Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244
  • ⭐⭐⭐⭐

@wanti costco şu an abd deki en ucuzu. dün galonu 2.52 dolar dan aldım. bir de yüzde 2 cash para yüklemesi yapıyorlar. yani 2,47 ye geliyor. bu kuyrukta ondan zaten.

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@daydreamer craiglistten alabilirsiniz ama içeri de giremeyebilirsiniz bazıları da dolandırıcı oluyor maalesef buna dikkat etmenizde fayda var.

Doğru tabi craigliste her zaman dikkat etmek lazım, ben de hep şüpheyle yaklaşırım, önlem almaya çalışıyorum her çeşit ilanda. Park biletleri için mesela giriş yapmadan ödeme yapamayacağımı açıkça söylüyorum. Buna benzer bir önlem alınabilir. Fiyat çok farkediyor çünkü, özellikle kalabalık gidince. Son gittiğimizde kişibaşı $30 ödemiştik Disney Hollywood Studios için, normalde kişibaşı $140 civarı bir fiyatı vardı gişeden alsak ve 6 kişiydik 😱

• @dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@daydreamer evet biraz yorucu olacak ama ilk girişte sıkıntı yaşamak istemiyoruz, hem bir kaç yeri daha görüp son kararı ona göre vermek istiyoruz. Tema parklar konusunda biz de çok heyecanlıyız açıkçası😬Craiglistten bilet alınca yasal bir yöntem mi oluyor? Çünkü biletleri ülkeye girişte pasaport polisine göstermeyi planlıyoruz, sıkıntıya girmek istemeyiz.

Pasaport kontrolünde nereye gideceğinizi sorsalar bile park biletlerini göstermeniz gerekecek kadar detaylı bir sorgulama da olmaz, o kadar strese sokmayın kendinizi. Bir de Orlando için biraz zaman ayırmanız iyi olabilir, parkları öyle 1-2 günde filan gezmek mümkün değil onu bilin 😊

İlanlardan alınan biletler sahte veya yasadışı bilet filan olmuyor, aklınıza öyle birşey gelmesin. Genelde park çalışanları kendi haklarını satıyorlar. Son gidişimizde mesela ben her zamanki gibi bayağı şüpheci yaklaşmıştım, içeri girmeden ödeme yapmam filan demiştim, ilanı veren kız; "gelince arayın, zaten sizi park girişinde karşılıycam, rahat olun" demişti. Gidince aradım, 5 dk sonra içeriden elinde 6 tane pass cardla gelip, ben içeride olucam turnikeden geçince alırım kartları sizden dedi, zaten üzerinde de görevli üniforması vardı. İçeri girince kartları ve anlaştığımız parayı verdik bir sıkıntı yaşamamıştık. Bayağı da ucuza gelmişti. Ama tabi hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak lazım.

• @denizci10 Krogerı öneririm. Gündelik alışverişi ordan yaptığımız için ister istemez puanlar birikiyor. Güncel fiyat - 1 dolara (1000puan) alıyorum. Yaklaşık 1,6 1,7 gibi fiyata ayda 2 3 depo dolduruyorum. Senelik aboneliğini almadım. 60 dolarlık abonelik alırsam x2 puan veriyor. oda en az haftada 1 depo bu fiyata dolar demek oluyor. Bir bakmanızı öneririm. Kroger olmayan yerlerde shellde fix 10 cent (100 puan) indirim yapıyor. Ama shell costcoya zor yaklaşır

• ⭐⭐⭐⭐

@wanti ooo güzel bilgi bu. ben bir araştırayım.

• ⭐⭐

@denizci10 miamiden cok girdim,ozellikle latin polise Denk gelirseniz cok soru sormuyorlar.
    Orlandoda daha fazla soru sordular. Floridada yasayanlar orlandoya redneck mekani diyor.

Cbp ozelinde konusursak, orlandodaki cbp cok daha kati, bizi gemiden zor zoraki cikartiyorlardi. Miami sulalem raad modunda direk.

Cruise tecrubesi sagolsun eyaletlere gore cbp nasil davraniyor hemen ogreniyorsunuz.

• @charon Cruise tecrübelerinizi de dinlemek isteriz

• ⭐⭐

@daydreamer Miami disi cbp sikintili diyelim.
    Demokrat agirlikli super diversity manyagi eyaletler en sikintili olanlar.
    -new York
    -boston
    -maine
    -new Hampshire
    -california

New York genelde personeli disari cikartmaz. Diger eyaletler ise cok kisitli sureler cikartiyor.
    Bu arkadaslar guya super immigrant/diversity friendly. Guya tabi ;)

En rahat ettiklerim;
    -texas
    -miami
    -port riko

• @charon hiç tahmin etmezdim gümrüklerde gemi personeline bu tip muamele yapılabileceğini. Hatta uçak/gemi vs çalışanları ellerini kollarını sallayarak girer çıkarlar her gittikleri yerde diye düşünürdüm. Sizin cruisede görev ne üzerindeydi? Hangi firma?

• ⭐⭐

@daydreamer ucak personeli sikintisiz giriyor da gemi personeli sikintili.
    Covid oncesi cok sikinti yoktu gerci.

Her gemide calistim yonetici(departman muduru) pozisyonunda. Royal Caribbean,celebrity, Holland America,msc vs.
    Cbpnin yaklasimi degismiyor ne yazik ki.

Genelde o limanda gemiden atlayan personele gore davraniyor cbp. Garip bir sekilde kacak giren multecilere birsey yapilmiyor 🤣

• @daydreamer İlginçmiş. Çok zevkli bir iş olduğunu düşünmüşümdür hep, içine girince mutlaka vardır bir sürü zorluğu da, dışarıdan görünen çok keyifli olduğu. Bize hiç cruise seyahati kısmet olmadı, ya hanım hamileydi, ya çocuklardan biri 6 aydan küçüktü, hep bir bahane oldu, 3 günlük Karayip seyahati bile denk getiremedik. Bu yaz Avrupa'dan gemiyle geçelim diye düşündük Amerika'ya, biraz araştırdım neredeyse tüm firmalar Nisan'dan Ekim'e kadar ara veriyor Atlantik seferlerine, hiç uygun bir tarih bulamadım.

• ⭐⭐

@daydreamer keyifli,lakin off day yok 6 ay boyunca.
    Cok lami cimi olan bir is,lakin seviyoruz.

• Merhaba arkadaşlar Amerikaya girişti aşı şartı devam ediyor mu?

• @bdiler61 mayıs ayından itibaren kalkıyor.

• @ayvalik10 Teşekkürler cavap için. Ben mart ayının sonunda gideceğim. 3 doz aşı oldum ama sonuncunun üstünden 1 yıldan fazla geçti. Tekrar aşı olmam gerekiyor mu?

• @bdiler61 Selamlar,
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel-during-covid19.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Ftravelers%2Finternational-travel%2Findex.html

bu linkte birazcık aşağı inip Travel Assessment kısmında get started girin sonrasında soruları yanıtlayınca kabul edilip edilmeyeceğiniz çıkıyor.

• @Ahmet-0 Teşekkürler

• @bdiler61 biz 1 ay önce geldik. ne havaalanında uçağa binerken sordular ne de abd ye girerken sordular.

• @daydreamer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@daydreamer İlginçmiş. Çok zevkli bir iş olduğunu düşünmüşümdür hep, içine girince mutlaka vardır bir sürü zorluğu da, dışarıdan görünen çok keyifli olduğu. Bize hiç cruise seyahati kısmet olmadı, ya hanım hamileydi, ya çocuklardan biri 6 aydan küçüktü, hep bir bahane oldu, 3 günlük Karayip seyahati bile denk getiremedik. Bu yaz Avrupa'dan gemiyle geçelim diye düşündük Amerika'ya, biraz araştırdım neredeyse tüm firmalar Nisan'dan Ekim'e kadar ara veriyor Atlantik seferlerine, hiç uygun bir tarih bulamadım.

merhaba deneyimlerine dayanarak birşey danışmak istiyorum. Amerika ya Türkiye nin bağlı olduğu kara parçası üzerinden herhangi bir ülkeden arabalı feribot vs gibi bir ulaşım şekli ile geçmek mümkün mü acaba. Bu konuda Türkiye arama motorlarından bir bilgiye ben ulaşamadım.

• @Selly İtalya, İspanya ve İngiltere limanlarından kalkış, çoğunlukla da Florida veya New York limanlarına varış şeklinde cruise gemileri var. 1 hafta kadar sürüyor.

Benzer Başlıklar

• ABD DE TASARIMCI OLMAK

Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana 😀 kaderimizde varmis napalim
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k