Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn Teşekkür ederim Kenan bey. Peki şu aşamada turist vizesi ile medicaid e başvurmamızı tavsiye eder misiniz?

    SSN olmadan başvuru yapamazsınız diye biliyorum. Sigorta danışmanlarına sormanız daha iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn çok teşekkür ederim. Peki sigorta danışmanı tavsiyesinde bulunur musunuz acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn çok teşekkür ederim. Peki sigorta danışmanı tavsiyesinde bulunur musunuz acaba?

    Legacy bu hizmeti ücretsiz veriyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    california da yaşayanlar bu şirketi göz ardı etmesinler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Medicaid başvuru nasıl yapılıyor videosu


  • Herkese merhabalar,

    İki sorum olacak:

    1. www.yourtexasbenefits.com adresinde oluşturduğum hesabımı doğrulayamıyorum. Ayrı haftalarda on kereden fazla denemişimdir. Doğrulama sorusu zaten adım. Yani sorudan kaynaklı problem değil. "We are unable to verıfy..." hatası veriyor. Bununla karşılaşan yada bilgisi olan var mıdır?
    2. Bugün medicaid için postalar geldi. Ülkeye giriş ve maaş bodrosu yüklemek için yukarıdaki web sitesinde gelen epostadaki ID'yi ve isimlerimizi giriyorum (oturum açma gerekmiyor) ama bilgileri tekrar kontrol edin diye hata veriyor. Girilen bilgiler: "Ad, Soyad, ID ve BenRobotDeğilim Kodu". Dolayısıyla hatanın yine bilgilerden kaynaklandığını düşünmüyorum. "Head of Household" demesine rağmen hem kendim hem de eşim için girip denedim. Çünkü ikimize ayrı zarf aynı ID ile postalar geldi. Yine de olmuyor.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar,

    Haziran ayi gibi California'ya gelecegiz.
    Arastirdigima gore adres ve gelir belgesi gerekiyor Medicaid'e basvuru yapmak icin.

    1. Bu belgeler olmadan direk basvuru yapabilir miyiz? Cunku adres hemen olmuyor.
    2. Gelmeden basvuru yapabilir miyiz- Posta adresini bir arkadasin adresi olarak gosterirsek.
    3. Cocugum da oludugu icin hemen saglik sigortasi almak istiyorum. Nasil bir yol izlemeliyim herhangi bir sigorta icin
      Tskler.

  • @knnrn Kenan Bey kronik rahatsızlığı olan çocuklar da medikal geçmişine bakılmaksızın chip kapsamına alınıyor anladığım kadarıyla, ancak chip kapsamında bu gibi çocuklar için ebeveynlerinden ödeme isteniyor mu, yoksa full cover olarak mı ilerlenebiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatih-duyus, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn Kenan Bey kronik rahatsızlığı olan çocuklar da medikal geçmişine bakılmaksızın chip kapsamına alınıyor anladığım kadarıyla, ancak chip kapsamında bu gibi çocuklar için ebeveynlerinden ödeme isteniyor mu, yoksa full cover olarak mı ilerlenebiliyor.

    Ödeme durumu sizin gelirinize göre olabilir. Geliriniz düşükse bir ödeme çıkmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    pandemi bittiği için sağlık sigortasında değişiklik var. Video da bunu anlatıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sigortası olmayan yasal - kaçak kim varsa aşağıdaki videoda ki yere hemen gidebilirsiniz. Aynı zamanda vereceğiniz tutarı da biliyorsunuz.


  • @knnrn hocam selamlar,

    Ben, esim ve kizim(4) Austin/ texas tasinacaz temmuz basi gibi.

    1. Ozel saglik sigortasi yaptiralim mi daha gelmeden.
    2. burdaki kuruluslara basvuru yapabilir miyiz, malum adreste yok, sadece green card ve ssn var benim ve esimin, kizimin yok. Basvuru yapabilirsek, medicaid dedigimize mi basvuracaz?
      Biz neysede ufakligin saglik hizmeti cok dusunduruyor.

    Simdiden cok tskler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn hocam selamlar,

    Ben, esim ve kizim(4) Austin/ texas tasinacaz temmuz basi gibi.

    1. Ozel saglik sigortasi yaptiralim mi daha gelmeden.
    2. burdaki kuruluslara basvuru yapabilir miyiz, malum adreste yok, sadece green card ve ssn var benim ve esimin, kizimin yok. Basvuru yapabilirsek, medicaid dedigimize mi basvuracaz?
      Biz neysede ufakligin saglik hizmeti cok dusunduruyor.

    Simdiden cok tskler

    Herhangi bir endişeniz varsa seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Başka bir sigortaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
    Geldikten sonra Healthcare.gov üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kızınızın SSN'si de gelmiş olmalı.
    Çocuk için endişe etmenize gerek yok. Acil bir durumda sigortası olmasa da CHIP kapsamında masrafları karşılanır. Acil olmayan durumlarda bir urgent care merkezine giderseniz fazla bir maliyeti olmaz. Acil olmayan durumlar için hastane acillerine gitmeyin. Ateş, öksürük vb acil durumlar değil.


  • .........


  • @knnrn Merhaba yaziniza istinaden sormak istedigim bir konu vardi.Biz de Houston`da yasiyoruz ve market place uzerinden aldigimiz United Healthcare Bronze saglik sigortamiz bulunuyor ancak bugun sigorta sirketi ile gorustuk muayene olmak istedigimizi ilettigimizde her muayane icin 100$ ucret cikariyorlar.Sizin soylediginiz yer ile gorussek daha uygun bir ucrete muayane olma sansimiz var midir bu konuda bilginiz var mi acaba?Buradan sigortamiz olmasa dahi mevcutta sigortamiz oldugu icin bu sitedeki bir doktora daha uygun fiyata muayene olabilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @janedns, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn Merhaba yaziniza istinaden sormak istedigim bir konu vardi.Biz de Houston`da yasiyoruz ve market place uzerinden aldigimiz United Healthcare Bronze saglik sigortamiz bulunuyor ancak bugun sigorta sirketi ile gorustuk muayene olmak istedigimizi ilettigimizde her muayane icin 100$ ucret cikariyorlar.Sizin soylediginiz yer ile gorussek daha uygun bir ucrete muayane olma sansimiz var midir bu konuda bilginiz var mi acaba?Buradan sigortamiz olmasa dahi mevcutta sigortamiz oldugu icin bu sitedeki bir doktora daha uygun fiyata muayene olabilir miyiz?

    Ödediğiniz ücret poliçeniz ile ilgili bir durum. Yüksek copay olan bir plan olduğunu düşünüyorum. Yada eğer bir HMO planıysa sigortanın anlaşmalı olduğu yerler dışında bir yere gittiğinizde yüksek ödeme çıkarıyorlar. Bu sayede primler düşük oluyor. İşveren üzerinden yapılmayan poliçeler bu şekilde pahalı olabiliyor maalesef.

    Legacy klinikleri sigorta olmadan da gayet uygun. Gerekirse eyalet ve federal kurumlardan alıyorlar parayı. Gerekirse uygun bir sağlık sigortası yapmak için yardımcı oluyorlar.


  • @knnrn Bey merhabalar, Aralık 2022'de giriş yapmıştık. İşe girince işyeri üzerinden sigorta yaptırırız düşüncesiyle Obamacare'e başvurmamıştık. Eşimin çalıştığı işyeri 1 kişi için Memorial Herman'a ait HMO, $3k deductible, $6k max out pocket aylık 150 dolarlık bir paket sunuyor. Sizin öneriniz ne olur? Şirketin poliçesini mi yada 2024'de Obamacare'e başvurmak mı mantıklı olur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @broker, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn Bey merhabalar, Aralık 2022'de giriş yapmıştık. İşe girince işyeri üzerinden sigorta yaptırırız düşüncesiyle Obamacare'e başvurmamıştık. Eşimin çalıştığı işyeri 1 kişi için Memorial Herman'a ait HMO, $3k deductible, $6k max out pocket aylık 150 dolarlık bir paket sunuyor. Sizin öneriniz ne olur? Şirketin poliçesini mi yada 2024'de Obamacare'e başvurmak mı mantıklı olur?

    Genelde iş yeri üzerinden yapılan poliçeler daha uygun oluyor. Marketplace üzerinden de bakın ama daha karlı olacağını sanmam. Memorial Hermann çok yaygın bir hastane grubu.


  • Selamlar @knnrn hocam,

    Okul icin asi istediler, saglik sigortamiz suan yok, en uygun sekilde nasil yapilabilir.

    tskler.


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 53
  • 3
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum