Gelir vergisi / beyani
-
Arkadaslar greencardlı birisi yıllık gelir vergisi borcunu ödemeyip
Türkiyeye temelli dönüş yapsa ( Birdaha Abdye gitmeyecek bu kişi)
Türkiyedeyken bir sorunla karşılaşır mı ?
Türkiyeye borç haciz vb gelir mi ödeyin diye ?
-
@Megatron hocam abdde adam öldürün ama vergi vermeyi unutmayın :)
-
@Megatron Biden size kuser ve Twitter uzerinden unfollow yapar 😁😁😁
-
@Megatron Sizi Biden’a Twitter’dan şikayet ederim. Lütfen verginizi ödeyin. Şaka bir yana vergi işi önemli . İkili anlaşmalar nedeniyle sizin problemimiz Türkiye’ye yansır. Bu konu iki taraflı anlaşma metninde var.
-
@samuraisamet, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@knnrn Sanirim en iyi tax uygulamasi Cash App oyle degil mi abim @knnrn w2 gonderecekler icin ama 1099 ise sanirim bir muhasebeci ile anlasmak daha dogru
En iyisi mi bilemem ama kullanımı kolay ve ücretsiz. Ben 6 yıldır kullanıyorum. 1099 için de geçerli, muhasebeciye gerek yok.
-
@knnrn Selamlar, Turkiyedeki bireysel emeklilik hesabının Amerikada gelir vergisi olarak beyanı gerekiyor mu? Hesaptan hiç bir para tahsili/çıkışı olmadı açıldığından beri. Teşekkürler.
-
@Onur-2, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@knnrn Selamlar, Turkiyedeki bireysel emeklilik hesabının Amerikada gelir vergisi olarak beyanı gerekiyor mu? Hesaptan hiç bir para tahsili/çıkışı olmadı açıldığından beri. Teşekkürler.
Vergi beyanında sadece gelirleri beyan edeceksiniz, hesapta duran para bir gelir olmadığı için bu beyanda bildirmeye gerek yok. Faiz geliri varsa onu beyan etmek gerekir.
ABD dışındaki banka hesaplarınızı ayrıca https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/report-of-foreign-bank-and-financial-accounts-fbar adresinden bildirmek gerekiyor.
-
@knnrn Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ek bir soru olarak, Bireysel emeklilikten 56 yaşında çıkarsam birşey bildirmeye gerek olacak mı? Bilginiz dahilinde ise paylaşırsanız sevinirim. Sağolun.
-
@knnrn Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ek bir soru olarak, Bireysel emeklilikten 56 yaşında çıkarsam birşey bildirmeye gerek olacak mı? Bilginiz dahilinde ise paylaşırsanız sevinirim. Sağolun.
Evet, parayı sistemden çektiğinizde gelir elde etmiş olacağınız için vergi beyanına dahil edilmesi gerekir. ABD'de bu hesaplar "tax deferred" olarak geçiyor, yani para bu hesaba girerken vergilendirilmesi ertelenmiş oluyor.
-
@knnrn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Evet, parayı sistemden çektiğinizde gelir elde etmiş olacağınız için vergi beyanına dahil edilmesi gerekir. ABD'de bu hesaplar "tax deferred" olarak geçiyor, yani para bu hesapa girerken vergilendirilmesi ertelenmiş oluyor.
ilave yapayim. Emeklilik icin olan IRA hesaplari cesitli. vergi kesilmeden para yatirilabilen emeklilik hesabina traditional IRA, paranin vergi kesildikten sonra yatirilabildigi emekli hesabina Roth IRA deniyor bildigim kadariyla. bunlar disinda da farkli nitelikleri olan baska IRA hesaplari da var.
-
Merhabalar,
2022 Mart ayinda amerikaya tasindim. Ilk 2 ay icin olan turkiye kazanclarimi 2555 formu ile bildirecegim. Fedaral seviyede sorun cikmaz ama acaba State kismi bu gelirler icin vergi cikarir mi? Normalde o tarihlerde Amerikada degildim, ama sistem bunu belli eden sorular soruyor mu bilmiyorum. Acaba bilgisi olan var midir?
Tesekkurker.
-
@TAMURA, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhabalar,
2022 Mart ayinda amerikaya tasindim. Ilk 2 ay icin olan turkiye kazanclarimi 2555 formu ile bildirecegim. Fedaral seviyede sorun cikmaz ama acaba State kismi bu gelirler icin vergi cikarir mi? Normalde o tarihlerde Amerikada degildim, ama sistem bunu belli eden sorular soruyor mu bilmiyorum. Acaba bilgisi olan var midir?
Tesekkurker.
Evet, yılın 6 ayını ABD'de geçirdiniz mi diye soruyor ve buna göre hesaplama yapıyor. Türkiye'deki geliri brüt olarak beyan etmeyi unutmayın, ödediğiniz vergileri de uygun şekilde yazın. Türkiye'de vergi oranları daha yüksek olduğu için ayrıca vergi çıkma ihtimali pek yok.
-
Bu ileti silindi! -
Cevabiniz icin cok tesekkurler,
Aslinda 2021 yili Kasim ve Aralik aylari icin 2555 formunu doldurmustum (Kasim 2021 Green Card Sahibi oldu), simdi de Ocak ve Subat icin dolduruyorum. Bu arada Turbo Tax ile dolduruken gecen senenin formu onume geldi, 'Revoked Exclusion' diye bir kisim karsima geldi, su anda bunu arastiriyorum.
Acaba bu konuda bir tecrubeniz oldu mu?
Cok tesekkurler.
-
@TAMURA, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Cevabiniz icin cok tesekkurler,
Aslinda 2021 yili Kasim ve Aralik aylari icin 2555 formunu doldurmustum (Kasim 2021 Green Card Sahibi oldu), simdi de Ocak ve Subat icin dolduruyorum. Bu arada Turbo Tax ile dolduruken gecen senenin formu onume geldi, 'Revoked Exclusion' diye bir kisim karsima geldi, su anda bunu arastiriyorum.
Acaba bu konuda bir tecrubeniz oldu mu?
Cok tesekkurler.
Bilgim yok ancak şu metin yararlı görünüyor: https://www.taxconnections.com/taxQuestions/What-are-Revoked-Exclusions-on-Form-2555/1778
-
@knnrn Cok tesekkur ediyorum, Anladigim kadariyla bu kisimda revoke exclusion kismini NO yapmaliyim.
Bu arada Bilgi olmasi acisindan buraya biraz detay gireyim.
Normalde 2000 dolar civari vergi iadesi aliyordum. Daha sonra turkiye gelirini girince iade 1500 dolara dustu. Bu arada girdigim turkiye gelir 4500 dolar. Yani 4500 dolar gelir karsiligi 500 dolar zararim oldu. Sistemsel bir sey mi var henuz cozemedim ama bu durumda olanlar icin faydali olabilir.
-
@knnrn Burada bir soru daha sormak istiyorum.
Tax Guide for U.S. Citizens and Resident Aliens Abroad dokumaninda gross income 12,950 dolardan dusukse beyan etmeye gerek kalmadigini soyluyor. Acaba bu income sadece yurtdisinda kazandigimiz miktari mi kastediyor.
Cok tesekkur ediyorum.
-
@TAMURA 4500 dolar için Türkiye'de ödenen vergiyi de girmiş miydiniz?
Vergi iadesi denen şey fazla ödenen verginin geri verilmesidir. Girdiğiniz tutarın vergisi ödenmemiş ise bu durum normal.
-
@TAMURA Tüm dünyadaki toplam gelir.
-
@knnrn Turbotax te sisteme girerken turkiyede vergiye tabi oldugumu beyan ediyorum ama sistem herahangi bir deger sormuyor. 4500 dolar edevletten hesapladigim brut deger. Acaba 12950 den dusuk oldugu icin beyan etmesem de olur mu? IRS buna izin veriyor gibi duruyor.
Tesekkurler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum