bir araba almistik. Bununla ilgili yasadiklarimi burada paylasayim, belki birilerine faydasi olur.

Girisimizden sonraki 3 hafta boyunca araba kiralamistik. 3 kisilik bir aile oldugumuz ve de epeyce bavulumuz oldugu icin kiralarken buyuk araclar tecrih etmistim. Araba alma ihtimalinden dolayi da kiralamalarimin suresi hep 1 haftalik idi. Bu sayede farkli araclari da deneyimlemis oldum. Tabi sure bir aya yakin olunca biraz tuzlu oldu.

Tabi yeni gelmisiz hem geziyoruz hem de ben araba bakiyorum. (Burada sunuda belirteyim benim baktigim zamanlar pandemi sonrasi arac fiyatlarinin hala yuksek oldugu zamanlardi simdiler de fiyatlari takip etmedim ama dusus egiliminde oldugunu duydum.) Benden 2 sene once gelip FL'ya yerlesen arkadasim da sagolsun bana yardimci oluyordu. Ama bir turlu istedigim F/P dengesinde bir arac bulamiyordum. Artik arac kiralamaya daha fazla gereksiz para vermemek icin en sonunda internetten Infinity bayisinde gordugumuz Nissan marka bir araca gidip bakmaya karar verdik. Bayagi buyuk ve guzel bir bayii idi. Arkadasimin da bana co-signer olmasi ile yarisi pesin yarisi taksitle baktigimiz arabayi aldik. Gunlerden Cumaydi ve nihayet hafta sonuna kendi arabamiz ile girecektik. Artik ayagimizi yerden kesen bir arabamiz vardi ve en onemlisi de bu kredi kullanimi benim kredi skorum olusurken cok isime yarayacakti.

Cumartesi kisa mesafelerde arabamizi kullandiktan sonra Pazar gunu yine cok uzak olmayan bir turistik mekana ailece gezmeye gittik. Donuste yolda isikta dururken isigin yesile donmesi ile hafifce gaza bastim. Ve gaza basmam ile arabanin eksozundan cikan beyaz bir duman kapladi ki ortaligi anlatamam. Film setlerinde ki sis yapan makineler bu kadar efektif calisamaz. Tabi Aralik ayindayiz hafif soguk felan ama oyle normal bir duman olmadigi icin bir sorun oldugunu hemen anladim. Yol boyu gozum dikiz aynasinda eve kadar gittim. Ama ayni durum bir daha tekrarlanmadi. Ertesi gun erkenden kalkip sabah arabayi calistirdim. Bir yandan da esime telefonla arabayi videoya almasini soyledim. Bir gun onceki kadar olmasada yine anormal yogunlukta bir duman yapti. Hemen arabayi aldigim bayiye gittim. Durumu anlatip cektigimiz videoyu gosterdim. Bana satisi yapan beyefendi servis kismindan bir teknik elemanini cagirdi durumu anlatti ve arabayi gosterdi. Tekniker cok kisaca dinleyip hizlica bir goz gezdirdikten sonra simdi tam hatirlamiyorum ama kisaca cok kotu manasinda bir sey soyledi.

Olayin bundan sonrasi daha da uzun ama cok da uzatmamak adina hizli gececegim. Benimle ilgilenen satici anlayisli biri olmasina karsin bayi/manager once bizi basindan savmaya calisti. Tamda filmlerde ki sevimsiz kotu karakteri bulup manager yapmislar adamlar sansimiza. Garantisi yeni bitmis, gidin Nissan ile konusun iyi niyet gosterip yardimci olabilirler felan vb. gibi cok mantiksiz oneriler ile geldiler. Arkadasiminda bana katilmasi ile, cok uzun saatler suren tartismalar sonucunda ki twitter, yerel basin dahil her yerde bu yaptiklarini anlatacagimizi da ekledi arkadasim bu da etkili oldu diye hissettim, en sonunda adamlar araci almayi ve bize baska bir arac vermeyi kabul ettiler.

Sonra ellerinde ki araclardan 2 arac uzerinde dusunmeye basladik ve birinde karar kildik ki bu aracin fiyati planladigimdan cok daha fazlaydi. Arac gayet dolu ve temizdi. Ama burada da bir sorun vardi. Manager bu aracin yaninda bir suru gereksiz seylerde satmayi planlamisti ama ben ilk aracta bunlari almayacagimi kesin sekilde belirtip pazarligimi ona gore yapmistim. Manager nasil hirs yaptiysa bu araci bu eklemeler olmadan vermek istemedi. Artik biz de bir an once araci almak ve oradan cikmak istiyorduk. Ortamda ki gerginlik saatler suren tartismalardan zaten yukselmisti. Tam bu sirada iki metre boyunda, gri sacli, mavi gozlu, yasli ama filinta bir amca jilet gibi takim elbisesiyle yanimiza geldi. Gelmesi ile elemanlarin hareketlerinden otoritenin amcamizda oldugunu anladik. Ilk once ciddi ama kibar sekilde bize neler oldugunu sordu. Olanlari hizli bir sekilde kisaca anlattik. Sonra amcamiz bizden musade istedi, elemanlarini yanina alip gitti. Biraz bekledikten sonra elemanlari ile geri dondu, emin olmak icin bizim isteklerimizi tekrar sorup dinledikten sonra anlastik deyip elini uzatti. Biz el sikisirken Managerimizin surati belli etmemeye calissada bayagi dustu, sonrada biz islemleri bitirene kadar bir daha ortalarda gorunmedi.

Sabah erkenden girdigim bayiden, arkadasimin buyuk yardimlari ile cok uzun suren bir mucadele sonrasinda yeni arabamiz ile ayrilirken hava coktan kararmisti bile. Arabamizi keyifle kullaniyoruz diye bitirirken okuyan herkese de daha sansli, daha zahmetsiz, daha keyifli tecrubeler dilerim.

• Herkese selamlar Eylül ekim gibi turistik olarak daha sonra begenirsek orada kalma gibi planımız var araba ilgili aklımda bir çok soru var avantajimiz olarak eşimin kardeşi orada 1 yıldır ama hem genç hem araba merakı olmadığı için birde buraya danışayım dedim.

1- sıfır araba mı mantıklı 2. El araba mı öncelikli sorum bu ikinci ellerde miller ya çok yüksek ve arabalar pahalı gibi geliyor.

2- Bana turist vizem varken taksitli araç verirler mi.

3- sigorta neye göre çok çıkıyor kimi aylık 300 dolar öderken kimi 150-200 dolar ödüyor.(yaşım 30 yaş bir kriter mı bilmiyorum)

4- gözlemlediğim bazı arabalar Türkiye deki gibi ikinci elleri sıfırdan daha fazla neden ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• @yuzi35

1- Sifir araba mantikli mi degil mi bu size kalmis birsey. 2. el araba nasil mili cok yuksek ve pahali? Hangi ulkeden geliyorsunuz merak ettim.
    2- SSN yoksa isiniz yoksa gecmisiniz yoksa kredi puaniniz yoksa sakiz bile vermezler.
    3- Sigorta sizin burada yasal olup olmadiginiza hangi eyalette oldugunuza ne tur araba kullandiginiza amerikada kac yillik ehliyet sahibi oldugunuza bakiyor normalde 5 senedir amerikada o eyalette sifir kaza ve eyelet ehliyeti ile araba surmus birine 50 cikarken turist olan size 500 cikabilir.
    4- Hangi 2. elleri sifirdan pahali merak ettim simdi link atin gorelim.

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k