Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.3k 685

• Teşekkür ederim arkadaşlar. 150 lira için tartışmaya girmemeyi tercih ettim. 2-3 ay sonra zaten kartlar gelmiş olacak.

• ⭐⭐⭐

@broker şuana kadar okuduğum deneyimlerde greencard ı gösterince harç pulu istememeleri gerektiğini biliyorum , uğraşmayıp ödemekte bir seçenek tabi :)

• @broker Bazen tüm ısrarlara rağmen sorun çıkarmaya devam ediyorlar bu aşamada siz en iyisini yapmışsınız dv2021 dede tüm ısrarlara rağmen ödemek zorunda kalan arkadaşlarımız olmuştu. Yani siz ilk değilsiniz,son kez ödemiş oldunuz bundan sonra artık isteyemezler, maalesef havalimanında ki görevliler bu konuda yeterince bilgili değil.

• şu harç pulu konusunda burada biz tecrübe edip anlatanlar sayesinde ödenmeyeceğini öğrendik, görevli memurlar nasıl bilmiyor ve öğrenemiyor akıl alır gibi değil..

• @hayallerabd Bunlara eğitim verilmiyor mu yoksa ne koparırsak kar mı diye mi düşünüyorlar.

• ⭐⭐⭐

@Programmer ne koparırsak kâr dediklerine eminim

• @Programmer ben uzun yıllar Rusyada yaşadım. Ve çok giriş-çıkış yaptım. Ama hemen hemen her seferinde bu tartışmayı yaşıyordum.İşçi vizesi olanların dahi ödememesi gerekiyor bu harç pulu saçmalığını.
    Bence eğitim aldıkları halde,dikkat etmiyorlar. Konuyu biliyorlar ama ayırt edemiyorlar.

• ⭐⭐⭐

Yıllarca havalimanında çalışmış biri olarak normalde pasaport polisinin tek görevi pasaportun geçerlilik süresinin olup olmadığını veya yurtdışına çıkmanda bir engel yada bir aranma durumun var mı diye kontrol etmek ayrıca bu harç pulu olayı işte. Polis vizeni açıp bakmadığından yada bakmak zorunda olmadığından çok umursamaz sadece anlatmak gerekiyor anladığım kadarı ile.

• Bizim işlemleri yapan memur harç pulunu sorduğunda göçmen vizem var o yüzden almadım dedim. O da vize yeterli değil oturum kartınız yoksa harç pulu almak zorundasınız dedi. Bir sonraki pasaport kontrolünde yine kart elimde olmayacak. Bu sefer giriş çıkış damgalarını ve 1 yıl geçerlidir yazısını gösterip ısrar edeceğim. Bakalım sonuç değişecek mi.

• ⭐⭐⭐

@broker, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Bizim işlemleri yapan memur harç pulunu sorduğunda göçmen vizem var o yüzden almadım dedim. O da vize yeterli değil oturum kartınız yoksa harç pulu almak zorundasınız dedi. Bir sonraki pasaport kontrolünde yine kart elimde olmayacak. Bu sefer giriş çıkış damgalarını ve 1 yıl geçerlidir yazısını gösterip ısrar edeceğim. Bakalım sonuç değişecek mi.

Ya o bankolara genelde çömezler oturtuyolar deneyimliler ve rütbeli abiler içerde oluyo genelde sormalarını talep edin içerden sorup gelecektir,

• Merhabalar,

20 Eylül tarihinde, THY'nin Ankara-İstanbul-Dallas uçuşu ile eşim ve 2 kedimiz ABD'ye giriş yaptık.

Ankara'dan bagajlarımızı teslim edip, Dallastan sorunsuz teslim aldık. Ben ve iki kedimiz İstanbul Havalimanı'nda transit gümrük noktasından geçiş yaptık, eşim ise detaylı kontrole girdi. Ankarada eşime ayrı bir bilet verdiler ve İstanbul Havalimanına yeni giren bir yolcu gibi giriş yapacağını ve gümrükten geçeceğini ilettiler. İstanbul'da Gözen kontrolünden geçen eşim ile havalimanında yaklaşık yarım saat sonra yeniden buluştuk. İkimiz de ayrı gümrük noktalarından Yurtdışı Çıkış Harcı ödemeden geçtik.

Uçağa binmeden önce, kapıda Gözen kontrolünden geçtik, böylece benim ilk eşimin ikinci gözen kontrolü oldu :smiling_face: Klasik nereye gideceksiniz sorusu, vize ve sarı zarf kontrolü, bagaj ve üst araması, kimyasal kontrolü, kedilerin kontrolü ve ABD'de ikamet edeceğimiz adres bilgilerini aldılar. PCR testi, Ankara ve İstanbul'da istenmedi.

İki kedi ile 3 sıra koltukta oturarak, beklediğimizden daha rahat, yarı uykulu yarı uyanık 12 saatlik uçuş sonrası Dallas'a indik. Pasaport sırası için görevli, foreign nationals sırasına yönlendirdi. Aşağı yukarı 40-45 dakika sıra bekledikten sonra sarı zarfı CBP officer'a teslim ettik, bizi arkadaki odaya yönlendirdi. 10 dakika kadar bekledikten sonra cama çağrıldık, hiçbir şey sormadan pasaportlarımızı teslim ettiler. Adres güncellemesi yapacağımızı söylediğimizde USCİS internet sitesinden güncelleyebilirsiniz dedi memur ve kedilerle ilgili de bir şey sormadan güzel dileklerle uğurladı.

Bagajlarımızı alıp, bizi karşılayan arkadaşımızla airbnb'den kiraladığımız evin yolunu tutuk. Ankara'dan başlayan ve yaklaşık 24 saat süren yolculuğumuz sonunda yeni hayatımıza başlamış olduk.

Hayal eden, isteyen herkesin bu deneyimi yaşaması dileklerimle...

• ⭐⭐⭐

@deebee Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee Aramıza hoşgeldiniz hayırlı olsun.

• +Tarih 6 Eylül 2022 ailemin, arkadaşlarımın gözyaşları eşliğinde biraz içi buruk, hayatının değişeceği için heyecanlı bir şekilde geldim İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na. Yaklaşık 2 ay öncesinden Lufthansa’dan 540 dolara aldığım İzmir-Münih-Charlotte(North Carolina) istikametine hareket etmeye hazırdım. Tüm günün yorgunluğu ve üstüne gece 4 te bindiğim için sızmış kalmıştım yol boyunca. Yanlış hatırlamıyorsam çikolata ve su ikram ettiler ve saat Almanya saati ile 6 civarı iniş yaptım. Uçuşum bağlı uçuş olduğu ve biletimi İzmir’de verdikleri için tekrar işlem yapmama gerek kalmadı. Girişte polisin olduğu yere gittim ve sabah huysuzluğu mu yoksa kendisinin aksi bir insan olmasından mıdır bilmem oldukça kaba bir şekilde bana
    -Senin burada ne işin var, Almanya vizen yok

• Amerika vizem var 7 saat sonra uçuşum var onun için geldim
      -Almanya için ayrı vize alman gerekti
    • Gelmeden önce Lufthansa’yı aradım ve bana eğer Amerikan vizeniz varsa, Almanya’dan direkt ABD’ye uçacaksanız 24 saat Almanya havalimanlarını kullanabilirsiniz dediler
      Peki diyip birilerini aradı yine anlamadığım bir şekilde hararetli hararetli biriyle konuştu
      -Uçuşun ne zaman
      +7 saat sonra Lufthansa 1 gün boyunca kalabileceğimi söyledi
      -Anladım anladım, buradan girmezsin burası artık Almanya sınırı oluyor gidip şuradan girebilirsin dedi Çeşitli cihazlardan kontrol edilip dış hatlara girdim.
      Aileme haber vermek için wifi’ye ihtiyaç duydum ve bir türlü bağlanamadım. Baktım kara kaş kara göz bir abla çalışıyor kesin Türk’tür diyip Türkçe bilip bilmediğini sordum ve yardım istedim. Sağolsun abla yardımcı oldu. Bu arada havaalanının pek çok yerinde Türk arkadaşlar vardı ve hep yardımcı oluyorlardı o yüzden çekinmeden gelebilirsiniz. Gel zaman git zaman 7 saat bitti uçak 1 saat rötar yaptı ve sonunda bindim Munih-Charlotte uçağına. Oldukça konforluydu yemekler ismini bilmediğim sebze yemekleriydi genelde. İnmeden önce bir form doldurttular bazılarını anlayamadım. Yan tarafımda oturan Ukraynalı abilerle kafa kafa verip anlamaya çalıştık. Anlamadıklarımızı diğer yanımızda olan Avusturya’lı abiye sorduk o da bunlara no demezseniz zaten içeri almazlar dedi ve güldü. Sonrasında indik Charlotte’a. İlk başlarda nemli ve anlam veremediğim bir koku ile karşılaştım, sonraki zamanlarda alıştım tabi. Uçaktan inip greencardlılar ve vatandaşlar bölümünden giriş yaptım belgelerimi ve pasaportumu verdim. Kadın “ woow Turkey” dedi, yanındaki adam adamım çok yorgun görünüyorsun dedi. Kadında çok uzak yerden geliyor çok doğal dedi. Valizlerimi aldım, bir memura yönlendirdiler, şu odaya geç bekle çağıracaz dediler ve çağırdılar. Sonrasında hoşgeldin greencardı sana postalıyacağız diyip şu kapıdan çıkabilirsin dediler. O kapıdan çıkınca Polis abla sen neden buradan çıktın vs dedi. Durumu anlattım. Türk olduğumu görünce siz Arapça mı konuşuyordunuz dedi. O günden beri bizim Arap olmadığımza ikna etmeye çalışıyorum herkesi 😊. Aile dostum karşıladı ve bir süre onda kaldım.
      Giriş yaptıktan sonra 17 gün oldu ssn gelmedi. SSA’ya gittim bu durumun göçmen vizelerinde çok olduğunu başvurunu tamamlanmamış gibi gözüktüğünü tekrar başvuru yapmam gerektiğini söylediler. Giriş yaptıktan 21 gün sonra greencard, 27 gün sonra ssn geldi. 14 günü doldurduğunuz an SSA ya gidip boşa zaman kaybetmemenizi öneririm. İlk aylardaki deneyimlerimi başka bir başlık altında yazağım. Herkese başarılar, başta adminler olmak üzere herkese çok teşekkürler…

• +Tarih 6 Eylül 2022 ailemin, arkadaşlarımın gözyaşları eşliğinde biraz içi buruk, hayatının değişeceği için heyecanlı bir şekilde geldim İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na. Yaklaşık 2 ay öncesinden Lufthansa’dan 540 dolara aldığım İzmir-Münih-Charlotte(North Carolina) istikametine hareket etmeye hazırdım. Tüm günün yorgunluğu ve üstüne gece 4 te bindiğim için sızmış kalmıştım yol boyunca. Yanlış hatırlamıyorsam çikolata ve su ikram ettiler ve saat Almanya saati ile 6 civarı iniş yaptım. Uçuşum bağlı uçuş olduğu ve biletimi İzmir’de verdikleri için tekrar işlem yapmama gerek kalmadı. Girişte polisin olduğu yere gittim ve sabah huysuzluğu mu yoksa kendisinin aksi bir insan olmasından mıdır bilmem oldukça kaba bir şekilde bana
    -Senin burada ne işin var, Almanya vizen yok

• Amerika vizem var 7 saat sonra uçuşum var onun için geldim
      -Almanya için ayrı vize alman gerekti
    • Gelmeden önce Lufthansa’yı aradım ve bana eğer Amerikan vizeniz varsa, Almanya’dan direkt ABD’ye uçacaksanız 24 saat Almanya havalimanlarını kullanabilirsiniz dediler
      Peki diyip birilerini aradı yine anlamadığım bir şekilde hararetli hararetli biriyle konuştu
      -Uçuşun ne zaman
      +7 saat sonra Lufthansa 1 gün boyunca kalabileceğimi söyledi
      -Anladım anladım, buradan girmezsin burası artık Almanya sınırı oluyor gidip şuradan girebilirsin dedi Çeşitli cihazlardan kontrol edilip dış hatlara girdim.
      Aileme haber vermek için wifi’ye ihtiyaç duydum ve bir türlü bağlanamadım. Baktım kara kaş kara göz bir abla çalışıyor kesin Türk’tür diyip Türkçe bilip bilmediğini sordum ve yardım istedim. Sağolsun abla yardımcı oldu. Bu arada havaalanının pek çok yerinde Türk arkadaşlar vardı ve hep yardımcı oluyorlardı o yüzden çekinmeden gelebilirsiniz. Gel zaman git zaman 7 saat bitti uçak 1 saat rötar yaptı ve sonunda bindim Munih-Charlotte uçağına. Oldukça konforluydu yemekler ismini bilmediğim sebze yemekleriydi genelde. İnmeden önce bir form doldurttular bazılarını anlayamadım. Yan tarafımda oturan Ukraynalı abilerle kafa kafa verip anlamaya çalıştık. Anlamadıklarımızı diğer yanımızda olan Avusturya’lı abiye sorduk o da bunlara no demezseniz zaten içeri almazlar dedi ve güldü. Sonrasında indik Charlotte’a. İlk başlarda nemli ve anlam veremediğim bir koku ile karşılaştım, sonraki zamanlarda alıştım tabi. Uçaktan inip greencardlılar ve vatandaşlar bölümünden giriş yaptım belgelerimi ve pasaportumu verdim. Kadın “ woow Turkey” dedi, yanındaki adam adamım çok yorgun görünüyorsun dedi. Kadında çok uzak yerden geliyor çok doğal dedi. Valizlerimi aldım, bir memura yönlendirdiler, şu odaya geç bekle çağıracaz dediler ve çağırdılar. Sonrasında hoşgeldin greencardı sana postalıyacağız diyip şu kapıdan çıkabilirsin dediler. O kapıdan çıkınca Polis abla sen neden buradan çıktın vs dedi. Durumu anlattım. Türk olduğumu görünce siz Arapça mı konuşuyordunuz dedi. O günden beri bizim Arap olmadığımza ikna etmeye çalışıyorum herkesi 😊. Aile dostum karşıladı ve bir süre onda kaldım.
      Giriş yaptıktan sonra 17 gün oldu ssn gelmedi. SSA’ya gittim bu durumun göçmen vizelerinde çok olduğunu başvurunu tamamlanmamış gibi gözüktüğünü tekrar başvuru yapmam gerektiğini söylediler. Giriş yaptıktan 21 gün sonra greencard, 27 gün sonra ssn geldi. 14 günü doldurduğunuz an SSA ya gidip boşa zaman kaybetmemenizi öneririm. İlk aylardaki deneyimlerimi başka bir başlık altında yazağım. Herkese başarılar, başta adminler olmak üzere herkese çok teşekkürler…
  • ⭐⭐⭐

@erco Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @erco Geçmiş olsun ilk adımı atmışsınız, umarım herşey gönlünüzce olur.
    Bir arkadaşım NC Charlotte’ta 1,5 yıl kadar yaşamış çok sevmiş, hem doğasını, hem iklimini hem de yaşam şartlarını. Onunla konuştuğumdan beri ben de Charlotte’ı araştırıyorum, mesajınız da tam üstüne geldi, deneyimlerinizi merakla bekliyorum ve kolaylıklar diliyorum 👍🏻

• Bir şey sormak isterim. Ben ABD vizesini aldım ancak röntgen CD sinin bir kenarı yırtıldı bu ABD ye girdiğimde problem olur mu? Elimdeki kapalı sarı zarfta herhangi bir problem yok. Teşekkürler

• @Celal-Kaan-Sanlar Herhangi bir sorun olacagini sanmiyorum. Bize giriste hicbir sekilde asi karti veya CD sorulmadi, hatta gumrukteki gorevliye bunlara bakmak ister misiniz diye sorunca ben doktor degilim ki diye sakalastik bile :)

• @Celal-Kaan-Sanlar, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Bir şey sormak isterim. Ben ABD vizesini aldım ancak röntgen CD sinin bir kenarı yırtıldı bu ABD ye girdiğimde problem olur mu? Elimdeki kapalı sarı zarfta herhangi bir problem yok. Teşekkürler

Sorun olmaz.

Benzer Başlıklar

• Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k