Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İlk dağıtımda 16 Mayıs'a kadar verdiklerinde bu tarih ilerler diye düşünmüştüm ama 3. dağıtımda hala 16 Mayıs sonrasına vermediler.

    Excel'de arama yaparak saydım 500 küsür talihli var 16 Mayıs ve öncesi. Bir o kadar da dışarıda olsa zaten Ankara'nın yıllık dağıttığı mülakat sayısını buluyor.

    Galiba 16 Mayıs ile bitirecekler süreci. Anlamadığım nokta ise diğer ülkeler 16 Mayıs sonrasına da mülakat veriyor. Ankara özellikle mi istiyor sadece 16 Mayıs'a kadar gönder diye? Nitekim geçen sene de öyle oldu. Diğer ülkeler geç submit'lileri de çağırmasına karşın Ankara son aya kadar 3 Haziran'ı baz aldı.

    Ankara sadece "şu kadar gönder" der, hangilerini göndereceğine KCC karar verir diyorlardı. Demekki Ankara'nın böyle bir insiyatifi var. İlk 100'deki arkadaşlar için üzücü olur. Umarım mülakat alırlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mlsrdr tebrikler..
    evet, sağlık raporunuzu almayıp vize basımınızı erteleyebilirsiniz, bu mümkün.
    ama tavsiyemiz her zaman vizenizi almanız ve 6 aylık süre içerisinde ilk girişinizi yapmanızdır. geçmiş yıllar bize gösteriyor ki bu tür etleme ve ötelemeler sıkıntıya sokabiliyor.

    yine de sağlık raporu aolmadan mülakata katılmak, vizenizin basımını ileri bir tarihe atmak için uygun bir yoldur.

    karar tamamen size ait, bol şans.


  • @ahmet_
    Yani 16 Mayıs’tan sonra submit edenlerin case numarası ne olursa olsun mülakat almasının zor olacağını mı anlamalıyız? Geçen sene 3 Haziran sonrası submit edenler mülakat alamamış mıydı? Ortasından daldım kusura bakmayın, kazanan tanıdıklarım için soruyorum dediğiniz gibiyse dosya taşıma yoluna gitmek için.


  • @ahmet_ hocam Bence dışarıda bir o kadar değildir. 1.5 ile çarpın daha sağlıklı olur. Ortalama 24-25 Mayıs'a kadar gelirler diye düşünüyorum


  • @aslanamca Umarım.

    Bu arada bunu sadece Ankara yapıyor. Tiflis mesela 31 Mayıs submite mülakat vermiş. Neden başka ülkelerde böyle bir sınır çekilmiyor?


  • @ahmet_ evet maalesef sadece Ankaraya ait bir durum bu


  • @ogzylmz evet, zaten 3500 e kadar gelmişti mülakatlar.


  • @tolgasatir teşekkürler.


  • Submit tarihim 29 Mayıs ve case Numberım 12 klarda mülakat gelme şansım hiç mi yok ?

  • ⭐⭐⭐

    @Sharm detaylı ve anlaşılır açıklama için kendi adıma teşekkür ederim, çok önemli ve çok da bilinmeyen bir noktaydı bence bu yaş konusu, böylece netlik kazandı 🙏🏻


  • @mlsrdr Pardon bu mesaji görmemiştim. Yani bilmiyorum ne desem. İlk 100 içinde insanlar var. Submit 19 Mayıs diye 3 mülakattır bekliyor. Dosyanın işlendiğini biliyoruz ki zaten 4. tip almış.

    Ankara 2 yıldır böyle bir şey yapıyor. Bu yıl da 16 Mayıs'a bir sınır koydu.

    Kendi fikrimdir bu söyleyeceklerim. 16 Mayıs'ı bitirmeden diğer tarihlere geçmeyecekler. Çünkü cuf-off'a göre de yavaş gidiyorlar. Mesela işte hızlı gitse, cuf-off olmayanları bekleyene kadar 16 Mayıs sonrasına dağıtabilirdi. Ama özellikle bir önceki bültene göre gidip, erken submitlilerin current olmasını bekliyor.

    Onlar ne zaman biter, bitince zaman kalır mı? Bizim excel'de 580 küsür kişi var 16 Mayıs ve öncesi. 70 küsürü mülakat almış durumda. Dışarıda durum nedir? Yarısı burada diyorlardı. Hadi 1.000 talihli diyelim. Ankara geçen sene kaç kişiye mülakat dağıttı? Bunlara bakarak bir çıkarım yapılabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    xx.yy tarihinde DS260 formunu submit ettim bana mülakat gelir mi?

    dünkü mülakat dağıtımından sonra çokça sorulan ve herkesin merak ettiği bu konuya genel bir cevap vermek istiyorum, umarım herkesin anlayacağı şekilde net ve doyurucu bir cevap olur.

    biliyoruz ki ilk açıklanan bülten 5700'dü.
    ankara ekim ve kasım mülakatlarını çok az sayıda verirken, submit tarihi erken ve case numarası o ayki bültende cut-off olanları dikkate aldı.

    yani erken submit (mayıs başı) ve bültende cut-off olan cnler, ankaranın slot ayırdığı kişi sayısı kadar mülakat aldı. sonrasında kasım bülteni aynı kaldı (5700) aralık mülakatlarını beklerden aralık bülteni açıklandı 15.000 ve aynı gün ilk bültende biriktirdiği backlogu temizlercesine bir dağıtım yaptı ankara.

    yani, ilk bültende (hatta ikinci bültende, çünkü bülten aynı kaldı) cut-off içinde olan ve 8 ~16 mayıs arası submit etmişlere mülakat verdi, yine ayırdığı slot kadar.

    hatta yine forumdan CN11.000 olan bir arkadaşımız, dosyasını oturumu olduğu hollanda'ya taşımıştı benim telkinimle ve dün bülten 15.000 açıklandıktan bir saat sonra hollanda'dan mülakat aldı. neden? çünkü amsterdam konsolosluğu çok sakin ve mülakat verecek talihli bulamıyor. bu yüzden de hazır bülten 15.000 açıklanmışken ben de bu adamlara mülakat vereyim dedi. ama bunu yaparken de yine submiti dikkate aldı..

    şimdi gelelim herkesin aklındaki o soruya;
    ben 16 mayıs sonrası submit yaptım, mülakat alabilecek miyim?

    bunu etkileyen bir çok nokta var açıkçası;
    1- bunu mülakatlar dağıtılmayınca bilemeyiz
    2- bu tamamen ankara'nın dv mülakatları ayıracağı slotlarla alakalı

    eğer ankara, dv için slotlarını arttırır ve bunu sistematik olarak her ay devam ettirise elbett ileri tarihli submit edenler mülakat alabilecek.

    ancak ankara; aralık ayı'nı boş geçtiği gibi yine bazı ayları boş geçip, dv nülakatlarına yeterli slotları ayırmazsa o zaman manzara çok da parmak değil, bunu geçen yıldan hepimiz biliyoruz.

    şuan anladığımız noktalar;
    mülakatlar bültende cut-off olunun ay içinde, ds submit tarihine göre ilerliyor ve şuan baz aldıkları tarih 15 mayıs, yani bültenin normalde açıklandığı tarih.

    kalan süreçlerde nelerin olacağını hep birlikte göreceğiz.
    bu yüzden sabırla, her şeyin mümkün olduğunu (dosya taşıma / aos) bilerek hazırlıklı beklemek.

    umuyorum hiç kimsenin geride kalmadığı bir mali yıl olur.


  • @mlsrdr İkinci sorunuza da cevap vermeye çalışayım.

    Şimdi normalde dosya isteme oluyordu email yolu ile ve dosyaları gönderiyordunuz. Bu geçen sene de aynı şekilde başladı eski sürece göre cn ile mülakat verildi. 3 bine kadar olanlar 3 Haziran sonrası hatta Ağustos Eylül submit de olsa mülakat aldılar. Ama sonra galiba Aralık gibi kalktı bu dosya isteme durumu ve Ankara 3 Haziran'ı baz alarak cn'e göre çağırmaya başladı.

    Bu durumda 3 Haziran sonrası, numrası düşük de olsa bekledi. Son ay başa döndüğü için mi dosya taşımalar yüzünden mi epey bir karışık mülakat dağıtıldı. Tam olarak kimse anlamadı. Mesela 2022 submitli bir arkadaş vardı, Uruguay'a taşıyordu vazgeçti bu arada Ankara'ya geri alınca (öyle bir şeyler oldu) Ankara mülakat verdi. Yani 2022 submitli olduğu halde aldı.

    Son ay ve 3 bine kadar olanlar dışında evet 3 Haziran sonrasına mülakat verilmedi.

    Bu sene en baştan dosya isteme olmadığı için, cn ilk 100'de olsa bile 16 Mayıs sonrası mülakat alamadı daha.


  • @ahmet_ geçen sene 2500 küsür kazanandan 714case 1322 kişiye mülakat verdi ankara. sonradan eklenen aile üyelerinide hesaba katarsak ortalama kazananların %50sine mülakat dağıtmış anlamına geliyor. Bu sene 3300 küsür kazanan var, geçen seneki gibi çalışacağını varsayarsak ve sonradan eklenen aile üyelerini dahil edersek 900 950 case 1800 1900 kişiye mülakat verebilir diye tahmin ediyorum. Umarım yanılırımda daha çok mülakat verir. Excel de şuan 904 EU talihlisi var oda yaklaşık kazananların %50 si ediyor. 500 küsür 16 mayıs ve öncesi var ise ve bunların hepsinin ( Ankarada mülakata girecekler ) mülakat aldığını varsayarsak, geriye 400 450 case e daha mülakat dağıtılacak çıkarımı yapabiliriz. Onunda tarihlerini tek tek hesaplamadım hesaplayan var ise yazabilir en azından az çok geçen seneye göre olursa nasıl bir dağıtım olacağını öngörmüş olabiliriz.


  • Merhaba , yüksek CN(34xxx) nedeniyle bu süreci araştırmaya başladım.Bulgaristan vatandaşıyım dosyayı Sofia aldırma ihtimalimiz var mıdır orda yoğunluğun Ankara gibi olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler


  • a63ee1c8-dba5-4d6b-81d3-d0a734ca93a4-image.png

    Bültene göre cut-off rakamları gayet iyi hale geldi birden umarız mülakat konusunda da Ocak ayı itibariyle birden fazla güne mülakat vermeye başlayıp sayıyı arttırır Ankara konsolosluğu, en kötü erken current olması da imkanı olanlar için avantaj olacaktır.


  • herkese merhabalar, 1. 2. 3. 4. tip mail ile ilgili bilgi almamız şart mı? ben henüz hiç mail atmadım karşı tarafa ama kaçıncı aşamada olduğunu öğrenmemin bana pozitif bir etkisi olursa kaçıncı tip cevap geliyor diye mail atmayı düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @gornakula Bahsettiğiniz işlem dosya taşımaya giriyor, AOS işlemi amerikaya giderek sürecinizi ilerletmek oluyor. Yanlış konu başlığındasınız DV23 Aşamaları konu başlığına sorunuzu iletebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @m-eren2525 Bu konu başlığının ilk sayfasında gucarslan beyin paylaştığı Talihli Formu var o formu doldurmanız gerekmektedir

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @m-eren2525 Bu konu başlığının ilk sayfasında gucarslan beyin paylaştığı Talihli Formu var o formu doldurmanız gerekmektedir

    Siz mülakat alabildiniz mi? Cn numaranız düşük gözüküyor imzanızda?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum