Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Damla-Yalçın, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Herkese Merhabalar. Uscis online account number nereden bulunuyor bilgisi olan var mi? Herhangi bir mailimde ya da hesabin icinde numarayi bulamiyorum. Ya da forma bu bilgiyi girmesek oluyor mu? Daha once bu formu dolduranlar bu konuda nasil bi yontem izledi acaba yardimci olabilecek varsa cok memnun oluruz simdiden tesekkurler 🙂

    Eger daha once USCIS'ten form aldiysaniz (I-797 formlarindan) onlarin ustunde yazmasi lazim. Evet, dediginiz gibi emaillerde ya da USCIS hesabinizda da yazmiyor bu bilgi. Ama size USCIS'ten gonderilen formlara bakarsaniz, orada hesap numaranizi bulabilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emredemirelgeo, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells açıklayıcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam. Randevuyu iptal ettmeye çalışıyoruz ama edemiyoruz. Sanırsam pazartesi edebiliriz. Tekrar randevu alacağız ve onu benim soyadımı kullanarak alacak hocam.

    Kasım sonu Aralık başı gibi eşim ABD'ye sürekli yaşam kurmak amacıyla gidecek. Biz o zamana dek vize sürecimizi başlatmış olacağız. ABD gittiği zaman SSN'i değiştirmek istese vize sürecimiz için problem olur mu hocam? I 130 formunda SSN bilgisi girecek, değiştiği zaman bizim bunu USCIS'e bildirmemiz mi gerekir? Bildirmemiz gerektiğinde bunu hangi yolla yapmalıyız?

    Hayir, SSN degismeyecek. Sadece SSN kartiniz degisecek ve kartta artik esinizin guncel ismi ve soyismi yaziyor olacak. Yani numara ayni kalacak ama numaranin yazildigi kart guncellenecek, bu nedenle formlara yazdiginiz SSN'yi degistirmenize gerek olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirgenco, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    İyi akşamlar. Bu 130 formunda. Eşimin. Pasaporttaki yada kimliğindeki soy ismi eski evliliğindeki soy ismi. Ama şimdi genç soy ismi kayıtlarda Türkiye’de. Hangi soy isme göre bunu doldurmalıyız ?

    ABD'de hangi isim ve soyisim kombinasyonunu kullanacaksa tum resmi formlari da bu sekilde doldurabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Ünlü, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Programmer, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @emirgenco Bu tür resmi formlarda Nüfus İdaresindeki kayıtlarda geçen ne ise o geçerlidir. Yanlış okumadıysam zaten Doğum Belgesi diye geçen Aile Tablosunu da vereceğiniz için bu durumda resmi kayıt göz önünde bulundurulacaktır. Ayrıca güncel bilgilerinizin yer aldığı yeni kimlik ve pasaport çıkartmanız da sorun çıkmaması adına sizin için iyi olacaktır.

    Merhaba, soyisim konusunda benim de kafama takılan sorular var. Forumda arattım fakat benim durumumda olan hiçkimseyi bulamadım. Eşim Abd vatandaşı ve ikimizin de ilk evliliği. I-130'u doldururken "Your full name" kısmına benim soy ismimi, "Other names used" kısmına da kızlık soyismini yazdık. Benim soy ismim şu anda sadece I-130 formunda geçiyor. Pasaport ve kimliğinde geçmiyor. Bildiğim kadarıyla, Abd'de iki soy isim de kullanılabiliyor. Herhangi bir evrakı güncellememiz gerekiyor mu yoksa bu şekilde de sıkıntı olmadan yolumuza devam edebilir miyiz? Teşekkürler.

    Evlendiginiz gosteren belgeler yeni isme gore guncellenmis olabilir? Bu belgeleri kullanabilirsiniz, ama yazmiyorsa da eski isminiz ve evliligi gosteren bu belgelerle devam etmeniz durumunda sorun cikacagini sanmiyorum.

    Genelde ABD'de isim degisikligi sureci evlilik belgesini SSA ofise goturup yeni soyisimle alacaginiz SSN kartiyla basliyor... Eger esiniz bu belgeleri guncellemek istiyorsa su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/211/abd-de-yasal-i̇sim-değişikliği-yapmak

    Eger su anki belgeleri kullanmak istiyorsa, evlilik belgesini de beraberinde gondermeyi unutmasin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CuckooFlower-Daisy, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba,
    Dosyamız NVC deydi. Geçen gün mail geldi birth certificate da sorun olmuş. Onu tekrar resubmit ettik. Resubmit edilen belgeler için onay ne kadar sürede geliyor bilginiz var mı acaba. Normalde NVC ye dökümanları yükledikten 10 hafta sonra döndüler. Yine o kadar mı beklememiz gerekiyor 😞

    Evet, maalesef o kadar sure beklemek gerekiyor yine. Eger bildirim gelir gelmez yuklediyseniz (24 saat gecmeden diyelim), bir ihtimal ayni gun tekrar kontrol ediliyor olabilir; ama genelde yeniden NVC'nin belgeyi kontrol etmesi gerekiyor. Surada NVC'nin hangi tarihlerdeki belgeleri kontrol ettigini gorebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emrahav, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar
    Eşim ABD vatandaşı ve turkiyede yaşıyoruz. 2 yaşında oglumuz var. Green card basvurusunu Türkiye'den yapmak istiyoruz. Formu okudum ama tam cevap bulamadigim iki konu var. Siz değerli form üyelerine danışmak istedim.

    1. I130 surecinde basvuru fee sini money order ile yapamiyoruz. Çünkü turkiyede yasiyoruz. Kredi karti secenegini arastirdigimda sitede şu ifade yaziyor " There is no additional cost to file by credit card. We cannot accept a credit card issued by a foreign bank ". Bunun icin g 1450 formunu doldurmamiz lazim. Orda kredi karti bilgisi istiyor. Daha once bu sekilde odeme yapan oldumu. Kredi kartim turk bankasindan alinma ve internet vb. Odemelerde güvenlik sistemi devreye giriyor.
    2. Basvuru surecinde evraklarimi hangi adrese gonderecegiz.
    1. ABD'de esinizin aile uyelerinden birine parayi gonderebilirsiniz ve kendisi bu parayi USCIS'e iletebilir (veya kredi kartini size kullandirtabilir)? Sizin dediginiz durumda sorun olacak gibi gorunuyor, USCIS parayi ilk seferde alamazsa direkt dosyayi kapatabilir ve yeniden basvuru yapmanizi isteyebilir.

    2. Online basvuru yapmak istememenizin bir nedeni var mi? Formu online gondermek cok daha kolay ve hizli. Eger ek belge gondermeniz gerekiyorsa Elgin adresine gondermeniz gerekiyor.

    Screen Shot 2022-09-26 at 12.20.06.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emredemirelgeo, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells veya konu hakkında bilgisi olanlar var ise aşağıdaki soruma cevap verirlerse sevinirim.

    Nihayet evlendim. Eşim pasaportu için değişim başvurusunu yaptı. Ben de pasaportumu değiştirmek istiyorum ama geçerlilik tarihi 9 ay sonra biteceği için yeni bir pasaport alamıyorum. Hiçbir nüfus müdürlüğü bu konuda yardımcı olamıyor. En az 6 ay süresi kaldıgında değişim için başvuru yapabiliyorum. Ama biz önümüzdeki 15 20 gün içinde başvuru yapacağız. USCIS ' e pasaport belgelerimi gönderdiğimde, süreç devam ederken benim pasaportum değişmiş olacak. Bu süreçte ne gibi bir yol izlemem gerekir? Pasaportumu süreç devam ederken değiştirmiş olmam bir sorun oluşturr mu?
    Eğer bunu USCIS e bildirmem gerekiyorsa nasıl bildirebilirim?

    Bilgisi olanlar yardımcı olursa şimdiden teşekkür ederim.

    Var olan gecerli pasaport ile USCIS basvurunuzu yapabilirsiniz, herhangi bir sorun yasamazsiniz. Sanirim IR-1/CR-1 basvurusu yapiyorsunuz, imzaniza yazarsaniz iyi olur 👍

    Zaten NVC asamasina gectiginizde USCIS'e gonderdiginiz belgelerden bagimsiz olarak tum "civil document"lari yine CEAC'a yuklemeniz gerekecek. Bu surecte de yeni pasaportunuz sizde olacagi icin bu pasaportun bilgilerini CEAC'a yukleyebilirsiniz.


  • .............................


  • .............................


  • Merhabalar bişey danışmak istiyorum arkadaşlar
    Şuan abd vatandaşı eşimle evlenerek greencard sürecindeyim , ilk evliliğimden 9 yaşında çocuğum var , benim başvurum İçin i130a formumu doldururken çocuğum hakkında da bilgilerini doldurduk , fakat onun İçin de ayrıca bir form doldurup başvuru yapmamız gerekiyor muydu ? Benim başvurumun içinde dahil olabileceğini düşünmüştük


  • @crazycells bir sorumda şu olacak. Bu süreci tukiyede veya abd de baslatmanin süre anlaminda avantajlari ve dezavantajları neler olabilir. Insanlarda abd de baslatmanin daha kisa süreceği yönünde genel bir kani var. Ancak bazi yerlde ise abd de şu anda sürecin çok uzun sürdüğü yönünde yorumlarida okuyorum. Biz acikcasi turkiyede evlendik ve burda yasiyoruz. Süreci turkiyede baslatmak süre anlaminda bir negatif etkisi olurmu? Bu arada benim b1 vizem var hersene abd ye gidip geliyorum.


  • @crazycells hocam merhabalar I-130 formunda eşlerle ilgili soru var aklıma takılan eski eşin adını yazarken şuan güncel soy ismini mi kullanmalıyım yoksa o zaman ki benim soy ismimi yazmalıyım ?
    İkinci soruda ise daha önce biri adına dilekçe doldurup doldurmadığım ordada yine eski eşin adını yazmam lazım ama hangi soy ismi kullanmam konusunda kararsız kaldım sizce nasıl yapmalıyım ?


  • Merhabalar, I-130 formuna girdigimiz turkiyedeki adresleri turkce yada ingilizce girmemizin bir onemi varmi?


  • @CuckooFlower-Daisy

    Merhaba,

    Doğum belgenizle ilgili sorun neydi acaba?


  • Merhabalar,

    I 130 formunu doldururken 2x2 ebatlarında fotoğraf yüklememiz isteniyor. Formu online dolduruyorsak fotoğraf da dijital olacak. Bu fotoğrafı telefonla çekip yükleyebilir miyiz? Mutlaka fiziki bir fotoğrafın resmini çekip mi koymalıyız?

    Bu yükleyeceğimiz fotoğraf ilerde NVC'ye ve konsolosluğa teslim etmemiz gereken fotoğraf mı olacak?


  • @ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar,

    I 130 formunu doldururken 2x2 ebatlarında fotoğraf yüklememiz isteniyor. Formu online dolduruyorsak fotoğraf da dijital olacak. Bu fotoğrafı telefonla çekip yükleyebilir miyiz? Mutlaka fiziki bir fotoğrafın resmini çekip mi koymalıyız?

    Bu yükleyeceğimiz fotoğraf ilerde NVC'ye ve konsolosluğa teslim etmemiz gereken fotoğraf mı

    Beyaz duvarda net bir foto çekerek , parlama olmadan yine net bir şekilde ölçüleri ayarlayarak yüklemiştim. Sorun olmadı.


  • @Tugba

    Teşekkürler hocam.

    Formda fotoğrafa ek olarak; 'resmini yüklediğiniz fotoğrafın arkasına isminizi ve Alien numaranızı yazıp onu da yükleyin' diyor. Bunu nasıl yaptınız? 'Boş bir sayfaya isim ve alien number yazıp' onun resmini mi yüklediniz?


  • @ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba

    Teşekkürler hocam.

    Formda fotoğrafa ek olarak; 'resmini yüklediğiniz fotoğrafın arkasına isminizi ve Alien numaranızı yazıp onu da yükleyin' diyor. Bunu nasıl yaptınız? 'Boş bir sayfaya isim ve alien number yazıp' onun resmini mi yüklediniz?

    Eski fotolarımdan birinin arkasına yazarak yaptım.


  • @Tugba hanim Online i-130 application i doldururken cocuklar disinda birth certification istenilen bir yer goremedim, nufus kayit ornegini hangi bolume ekliyoruz acaba bir bilginiz varmi?


  • @Oguz-Talan, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @Tugba hanim Online i-130 application i doldururken cocuklar disinda birth certification istenilen bir yer goremedim, nufus kayit ornegini hangi bolume ekliyoruz acaba bir bilginiz varmi?

    Tüm formu doldurup sona geldiğinizde göndermeden önce additional evidence kısmı olacak. Orada upload butonları olacak. O kısımda yapabilirsiniz. Formu gönderdikten sonra da yükleme imkanı veriyor sistem.


Benzer Başlıklar

  • 644
  • 4816
  • 6533
  • 10445
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum