Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt o kadar aydınlatıcı oldu ki çok teşekkür ederim. Memur olduğum için maaşıma oranla abdden yüsek vergi ödemiş olacağımı tahmin ediyorum. Eşim yeni taşınacağı evin sözleşmesini birkaç gün içinde yapacak, o sözleşmeye benim adımı da ekletirsek iade söz konusu olabilir diye anlıyorum.

    Kira sözleşmesinde adımın olmaması halinde;

    Diğer sorum eşimin bu yıl ücret almadan araştırmacı olarak çalışması nedeniyle üniversitesi sağlık sigortası da yaptırmaz ise medicaid başvurusu yapmayı düşündük. Bu senaryoda eşimin medicaid başvurusunda ‘2023te öngördüğünüz household income’ içinde benim 2023 boyunca trde kazanacağım parayı dahil etmemiz gerekir mi? O durumda yoksulluk sınırının üstünde gelir oluşacaktır ve prim kredisi için medicare e yönlendirecektir. Öte yandan iade alabileceğim bir gelir oluşmadığından gelecek yıl o krediyi de talep edeceklerdir sanıyorum. Doğru mu düşünüyorum sizce?

  • ⭐⭐

    @baytt evet adiniz kira sozlesmesinde olursa iade alma ihtimaliniz olur ama kesin denemez. Tr de fazla ise kesinti alirsiniz.
    Diger sorunuz icin, evet hane halki gelirine Tr gelirinizi brut olarak eklemeniz gerekir. Ben ilk gittigimizde is ariyorum gelirim yok diye eyalate basvurdum. Hemen cocuk icin sadece eyaletin madicaid i cikti. Halada yeniliyorlar ama biz hic kullanmadik. Maalesef esiniz sigorta yaptirmali en azindan yaptirsa iyi olur.


  • California icin verg beyani ve odemesinin son tarihi 16 Ekim ertelenmis. Asiri yagis ve selin yarattigi hasar bahane gosterilmis.
    Iyi oldu bu benim icin. Allah razi olsun altina imzayi atanlardan.


  • Eyalet vergi iadesi de hesabima gectigi icin son bir guncelleme yapayim 2022 tax return seruvenimi tarihlerle;

    Vergi iadesini doldurma: 19 Subat
    Federal vergi iadesinin hesaba gecmesi: 28 Subat (is gunu:7 - takvim gunu: 9)
    NJ vergi iadesinin hesaba gecmesi: 14 Mart (ig: 17 - tg: 23)

    Vergi iadesinde ne ciktiysa her iki iadede de birebir onaylanmis sekilde yatirildi hesabima, bir kesinti yapilmadi.


  • Turbo tax ile doldurmaya çalışıyorum ama default 99 dolar kredit carma exclsive diye bir paket ekliyor. Bununla karşılaşan varmı acaba ?


  • @wanti turbotax hep böyle saçmalıklar yapıyor. Ben para verip tax return yapmama rağmen (self-employed olunca kaçış yok) benden birkaç kere daha da para almaya çalıştı. Nereden para koparsam kar hesabı. Basit tax return için tek kuruş vermeye gerek yok.


  • @knnrn Sanirim en iyi tax uygulamasi Cash App oyle degil mi abim @knnrn w2 gonderecekler icin ama 1099 ise sanirim bir muhasebeci ile anlasmak daha dogru


  • Arkadaslar greencardlı birisi yıllık gelir vergisi borcunu ödemeyip

    Türkiyeye temelli dönüş yapsa ( Birdaha Abdye gitmeyecek bu kişi)

    Türkiyedeyken bir sorunla karşılaşır mı ?

    Türkiyeye borç haciz vb gelir mi ödeyin diye ?


  • @Megatron hocam abdde adam öldürün ama vergi vermeyi unutmayın 🙂


  • @Megatron Biden size kuser ve Twitter uzerinden unfollow yapar 😁😁😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Megatron Sizi Biden’a Twitter’dan şikayet ederim. Lütfen verginizi ödeyin. Şaka bir yana vergi işi önemli . İkili anlaşmalar nedeniyle sizin problemimiz Türkiye’ye yansır. Bu konu iki taraflı anlaşma metninde var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samuraisamet, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn Sanirim en iyi tax uygulamasi Cash App oyle degil mi abim @knnrn w2 gonderecekler icin ama 1099 ise sanirim bir muhasebeci ile anlasmak daha dogru

    En iyisi mi bilemem ama kullanımı kolay ve ücretsiz. Ben 6 yıldır kullanıyorum. 1099 için de geçerli, muhasebeciye gerek yok.


  • @knnrn Selamlar, Turkiyedeki bireysel emeklilik hesabının Amerikada gelir vergisi olarak beyanı gerekiyor mu? Hesaptan hiç bir para tahsili/çıkışı olmadı açıldığından beri. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur-2, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn Selamlar, Turkiyedeki bireysel emeklilik hesabının Amerikada gelir vergisi olarak beyanı gerekiyor mu? Hesaptan hiç bir para tahsili/çıkışı olmadı açıldığından beri. Teşekkürler.

    Vergi beyanında sadece gelirleri beyan edeceksiniz, hesapta duran para bir gelir olmadığı için bu beyanda bildirmeye gerek yok. Faiz geliri varsa onu beyan etmek gerekir.

    ABD dışındaki banka hesaplarınızı ayrıca https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/report-of-foreign-bank-and-financial-accounts-fbar adresinden bildirmek gerekiyor.


  • @knnrn Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ek bir soru olarak, Bireysel emeklilikten 56 yaşında çıkarsam birşey bildirmeye gerek olacak mı? Bilginiz dahilinde ise paylaşırsanız sevinirim. Sağolun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur-2, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ek bir soru olarak, Bireysel emeklilikten 56 yaşında çıkarsam birşey bildirmeye gerek olacak mı? Bilginiz dahilinde ise paylaşırsanız sevinirim. Sağolun.

    Evet, parayı sistemden çektiğinizde gelir elde etmiş olacağınız için vergi beyanına dahil edilmesi gerekir. ABD'de bu hesaplar "tax deferred" olarak geçiyor, yani para bu hesaba girerken vergilendirilmesi ertelenmiş oluyor.


  • @knnrn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @Onur-2, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Ek bir soru olarak, Bireysel emeklilikten 56 yaşında çıkarsam birşey bildirmeye gerek olacak mı? Bilginiz dahilinde ise paylaşırsanız sevinirim. Sağolun.

    Evet, parayı sistemden çektiğinizde gelir elde etmiş olacağınız için vergi beyanına dahil edilmesi gerekir. ABD'de bu hesaplar "tax deferred" olarak geçiyor, yani para bu hesapa girerken vergilendirilmesi ertelenmiş oluyor.

    ilave yapayim. Emeklilik icin olan IRA hesaplari cesitli. vergi kesilmeden para yatirilabilen emeklilik hesabina traditional IRA, paranin vergi kesildikten sonra yatirilabildigi emekli hesabina Roth IRA deniyor bildigim kadariyla. bunlar disinda da farkli nitelikleri olan baska IRA hesaplari da var.


  • Merhabalar,

    2022 Mart ayinda amerikaya tasindim. Ilk 2 ay icin olan turkiye kazanclarimi 2555 formu ile bildirecegim. Fedaral seviyede sorun cikmaz ama acaba State kismi bu gelirler icin vergi cikarir mi? Normalde o tarihlerde Amerikada degildim, ama sistem bunu belli eden sorular soruyor mu bilmiyorum. Acaba bilgisi olan var midir?

    Tesekkurker.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TAMURA, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Merhabalar,

    2022 Mart ayinda amerikaya tasindim. Ilk 2 ay icin olan turkiye kazanclarimi 2555 formu ile bildirecegim. Fedaral seviyede sorun cikmaz ama acaba State kismi bu gelirler icin vergi cikarir mi? Normalde o tarihlerde Amerikada degildim, ama sistem bunu belli eden sorular soruyor mu bilmiyorum. Acaba bilgisi olan var midir?

    Tesekkurker.

    Evet, yılın 6 ayını ABD'de geçirdiniz mi diye soruyor ve buna göre hesaplama yapıyor. Türkiye'deki geliri brüt olarak beyan etmeyi unutmayın, ödediğiniz vergileri de uygun şekilde yazın. Türkiye'de vergi oranları daha yüksek olduğu için ayrıca vergi çıkma ihtimali pek yok.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum