Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 176.1k 244

• @Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederim yakında geliyoruz o tarafa da, sizinle ve @çakıl ile tanışmayı da dört gözle bekliyorum 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

• @dymelek,
    Hayirli olsun gozunuz aydin.:)

• @mexido çok teşekkürler, peş peşe gidiyoruz bu aralar ne güzel, sizin herşey yolundadır umarım 🙏🏻

• Bekar gelmenin hem avantaji hem dezavantajini yasiyorum. Maddi anlamda evet daha az maliyet fakat manevi olarak esin ve cocugun ozlemini yavas yavas cekmeye basliyorsunuz. 1 ayi geri de biraktim. Ev hala ne yazikki bulamadik. Biran once ev tutup esim ve kucuk kizimi yanima almak istiyorum. Kredi skorumuz haliyle yok pesinat verelim 3-4 ay oyle tutariz dedik fakat oda fayda etmedi suana kadar. 2k kira bulmak ayri bir yokluk birde studio daire kiralayamiyoruz California yasalarina gore 2kisiden fazlasini kabul etmiyor ev sahibi. Sayisini hatirlamiyorum fakat kime yazdiysam ayni seyi soyluyorlar. Mecburen 1+1 onda da dedigim gibj 2k kredi skorsuz cok zor. 2500$ en az gozden cikarmak ve uzerine cikmak gerekiyor. Tek kisi aileyi gecindirmek zor gozukuyor Los Angeles da. Eslerin ikisi de calismali. Tabi bu yaptiginiz isle de alakali. Iyi bir kazanciniz varsa tek kisinin calismasida yeterli.
    Havasi iyi dedik geldigimden beri soguk ve yagmurlu :) daha LA havasini tam manasiyla alamadik sansima bu yil LA de havalar kotu.
    Bakalim daha burdayiz guzel gunler guzel havalar da goruruz ins.

• @dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@mexido çok teşekkürler, peş peşe gidiyoruz bu aralar ne güzel, sizin herşey yolundadır umarım 🙏🏻

Sukur iyi diyelim iyi olsun :)

Gitmek dediniz de;
    Gitmek gerekir bazen, fazla yormadan, daha çok bıktırmadan.. Eğer vaktiyse, ardına bile dönüp bakmadan. CAN YÜCEL

• @mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Bekar gelmenin hem avantaji hem dezavantajini yasiyorum. Maddi anlamda evet daha az maliyet fakat manevi olarak esin ve cocugun ozlemini yavas yavas cekmeye basliyorsunuz. 1 ayi geri de biraktim. Ev hala ne yazikki bulamadik. Biran once ev tutup esim ve kucuk kizimi yanima almak istiyorum. Kredi skorumuz haliyle yok pesinat verelim 3-4 ay oyle tutariz dedik fakat oda fayda etmedi suana kadar. 2k kira bulmak ayri bir yokluk birde studio daire kiralayamiyoruz California yasalarina gore 2kisiden fazlasini kabul etmiyor ev sahibi. Sayisini hatirlamiyorum fakat kime yazdiysam ayni seyi soyluyorlar. Mecburen 1+1 onda da dedigim gibj 2k kredi skorsuz cok zor. 2500$ en az gozden cikarmak ve uzerine cikmak gerekiyor. Tek kisi aileyi gecindirmek zor gozukuyor Los Angeles da. Eslerin ikisi de calismali. Tabi bu yaptiginiz isle de alakali. Iyi bir kazanciniz varsa tek kisinin calismasida yeterli.
    Havasi iyi dedik geldigimden beri soguk ve yagmurlu :) daha LA havasini tam manasiyla alamadik sansima bu yil LA de havalar kotu.
    Bakalim daha burdayiz guzel gunler guzel havalar da goruruz ins.

Bence de Amerika’ya ilk gidişte en büyük problem özellikle bazı şehirlerde ev bulmanın zor olması. Bizim de en büyük korkumuz buydu ama Houston’da olan arkadaşlar bu konuda bizi rahatlattı. Floridada nasıl diye birleriyle detaylı konuşamadık ama sanırım burada tanıdık emlakçı ve 6 ay peşin ödeme vb yöntemlerle bulunabiliyor.
    LA biraz pahalı ve ev bulmak daha zor peki kazançlar buna değer mi sizce?
    Bir diğer konu da havalar sanırım heryerde soğuk Houstondaki arkadaş da soğuk hava dedi, ben de 2 gündür Miami’de dışarıda üşüyorum üzerimde sweat olmasına rağmen 😅
    Umarım zamanla bahsettiğiniz sıkıntılar azalır ve eşiniz ve kızınıza kavuşursunuz, bahsettikleriniz arasında bence en zoru bu olmalı😢

• @mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@mexido çok teşekkürler, peş peşe gidiyoruz bu aralar ne güzel, sizin herşey yolundadır umarım 🙏🏻

Gitmek dediniz de;
    Gitmek gerekir bazen, fazla yormadan, daha çok bıktırmadan.. Eğer vaktiyse, ardına bile dönüp bakmadan. CAN YÜCEL

Çok güzel anlatmış Can Yücel tam bizim durumlara uygun 🥲

• ⭐⭐⭐

@mexido, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Gitmek dediniz de;

o kadar doğru bir söz ki şapka çıkarılır :)

• ⭐⭐

@dytmelek Hayırlı olsun, çok sevindim adınıza. Umarım bundan sonrası da başlangıç gibi sorunsuz ilerler.

Bu arada daha önceki sayfalarda kurmayı planladığınız vakıfta 2 yetişkin bir çocuk için boş yer var mıdır?

• @dytmelek hayırlısı olsun sizin adınıza çok sevindim insallah hersey gönlünüzce olur darısı bizim basimiza 🙏

• @dytmelek biz tanıştık memleketlimiz diye demiyorum muhteşem iki insan. :face_with_tears_of_joy:

• @denizci10 biz de sizinle tanıştıgımıza çok mutlu olduk iyiki de sizin gibi muhteşem insanlarla tanıştık, melegi de heycanla bekliyorum 🥰

• @dytmelek Diğer konulardakiler alınmasın ama bu konudan giden her kişiye bir tık fazla seviniyorum :) Size de hayırlı olsun. Yeni hayatınızda sağlık, mutluluk, başarı ve bol şans diliyorum.

• @dytmelek Bekliyoruz, görüşmek üzere :)

• @denizci10 Sizlerde öylesiniz, çok teşekkürler, selamlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mexido e biz boşuna Houston'a gelmedik. 8 günde ev eşya araba her şeyi hallettik hem ucuza hem de hızlıca. Texas candır Houston daha da candır :face_with_tears_of_joy:

• ⭐⭐

@denizci10 işte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte fedakarlık, işte mertlik, işte adam gibi adamlık. 😂😂😂 Kalbimiz orada :))

• @loremipsum buradaki insanlar zoru değil imkansızı başarmaya gelenler. Ne SSN ne oturma izni hiçbir şeyi olmadan evini barkını bırakıp Jungle a girmiş insanlar çünkü. Ben SSN ve yasal statüm olmadan turist vizesi ile ev, eşya, araba, postpaid hat ve hatlar üzerine de taksitle 2 tane sıfır Iphone ve ehliyet aldım hatta üstüne bir de şirket kurdum. Ayrıca en önemlilerini 8 günde hallettim. Çoğu Greencard lı bunları bırakın 8 günde yapmayı nasıl yapılacağını bile bilmiyordur. Sağolsun sevidiğimiz tanıdığımız insanlarda destek aldım ama bunları araştırmak bulmak öğrenmek inanın kolay değil. Hepsinin videosunu müsait bir zamanda hazırlayacağım ve anlatmış olacağım merak etmeyin. Böylece araştıran herkes bu bilgilere rahatça ulaşabilecek.

• ⭐⭐

@denizci10 cevap tam vid.. yazacaktım video gelecekmiş yupppii

• @denizci10 video mu? yoksa yeni bir youtuber mı doğuyor 🙂

Benzer Başlıklar

• ABD'deki Türk Telegram Grupları

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k