Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geliri olmayan şirketimin vergisi hk

Taşındı Vergi Sistemi
2 2 189 2

  • Merhaba, benim C corporation olarak 17 şubat 2020'de kurulan şirketim var, hiçbir geliri olmadı lakin giderleri oldu, facebook ads(faturalandırma kısmına EIN numaramı fln girdim) gibi. iftps den pin aldım, kayıt oldum ama muhasebecilik işlerini nasıl halletmeliyim ?


  • @Enes-Aydın Bildigim kadariyla, C corporation icin IRS form 1120 kullanmaniz gerekiyor, hem gelir hemde masraflari bildirmek icin. Corporation vergilendirmeleri diger LLC lere gore biraz farkli. Avantajli taraflari olabilir. Ama ortaklar eger dividends aliyorlarsa, ayrica ondan da vergi odeyecekler. Biraz karisik. Eger hic bilginiz yoksa, bir muhasebeci bulmanizda fayda var.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    7 İleti
    727 Bakış
    crazycellsC
    bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
  • ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

    Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    397 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • ABD'de Şirket Kurulumu ve Vergilendirilmesi

    Taşındı Vergi Sistemi
    15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    Ferhat ŞENERF
    Merhabalar COS yapıp E2 sürecine girdiğimizde; şirket kurulumu yapıp EIN aldıktan sonra ITIN almak gerekir mi? yoksa EIN yeterli midir? Şöyle ki: Şirket harici şahsım için söylüyorum. SSN benim olmayacak, şirket için EIN olacak tamam. Tax return şirket EIN ile olacak tamam. Şirket hesapları falanı filanı hep şirket EIN kullanılacak. Ben şahsi olarak, şirket harici bir gereksinim duymayacak mıyım? (Olmaz olmaz da ya olursa) Borsada hisse senedi alım satımı yapar para kazanırsam?
  • 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)

    Taşındı Vergi Sistemi
    56
    5 Oy
    56 İleti
    6k Bakış
    MySeaM
    @sami-nur Yok o oyle degil. Oldukca detayli bir konu. Internetten arastirma yapin ve/veya ABD'de iseniz, calistiginiz yerden veya bankanizdan bilgi alabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum