Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar. DV23 talihlisiyim. Ocak ayında randevu tarihim belirlendi ve şuanda onun için hazırlıklarımı sürdürüyorum. Sormak istediğim soru şu yaklaşık 1 yıldır Almanyada öğrenci oalrak hayatımı sürdürüyorum ve burada oturum iznim var süpriz bir şekilde green card çıkması ile hem green cardı elde etmek hemde almanya da eğitimimi tamamlamanın yollarını arayamaya başladım. Öğrendiğim kadarı ile green card ı teslim aldıktan sonra her 6 ayda bir amerikaya giriş çıkış yapmam durumumda herhangi bir sıkıntı olmuyormuş. Bunun doğruluğunu sağlayabilecek birisi var mı? Bir diğer sorumda gördüğüm kadarıyla neredeyse tüm mülakatlarda daha önce yurtdışında yaşadın mı sorusuna hayır cevabı verilmiş ancak benim bu soruya cevabım halihazırda evet, bunun mülakata etkisi ne olur veya bu soruyu nasıl cevaplandırmalıyım? Evet demem durumunda devam niteliğinde bir soru ile karşılaşır mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @aslanamca Evet Ankara şaşırtarak, 1 Aralık tarihine mülakat gönderdi bazı arkadaşlarımıza 1-2 saat önce

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş demek slotlar boş kaldı diye ümit ediyorum siz alabildiniz mi?

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Geçen hafta aralığa vermeden ocağa mülakat vermişlerdi bugün hepimizi şaşırtıp şimdilik az da olsa 1 Aralığa mülakat verdiler, ben henüz beklemeye devam umudumuzu korumaya devam ediyoruz 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş hayırlı haberlerinizi bekliyoruz

  • ⭐⭐⭐

    @baranpeltek_, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhabalar. DV23 talihlisiyim. Ocak ayında randevu tarihim belirlendi ve şuanda onun için hazırlıklarımı sürdürüyorum. Sormak istediğim soru şu yaklaşık 1 yıldır Almanyada öğrenci oalrak hayatımı sürdürüyorum ve burada oturum iznim var süpriz bir şekilde green card çıkması ile hem green cardı elde etmek hemde almanya da eğitimimi tamamlamanın yollarını arayamaya başladım. Öğrendiğim kadarı ile green card ı teslim aldıktan sonra her 6 ayda bir amerikaya giriş çıkış yapmam durumumda herhangi bir sıkıntı olmuyormuş. Bunun doğruluğunu sağlayabilecek birisi var mı? Bir diğer sorumda gördüğüm kadarıyla neredeyse tüm mülakatlarda daha önce yurtdışında yaşadın mı sorusuna hayır cevabı verilmiş ancak benim bu soruya cevabım halihazırda evet, bunun mülakata etkisi ne olur veya bu soruyu nasıl cevaplandırmalıyım? Evet demem durumunda devam niteliğinde bir soru ile karşılaşır mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    Öncelikle size Almanya’dan bi adli sicil raporu gerekiyor çünkü 6 aydan uzun süre orda yaşamışsınız. Eğitiminiz için re permit almanız lazım. Ankara’da mı mülakata giriceksiniz


  • ArkÖncelikle mülakat maili alan herkesi tebrik ederim, henüz mülakat almayan arkadaşlarımızın da en kısa sürede mail almasını temenni ederim. 1 Aralık mülakat randevum için henüz bankadaki hesabımda yeterli miktarda tutar göstermedim ve bu tutarı TL hesabımda göstermeyi düşünüyorum. Aktif olarak kullandığım banka hesabıma mı parayı atmalıyım yoksa aktif kullanmadığım banka hesabıma toplu şekilde parayı atıp mı hesap dökümü almalıyım. Aktif kullandığım hesabıma atarsam sürekli bir giriş-çıkış olması ve haliyle mülakata kadar da harcamalar olacağından bu bir sorun yaratır mı. Diğer durumda da aktif olarak kullanmadığım bir hesaba aktarmak da 6 ay boyunca hiç hareket olmadığı için dezavantaj mı olur. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşımda bulunursa çok sevinirim.


  • Bugün Telegram grubunda, uluslararası doğum belgesinin 6 ay geçerlilik süresi olduğunu yazdılar. 2 kişi teyit etti ki nüfus müdürlüğünde çalışıyormuş bir arkadaş.

    Ben belki ilerde green card çıkar diye 2019 yılında almıştım. Yurtdışı olduğu için istek gönderme, belgenin gelmesi bir kaç ay sürüyor.

    Yeni belge istesem, ne zaman gelir, mülakat geldiğinde yine 6 aylık süre aşılır mı gibi bir çok soru işareti var.

    Ayrıca eşim de yurtdışı doğumlu ve onun da doğduğu gün verilen bir belge var. Doğum sertifikası ama uluslararası değil. Sovyet dönemi verilmiş resmi belge. Yeminli tercümandan çevirip götürmeyi düşünüyorduk. Onun için de mi güncel bir belge almak lazım? Konsolosluklar randevu vermiyorlar şu anda. Eşimin doğum belgesi şöyle bir şey, pasaporta benziyor:

    alt text

    İçinde de 98 tarihli bir yazı var belgenin Sovyet sonrası Rusya için de geçerli olduğuna dair.

    Eski yıllardan yurtdışı doğumlular eski belge götürünce AP'ya kalma durumları oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @ahmet_ daha mülakat almamışken ne olur ne olmaz tekrardan almaya çalışın. Cok eski tarihli belgeleri şüpheli görüp AP’ye bırakabilirler yenisini talep edebilirler


  • @waterman Evet, dediğim gibi 2019'da almıştım ve gelmişti. Şimdi mesela polis belgesi istedim Temmuz ortası ve Ağustos başı ellerine geçti istek. Hala alabilmiş değilim.

    Doğum belgesi de şimdi istesem ama mülakat Eylül'de gelse yine eskiyor belge. O zaman Mart'ta isteyip Eylül'e kadar geçerli olacak. Ama belge gelir mi, ne zaman gelir hep sorun.

    Talihlinin eşi konusu ne olur acaba? Bu pasaporta benzeyen doğum belgesi kabul edilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @ahmet_ anladım maalesef bürokrasi en sıkıcı olan kısmı bu işin. İzleyeceğiniz yol alabilirseniz belgeyi alabilmek, alamazsanız da konsoloslukta belgenin uzun süredir beklediğinizi belirtmek. Ankara bu konuda daha esnek diğerlerine göre. Sürecinizde bol şans


  • @Emre-Kurtulmuş bende dün akşam 1aralik için mail aldım,fakat AİS de dosya numaramı girdiğimde randevu için hazır değil hatası alıyorum,böyle bir hata alan var mı? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?


  • Merhaba, dün akşam mülakat tarihim belli oldu 01 Aralık sabaha,sağlık raporu için randevu baktığımda bütün randevular dolu gözüküyor o tarihe kadar.AIS de dosya randevu için hazır değil hatası alıyorum.Bu kadar kısa sürede nasıl bu durumları çözebilirim?

  • ⭐⭐⭐

    @mehmetalii Şu an ais kaydı yapamamanız normal bir kaç gün içinde sisteme yansır numaranız. AIS kaydı için endişe etmeyin mülakattan bir gün önce bile yapabilirsiniz hatta mülakata girmeden önce bile yapabilirsiniz dert etmeyin. Sağlık raporu içinde unganları telefonla arayıp yardım isteyin fakat onlarında diyeceği büyük ihtimalle sistemi takip edin iptal eden olursa yerine hemen randevu oluşturun olacaktır yine de arayıp danışın


  • Merhaba dostlar.
    Benim sorum sponsorluk ile ilgili.
    Biz belli sebeplerden solayı banka hesabında para göstermeyeceğiz. Ama ABD 🇺🇸 vatandaşı arkadaşımız sponsor olacak.
    Şimdi öncelikle bilmek istediğim sponsorluk belgesinin adı. Yani hangi belgeyi doldurması gerekiyor ?
    Numaramıza bakılırsa, ocak ayına randevu verilir diye düşünüyorum. Acaba şimdiden belgeyi hazırlayıp saklasak olur mu ?
    Son olarakta mesela, kazanan bensem,sponsorluk eşimin adına olursa sorun olur mu , yoksa illaki benim adıma olmalı ?
    Herkese önceden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Z-I Merhaba, sponsorluk işlemleri için Sponsorluk İşlemleri ve Yapılması Gerekenler i134 ve i864 konu başlığını inceleyebilirsiniz detayları mevcut.

    Mülakat zamanı noktasına gelinirse Ocak ayı randevuları halihazırda dağıtıldı bu sayıya ekleme olabilir tabii fakat süreci pek sıkı takip etmiyorsunuz anladığım kadarıyla eğer Ankarada gireceksiniz mülakata Ocak ayında randevu almanız zor gözüküyor bilginiz olsun. Dilerseniz talihli kayıt formunu doldurarak Telegram grubuna dahil olup süreci daha yakından takip edebilirsiniz


  • @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim cevabınız için. İnceleyeceğim.
    Takip etmeye çalışıyorum aslında. Numaramız 10.000-lerde. Ocak ayı için de 15000 açıklanınca, zannettim ki bize de Ocakta verirler randevu.
    Hayır, Ankarada değil, Pariste gireceğiz mülakata.

  • ⭐⭐⭐

    @Z-I Pariste girecekseniz Ocak için mülakat alma ihtimaliniz olabilir konsolosluğun çalışma potansiyeli Ankaradan daha iyidir büyük ihtimalle. Travel.state.gov adresinden gerekli evrak listesini inceleyin derim mali geçmişi her konsolosluk istemiyor Fransada istenen evrak listesinde var mı kontrol edebilirsiniz sponsorluk kağıtlarına gerek kalmaz belki


  • Merhaba sağlık randevusu alacağım fakat başvuru kategorisinde ne seçmem gerekiyor randevu alırken? Diversity mi?

  • ⭐⭐⭐

    @hypecorn32 Evet Diversity seçeceksiniz


Benzer Başlıklar

  • 642
  • 19
  • 3
  • 296
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum