Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrcarlisle Ehliyet ve Naturalization nasil imzaladiysaniz, o sekilde imzalayin.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    @mrcarlisle Ehliyet ve Naturalization nasil imzaladiysaniz, o sekilde imzalayin.

    Aynen oyle yaptim. Cevabiniz icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrcarlisle, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    @crazycells, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    @mrcarlisle, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    Merhabalar ben sonunda ilk Amerikan pasaportumu bugun aldim ve timeline i buradan paylasmak istedim.

    • Applied at USPS on October 29
    • In Process November 3
    • Approved November 19
    • Received November 20

    Pasaport u imzalamak hakkinda bir sorum var. Pasaport ile birlikte gelen belgede Sign your full name yaziyor. Benim normal imzamda(drivers license vb) Ilk adimin bas harfi ve middle name el yazisi seklinde. Imza atarken full name hic bir zaman kullanmadim.(Online imza applicationlari haric Docusign vb) Simdi bu pasaportu nasil imzalamam gerekiyor eski imzami mi kullanmaliyim yoksa full name i iceren el yazisi seklinde yeni bir imza mi atmaliyim?

    Bilgilendirme icin tesekkurler, hayirli olsun.

    Hayir, ilk veya orta ismin kisaltmasini da kullanabilirsiniz. Diger resmi belgelerde nasil geciyorsa burada da ayni sekilde gecsin. Imzaniza soyismi de ekliyorsunuz, degil mi?

    Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. İmzamda soyismim yok. İlk adımın baş harfi ve ikinci adimin tamami el yazısı şeklinde. Bütün belgelerde bu şekilde ehliyet, Türk pasaportu, naturalization certificate. Soy ismimin olmaması sıkıntı mı? Ama şu ana kadar hiç kullanmadım hiçbir belgede.

    Hayir, diger resmi belgeleredeki imzaniz da buysa bir sorun yasamazsiniz.


  • Merhaba arkadaslar 4 aylik kizimq pasaport cikarmak istiyorum. Basvuru icin goturmem gereken belgeler icin biraz arastirma yaptim sitede bircok belge listelenmis fakat cocugu icin pasaport alanlarla konustugumda sadece dogum belgesiyle gitmen yeterli dediler. Benim sor yakin zamanda cocugu icin pasaport cikaran birisi var midir ? (New jersey’de yasiyorum)


  • @ahmetemre Bebeginiz icin tebrikler! Asagidaki belgeleri gotureceksiniz:

    DS-11 (doldurun ama imzalamayin, postanede memurun onunde imzalayacaksiniz)

    Bebegin dogum belgesi (originali olacak)

    Anne ve babanin driver's ID (her ikisi de basvuruya gitmek zorunda, ehliyet yoksa baska resmi kimlik veya passport da olur) - Bunlarin kopyasini da gotureceksiniz.

    2 adet bebegin passport foto

    Passport icin gerekli ucretlerin odemesi icin check veya money order


  • Cok tesekkur ederim gayet aciklayici ve yardimci oldu 🙏🏻😊


  • ABD passport ucretlerine $20 kadar bir guncelleme geliyor. 😁

    https://www.cnn.com/travel/amp/us-passport-fee-increase/index.html



  • Merhabalar,
    Vatandas olduktan sonra pasaport basvurusu hakkinda bir sorum olacak. Deneyimi olan arkadaslar bilgi verebilirse cok makbule gececektir. Gecen ay vatandas olup sertifikami aldim ancak yaslari 12 ve 14 yaslarinda 2 cocugum var ve green cardlilar. Ben pasaport basvurusu yaparken onlarin adina da basvuru yapmak istiyorum. Okudugum kadari ile benim sertifikam uzerinden onlar adina da basvuru yapabiliyorum ancak tam olarak anlamadigim nokta su. Onlar icin green cardlarini da basvuru sirasinda ibraz edip posta ile gondermem mi gerekiyor? Surec nasil isleyecek bilgim yok. Orjinal green cardi gondermek ne derece dogru bilemedim. Bazi yerlerde de onlar icinde vatandaslik sertifikasina basvurmam gerektigini okudum. Pasaportlari olduktan sonra sertifikaya neden ihtiyac var onu da anlamis degilim. Bilgisi olan arkadaslar yanitlarsa sevinirim. Tesekkurler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Severus Severus 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Severus Severus 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Tugba Tugba 

  • @Onboard Once cocuklar icin vatandaslik basvurusu yapmalisiniz. Once vatandasliklarini alacaklar, sonra passport basvurusu yapacaklar. Vatandas olmadan passport alamazlar.


  • Merhabalar ilk defa cifte vatandas olarak Turkiye'ye gidecegim. Turkiye girisinde sadece Turk pasaportu mu gostermeliyim? Amerikan pasaportumda hic Turkiye giris cikis damgasi olmayacak olmasi normal mi? Dusununce Amerikan pasaportumda Amerika'ya giris damgam olacak fakat nereye gittigimle ilgili bir giris cikis damgasi olmayacak. Cifte vatandas olup ve Turkiye giris cikislarindaki proseduru anlatacak bir arkadasa simdiden cok tesekkur ederim.


  • @mrcarlisle, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    Merhabalar ilk defa cifte vatandas olarak Turkiye'ye gidecegim. Turkiye girisinde sadece Turk pasaportu mu gostermeliyim? Amerikan pasaportumda hic Turkiye giris cikis damgasi olmayacak olmasi normal mi? Dusununce Amerikan pasaportumda Amerika'ya giris damgam olacak fakat nereye gittigimle ilgili bir giris cikis damgasi olmayacak. Cifte vatandas olup ve Turkiye giris cikislarindaki proseduru anlatacak bir arkadasa simdiden cok tesekkur ederim.

    Amerikan vatandasi olarak, uluslararasi ucuslarda Amerikan pasaportunuzu kullanmaniz gerekiyor. Amerika'dan cikarken gorevlilere Amerikan pasaportunuzu ve binis kartinizi verip cikis yapacaksiniz. Turkiye'ye giriste Amerikan pasaportunuz ile Turk kimliginizi polise verirseniz, Amerikan pasaportunuza giris damgasi vurup, vizesiz sekilde Turkiye'ye girisinizi sagliyorlar. Geri donerken, kontuarda ve gumruk gecisinde sadece Amerikan pasaportunuzu ve binis kartinizi kullanacaksiniz. Yani genellikle Turk pasaportunu kullanmiyoruz seyahatlerde. Turk kimligi yeterli oluyor. Eski tip Turk kimligine sikinti cikardiklarini duydum giriste. Yeni tip Turk kimligi kullanmak gerekiyor artik. Amerikan pasaportunuzda Turkiye giris-cikis damgalari ve Amerika giris damgasi olacak geri dondugunuzde.


  • @Ryback Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkurler.


  • Selamlar. 2-3 ay sonra Amerikada olacağım. 2011 doğumlu çocuklarım var onları şu anda götüremiyorum Amerikaya. Büyüdüklerinde yanıma alabilirmiyim.


  • @Ryback benim yeni bir Turkiye kimligim yok. Eski huviyet(nufus) cuzdanim var. Buyuk bir kagit ve rengi mavi. Uzerine baktim TC kimlik number var. Vize almadan American passport ile girebilir miyim?


  • @patriot, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu

    @Ryback benim yeni bir Turkiye kimligim yok. Eski huviyet(nufus) cuzdanim var. Buyuk bir kagit ve rengi mavi. Uzerine baktim TC kimlik number var. Vize almadan American passport ile girebilir miyim?

    Yeni kimlik alma süresini 31 Aralık 2023 olarak açıklamışlar. Amerikan pasaportunuzu ve nüfus cüzdanınızı verip vizesiz giriş yapabilmeniz lazım. Polisler sorun çıkarırsa ısrar edin. Bu sene sonuna kadar kimliği yenileme sürem var deyin, vizesiz girişinize izin vereceklerdir. Sorun olacağını düşünmüyorum. Kimliğinizide müsait bir zamanda yenilemenizi tavsiye ederim.


  • Anne baba naturalization belgesi ile ilk defa pasaport başvurusu yapacağı sırada, n600 doldurmamış çocuklar içinde başvuru yapabiliyor mu?


  • @sChAdOw

    Biraz bakıntan sonra aradığım cevabı buldum.

    How do I apply for a U.S. passport for my child?
    To apply for a passport for your child, you must fill out and submit Form DS-11 with all necessary documentation. You can find this application online or at a local U.S. Post Office. If your child has a Certificate of Citizenship, you will need to include a copy of it with the passport application. If your child does not have a Certificate of Citizenship, you will need to submit the following documents with the passport application:
    · A copy of the U.S. citizen parent’s Naturalization Certificate;
    · A copy of the child’s birth certificate (with translation, if necessary);
    · Proof of the child’s admission as an LPR (copy of the child’s green card); and
    · A copy of the parent’s marriage certificate
    · Proof that the child was in the legal and physical custody of the U.S. citizen parent


  • Merhaba, konuyu tekrar aktif etmiş olacağım kusura bakmayın tam anlayamadım bir nokta var. Kız arkadaşım şu an Amerika'da Greencardlı yani henüz 1 yıl oldu. Türkiye'ye gelecek bir sonraki ay fakat ABD pasaport başvurusu yapmadı hiç. Pasaport başvurusu için tam vatandaşı mı olması gerekiyor ya da Greencard sürecindeyken Türkiye'ye gelirken izin mi alması gerekiyor? Bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler.


  • @suleymanhvz Vatandaş olmadan pasaport alamazsınız. Tam vatandaşlıktan kastınız nedir? Ya vatandaşsınız ya da değilsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 37
  • 21
  • 5
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum