Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hknuysal Sebebi nedir diye sormaya gerek yok. Zaten sebep olarak ne yazsan burda karşı argüman yazan herzaman olur. ABD gidip orda kalabilenler başarılı, geri dönenler başarısız diye yorum yapmakta saçmalamak olur zaten.insanların kararlarını yargılamak yerine Saygı duymak lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir American Dream nedir size kendimce anlatayım. Normal bir işte çalışıyorsunuz veya UBER, DoorDash gibi bir iş yapıyorsunuz. O günlük kazancınızla market alışverişi yapınca bu size 10 gün gibi bir süre gidiyor. American Dream bence bu. Zengin fakir herkes bütçesine göre arabaya biniyor, müstakil bir house da oturuyor, istediği telefonu bilgisayarı alabiliyor. Bence American Dream bu. Çalışırsan istediğini alma gücüne sahip olabiliyorsun. Ben buraya gelmeden öncede çalışıyordum ama boş çalışıyormuşum. Çalış ve istediğini elde ederek rahat yaşa. Bugün markete gittik eşimle ve şu dikkatimizi çekti. 2 adet cips ile yarım kilo kuşbaşı et aynı para. Daha ne diyebilirim ki.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 ama abi işte aslında kilit kelime çalışırsan 🙂 bazı insanlara bu çok ağır ve zor geliyor ondan demek istemiştim yoksa dediğin noktada çok haklısın çalıştığının bir değere karşılık geldiğini bilmek ayrı bir olay 🙂


  • @denizci10, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @redsat2000 videodaki paylaşıma kesinlikle katılıyorum. Hatta ben de şunu eklemek isterim. Hayatında çalışma ile ilgili sorunu olanlar yani ailesi tarafından rahat bir yaşama alışmış kendi ayakları üzerinde duramayan kişiler ve sürekli birileri tarafından kayrılmış kişiler de gelmesin. Zorlanırlar.

    Bu konuda ben de bazi dusunceler paylasmak istiyorum. Turkiye'deyken belirli bir calisma disiplinine sahip olmayanlar, cogu zaman aileleri tarafindan arkalari toplananlar ve bunun rahatligi icerisinde yasamaya alismis olanlar, yurtdisinda cok fazla zorlanirlar.

    ABD ozelinde yazarsam, burada calisan bir insanin gelecegi kesinlikle aciktir. Vize statusunden bagimsiz, is konusunda cok secici degilseniz, en alttan bile baslasaniz, onunuze hedefler koyarsaniz ve azimli sekilde calisirsaniz, istediginiz hemen hemen herseye ulasabilirsiniz.

    Daha once de bir konuda yazmistim, burada aslinda onunuzdeki tek engel sizsiniz, yani kendinizsiniz!!

    Turkiye'de hep aile rahatligina alismis, basi her sikintiya girdiginde, aile tarafindan arkasi toplanmis, ciddi anlamda calisma disiplini edinememis kisiler buradaki calisma temposunda zorlanacaklardir, sorunlar karsisinda cabuk pes edeceklerdir. Ustelik burada arkalarini toplayacak bir aileleri de olmayacaktir.


  • @denizci10 Sadece Amerika için değil bunlara sahip olduğumuz her ülke için geçerli aslında.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana 5kg biber 5kg domates salçası kargoyla getirtiyoruz desem 🙈🙈😂😂


  • @dytmelek abdde turk marketleri girla
    Bosuna tasimissiniz.


  • @charon, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @dytmelek abdde turk marketleri girla
    Bosuna tasimissiniz.

    Ayni lezzette degil malesef. Biz de her Turkiye ziyaretinde bir miktar biber ve domates salcasi getiriyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @dytmelek abdde turk marketleri girla
    Bosuna tasimissiniz.

    Boşuna olduğunu düşünmüyorum, Türkiye’de de ev yapımı salçadan başkasını kullanmıyordum, burada da devam etmek istedim. Tek korkum zarar görmeden gelebilir mi diyeydi, onu da arkadaşlarım deneyimledi sorunsuz olduğunu söylediler içim rahatladı 👍🏻


  • @dytmelek Plastik kavanozlara koydurun ve stretch wrap ile iyice sardirin. Hicbir sorun yasamadan getirebilirsiniz. Biz de ayni sekilde her zaman icin ev yapimi salca kullaniyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea aynen öyle yaptık ama valizle getirmedik, yerleşince uçak kargo ile gönderecek firma bakalım bekliyoruz merakla ☺


  • @dytmelek İstanbul da bile bazı ürünleri bulamıyoruz. Biber salçasını bide nedendir bilmem ötekileştiriyorlar rafların en altında, üzeri tozlu ve fabrikasyon biber salçaları. Biber salçası nasıl olacak biliyünmü(biliyormusunuz). Böyle salbaş biberi olacak, kanalın ordaki pazardan alacaksın çuval çuval, mahallenin bütün kadınları sokakta savan serip sohbet muhabbet onu temizleyecek, tablacı yı çağırıp biberi çektirecen, erkek çocuklar onu dama çıkartacak nenemin hazırladığı naylon serili tezgahta döküp arada sırada tahta kaşıkla karıştırıp güneşte onu kurutacaksın. He o salça işte Amerikaya gitmeye haketmiş salçadır😊

    Bu arada tüm yöresel ürünleri, lezzetleri hazırlayan ailemize, halkımıza selam olsun iyi ki varlar, iyi ki halen bunları üretiyorlar.


  • @Muhtaradana okadar güzel anlatmıssınız ki teksas güneşinde salça kurutasım geldi 😂

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @dytmelek İstanbul da bile bazı ürünleri bulamıyoruz. Biber salçasını bide nederindir bilmem ötekileştiriyorlar rafların en altında, üzeri tozlu ve fabrikasyon biber salçaları. Biber salçası nasıl olacak biliyünmü(biliyormusunuz). Böyle salbaş biberi olacak, kanalın ordaki pazardan alacaksın çuval çuval, mahallenin bütün kadınları sokakta savan serip sohbet muhabbet onu temizleyecek, tablacı yı çağırıp biberi çektirecen, erkek çocuklar onu dama çıkartacak nenemin hazırladığı naylon serili tezgahta döküp arada sırada tahta kaşıkla karıştırıp güneşte onu kurutacaksın. He o salça işte Amerikaya gitmeye haketmiş salçadır😊

    Bu arada tüm yöresel ürünleri, lezzetleri hazırlayan ailemize, halkımıza selam olsun iyi ki varlar, iyi ki halen bunları üretiyorlar.

    Bütün çocukluğum boyunca Mersin’de annemler aynen böyle yaptılar salçayı☺️ hele o temizlenirken yediğimiz biberlerin lezzeti bambaşkaydı. Biz de gün içinde çıkıp tahta kaşıkla karıştırmaya yardım ederdik. Köşelerde kuruyan salçaları yemek ne zevkliydi, resmen o günlere götürdünüz beni🙏🏻 Son yıllarda annemler yapmaz oldu ama yapan akraba komşulardan buluyoruz neyseki. Salçamız hala gelmedi gelse de şöyle güzel bir kıymalı makarna yapsam diyorum günlerdir😂

  • ⭐⭐⭐

    @çakıl ha Adana ha Houston az da olsa yapılır bence de ya😂


  • @Muhtaradana dama en az 10 teneke çıkarttığımız salçadan 1 leğen kalmasına da içten içe hayıflanır mıydın 🙂


  • @timtim neneme sormak lazım, biz çocuktuk çok zevkliydi sadece

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana bize de tarhana çevirtirlerdi, çok hoşuma giderdi debelenip dururdum diğerlerine değmeden çeviiricem diye 😃


  • ..............


  • Dünyanın Heryerinde olduğu gibi maddi durumun iyiyse Cennet . normal ise Standart zayıf ise Cehennem olur Amerika ... Türkiyeyle Benzer hiçbir yanını göremedim ben 1 tane bile, düşündüm ama yok yani, bu yüzden zaman alır alışmak.. durumu iyi olup yirmiküsür senedir orada olan çok mutsuz insan tanıdım . Bir yanı eksik demek Amerikanın. ben uzaklığa bağlıyorum..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum