Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn

    Cevabiniz icin cok tesekkurler,

    Aslinda 2021 yili Kasim ve Aralik aylari icin 2555 formunu doldurmustum (Kasim 2021 Green Card Sahibi oldu), simdi de Ocak ve Subat icin dolduruyorum. Bu arada Turbo Tax ile dolduruken gecen senenin formu onume geldi, 'Revoked Exclusion' diye bir kisim karsima geldi, su anda bunu arastiriyorum.

    Acaba bu konuda bir tecrubeniz oldu mu?

    Cok tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TAMURA, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn

    Cevabiniz icin cok tesekkurler,

    Aslinda 2021 yili Kasim ve Aralik aylari icin 2555 formunu doldurmustum (Kasim 2021 Green Card Sahibi oldu), simdi de Ocak ve Subat icin dolduruyorum. Bu arada Turbo Tax ile dolduruken gecen senenin formu onume geldi, 'Revoked Exclusion' diye bir kisim karsima geldi, su anda bunu arastiriyorum.

    Acaba bu konuda bir tecrubeniz oldu mu?

    Cok tesekkurler.

    Bilgim yok ancak şu metin yararlı görünüyor: https://www.taxconnections.com/taxQuestions/What-are-Revoked-Exclusions-on-Form-2555/1778


  • @knnrn Cok tesekkur ediyorum, Anladigim kadariyla bu kisimda revoke exclusion kismini NO yapmaliyim.

    Bu arada Bilgi olmasi acisindan buraya biraz detay gireyim.

    Normalde 2000 dolar civari vergi iadesi aliyordum. Daha sonra turkiye gelirini girince iade 1500 dolara dustu. Bu arada girdigim turkiye gelir 4500 dolar. Yani 4500 dolar gelir karsiligi 500 dolar zararim oldu. Sistemsel bir sey mi var henuz cozemedim ama bu durumda olanlar icin faydali olabilir.


  • @knnrn Burada bir soru daha sormak istiyorum.

    Tax Guide for U.S. Citizens and Resident Aliens Abroad dokumaninda gross income 12,950 dolardan dusukse beyan etmeye gerek kalmadigini soyluyor. Acaba bu income sadece yurtdisinda kazandigimiz miktari mi kastediyor.

    Cok tesekkur ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TAMURA 4500 dolar için Türkiye'de ödenen vergiyi de girmiş miydiniz?

    Vergi iadesi denen şey fazla ödenen verginin geri verilmesidir. Girdiğiniz tutarın vergisi ödenmemiş ise bu durum normal.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TAMURA Tüm dünyadaki toplam gelir.


  • @knnrn Turbotax te sisteme girerken turkiyede vergiye tabi oldugumu beyan ediyorum ama sistem herahangi bir deger sormuyor. 4500 dolar edevletten hesapladigim brut deger. Acaba 12950 den dusuk oldugu icin beyan etmesem de olur mu? IRS buna izin veriyor gibi duruyor.

    Tesekkurler


  • @knnrn Anliyorum.

    2555 dokumaninda gross income tanimi

    'For purposes of determining whether you must file a return, gross income includes any in-come that you can exclude as foreign earned income or as a foreign housing amount.' olarak geciyor. Buradan anladigim yurtdisi gelirini Amerikada kazandigindan ayri tutuyor. Tabi bu konuda tecrubem yok, o yuzden yanlis yorumlamis olabilirim.

    Tesekkurler


  • Daha once bahsedildi mi bilmiyorum ama bircok elektrikli arac icin $7500 federal ve $2000 state (CA) tax credit soz konusu. Ahan da listesi burada:

    Eger yeni arac almayacak iseniz ikinci el araclar icin de $4500 tax credit soz konusu. Onun da listesi IRS'in sitesinde var, bakabilirsiniz.

    Bu arada TurboTax ile uzman yardimi alarak ucretsiz tax file yapabilirsiniz, ancak bu hafta son. Ben bu sekilde yaptim, $4200 gibi bir refund yatacak verdigim hesap numarasina. Eger isterseniz link paylasabilirim, sanirim her iki tarafa da $25 hediye veriyor. Ya da direkt beni hic karistirmadan turbotax in sitesinden kendiniz doldurabilirsiniz 🙂

    Her ay kamyonla vergi odeyince bu refund bir Miami tatili yaptirmaz mi? 🙂


  • Selam arkadaşlar, Türkiye'den aldığım maaşla ilgili sormak istediğim birkaç şey var. Yabancı bir şirketin TR irtibat ofisinde uzaktan çalışıyorum. Şirket TR'den gelir elde etmediği ve sadece maaş ödemesi yaptığı için gelir vergisi muafiyeti var. Haliyle aldığımız maaşlardan gelir vergisi ödemiyoruz.
    1- IRS'in, TR'deki vergi muafiyetini sayma ihtimali yok diye tahmin ediyorum. Bu durumda TR'de ödemediğimiz gelir vergisini IRS'e mi ödemek zorunda kalacağız?
    2- Bordroyu incelediğimde sadece SGK primi ve işsizlik sigortası kesildiğini görüyorum. Bu durumda SGK primini ve işsizlik sigortasını vergi kesintisi olarak mı göstermek gerekir?
    3- TurboTax yerine muhasebeci ile mi çalışmayı önerirsiniz?

    Şimdiden teşekkür ederim.


  • @broker TurboTax in yukarıda bahsettiğim ücretsiz yardımını deneyebilirsiniz, karmaşık olmayan vergiler için geçerliydi bu kampanya. Hatırladığım kadarıyla vergi muafiyetiyle ilgili kısımlar vardı, şansınızı deneyin, olmadı uygun fiyatlı bir taxci bulmanızı öneririm. IRS in sağı solu belli olmuyor çünkü.


  • Vergi edilen beyan ile ilgili bir sıkıntı yaşayan oldu mu? IRS den bir posta aldım yanlış hesaplamışsınız, 300 USD vergi borcunuz çıktı, Haziran 2 ye kadar bu postaya cevap verin - itiraz edin vs. Baktığımda tahminen ben bir hata yaptım çünkü onların beyan ettikleri tutarı kazanmadım. Benim sorum böyle bir sorun yaşayan ve bunu düzeltirebilen oldu mu çünkü evet bir hata var ama tahminen ben foreign income kısmında bir hata yaptığım için oluştu bu ve düzeltmem gerekiyor.


  • @arnblt, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @baytt @knnrn hocam ben istersen cevap vereyim bu soruya. Eger ABD de 6 aydan fazla oturmazsaniz ABD den iade alamazsiniz. Mutlaka ev kira sozlesmesi yada tapusu olmasi gerekiyor. Fiziken bulunma sart degil ama kira veya tapu sart.
    Benim 2018 - 2019 - 2020 ve 2021 icin Tr den gelirim vardi sadece. 2018 Ekimde ilk girisi yaptik. 2019 Agustos da esim ve ogluma ev kiralayip oturmaya basladik. Ben Tr ye dondum. 2018 ve 2019 icin return alamadim. Ama 2020 ve 2021 de tum yil kira sozlesmem oldugu icin (hatta 2020 de sadece 1 ay ABD deydim) 2 yil icin 6000 dolara yakin iade aldim.
    Sizinde esiniz bu sene Subattan itibaren ABD de ise ve kirada sozlesmesinde sizin adiniz varsa TR de odediginiz vergi icin iade alma sansiniz dogar. Fakat kesin alirim diye bakmayin ustune para bile verebilirsiniz. Alabilmeniz icin Tr de verdiginiz verginin ABD de olsaydiniz odeyeceginiz vergiden daha fazla olmasi gerekiyor.

    Baska sorunuz olursa cevaplarim.
    Selamlar

    Hocam merhaba yine ben.

    Eşim nisan ayından itibaren kira sözleşmesi yaptı ve Florida’da yaşayacak. Sözleşmede benim ismim yok.

    Ben Mayıs ayında bir ay gir çık yapacağım. Daha sonra yıl sonuna doğru Kasım veya Aralık’ta kalıcı olarak US’e taşınma planım var.

    Biz 2024’ün başında 2023 tax return’ünü yaparken file jointly diye seçecek olursak benim TR’deki brüt gelirimi beyan etmemiz gerekmez mi? Eşim orada 6 aydan fazla kaldığı ve joint beyan etmemiz gerektiğinden beyan etmem gerekir gibi düşündüm.

    Bu arada seçimde US’te olacağımdan oy kullanabilmek için kalıcı adresimi US’e taşımış bulunuyorum. Nüfus müdürlüğünde yaptığım bu işlemin bir önemi var mı bilemedim belirtmek istedim.

    Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @baytt beyan etmek icin ne kadar sure ABD de kaldiginizin bir onemi yok. Hic kalmasaniz bile Green Card li oldugunuz icin tum gelirlerinizi beyan etmeniz gerekir. Tr den veya dunyanin herhangi bir yerinden. Hanginizin geliri daha fazla ise o asil beyan eden olsun. Esinizin geliri daha fazla ise o beyan etsin siz ona joint olursunuz. Ama bu durumda da iade alabilirmisiniz onu bilmiyorum.
    Secim isine gelirsek, e-devletten yurtdisi secmen kaydi islemine girip kontrol edin. Orada secim bolgeniz ve hangi temsilcilige bagli oldugunuz yaziyor.

  • ⭐⭐

    @broker bence ABD de bir CPA ile calisin. Iyi firmalar var. Biraz pahali. Benim de TR den gelirim vardi ama vergi oduyordum TR de. Bildirim yaparken orada odediklerinizden burada odemeniz gerekeni dusuyorsunuz. Siz de boyle bir durum olmadigi icin ciddi bir vergi odemesi cikma ihtimali var. SGK primi ve issizlik sigortasi bir vergi kalemi degil.


  • Herkese merhaba,

    Ben birsey danismak istiyorum. Yaklasik 2 yildir amerikadayim, greencardliyim. Esim henuz green card alamadi o hala turkiyede. Household olarak doldurdum beyannameyi. Gecen sene gonderdigi parayi income olarak gosterdigim halde bir kesinti olmamisti bu sene hem borclu cikiyorum hem de cocuk kredisini epey dusuk aliyorum.. bu sene farkli olarak saglik sigortamiz basladi. Acaba onunla ilgili olabilir mi? Yardimci olabilecek biri varsa Cok sevinirim


  • @stafilokok Bazı eyaletler sağlık sigortası yoksa ceza kesiyor. Eşinizin, çocuklarınızın sigortası olmadığı için borçlu çıkıyor olabilir misiniz?


  • @stafilokok Bu arada married filing separately mi doldurdunuz? Eşinizin gelirini gösterdiniz mi? Eşiniz için ITIN'i mi var yoksa nasıl doldurdunuz acaba?


  • Merhaba doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama birşey sormak istiyorum. Gelir vergisini verirken sadece biryerde çalışırken geliri mi beyan ediyoruz oda bankaya girdiği için. Soracağım soru aslında şu. Birisi biryerde çalıştığı zaman mesai saatleri dışında ek iş yaptığı zaman ek işten kastım. Mesela elektrikle alakalı birisine işe gittik lamba kablo değiştir falan birşeyler yapıldı 200 dolar alındı bu kişiden. Bunu da bildirmek zorunluluğu var mı. Yada nakit yerine çek verse yine problem olur mu nerden gelirin oldu diye.


  • @teqnoloq o da gelir sayılır. Hatta self-employment sayılıcağı için vergisi de daha fazla olur. İşverenler IRS'e bildirim yaptığı için IRS o yılki kazancınızı önceden biliyor, bankaya girdiği için değil. Nakit verse de aynı sıkıntı olur. O işi veren IRS'e bildirirse ama siz beyan edip vergisini vermezseniz sonucu kötü olur. Gelirinizin tamamını beyan edin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum