Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasbelkader Teşekkür ederim. Biraz kumar oynamak zorunda kalacağım anlaşılan. Bütçeyi ona göre ayarlamak gerekecek.


  • Merhaba arkadaslar. 2022 Kasim ayinda girisimizi yaptiktan sonra 2. el bir araba almistik. Bununla ilgili yasadiklarimi burada paylasayim, belki birilerine faydasi olur.

    Girisimizden sonraki 3 hafta boyunca araba kiralamistik. 3 kisilik bir aile oldugumuz ve de epeyce bavulumuz oldugu icin kiralarken buyuk araclar tecrih etmistim. Araba alma ihtimalinden dolayi da kiralamalarimin suresi hep 1 haftalik idi. Bu sayede farkli araclari da deneyimlemis oldum. Tabi sure bir aya yakin olunca biraz tuzlu oldu.

    Tabi yeni gelmisiz hem geziyoruz hem de ben araba bakiyorum. (Burada sunuda belirteyim benim baktigim zamanlar pandemi sonrasi arac fiyatlarinin hala yuksek oldugu zamanlardi simdiler de fiyatlari takip etmedim ama dusus egiliminde oldugunu duydum.) Benden 2 sene once gelip FL'ya yerlesen arkadasim da sagolsun bana yardimci oluyordu. Ama bir turlu istedigim F/P dengesinde bir arac bulamiyordum. Artik arac kiralamaya daha fazla gereksiz para vermemek icin en sonunda internetten Infinity bayisinde gordugumuz Nissan marka bir araca gidip bakmaya karar verdik. Bayagi buyuk ve guzel bir bayii idi. Arkadasimin da bana co-signer olmasi ile yarisi pesin yarisi taksitle baktigimiz arabayi aldik. Gunlerden Cumaydi ve nihayet hafta sonuna kendi arabamiz ile girecektik. Artik ayagimizi yerden kesen bir arabamiz vardi ve en onemlisi de bu kredi kullanimi benim kredi skorum olusurken cok isime yarayacakti.

    Cumartesi kisa mesafelerde arabamizi kullandiktan sonra Pazar gunu yine cok uzak olmayan bir turistik mekana ailece gezmeye gittik. Donuste yolda isikta dururken isigin yesile donmesi ile hafifce gaza bastim. Ve gaza basmam ile arabanin eksozundan cikan beyaz bir duman kapladi ki ortaligi anlatamam. Film setlerinde ki sis yapan makineler bu kadar efektif calisamaz. Tabi Aralik ayindayiz hafif soguk felan ama oyle normal bir duman olmadigi icin bir sorun oldugunu hemen anladim. Yol boyu gozum dikiz aynasinda eve kadar gittim. Ama ayni durum bir daha tekrarlanmadi. Ertesi gun erkenden kalkip sabah arabayi calistirdim. Bir yandan da esime telefonla arabayi videoya almasini soyledim. Bir gun onceki kadar olmasada yine anormal yogunlukta bir duman yapti. Hemen arabayi aldigim bayiye gittim. Durumu anlatip cektigimiz videoyu gosterdim. Bana satisi yapan beyefendi servis kismindan bir teknik elemanini cagirdi durumu anlatti ve arabayi gosterdi. Tekniker cok kisaca dinleyip hizlica bir goz gezdirdikten sonra simdi tam hatirlamiyorum ama kisaca cok kotu manasinda bir sey soyledi.

    Olayin bundan sonrasi daha da uzun ama cok da uzatmamak adina hizli gececegim. Benimle ilgilenen satici anlayisli biri olmasina karsin bayi/manager once bizi basindan savmaya calisti. Tamda filmlerde ki sevimsiz kotu karakteri bulup manager yapmislar adamlar sansimiza. Garantisi yeni bitmis, gidin Nissan ile konusun iyi niyet gosterip yardimci olabilirler felan vb. gibi cok mantiksiz oneriler ile geldiler. Arkadasiminda bana katilmasi ile, cok uzun saatler suren tartismalar sonucunda ki twitter, yerel basin dahil her yerde bu yaptiklarini anlatacagimizi da ekledi arkadasim bu da etkili oldu diye hissettim, en sonunda adamlar araci almayi ve bize baska bir arac vermeyi kabul ettiler.

    Sonra ellerinde ki araclardan 2 arac uzerinde dusunmeye basladik ve birinde karar kildik ki bu aracin fiyati planladigimdan cok daha fazlaydi. Arac gayet dolu ve temizdi. Ama burada da bir sorun vardi. Manager bu aracin yaninda bir suru gereksiz seylerde satmayi planlamisti ama ben ilk aracta bunlari almayacagimi kesin sekilde belirtip pazarligimi ona gore yapmistim. Manager nasil hirs yaptiysa bu araci bu eklemeler olmadan vermek istemedi. Artik biz de bir an once araci almak ve oradan cikmak istiyorduk. Ortamda ki gerginlik saatler suren tartismalardan zaten yukselmisti. Tam bu sirada iki metre boyunda, gri sacli, mavi gozlu, yasli ama filinta bir amca jilet gibi takim elbisesiyle yanimiza geldi. Gelmesi ile elemanlarin hareketlerinden otoritenin amcamizda oldugunu anladik. Ilk once ciddi ama kibar sekilde bize neler oldugunu sordu. Olanlari hizli bir sekilde kisaca anlattik. Sonra amcamiz bizden musade istedi, elemanlarini yanina alip gitti. Biraz bekledikten sonra elemanlari ile geri dondu, emin olmak icin bizim isteklerimizi tekrar sorup dinledikten sonra anlastik deyip elini uzatti. Biz el sikisirken Managerimizin surati belli etmemeye calissada bayagi dustu, sonrada biz islemleri bitirene kadar bir daha ortalarda gorunmedi.

    Sabah erkenden girdigim bayiden, arkadasimin buyuk yardimlari ile cok uzun suren bir mucadele sonrasinda yeni arabamiz ile ayrilirken hava coktan kararmisti bile. Arabamizi keyifle kullaniyoruz diye bitirirken okuyan herkese de daha sansli, daha zahmetsiz, daha keyifli tecrubeler dilerim.


  • Herkese selamlar Eylül ekim gibi turistik olarak daha sonra begenirsek orada kalma gibi planımız var araba ilgili aklımda bir çok soru var avantajimiz olarak eşimin kardeşi orada 1 yıldır ama hem genç hem araba merakı olmadığı için birde buraya danışayım dedim.

    1- sıfır araba mı mantıklı 2. El araba mı öncelikli sorum bu ikinci ellerde miller ya çok yüksek ve arabalar pahalı gibi geliyor.

    2- Bana turist vizem varken taksitli araç verirler mi.

    3- sigorta neye göre çok çıkıyor kimi aylık 300 dolar öderken kimi 150-200 dolar ödüyor.(yaşım 30 yaş bir kriter mı bilmiyorum)

    4- gözlemlediğim bazı arabalar Türkiye deki gibi ikinci elleri sıfırdan daha fazla neden ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


  • @yuzi35

    1- Sifir araba mantikli mi degil mi bu size kalmis birsey. 2. el araba nasil mili cok yuksek ve pahali? Hangi ulkeden geliyorsunuz merak ettim.
    2- SSN yoksa isiniz yoksa gecmisiniz yoksa kredi puaniniz yoksa sakiz bile vermezler.
    3- Sigorta sizin burada yasal olup olmadiginiza hangi eyalette oldugunuza ne tur araba kullandiginiza amerikada kac yillik ehliyet sahibi oldugunuza bakiyor normalde 5 senedir amerikada o eyalette sifir kaza ve eyelet ehliyeti ile araba surmus birine 50 cikarken turist olan size 500 cikabilir.
    4- Hangi 2. elleri sifirdan pahali merak ettim simdi link atin gorelim.


  • İkinci el araba alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir konu olan "Car Title" (araç ruhsatı) hakkında size bilgi vermek isterim.

    Car Title, bir aracın yasal sahibini gösteren bir belgedir. İkinci el araba alırken, genellikle açıklamalarda bu belirtilir ve size aracın geçmişi hakkında önemli bilgiler sağlar. Karşınıza üç farklı şekilde çıkabilir. Bu başlık türleri, aracın geçmişi hakkında alıcıya bilgi verir ve aracın değeri, sigortalanabilirliği ve satış potansiyeli üzerinde etkili olabilir.

    *Clean Title (Temiz Başlık): Bir araç, herhangi bir ciddi hasar veya sorun olmaksızın normal koşullarda olduğunda, başlık "clean" (temiz) statüsünde olur. Temiz başlık, aracın herhangi bir hurda veya onarım geçmişi olmadığını ve sahibinin üzerinde herhangi bir rehin veya kredi olmadığını gösterir. Temiz başlığa sahip bir araç genellikle daha değerli ve daha arzu edilen bir seçenek olarak kabul edilir, çünkü geçmişteki ciddi hasar veya sorunlara işaret etmez.

    *Salvage Title (Hurda Başlığı): Bir araç, ciddi bir kaza, sel, hırsızlık veya diğer benzeri durumlar nedeniyle önemli bir hasar gördüğünde veya sigorta şirketi tarafından tam bir kayıp olarak kabul edildiğinde, başlık "salvage" (hurda) statüsü alır. Bu tür bir başlık, aracın ciddi bir hasar geçirdiğini ve normal koşullarda kullanılmadan önce kapsamlı bir onarım gerektirebileceğini gösterir. Hurda başlığına sahip bir aracın tekrar trafiğe çıkmadan önce genellikle hasarın tamir edildiğini ve güvenli olduğunu kanıtlamak için yerel düzenlemelere göre bir denetimden geçmesi gerekmektedir.

    *Rebuilt Title (Onarılmış Başlık): Bir araç, hurda başlığına sahip olduğunda, kapsamlı bir onarım sürecinden geçirilerek veya hasarlı parçaların değiştirilerek yeniden inşa edilir. Onarılan araçlar genellikle denetimlerden geçerek ve eyaletin belirlediği kriterlere uygunluğu doğrulandıktan sonra "rebuilt" (onarılmış) başlığı alır. Bu, aracın hasarlı durumdan geri kazanıldığını ve tekrar kullanılmak üzere onarıldığını gösterir. Ancak, onarılmış başlığına sahip bir aracın geçmişte ciddi bir hasar yaşadığını ve hasarın tam olarak onarılmış olup olmadığını dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

    Clean Title'a sahip araçlar genellikle daha tercih edilen bir seçenektir, ancak her aracın durumunu, geçmişini ve bakım geçmişini dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Ayrıca belirtmem gerekir ki, bir arkadaşım rebuilt title (onarılmış başlık) olan bir Toyota Prius satın aldı. Sadece ön tampon kısmında bir hasarı vardı. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Eğer ekonomik bir tercih yapmak istiyorsanız ve rebuilt title araçta ısrarcı iseniz, daha şüpheci olmanızı ve aracı daha dikkatli bir şekilde kontrol etmenizi öneririm.


  • Merhaba,
    Eğer bir aksilik olmaz ise önümüzdeki ay Atlantandan giriş yapıp Georgiya ya da North Carolina'ya yerleşmeyi düşünüyoruz. İlk zamanlar kendi getirdiğimiz para ile araç almak durumunda olduğumuz için ikinci el bir araç almak istiyorum. Aldığımız ikinci el araçta çok kötü durumda olmaması için yarısını peşin yarsını taksitle alma şansım olursa çok daha iyi olur. FB market place üzerinden araçlara baktığımda bazı dealer'ların açıklamalarında iyi kötü hatta hiç kredi skoru olmasa bile kredi ile araç verdikleri yazıyor. Bu bana pek güven vermiyor fakat yinede merak ediyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Yeni gelen biri hiç kredi skoru olmadan kredi ile araç alabilir mi?


  • @bozyuruk Forumdaki yazılanlar ve youtube daki videolardan öğrendiğim kadarıyla kredi skoru 0 olsa dahi kredi ile araç alınabiliyor fakat faiz oranı normalden çok daha yüksek oluyor. Kredi skoru oluştukça da krediyi tekrardan yapılandırıp daha normal bir faiz düzeyine çekilebiliyormuş. Hatta kredi skorunu hızlı bir şekilde yükseltebilmek için aracı kredi ile almanın daha mantıklı olduğunu okumuştum.


  • Direkt peşin ödemelerde carmax indirim yapar mı acaba 😂


  • @sibrikoz bende bunu merak ediyorum böyle indirim oluyor mu acaba nakite. Ve Hala kararsızım sıfır araba almak mı daha mantıklı ikinci el mi taksitli araba almak mı nakit almak mi kafamda çok soru var bu konu hakkında. 🙂


  • @yuzi35 Bildigim kadariyla, Carmax/Carvana gibi yerlerde cash odemenin aracin fiyatina malesef hicbir etkisi olmuyor.

    Sifir veya ikinci el arac almak tamamen kisisel bir tercih.

    Sifir arac almayi ben genelde tercih ediyorum cunku ilk 3-5 yil, normal bakimlari haricinde, aracin baska sorunlariyla ugrasmak istemiyorum.

    Ikinci el arac aldiginiz zaman, her zaman temiz arac denk gelmeyebiliyor. Fark edemediginiz sorunlari, aldiktan kisa bir sure sonra ortaya cikabiliyor.

    Her zaman soylerim, araba isi aslinda sans isidir!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Buraya geldiğim zaman da hemen sıfır araç aldım. Çok şükür memnunum da. Beni en az 4-5 yıl düzenli bakım ile idare eder. Ama şimdi ikinci araba alacağız önümüzdeki aylarda. Bunu da bazı yerlerde certificated araçlardan bakıyorum. Genel olarak 3 ay-4000 mil oluyor ama bazı lüks segment araçlarda daha çok oluyor. Volvo Mercedes gibi araçlarda. Auto Nation bu konuda çok iyi bence. Hem de SSN olmadan ufak bir downpayment ile kredi de veriyorlar. Geçen gün bir arkadaşım geldi Mersin'den Pazartesi günü uçaktan indi turist vizesi ile Perşembe günü Mercedes SUV aldı. 5000 dolar downpayment ile taksit teklif etmişler ama onlar peşin almayı istediler. Her yerde de şubeleri var. Gelecek kişilere tavsiye ederim. 3 ay veya 4000 mil aracı tanımanız için yeterli bir süre. Bu arada aracı beğenmezseniz 5 gün içinde de 250 mili geçmezseniz paranız tamamen geri iade ediliyor. Ben şimdi araç bakıyorum oradan. Alırsam tüm detaylarını sizlere anlatırım.


  • Merhaba,
    Amerikaya ilk geldiğimizde malum ev tutmak çok kolay değil kredi skoru olmadığı için. Peki otelde ya da airbnb de kalırken araba satın alabiliyor muyuz? Plaka, vergi vs için adres olarak otel ya da airbnb adresini gösterebeilir miyiz? (Georgia ve ya north carolina eyeletlerinde) Özellikle tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.


  • merhaba araba almak için kredi skorumuzun ne kadar olması gerekiyor bilgisi olanlar var mı


  • @MySea değerli bilgiler için teşekkür ederim aslında bende sıfır istiyorum çünkü bazı ikinci eller saçma şekilde sıfıra yakın gibi bir şey birde sıfır alınınca söylenen bir söylem var marşa bastığınız an değeri düşüyor deniliyor ve maalesef sıfırda Turist vizesi ile gelince taksit imkanı zor gibi ha downpayment belki bir tık fazla verince belki taksit imkanı sağlarlar bilemiyorum daha gitmediğim için tabi buda faizi yükseltiyordur ama duyduğuma göre kredi skoru oluşunca faizi indirebiliyorsun kalan taksitlerin.

    @denizci10 her eve 2 araç şart gibi bir şey oluyor bir süre sonra sanırım yüz ölçümleri büyük olduğu için evde kalan eşimiz hele bir de çocuklu ise bir yere çıkmak istediğinde sıkıntı oluyor ilerde bizde bu şekilde düşünüyoruz. Auto Nation SSN istemeden taksit yapması iyimiş bir bakayım orayada.


  • @MySea @yuzi35 Merhaba, ben dun 0km arac sordum ve cash odeyecegimi soyledim ancak dealerlar Finance yaptigimizda daha cok para kazaniyorlarmis o yuzden cash konusurken indirim tercih etmiyorlarmis veya daha az yapiyorlarmis.

    Muhtemelen kendi finans sistemlerini kullaniyorlar ve faizi ile birlikte kazanclari daha yuksek oluyor.

  • ⭐⭐⭐

    @sibrikoz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Direkt peşin ödemelerde carmax indirim yapar mı acaba 😂

    Adamlar finansmandan parayi kazandiklari icin, pesin fiyatina satmak onlara gore “zararina satmak” gibi olacaktir. O yuzden birakin liste fiyatindan indirim yapmayi, liste fiyatina nakit satmaya bile pek istekli olmayabilirler.


  • @keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @sibrikoz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Direkt peşin ödemelerde carmax indirim yapar mı acaba 😂

    Adamlar finansmandan parayi kazandiklari icin, pesin fiyatina satmak onlara gore “zararina satmak” gibi olacaktir. O yuzden birakin liste fiyatindan indirim yapmayi, liste fiyatina nakit satmaya bile pek istekli olmayabilirler.

    Peşin ödemede indirim yapmıyorlar fakat kredi ile alımda indirim yapılıyorsa o zaman kredili alıp bir iki ay sonra borcun tamamını kapatmak da uygun seçenek olur mu acaba?


  • merhabalar, 2.el araç için 5k yeterli bir miktar mıdır ?

  • ⭐⭐⭐

    @kartalveat kredi sartlarina bakmak lazim erken kapatma cezasi icin. Detayini tam hatirlayamadim ve emin degilim ama belli sartlardaki krediler erken odeme konusunda eyalet veya federal anlamda koruma altinda olabilir.


  • @myna Ben henüz gitmedim ama piyasa hakkında fikrim olsun diye sürekli fb market place, cargurus, craiglist gibi sitelerden ilanlara bakıyorum. Buralardan sürekli ilan araştırarark aşağı yukarı piyasada hangi marka araç kaç mil kaç yaşında fiyatları ne aralıkta kabaca fikir sahibi olabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum