@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.

bizdeki çiftli Arçelik 'in kim bilir o ne kadardır
Allah daha çok versin tabi ama bi fakir benim galiba
kredi çekip gidecez