Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.5k 451

  • @dytmelek Rica ederim. Özellikle çocuklarınız var ise eğitimleri açısından burası kesinlikle tercih edilebilir. Arkadaşımın 6 yaşında bir oğlu var ve okul eğitimini takip ediyorum. Sistem güzel işliyor. Dünyanın birçok iyi üniversitesi ve okulları bu bölgede. Mevsim düşündüğünüz kadar da kötü değil.


  • @çakıl çok üzüldüm gerçekten😔 apartman vb de kiralarken de mi zor orada? Umarım hemen bulursunuz, dua ediyorum sizin için🙏🏻 Amerika’nın ilk gidişteki en büyük sıkıntısı ev maalesef, greencardlı olarak siz bile zorlandıysanız biz turist vizesi ile orada daha da zorluk çekeriz ev konusunda


  • @dytmelek dört tane apartman site vardı bir tanesiyle görüşüyoruz şuan çok küçük 2400 kira bizi begenirlerse ne ala , bir site form doldurttu işe girermiş gibi dönmedi bir site 2 yıl bekleme sırası var dedi digeri 5 yıl bekleme sırası var dedi sanırım burada evler çok az talep çok o yüzden çok seçiciler


  • @çakıl tüh ya😔 bu kadar zor olduğunu ben de bilmiyordum, şuan airbnbde mi kalıyorsunuz peki? Keşke yapabileceğimiz birşey olsa. İnşallah görüştüğünüz site olumlu dönüş yapar 🙏🏻🙏🏻


  • @TravelerAn 6 ve 10 yaşında 2 kızımız var, Mersin’de yaşıyoruz çok soğuk iklime alışık değiliz o yüzden kızlar biraz daha büyümeden cesaret edemiyorum, hastalık korkusundan. Ama biraz daha büyüsünler o zamana biz de Amerika’da yaşama alışmış oluruz o durumda olabilir.


  • @TravelerAn RMV’ye Ilk gidisinizde evraklari teslim ettikten sonra fotografinizi cekecekler ve sinava girmeniz icin evrak verecekler. Test sinavina evden online girmek mumkun. Address proof konusunda da 2 tane proof isteyecekler. Ben bank statement ve T-mobile faturasi vermistim. Kabul ettikleri evrak listesini basvuru yaparken buyuk ihtimalle gormussunuzdur. Simdiden Basarilar dilerim


  • @çakıl emlakcilarda genel kural yillik kiranin 3 Kati kadar brut geliriniz olmali. Ben bu konuda sikinti yasamadim ama henuz FICO score yoktu ve credit carma’ dan ekran goruntusu gonderdigimde kabul ettiler. 6 aylik bir lease yapip bunu da tek seferde odemeyi onerdiniz mi? Umarim en kisa surede cozum bulabilirsiniz.


  • @datanist teşekkür ederim şuan bi işimiz ve gelirimiz yok ev işini halledip ondan sonra hangi bölgede ev bulursak o bölgede iş arayalım diye düşündük çünkü baya geniş bi alanda ev arıyoruz gelirimiz de olmadıgı için ev vermeye yeltenmiyorlar sanırım teksasın yolları gözükecek bize


  • @TravelerAn Merhaba At&t`nin 30 dolara aylik hangi tarifesini kullaniyorsunuz acaba bende At&t kullaniyorum ama aylik 65 dolar oduyorum. En ucuz paketin de bu oldugunu soylediler. Sizden gelen yanita istinaden bende tarifemi degistirmeyi dusunuyorum.Tesekkurler.


  • @datanist Bilgiler için çok teşekkür ederim. İlk müsait zamanımda evrakları RMV ye götüreceğim. Evden online olması iyi oldu. Road test için manuel brake bir araç gerekiyormuş sanırım.


  • @dytmelek Yakın bir aile dostumun 3 çocuğu da U.S. te doğdular. Şu an iş durumları yüzünden Türkiye'de yaşıyorlar. Hem Türkiye'deki karanlık yönetim ve olaylar yüzünden hem de çocukların eğitimi için yakın zamanda Boston'a yerleşmeyi planlıyorlar. Çocuklar 21 yaşına geldiğinde vatandaşlık haklarını da tamamen kazanıyorlar. Şahsen kendi çocuklarım olsa kesinlikle burada eğitim almalarını tercih ederdim.


  • @janedns AT&T mobile app ten kendinizde kontrol edebilirsiniz. Hemen çıkıyor. En ucuz tarife $30 monthly plan. Daha sonra $65 unlimited MAX monthly plan (save with autoplay) ve $40 monthly plan olarak prepaid tarifeler çıkıyor. (Hattı açtırırken $15 activation fee + $30 tarife ödedim)

    Bu aşağıdakiler hepsinde ortak
    Nationwide calls unlimited
    Nationwide Messaging unlimited (Text, Picture, Video)
    International Messaging Unlimited

    Bu aşağıdaki internet High-Speed değişiyor
    $30 Tarife 5 GB High-Speed
    $40 Tarife 15 GB High-Speed
    $65 Tarife 22 GB High-Speed

    Kendiniz girip planı değiştirebiliyorsunuz.
    Sevgiler


  • @TravelerAn Road test icin handbreak manuel olmali. RMV’ye randevu olmadan kabul etmiyorlar normalde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @çakıl @zumrut @zumrutay sizler yardımcı olabilir misiniz. @çakıl zümrüt ile buradan da irtibata geçebilirsin yeşilkart forumdan geliyorum derse sana yardımcı olacaktır. Ne de olsa o da bizim forum ailemizden

    https://www.instagram.com/zumrutay/


  • @çakıl merhaba ben sedat mülakat günü konsolosluğun önünde tanışmıştık ailecek @Erkan-Gürsoy whatsapp üzerinden yazdım ama burdanda size yazayım dedim düşünürseniz new jersey taraflarında arkadaşım var 17 senedir amerikada yaşıyor ben kendisi ile görüştüm sizin durumunuzu anlattım kendisi sağ olsun elimden geleni yaparım dedi çevremdeki dostlarıma kiralık ev sorarım dedi emlakçıdan değil direk ev sahiplerini tanıyorum dedi dilerseniz numarasını verebilirim.


  • @çakıl belirli bir lokasyon secmediniz olarak anladim yazdiklarinizdan. illinois eyaletini dusunurseniz ben Naperville'de yasiyorum ve public school'larin puanlari genelde oldukca yuksek. district 203 ve 204 olarak geciyor public school bolgeleri, niche.com'a gore abd'deki en iyi 25. ve 36. siradalar. oyle 3-5 okulluk bolgeler de degil, toplamda 55 okul var bu iki district'te. oglum 7 yasinda, 1. sinifa gidiyor ve cok memnunuz.


  • @çakıl şuan nerede kalıyorsunuz? airbnb'ye baktınız mı? belki uzun vadeli olarak.


  • @sedat3459 çok teşekkür ederim Sedat bey biz sanırım yarın sabah teksasa dogru yol alacagız


  • @kmryldz çok teşekkür ederim bilgilendirme için teksasa gitmeye karar verdik belki orası da olmasa sizin o taraflara geliriz kim bilir


  • @birisi airbnb de kalıyoruz burada airbnb süreleride çok kısa 2. Haftamız ikinci airbnb bununda süresi dolacak yakında ve ayrıca aşırı pahalı burada airbnb ücretleride

    Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
  • yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    88
    27 Oy
    88 İleti
    12k Bakış
    P
    @semavi Bey yıllar sonra konuyu hortlatmış gibi oluyorum, kusuruma bakmayın lütfen. Okuduğum tüm iletiler sonunda aklıma gelen bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir, parmağını uzatır ama akrep sokar. Hintli, akrebi sudan kurtarmaya gene çalışır akrep onu tekrar sokar. Yanındaki kişi, Hintli'ye, "Vazgeç, görüyorsun akrebi" der. Hintli'nin cevab ise: "Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim tabiatımda ise sevmek var. Niçin, sokmak akrebin doğasında var diye, tabiatımın gereği olan sevgiden vazgeçeyim?"
  • ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    85
    50 Oy
    85 İleti
    23k Bakış
    MySeaM
    @2xscorpion Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza 👍
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum