Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon Arastirdik elbette ama bizim süreç biraz farklı isledi. Mülakati hiç beklemiyorken mülakat geldi, atar topar buraya gelmek zorunda kaldık gibi gibi bir ton sebep ama en en onemli etken maddi durum. Yine diyorum olabildiğince çok parayla gelme mevzusu herkesin imkanı kadar 🙂 Ingilizcenin onemi elbette çok büyük fakat tek tuk kelime kurarak, basit konuşmalar yaparak idare ettiginiz İngilizce size burada yardimci olmuyor çünkü burası Meksikalı nüfusunun oldukça fazla oldugu bir yer. Alternatif oldukça fazla yani. Dolayisiyla siz hep ikinci plandasınız.

    Internetten istediğiniz kadar is arastirin. Yine diyorum çok belirgin bir mesleğe sahip degilseniz (Makina müh. Enerji vb. Muh.) çok ta bir şey farketmiyor. Ben 13 yıllık gecmise sahibim tasarım, medya vb. alanlarda. Başvurduğum tum sirketlerin ilk sorusu burada deneyiminiz var mi ? E yok ama 13 yillik portfolyo var. Kesinlikle kabul etmiyorlar. Kucukten baslayip daha basit yerlerde calisip, sonra sertifikasyonlar alarak o sirketlerde ise baslayabilirsiniz.

    Doordash, Uber Eats vb. alternatifler var yeni gelenler icin ama Texas'ta 1 aylık adres proof göstermeniz şart. Bunun istisnası yok. E SSN 45 Gunde geldi derken otelden cikip ta ev tutamadık 🙂 Dolayisiyla bu da bir engel oldu bize. Acikcasi illegal yoldan da bu isleri yapmaya hic düşünmedim çünkü sürecimizi etkilemesinden korktum

  • ⭐⭐⭐

    @melikeugur merhaba yeni hayatınız da hep mutlu olun umarım. Verdiğiniz detaylar ve bilgiler demorilize etmekten çok faydalı ve bilinçlendirici bilgiler ikisi arasında bir fark var bunları söyleyen kişiler bu farkı ayıramıyordur belki de siz onları umursamayın. Maddiyat dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir ve maalesef ülkemizdeki dolar kurundan dolayı her geçen gün daha da az dolarımız oluyor o yüzden bundan laf söyleyenlere de aldırış etmeyin burda daha önce o paranın 1/3 ü ile giriş yapıp hayat kuranlar var. Tekrardan bir ömür mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @melikeugur

    Detaylar için teşekkürler.
    Kardeşim sonrada yan komşumuz oldunuz, güzel günleri beraber göreceğiz umarım yakında 😉

    Sevgiler ✌🇺🇸

  • ⭐⭐

    @melikeugur tebrikler ,yeni hayatınızda başarılar. Çok detaylı anlatmışsınız. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Siz kim ne söylerse söylesin aldırmayın. Şehir değiştirince bile alışması aylar sürüyorken ülke değiştirirken alışması uzun sürmesi ve zorlanılması gayet doğal.
    1 senelik yetecek parayla gelsen ne fayda 1 sene sonunda iş bulamayıp, hazırı yedikten sonra.
    Kolay gelsin.


  • @melikeugur yeni hayat yeni maceralar umarım yolunuz açık olur şans sizden yana olur, bizde en umutsuz anımızda sizin bir sözünüzle çıktık teksasa geldik iyiki de gelmişiz aynı siteden ev tutmuşuz gerçekten bazı dostluklar akrabadan kan bagından daha iyi geliyor, TEXAS bizler gibi sıfırdan başlayanlara kolaylık sagla olur mu 🥹başlangıç için güzel bir eyalet en azından, seneye umarım daha güzel anılar biriktirirsiniz…


  • @melikeugur green cardı aldığınızda 6 aylık bir süreniz var zaten giriş yapabileceğiniz zaman aralığı.
    Ülke değiştirirken planlama yapmak çok önemli


  • @Erkan-Gürsoy @çakıl Durun daha yeni başlıyoruz, her şey mükemmel olacak 😉 @selamibasaran @tolgasatir Yorumlariniz icin çok teşekkür ederim, yolunuz buraya düşerse bana ulaşabilirsiniz.

    @charon Ilk olarak degerli ve bilgilendirici yorumlarınız icin teşekkür ederim. Umarım size de GC şansı verilir ve aynen dediğiniz gibi planlayarak gelirsiniz. Ikinci olarak; sanırım yukarıda yazdigimi tam okumadan yorum yapmissiniz ben zorunda kaldık diye özellikle belirttim cunku.


  • @melikeugur olur böyle şeyler, zorlukları atlatmışsınız.
    bize green card çıkmaz. Genelde umursamayanlara falan çıkıyor garip bir şekilde. İşi hazır olanlara değil.


  • @melikeugur öncelikle değerli anlatımız için teşekkür ederiz. Bizlere gerçekleri anlatarak davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini açıkca anlattınız çünkü bazı insanlara dışarıdan kolay geliyor yaşamayan bilemez kolay değil gerçekten hiç kolay değil sabrınızı takdir ettim rabbim inş. hem sizin hemde oraya giden bütün arkadaşlarımızın yardımcısı olsun bizde aile olarak 28 nisanda kısmetse new jersey'e ilk girişimizi yapıcaz 17 sene önce green card ile oraya giden arkadaşımızın yanına gideceğiz meslek olarak mekanik ustasıyım araba tamircisi türkiyede kendi iş yerim var iş yerini aynı mesleğe sahip babama bırakarak gelicez. Türkiye'den gemileri yakarak gelmek istemedik evimizi kapatıp iş yerimizide babaya bırakarak gelicez inşallah bizler içinde hayırlısı olur sizin ve sizin gibi değerli arkadaşlarımızın anlattığı yorumlar sayesinde bizleri neler beklediğini çok iyi anlıyoruz başlangıçta herkezin bütçesi aynı olamaz tabiki ama yanımızda getireceğimiz paranın önemi artıyor tekrar teşekkür ederim anlatımınız için.

  • ⭐⭐

    @melikeugur Emek ve çabalarınızın karşılığını alacağınıza eminim sabırla sağlam adımlarla ilerlemeye devam. Yakında görüşmek üzere , selamlar.

  • ⭐⭐⭐

    @melikeugur bizde bir yolunu bulup gelebilirsek bizde ilk houstondan başlayacağız bu maceraya 🙂 Houston' a gelebilirsek sizler gibi dostlarla mutlaka iletişimde olmak isteriz, @denizci10 @Erkan-Gürsoy gibi belki de şuan aklıma gelmeyen bir çok dost ile görüşmeyi çok istiyorum 🙂 @denizci10 çok bir şansı yok mecbur görüşücez de 😃 sizleri de görmek isterim mutlaka 🙂


  • @melikeugur Ellerinize sağlık, acı da olsa gerçekleri ayrıntılarıyla anlatmış olmanız bir çok kişiye yol gösterecektir. Şans yanınızda olsun.

  • ⭐⭐

    @melikeugur hanım teşekkürler. Forumdaki büyük bir çoğunluk Houston tercih etme eğiliminde. Benimde ilk sıramda orası var. Kazanırsak ve aşamaları başarıyla geçip vize alabilirsek tabiki Houston daki arkadaşlar ile iletişime geçeceğim. Kolay gelsin tekrar.


  • @melikeugur Zor zamanları bir bir atlatıyorsunuz, her geçen gün sizler için daha kolay olur inşallah. Mücadelenizde başarılar dilerim tekrardan


  • Houston ve teksas çok fazla cidden
    Orasıda herhalde petterson olacak bu gidişle 😃


  • @Kadir1 Houston bayağı büyük bir sehir. Sugarland tarafları öyle bayağı Turk var ama bir Peterson olamaz çunku buranın demografik yapısı buna izin vermez. Meksika desen belki :))

  • ⭐⭐⭐

    @tolgasatir Her zaman bekleriz, tanışmak isteriz sizlerle. Görüşmek üzere ....


  • ABD'ye giren arkadaşlar greencard ve ssn ne kadar sürelerde geliyor(yeni son zamanlarda girenler)


  • @melikeugur, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Kadir1 Houston bayağı büyük bir sehir. Sugarland tarafları öyle bayağı Turk var ama bir Peterson olamaz çunku buranın demografik yapısı buna izin vermez. Meksika desen belki :))

    Elimi sallasam, 1.50 boyunda Meksikalılara denk geliyor 😂 Uğur kardeşime selamlar


  • @cgokhan selamlar dostum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum