Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Yumurta düzine 4,5 dolar civarı başlıyor 8 dolara çıkıyor. Ortalama 6 dolar civarı . Bir ekmek 6 dolar oldu. Eskiden ortalama orta boy bir pizza 10 dolar. Şuan aynı pizza 19 dolar . Soğuk gıda pizza min 11 dolar civarı. Bir kişinin ortalama günlük minimum gıda masrafı 7-8 dolar civarı idi. Şuan 11,5 dolar civarı. Şu anki koşullarda dışarıdan yemek işini sadece 2 ye indirmeniz ve evde sulu yemek yaparak sorunu çözmeniz gerekiyor .
-
@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Yumurta düzine 4,5 dolar civarı başlıyor 8 dolara çıkıyor. Ortalama 6 dolar civarı . Bir ekmek 6 dolar oldu. Eskiden ortalama orta boy bir pizza 10 dolar. Şuan aynı pizza 19 dolar . Soğuk gıda pizza min 11 dolar civarı. Bir kişinin ortalama günlük minimum gıda masrafı 7-8 dolar civarı idi. Şuan 11,5 dolar civarı. Şu anki koşullarda dışarıdan yemek işini sadece 2 ye indirmeniz ve evde sulu yemek yaparak sorunu çözmeniz gerekiyor .
3 yıl önce Ny de Red Baron Pizza, Classic Crust Pepperoni, 3,5-4 $ arasına alıyordum hcam simdi $4.68 olmuş güncel fiyat.
1-1,5$ a da ekmek var. Shoprite, walmart gibi marketlerde bulabilirsin hcam. -
Domino's pizza da coupon var: 2 medium size 2 topping pizza carry-out tanesi $6.
-
@MySea normal ekmek fiyatları bizim burada ne yazık ki böyle Senin dediğin GDO lu tost ekmeği 3 dolar civarı . Söylediğim Dominos pizza fiyatıdır. Promosyon yok .Siz şanslısınız Bizim eyalet fiyatları bu 😂
-
Sıkıntı etmeyin resesyon kapıda. Fiyatlar geriler işsizlik artar.
edit: resesyondan ben değil biden sorumlu. oy vermeden önce düşünecektiniz -
@mexido dayı öyle bir konuşuyorki amerika'da pizza fiyatı her yerde 10$ dan 19$ çıktı
-
@redsat2000 Hocam, ekmek yemedigim ve eve almadigimiz icin ekmek fiyatlarini bilemiyorum, ama bir daha ki sefere kontrol ederim.
Georgia ve Florida 2019'da gittigimizde bize de biraz pahali gelmisti ki o zamanlar Covid falan henuz baslamamisti. Florida'da Publix ve Walmarttan alisveris yapmistik ve sanki Delaware'e gore biraz pahaliydi. Bir de satis vergisi vardi. Georgia'da ise yol uzerinde bir gas station da atistirmalik birseyler almistik ve yine pahali gelmisti.
-
Amerika bitmiş desenize.
-
@enemy artmış derken 5 - 10 katı artmıyor. aralık ayında ocak ayı vergileri açıklansın ozaman amerika bitmiş yazısını yazmaya elin varmayacak :)
-
@MySea vergi farkları ve pahalılık konusunda haklısın. Ürün kalitesi konusunda da eyaletteki insan yaşama kalitesi alışkanlıklar nedeniyle bu değişebilir. Burada bazı ürünler başta ekmek olmak üzere lokal tedarikçiler piyasada ağırlıklı . Ayrıca küçük lokasyon ile büyük şehir arasındaki rekabetçi ortamda etkili olabilir. Amerika ölmedi yada batmadı yanlış anlaşılmasın. Çok kötü de diyemem . Ama durum iyi de değil. Kapitalist sistemi köküne kadar kullanan bir memlekette sosyalist yapı denemeleri biraz sancılı geçiyor. Dünyanın kendisi de sancılı . Yöneticilere ve liderlere büyük rol düşüyor.
-
@redsat2000 acemi bunlar daha acemi son 40 yıl boyunca bu kadar yüksek bir hayat pahalılığı görmedikleri için ilk defa olunca elleri ayaklarına karıştı. Tüm dünya matematik profesörleri yaşamla alınan parayı nasıl denkliyorlar diye Türkleri çözemiyorlar. Her 2-3 yılda bir yaşadıklarını biz yaşıyoruz zaten tecrübeliyiz.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@serkanist bes için değerlendirilen fonlarınla ilgilen bu kadar yüksek ödüyorsun direk altın yada dolar alabilirsin. Hem de birinci elden aldığın için kur oranları çok daha düşük oluyor.
Evet 2.5 yıl oldu beste 1000 tl ile başladım 3000 tl oduyorum şuan elime toplu para geçince extra atıyorum istikrarlı gidiyorum - borsayada yatırım yapıyorum ama şunu gördüm borsada bekleyemiyorum / satıyorum eğer 2.5 3 yıl iyi bir hissede beklesem çok param olurdu sanırım hesaplarım oyle.
Ama bes devam ediyorum 2 katı oldu şuan yatırdığım para 7 yıl daha odemek istiyorum - 45 yaşından sonra memurlukta 20 yılım doluyor emeklilik dilekçemi verip açıkçası sertbest iş yapmak istiyorum hayalim bu bu para 45 yaşından sonra bana gerek- yinede sevdiğim işler yapmak istiyorum bakalım.
fonlara gelince genelde piyasaya göre değiştiriyorum tek bir fon yok borçlanma dan tutunda altın ve yabancı hisslere kadar değişiklik yapıyorum
durum bu :)
2023 sonra zam alırsak biraz daha arttırırım:)
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@serkanist Topragim, sizin aylik masraflarin toplami 11,620 TL yapiyor.
14,000-11,620=2,380 TL Nerede??? :P (ustelik sigara alkol falan da yok!!)
işte onlar nerde bilmiyorum Abi extra şeyler çıkıyor 7-8 yıldır kullandığım iphone 6 bitti arttık gidip xiomi telefon aldım 5000 tl bunun gibi ihtiyaçlar yeni bir iphone almamam artık durum bu ..
ama abi türkiyede 20 -25 bin kazanacağıma amerikada 2500-3000 tavım yani. alım gücü amerikada çok çok iyi bence.
ama maalesef olmuyor işte abi ne green kart nede başka bir yolla kendimizi atamadık
artıkk 45 sonra yılın 3-4 ayını amerikada geçirmek istiyorum vizem var her yıl 3-4 ay sorun olmaz gibi geliyor bana …:)
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea o yayınlamıyor ben yayınlayım bari :) geriye kalan para nereye gidiyor.
yok abi nerde :) yaa işten güçten fırsat olmuyor ki ahhh
-
@serkanist Burada tam da Covid oncesinde Ankara dan bir memur vardi. Turist vizesi ile gelmisti ve Turk pizzacida delivery yapiyordu. "Abi buradaki 2-3 aylik kazancim, oradaki 1 yillik maasima denk" demisti bana...
Yilin 3-4 ayini orada geciririm deyince aklima geldi 😉
-
@serkanist Burada tam da Covid oncesinde Ankara dan bir memur vardi. Turist vizesi ile gelmisti ve Turk pizzacida delivery yapiyordu. "Abi buradaki 2-3 aylik kazancim, oradaki 1 yillik maasima denk" demisti bana...
Bu 3-4 ay çalışıp geri dönenler tekrar gelmek istediklerinde sorun yaşamıyorlar mı?
-
@serkanist 1 yıl önce hektaş sasa smartg kontr alsaydınız paranızı 7-8 e katlardınız. Bende amerika hayalerinden çıkayım hemde biraz amerika parası yapayım diye girdim stresten çıldırıyorum. Ama 2.5 ayda 2.5 a katladım paramı. Hedefim seneye kadar 8e katlamak
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bu 3-4 ay çalışıp geri dönenler tekrar gelmek istediklerinde sorun yaşamıyorlar mı?
6 ay kal dön süre içerisinde sorun olmaması lazım ya , gerçi verdikleri vize süresi de önemli de genelde her giriş de 6 ay kalabiliyorsun diye biliyorum çok yanlış da biliyor olabilirim . Yanlışsam biri ıslak odunla ağzıma vursun :)
-
@Ping-PONG Tahminimce, turist vizesi ile giris yaptiktan sonra 6 ay dolmadan cikis yaparsaniz ve iki ziyaretiniz arasinda cok kisa sure olmazsa, sorun yasanmiyor.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Ping-PONG, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
6 ay kal dön süre içerisinde sorun olmaması lazım ya , gerçi verdikleri vize süresi de önemli de genelde her giriş de 6 ay kalabiliyorsun diye biliyorum çok yanlış da biliyor olabilirim . Yanlışsam biri ıslak odunla ağzıma vursun :)
Malesef her giris de 6 ay vermiyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
6
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum