ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@tolgasatir delivery işinden mi bahsediyoruz? yoksa stok yapıp satmaktan mı? özelden yazabilirsiniz yapabileceğim birşeyse :)
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@cgokhan
Hani "Hic olmeyecekmis gibi bu dunya icin, yarin olecekmis gibi ahiret icin yasayin" denir ya, ayni filozofiyi is gorusmelerine uygulamanizi tavsiye ederim.Ne alaka diyorsunuz muhtemelen. Subat sonu diyen yere "evet" deyip, baska is aramaya devam etseydiniz, subata kadar is bulursaniz ne ala, bulamazsaniz en azindan bir B planiniz olmus olurdu.
Ben de is ariyorum. Ayni anda 3-4 recruiterla gorusuyorum. Kimisi istedigim gibi bir is, kimisi B, C, D planim. Iki aydir pekcok gorusmelerim oldu, henuz olumlu sonuc alamadim maalesef. Ayni yerle 3-4 gorusme yapiyorsunuz, diger adayi sectik diyorlar.
Yani, yarin bir sirketten is teklifi almayi bekliyor bile olsaniz, basvurmaya ve diger yerlerle gorusmeye devam edin. Ise baslayana kadar hicbir seyin garantisi yok. Bence, bu surecin 6 ay kadar uzayabilecegini hesaba katarak, part-time is bakin. Yurume mesafesinde is yerleri varsa, ugrayip is basvuru formu doldurun.
Nextdoor da ISO (in search of) ilani verebilirsiniz. "ISO free or affordable Bicycle or scooter." Bir kac cumleyle, su an aracinizin ve butcenizin olmadigini da belirtin. Iletisime gecen olursa, nerede bulustugunuza dikkat edin, tuzaga dusurulmeyin.
Iyi haberlerinizi bekliyoruz 😀
Evet maalesef öyle bir hata yaptım :) bu kadar vakit alacağını düşünmemiştim. Bugün'de linkedIn 4 kişi yazmış bakalım birşey çıkacak mı :face_with_tears_of_joy: part-time bakıyorum etrafımda yok, yada otobüs ile gitme şansım yok.
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@cgokhan
Hani "Hic olmeyecekmis gibi bu dunya icin, yarin olecekmis gibi ahiret icin yasayin" denir ya, ayni filozofiyi is gorusmelerine uygulamanizi tavsiye ederim.Ne alaka diyorsunuz muhtemelen. Subat sonu diyen yere "evet" deyip, baska is aramaya devam etseydiniz, subata kadar is bulursaniz ne ala, bulamazsaniz en azindan bir B planiniz olmus olurdu.
Ben de is ariyorum. Ayni anda 3-4 recruiterla gorusuyorum. Kimisi istedigim gibi bir is, kimisi B, C, D planim. Iki aydir pekcok gorusmelerim oldu, henuz olumlu sonuc alamadim maalesef. Ayni yerle 3-4 gorusme yapiyorsunuz, diger adayi sectik diyorlar.
Yani, yarin bir sirketten is teklifi almayi bekliyor bile olsaniz, basvurmaya ve diger yerlerle gorusmeye devam edin. Ise baslayana kadar hicbir seyin garantisi yok. Bence, bu surecin 6 ay kadar uzayabilecegini hesaba katarak, part-time is bakin. Yurume mesafesinde is yerleri varsa, ugrayip is basvuru formu doldurun.
Nextdoor da ISO (in search of) ilani verebilirsiniz. "ISO free or affordable Bicycle or scooter." Bir kac cumleyle, su an aracinizin ve butcenizin olmadigini da belirtin. Iletisime gecen olursa, nerede bulustugunuza dikkat edin, tuzaga dusurulmeyin.
Iyi haberlerinizi bekliyoruz 😀
Iki gün once iki yere başvuru yaptim. Aslında profilde olusturdum. Bu sefer bir kişi ile contact yerine gelen her arama ile konuşmaya çalıştım. Sizin önerinize uyup :)
Ertesi gün 18 arama aldim ve farklı eyaletlerden bunların 10 tanesiyle konuştum. Genel olarak ne iş yaptığımı tecrübe vs ve relocate yapabilir misiniz diye soru sordular. Ve resume istediler. Bugün de 5 arama aldim artık sıkılma geldiği için ikisiyle konuştum. Gerçekten çok yorucu oluyor. Üstelik %95 hint aksanı ile anlaşmaya çalıştım.
Sonuç olarak birsey çıkacağını sanmıyorum çünkü hepsi kendi clientlari için arama yapıyorlar yada kota doldurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Biri saçma bir şey sordu gc nasıl aldın diye. Dv lottery diyorum 3 kere sordu :) anca anladı.
Tabi ertesi gün şak diye işe girmeyi düşünüyorum ama umarım haftaya birkaç telefon harici mülakat alırım. Hatta haftaya kadar bir işe başvuru yapmicam bu aramalardan bir yanıt bekleyeceğim.
Çünkü kim hangi firma için aradı hatırlayamıyorum.
Hatta aynı firmadan iki farklı kişi aradi. Bir is icin 3-4 kişi aradi ama farklı araci şirketler :face_with_tears_of_joy: Sizce işlere başvurmaya devam etmeli miyim? Hersey çorba gibi oldu :) -
@cgokhan Başvurduğunuz sektör nedir?
-
@baran-bozdogan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@cgokhan Başvurduğunuz sektör nedir?
Alanım yazılım, tabi iş ayırt etmiyorum ama alan dışı normal işler için hiç dönüş olmadı bir hafta geçti üzerinden. Wallmart vb yerlerden bir sonuç çıkmadı henüz. Bazılarında US tecrübem var mı yok mu onu soruyor :face_with_tears_of_joy: dedim daha Göçmen olarak yeni geldim. O fırsatları da kaçırıyorum.
-
@cgokhan wallmart gibi mağazalara girmek için @redsat2000 öneri almanı tavsiye ederim geçmişte yöneticilik yaptığı için sana yardımı dokunur
-
@ayvalik10 teşekkürler evet @redsat2000 bey ile iletişime geçtim. Buradan kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum :heart_suit: tabi süreç uzun sürüyor. Bekleyeceğiz yapacak birsey yok :)
-
@cgokhan Elemeler yap. Notlar al. Özellikle sana şartları en çok uyanları not etmelisin. Bu şekilde yoğunlaşacağın firmalar göz önünde olur. Not alırken sana sundukları şartlara, ekstralara, benefitlere (401K, SSK, yemek :) ) göre eleme yapabilirsin. Hatta hangi şirketle ne konuştun, şirket hakkında aklındaki yorumları da not al bence. Senin de şartlar uygunsa relocate yapabilirsin.
-
@cgokhan hintlilere çok dikkat et.
-
@cgokhan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Iki gün once iki yere başvuru yaptim. Aslında profilde olusturdum. Bu sefer bir kişi ile contact yerine gelen her arama ile konuşmaya çalıştım. Sizin önerinize uyup :)
Ertesi gün 18 arama aldim ve farklı eyaletlerden bunların 10 tanesiyle konuştum. Genel olarak ne iş yaptığımı tecrübe vs ve relocate yapabilir misiniz diye soru sordular. Ve resume istediler. Bugün de 5 arama aldim artık sıkılma geldiği için ikisiyle konuştum. Gerçekten çok yorucu oluyor. Üstelik %95 hint aksanı ile anlaşmaya çalıştım.
Sonuç olarak birsey çıkacağını sanmıyorum çünkü hepsi kendi clientlari için arama yapıyorlar yada kota doldurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Biri saçma bir şey sordu gc nasıl aldın diye. Dv lottery diyorum 3 kere sordu :) anca anladı.
Tabi ertesi gün şak diye işe girmeyi düşünüyorum ama umarım haftaya birkaç telefon harici mülakat alırım. Hatta haftaya kadar bir işe başvuru yapmicam bu aramalardan bir yanıt bekleyeceğim.
Çünkü kim hangi firma için aradı hatırlayamıyorum.
Hatta aynı firmadan iki farklı kişi aradi. Bir is icin 3-4 kişi aradi ama farklı araci şirketler :face_with_tears_of_joy: Sizce işlere başvurmaya devam etmeli miyim? Hersey çorba gibi oldu :)Merhaba Gokhan bey,
Bence tel numaranizi LinkedIn profilinizden cikartin. email ya da DM ile iletisim kuruyorlar ve cok daha convenient oluyor. Bu sekilde 18 kisi aramamis olur :)
Ayni pozisyon icin birden fazla recruiter sizi submit ederse, direkt eleniyorsunuz. Onun icin, DM/email ile ulastiklarinda, resumenizi paylasmadan once is hakkinda sorular sorup ayni pozisyon icin olmadigina emin olun.
Recruiterlarin cogu Hintli, bunda bir sorun yok. Bazilarinin aksani cok kotu, bazilari unprofessional. Bu tur seylerden dolayi elemeyin. Ama on eleme yapin. Mesela Linkedin profilleri aktif mi, gercekten iddia ettikleri yerde mi calisiyorlar, etc. Nadiren de olsa, arayanlarin bazilari scammer olabilir, bilgilerinizi calmaya calisiyor olabilirler.
Sizi represent edebilmek icin, bilgilerinizi girmeleri gerekiyor. Bunun icin de dogum ay/gun ve SSN son 4 rakamini soruyorlar. Bu normal bir uygulama. Gercek bilgileri soylemek yerine uyduruk ama hatirlayacaginiz) bir sey de soyleyebilirsiniz. Cunku burdaki tek amac, sistemlerinde size ozgu bir kayit numarasi olusturmalari.
Lnkedin ile entegre calisan Teal diye bir uygulama var, to keep track of your job applications. Bir bakin isterseniz. Kimisi de excel ile yapiyor bu isi.
Ilgilenmediginiz isler icin iletisim kuran recruiterlarla linkedin de connection kurup, I am interviewing for another position at this time, but let's stay in contact, gibi bir sey soyleyebilirsiniz. Linkedin de sadece 34 contaginiz var. Cok dusuk bir rakam. Onu 500'un ustune cikarin bir iki hafta icinde. Calismak istediginiz sirketlerdeki recruiter, HR, hiring manager, senior xyz vb kisilere connection request gonderin. Tanimaniz gerekmiyor. Cold calling gibi bir sey. yarisindan cogu kabul ediyor, bu sekilde visibilitinizi arttirin. Bazilarina mesaj ile birlikte de connection request gonderebilirsiniz, ama sart degil.Hic tanimadiginiz, ama ortak yonlerinizin oldugu LI connectionlariniza, DM gonderip, networking yapabilirsiniz (ben bunu yapmiyorum, ama cok tavsiye ediliyor).
Simdilik aklima gelenler bunlar, Ilk is tel numaranizi silin :)
-
@Programmer valla hepsi standart benefits veriyor. Ben sadece şirket adlarını bazen kaçırıyorum önemsiz diye sormuyorum buda bir hata :face_with_tears_of_joy:
-
@Senay-Sirin Verdiğiniz muhteşem bilgiler için çok teşekkür ederim. Sadece biri son 4 rakam ssn ve Sadece doğduğum günü sordu diğerleri sormadı hiç.
Dediğiniz gibi belki baştan elendik birkaç iş için:)
Telefonu siliyorum gerçekten sabahın 7:30da arayan var. Gerci son 2 gün bu sayı 5-6ya düştü.
Relocate yapabilir yazdiydim onun da etkisi yüksek ve relocate olayını rafa kaldırdım.
Bağlantı sayısını yükseltme yapacağım, şuan bile anasayfamda çok gereksiz paylaşımlar oluyor is ilanlarıni zor görüyorum:)
Son olarak C2C, B2B vb. harici ben direkt aracisiz başvuru yapamiyor muyum 😅 yani çok nadir görüyorum no third party,, direct hiring...
-
@cgokhan
Merhaba,
Size yakin oldugundan, Austin'deki teknoloji sirketleri/startup is ilanlarina gozatmak ve genel bilgi edinmek isterseniz:https://www.builtinaustin.com/
Su sayfalari da inceleyebilirsiniz:
https://careers.cognizant.com/studentandinterns/us/en/early-career-jobs
https://www.infosys.com/careers/apply.html
Ayrica Google, Meta, Amazon, Microsoft, Dell, Oracle, IBM, Cisco gibi sirketlerin kendi kariyer sayfalarindan profil olusturup ilginizi ceken ilanlara basvurabilirsiniz. Profilinize uygun yeni bir is ilani yayinlandiginda da haberdar olursunuz.
-
Su sayfa da ilginizi cekebilir:
https://www.cognizant.com/us/en/about-cognizant/talent-worldwide/cognizant-skills-accelerator
-
@Sharm teşekkürler oraya da bakacağım:)
-
E Emrah Borazan bu başlıktan bahsetti
-
@cgokhan Merhaba, faydasi olur diye tecrubemi paylasayim sizinle. Ben ABD ye gelmeden is teklifi almistim ama surec ayni sonucta. Linkedin den hic basvuru yapmadim. Profilim vardi ama basvurularimi glassdoor sitesi uzerinden yaptim. 100 e yakin basvuru yaptim, 30 sirkte yakin mulakat daveti gonderdi. 4 sirketten de teklif aldim. Burda bana gore en onemli sey cok basvuru yapip sansinizi arttirmak ve 'olur mu acaba diye dusunmeden' size uygun olan butun ilanlara basvurmak. Ozellikle buyuk sirketlerin hepsi neredeyse bonus ve reolcation destegi veriyor. cover letter inizi basvurdugunuz pozisyona gore guncellerseniz sansiniz artar. Cok zaman alan bisey her basvuru icin guncellemek ama etkisi oluyor.
-
@agaslan şirketler işi bildiğin halde bir oryantasyon sürecinden geçiriyor mu?
-
@agaslan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@cgokhan Merhaba, faydasi olur diye tecrubemi paylasayim sizinle. Ben ABD ye gelmeden is teklifi almistim ama surec ayni sonucta. Linkedin den hic basvuru yapmadim. Profilim vardi ama basvurularimi glassdoor sitesi uzerinden yaptim. 100 e yakin basvuru yaptim, 30 sirkte yakin mulakat daveti gonderdi. 4 sirketten de teklif aldim. Burda bana gore en onemli sey cok basvuru yapip sansinizi arttirmak ve 'olur mu acaba diye dusunmeden' size uygun olan butun ilanlara basvurmak. Ozellikle buyuk sirketlerin hepsi neredeyse bonus ve reolcation destegi veriyor. cover letter inizi basvurdugunuz pozisyona gore guncellerseniz sansiniz artar. Cok zaman alan bisey her basvuru icin guncellemek ama etkisi oluyor.
Teşekkürler, ya sadece bir iş için bana aynı firmadan 3 ayrı kişi toplamda 8 kişi yazdı. İş bana yakın mevki olarak. Henüz bir mülakat yok) tabi bunların hepsi aracı firma. Bir daha basvursam bu sefer eleyecekler.
Bir iş için iki farklı yerden mesaj atan mı dersin??
İş var cv at diyenler var, bende JD istiyorum. Böyle tiplerde var maalesef.
İş bulmuş ama işle alakası olmayan insanlar var. Upwork üzerinden işime yardımcı olacak bir kişi arıyorum diye ilan gördüm)
Bazen ilanların fake olduğunu düşünüyorum. Glassdoor hesabım var ama oradan hiç basvurmadim. Ama dediğini yapacagim.
-
@baran-bozdogan Sirket bunu hissederse oryantasyon surecinden gecirmiyor, ama sirkete cabuk adapte olman icin ellerinden geleni yapiyorlar. Oryantasyon sureci dedigimiz surecte sizi denemek yerine ise adapte etmeye calisiyorlar.
-
Çok güzel anlatmışsınız deneyimlerinizi Mayıs'ı iple çekiyorum bakalım şans bize de gülecek mi...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum