Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan 100 download ve 100 Mbps upload hızı için istenilen fiyat 490₺. Bu upload Amerika için mi ? Çünkü sayın @MySea hız testinde -ki WiFi ile- nerdeyse 900 Mbps görmüş. Aslında çok iyi.


  • @dytmelek merhaba. okula kayıt yaptirmadan once okula ugramistim bikac soru icin, ellerinde bir tablo var, sadece dogduklari yila göre degil, aya gore de karar veriyorlar. yanlis hatirlamiyorsam oglum agustosta dogmus olsa okul oncesi olacakken ekimde dogdugu icin birinci sinifa baslamis oldu.

    babam esnafti, cok batti cikti ben asla cesaret edemedim kendi isimi yapmaya 🙂 umarim her sey dusundugunuz gibi olur.


  • @Programmer Eğer fiber internet ise genelde upload/download hızları aynı.


  • @dytmelek Teşekkür ederim. Sizlere de başarılar ve mutluluklar diliyorum.

    Ev işi şans işi tamamen. Ben çok yerle görüştüm hepsi kredi skoru olmadan kabul etmedi. Hatta peşin kira vermeyi bile kabul etmediler. Gelir belgesi görmek istediler. Bir yer kefil kabul etti fakat kefilin maaşı kiranın x5’i olmalı dedi. Yani sizin kirayada maaşında yer kalmalı diyorlar kısaca. Bu bahsettiğim durumlar buraya özgü olabilir, kimsenin gözü korkmasın bu yüzden. Tek seferde bile ev bulabilen olabilir.

    Benim deneyimim şöyle oldu. Şuan kiraladığım siteye, apartman ofisine girdim. Durumu anlattım, airbnb’den bir evde kaldığımı söyledim. Kredi skoru önemli değil dedi çalışan. Örnek daireyi gezdirdi. Olanakları vs. uzun uzun konuştuk. İş başvuruya geldiğinde maaş kağıdı sormasın mı? Tekrar 2 hafta önce amerikaya geldiğimi işimin olmadığını, yerleşim sonrası işe gireceğimi anlattım. Manager ile görüştü. Banka ekstresi getirebilir misin diye sordular.

    Ekstreyi telefondan pdf olarak indirdim teslim ettim. Başvuru için dosya oluşturdular. 1 hafta süren ofise gidip gelmeler sonrasında en sonunda evi verip veremeceklerini sordum. Airbnb’nin süresinin dolacağını, eğer olumsuzsa lütfen bildirmelerini, başka yerler bakacağımı söyledim. Akşamına kabul için tebrik emaili geldi. Sonraki hafta taşınma onay emaili geldi ve taşındık.

    Apartmanları şirketler işletiyor. Ofis çalışanı müdürüne, müdürü merkeze sorma falan derken işler uzun sürüyor. Direkt ev sahibinden evlerde, emlakçı aracılığıyla şans biraz daha yüksek olabilir.

    Diğer eyalet ve şehirleri bilmiyorum. Burada kiralık evlere çoğu kişi minimum 100 bin dolar teminatlı yıllık sigorta istiyor.


  • @Programmer Turk.net fiber, altyapısı olan yerde 1 Gbps download ve 1 Gbps upload 140 TL (Tabii şimdilik. Yakında yeni yıl zammı gelir.) Turk.net müşteri hizmetleri normal altyapı kullanımında (ADSL/VDSL) herhangi bir problemde ömür törpüsü (zamanında epey sinir stres yaşattılar zira) olsa da kendi fiber altyapısında çölde bir vaha gibi. US'ye nasipse yerleşince herhalde tek özleyeceğim şey olabilir. İnşallah özlemeye gerek kalmaz da arkadaşlar gibi biz de 1 Gbps ve üstü hızların olduğu bir bölgede ev buluruz.


  • @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @cgokhan 100 download ve 100 Mbps upload hızı için istenilen fiyat 490₺. Bu upload Amerika için mi ? Çünkü sayın @MySea hız testinde -ki WiFi ile- nerdeyse 900 Mbps görmüş. Aslında çok iyi.

    Evet mesela buradan detaylarına bakabilirsin.

    internet-paketi.png

    covarege (kapsama alanı) yine yazıyor zamanla çoğu yere gelecektir diye düşünüyorum. Metro internet gibi hızlar aynı ama metro internette up ve down aynı ve değişme şansı yok. Daha çok ev interneti değilde, sunucu ve host sağlayanlar için sağlıyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Gerçekten çok iyi bir hizmet. Ayrıca 1 TB bulut depolama da veriyorlarmış. Nasip olur da gelirsek inşallah bu hızlardan faydalanmak isterim. Evde superonline kullanıyorum. 3 kişi bağlanınca ping süreleri hemen uçmaya başlıyor. Umarım bu google kapsama alanını genişletir.


  • @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @cgokhan Gerçekten çok iyi bir hizmet. Ayrıca 1 TB bulut depolama da veriyorlarmış. Nasip olur da gelirsek inşallah bu hızlardan faydalanmak isterim. Evde superonline kullanıyorum. 3 kişi bağlanınca ping süreleri hemen uçmaya başlıyor. Umarım bu google kapsama alanını genişletir.

    2014'te bu hızı kar tatilinde üniversitede kimse yokken wi-fi ile yaşamıştım bir süre sonra sıkıcı geliyor :)))


  • Fazlası olabilir eksiği yok ! 😅
    Aşağıdaki harcamalar 3 KİŞİLİK BİR AİLE olarak, Ohio eyaleti - Cincinnati şehrine yerleşirken, İLK BİR AYDA yaptığımız harcamalardır:
    🛏Otel: 700$
    🏠Kira (ilk ay): 900$
    💵Depozito: 400+35$
    📞Telefon hattı: 80$ (2 hat)
    💻İnternet: 50$
    🪪Ehliyet: 28+46$
    🥗İlk ay mutfak: 1000$
    🛋Ev eşyası: 2000$
    ✏️Dil kursu: 700$
    🧾Elektrik faturası+depozito: 110$
    🛍Diğer ev ve çocuk ihtiyaçları: 250$
    Biz Amerika’ya geleli 7 ayı geçti, ve şunu çok rahat söyleyebilirim EN ÇOK harcamayı (ve stresi 😅) ilk ayda yaptık 💸💰
    🚗ARABA alacak olanlar ona göre arabanın peşinatını da katmalı. Biz 3 ay idare ettik, sonra araba aldık.
    Bu rakam farklı eyaletlerde, farklı kişi sayısına göre değişiklik gösterir. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Biz en minimumda tuttuk. Kimisi daha konforlu başlamak ister, kimisi daha idareli olabilir..

  • ⭐⭐⭐

    @vikki_yaan Yani diyorsunuz ki bir eve giriş ücreti 6000-7000$ arası değişiyor. Tabi ev halkı hane sayısına ve diğer durumlara göre değişir.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @kmryldz Bu Orta Batı bana gerçek Amerika gibi geliyor. Yani kültürel açıdan. Az göçmen ve daha fazla Amerikan kültürü. Irkçılık yoksa eğer çok güzel olur.


  • @Programmer cok yeri görmedim acikcasi abd icinde, 2.5 hafta new york'ya yasadim sonrasinda tamamen chicago civarindaydim. irkcilik namina en ufak sorun yasamadik. tabi burada uzun zamandir yasayan insanlarin iliskisi daha farkli ama bize negatif bir yansimasi olmadi. bir gun tasinirsam tek sebebi iklim olur 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @kmryldz Çok soğuk değil mi 🙂 Yaz mevsiminde çok güzeldir belki ama kışın çok soğukmuş. Hayatı zorlaştırıyor mu peki? Yoksa belediye işini iyi yapıyor mu?


  • @musty üstad bende tır şoförlüğü yapmak istiyorum merak ettiğim konu demişlerdiki araç ehliyeti olmadan tır ehliyeti alamıyormuşuz , yani ilk etapta tır ehliyetine başvuru olabiliyormu ? 2. sorum ise sınavları nasıl geçtiniz ? pre inspection , air brake ve sonuncu road test bunlar zormu , işiniz rast gitsin


  • @Programmer evet, soguk oluyor ustelik tam anlamiyla kis yasanmiyormus bu sene. gecenlerde her yerde haber olan soguklarda hissedilen sicakligin maksimum -30 derece oldugu gunu yasadik mesela. ama hayati durduran bi durum yasanmadi. bazi marketlerde yumurta, ekmek, sut gibi urunlerin tukendigini gorduk sadece.

  • ⭐⭐⭐

    @kmryldz Umarım ev yalıtımı iyidir. -30 az bir rakam değil. Boston'daki arkadaş bu sene üşüyorum demişti. Belki evden kaynaklanıyordur, bilemem tabi.


  • @Programmer Boston’da kimle konussam bu sene soguk olmadi diyor 🙂 Gectigimiz haftalardaki kar firtinasi zamani iyi soguk olmustu sadece.


  • @Programmer evet yalitim cok iyi gercekten, buyuk fark ediyor. evdeyken hic hissetmedik sogugu. daha sert sartlara gore yapilmis binalar


  • @Sadullah-Baçin Önce normal ehliyet almaniz gerek. Bazi eyaletler de 1 2 yil beklemeniz gerekiyor. Bunu en iyi bulundugunuz eyaletin DMV Revenue office lerden ögrenebilirsiniz. Eger bir sure siniri yoksa, normal ehliyeti aldiginiz gun CDL okuluna basvurabilirsiniz. Revenue office den CDL paketi satin aliyorsunuz ve DOT medical exam aliyorsunuz. Bazi okullarin fiyatinin icinde bu islemler, ucret ödemiyorsunuz. Ilk hafta sinifda yazili sinav icin egitim aliyorsunuz. 2. Hafta sinava giriyorsunuz. Gecerseniz, drug test icin idrar veriyorsunuz. Sonra cdl okulunun egitim sahasina gönderiyorlar. Ilk basta pre trip, air break testi ögreniyorsunuz. Sonra straight back, off set, 90 derece parklari ögrenip 160 saatlik egitiminiz dolunca sinava giriyorsunuz. Toplamda 4 hafta gibi görunsede, 5 6 haftayi buluyor. Butun sinav bastan sona ingilizce. Ortalama bi ingilizceyle gecilir. Sinavda zorlanilacak kisim Road test ve 90 derecelik park ama cok da zor degil. Ingilizcesi zayif olanlar icin dezavantaj olan, pretrip inspection ve air break testini hem anlatip , hemde uygulamaniz gerek. Ben de cdl i yeni aldim. Sorunuz olursa cekinmeyin.


  • @clubhasankara çok teşekkürler detaylı bilgi için , işe başladınızmı ? Kazançlar nedir ortalama bende tır şoförü olmak istediğim için araştırıyorum 1 ay çalışınca 5 gün izin veriyorlarmış 0,55 cent mil başına veriyorlarmış bi sürü detay var aslında ben income state tax olmayan eyalet seçeyim diyorum mantıklımı onuda bilmiyorum yaşanabilir suç oranı az olan yerleri seçmeye çalışıyorum bakalım , size yeni işinizde ve hayatınızda başarılar dilerim


Benzer Başlıklar

  • 49
  • 2040
  • 132
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum